perjantai 31. heinäkuuta 2015

Telliskivi on Tallinnan karhea helmi - oletko jo käynyt?

Tallinnan vanha kaupunki. Olde Hansa, Peppersack, keskiaikaisiin asuihin pukeutuneet mantelimyyjät, ravintoloiden ärsyttävät sisäänheittäjät Raatihuoneentorilla, viinaturistit, kaljasalkkujen painosta natisevat kärryt ja lompakoidensa puolesta pelkäävät "etelänlomalaiset". Jostain kantautuva joutsenlaulu kertoo Suomi-teemaisen karaokebaarin läheisyydestä.


Siitä on Tallinnan päivämatkat tehty.

Tuntuuko ettei päivä Tallinnassa anna enää mitään uutta? Ovatko kaikki vanhankaupungin värikkäät talot nähty, mukulakivet kävelty, mielenkiintoiset kahvilat testattu ja jännittävät kaupat löydetty? Kiivetty televisiotorniin ja käyty hämmästelemässä lentosatamaa?


Tallinnassa on silti yksi alue joka vielä toistaiseksi ei kuhise pelkästään viinaturisteja ja sieltä löytyy aina jotain uutta ja nähtävää eikä se koskaan nuku tai jumitu paikoilleen.Kalamaja -niminen kommunismin pahoinpitelemä kaupunginosa löytyy Balti jaam -rautatieaseman vierestä vanhankaupungin muurien ulkopuolelta. Se on alunperin työväen, nykyään hipsterien asuttama alue - samaan tapaan kuin Helsingin Kallio. Kalamajasta löytyy ihastuttavia eri kuntoisia puutaloja, lelumuseo, puistomainen hautausmaa, paikallinen Heureka ("Energian oivalluskeskus") ja historiallinen baptistikirkko.Mieheni vitsaili Venäjän olevan eräänlainen Anti-Midas. Kaikki mihin se koskee muuttuu joksikin, köh, ihan muuksi kuin kullaksi... :DKalamajan urbaanista sydämestä Telliskivi-kadulta löytyy vaikka mitä ihanaa. ^____^ Rouheita sisustuskauppoja, studioita, gallerioita, ravintoloita, baareja, kahviloita, ruokakojuja, käsityökauppoja ja vaikka ja mitä! Telliskivellä on lauantaisin kirpputori ja sieltä löytyy vähän jännempiä tuliaisia kuin vaikkapa vanhankaupungin tai keskustan myymälöistä. 

Telliskivestä löytyvät myös kuuluisat baarit F-Hoone ja Pudel Baar.


Kalamaja ja erityisesti Telliskiven teollisuusrakennukset iskevät minuun ja lujaa. Rönsistyneitä tehdasrakennuksia joiden sisätiloissa aukeaa ihan eri maailma, vihreitä keitaita, laulavia lintuja ja rento fiilis. Alueella kävellessä sitä on hetkellisesti ihan kuin eri kaupungissa.

Sähkötolppiin, pylväisiin ja moniin rakennuksiin on ripustettu valosarjoja ja voin vaan kuvitella miten kaunis ja sykkivän tunnelmallinen Telliskivi on iltaisin ja erityisesti viikonloppuna! Joskus pitää ajoittaa reissu niin että alueen näkisi myös iltahulinoissa.


... Nuo tuolit! Those damn chairs! Niitä on ihan kaikkialla, kaikissa sisustusblogeissa, näyteikkunoissa ja mainoskuvissa. :'D 


F-hoone on ylistetty ja paljon kehuttu pub - jonka suosio ei ole ihan vielä minulle auennut... Viimeksi käydessäni paikka ei ollut edes täynnä, mutta ruuan -jonka valmistusprosessi ei ole pisimmästä päästä- saapuminen pöytään kesti hämmentävän kauan. Tilasin kokiksen ennen ruokalistan saamista, ja siinä kesti niin kauan että ehdin sen jo tyystin unohtaa ja tilasin ruuan yhteydessä tietämättäni toisen kokiksen. Toinen kokis saapui ruuan jälkeen, ja ensimmäinen (tiskilta tilattu) tuli pöytään kun olin lopettanut syömisen. :D

F-Hoone on kerännyt siis runsaasti kehuja, mutta paikka on kenties onnistunut paremmin olut- kuin ruokapuolessa. 

Pikkulapsille on pubissa oma luolamainen huone mistä löytyi leluja ja telkkari. Ratkaisu lisää viihtyvyyttä niin vanhemmille kuin muillekin, kun mukulat katsovat piirrettyjä eivätkä juokse ympäri ravintolaa. ^___^'


Kalamajan ja etenkin Telliskiven suosio on kasvamassa ja se houkuttelee vanhankaupungin muurien toiselta puolelta turisteja jatkuvasti enemmän. Onko kehitys ja kasvava suosio uhka vai mahdollisuus? Sitä ei tiedä edes Jon Snow.

Lue lisää »

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Sininen ripsiväri - ei nolo vaan yolo!Sain kevään korvilla mielihalun laittaa ensimmäistä kertaa ikinä sinistä ripsiväriä. Kauppojen valikoimat olivat kehnot, sillä niitä tuli huokeille merkeille vasta lähempänä kesää, enkä toisaalta aikonut maksaa selektiivisestä ripsiväristä kerran tai kahden kokeilua varten. 

Ajatus sinisestä ripsiväristä unohtui huonon saatavuuden takia kokonaan, kunnes törmäsin sinisiin ripsiin Glitz & Glamin instagramissa. Voi juku miten kivalta ne näyttivät!


L'Oreal Mega Volume Miss manga "Indigo"

Minulla ei ole aavistustakaan mistä olen tämän (saman kuin Minnan kuvissa esintyvän) ripsivärin blogi kautta saanut, mutta sellainen löytyy tosiaan kotonta valmiiksi. Ja hei miksi olin ihan unohtanut koko ripsivärin olemassaolon? ... No, ehkä siksi koska se on sähkönsininen


Musta silmänrajaus olisi antanut katseelle vielä intensiivisemmän lisäpotkun, mutta halusin buustata sinisyyttä vielä lisää ja valitsin yläluomen rajausväriksi Yves Rocher kajalkynän "Bleu indigo". Värikkäiden ripsien ollessa kasvojen kohokohta otin kaveriksi vain kevyesti aurinkopuuteria ja pinkkiä huulipunaa.


Omat ripseni ovat punapigmentin vuoksi paperinvalkoiset, eli sininen toistuu niissä ihanan sähäkkänä. Kerrankin värittömistä ripsistäni on hyötyä! ^____^' Mikäli sinulla on tummat ripset ja haluat värin toistuvan kirkkaana, voit levittää ripsiin ensin valkoisen ripsiväripohjustajan.Jos haluat kokeilla sinistä ripsiväriä, mutta et halua näyttää aivan 80-luvun diskolattialta reväistyltä, voit levittää ripsiin mustaa ripsiväriä ja lopuksi sinisellä ripsivärillä vain aavistuksen verran väriä vaikkapa ripsien kärkiin.

Mutta mieluummin överit kuin vajarit, ja yhden-kahden kokeilukerran sijaan huomaan käyttäneeni sinistä ripsaria jo monta päivää! :D

Mitä jos sinäkin kokeilisit? :)

Lue lisää »

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kaksi mattameikkivoidetta pisamien peittoon


En koe tarvetta peitellä omia pisamiani, mutta tiedän että monet (välillä tuntuu että kaikki :D) eivät pidä yhtään omista kesäpilkuistaan. Pidän teidätkin mielessä, joten tein vertailun kahden peittävän mattameikkivoiteen välillä. Olin saanut jo aiemmin Lumenelta arvioitavaksi Matt Control -meikkivoiteen, ja pyysin vielä vertailukohteeksi hieman vastaavan meikkivoiteen Natural Code -linjalta.


Lumene Matt Control Oil-Free Foundation 0 Light Ivory / Valon hehkua

Kiitos Lumene meikkivoidesävystä 0, vaaleaihoiset kiittävät!

Olen ruskeiden pisamieni alta ihonsävyltään todella valkoinen, ja tämä 0-sävy on juuri täydellinen. Ei liian kellertävä, ei liian oranssi, ei liian rusehtava eikö myöskään liian valkoinen. Vaikka löytäisin tarpeeksi vaalean meikkivoiteen, se ei välttämättä toimi yhtään pisamaisella iholla. Moni vaalea meikkivoide nimittäin muuttuu pisamien päällä harmahtavaksi ja kukapa nyt haluaisi naamansa olevan täynnä harmaita laikkuja. :P

Matt Control levittyi hyvin. Sain meikkisiveltimellä rajat hyvin häivyttymään ja lopputuloksesta tuli tasainen ilman minkäänlaisia ongelmia. 

Kerrostin meikkivoidetta testimielessä vielä toisen kerroksen ja sekään ei tehnyt ikäviä sivellinjälkiä kasvoille, työstäminen oli myös helppoa eli levittämisessä ei ollut toisellakaan pakkelikerroksella ongelmia. Pakkauksen teksti lupaa täysin peittävää lopputulosta, ja kasvot muuttuivatkin kerros kerrokselta kauttaaltaan yhä vaaleammaksi ja pisamien lämpö haihtui kerrosten lisääntyessä kasvoilta.

Toki pisamien täyspeittoon tarvittaisiin tujummat voiteet, mutta nyt pisamat eivät "rusketa" kasvoja eivätkä hyppää niin dominoivasti kasvoilta esille. Kasvojeni pieni punoitus hautautui myös meikkivoiteen alle.


Natural Code by Lumene Skin Perfector Matt Makeup 10 Vanilla

Meikkivoiteen vaalein sävy 10 Vanilla oli minulle sävyltään tarpeeksi vaalea.

Tämä meikkivoide ei levittynyt läheskään niin nätisti kuin Matt Control. Se tuntui pyörivän siveltimen alla pitkin naamaa jättäen kaikkialle sivellinjälkiä ja asettumatta juuri mihinkään.


Lopulta kun sain meikkivoiteen pysymään aloillaan, kasvot jäivät kevyesti mattaisiksi. Levitin kasvoille toisen meikkikerroksen, mutta asettumisongelma ei lähtenyt mihinkään. En huomannut kerrosten välillä tapahtuvan juuri mitään muutosta peittävyydessä.

Pisamat hehkuivat huomattavasti enemmän läpi kuin Matt Controllilla, ja myös ihoni pieni punoitus helottaa meikkivoiteen alta eli sitä en saanut juurikaan peittymään pakkelin alle.
Lumene Matt Control // Lumene Natural Code
Mikäli haluat mattaisen ja peittävän lopputuloksen sekä säädellä peittävyyttä kerrostamalla, suosittelen Lumenen Matt Control -meikkivoidetta. Mikäli kaipaat mattaista mutta et tarvitse juurikaan peittoa, suosittelen Natural Code Skin Perfectoria.
Lue lisää »

tiistai 21. heinäkuuta 2015

Pieniä löytöjä Tigerista


Nopea pyörähdys Tigerissa.


Läpinäkyvä muoviteline on ihanteellinen eniten käyttöä näkeville huulipunille. Aikaisemmin olen löytänyt Tigerista hieman isomman säilytystelineen meikeille


Pieniin kannellisiin muovilaatikoihin pääsivät asumaan vanulaput ja topspuikot.


Laatikot pinoon ja meikkilaatikkoon. Ja ei muuten pölyynny ja höttöönny suljetun kannen alla.Se, miksi osa topspuikoista on pätkitty kahtia selviää tästä blogipostauksesta. :)
Lue lisää »

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Lentokenttäturismi #kehärata


Kehärata, tuo yksi Helsingin seudun merkittävin joukkoliikennehanke on nyt avattu. Kyllä, lentokentälle puksuttava juna löytyy nyt vihdoin ja viimein myös täältä pohjoisesta. 8) Päätimme hypätä kaverini kanssa torstai-iltana P-junaan ja lähteä radalle (ehe ehe) tätä asiaa ihmettelemään. :D


Rautatientorilta lähtevä lentokenttäjuna pysähtyy kaikilla asemilla ja matkustusaika on suurinpiirtein sama kuin menisit lentokentälle samasta paikasta lähtevällä joukkoliikennebussilla. Hinta on sama eli seutulipun verran. Rautikselta lähtee myös Finnairin lentokenttäbussit, mutta ne maksavat sitten reippaasti enemmän.

Mikäli olet lähdössä lentokentälle ja olet tulossa ensin Helsinkiin, niin sitten kannattaa jäädä kaukojunalla pois Tikkurilassa ja hypätä sieltä lentokenttäjunaan, silloin olet enää kolmen pysäkin päässä lentokenttäpysäkistä.


HKI-Vantaan asema oli niin puhdas, lattiat kiilsivät, ilmassa oli uuden tuoksu joka oli ihanan raikasta hengittää. Olimme liikkeellä myöhään illalla ja ainakin silloin asemalla soi teinihäätömusiikkia (kuten Kampin kauppakeskuksessa) eli klassisia sointuja. Kaikkialla kiilteli ja oli tavattoman puhdasta. Mulle jäi muistikuva että asemalaiturilla ei ollut juurikaan roskiksia? No ehkä lentokoneeseen juoksevat ihmiset ovat liian kiireisiä heittämään roskia edes sinne maahan... Toivossa on hyvä elää.

Hämmennyin melko kylmästä ilmasta, mutta aseman allessa kalliotilassa tila ei pääse lämpenemään nopeasti. Höyryävä hengitys ei tuntunut olevan kaukana. Talvella tilassa tapahtuu tietysti käänteinen efekti. Istumapaikkoja ei myöskään ollut liikaa. Puolet istumapaikkojen materiaaleista oli puuta ja puolet kiveä. Kylmähkössä tilassa puu oli viileä istua, mutta kivinen penkki oli ahterille vielä kylmempi.


Asema ei ole avauksesta huolimatta vielä täysin valmis, ja esimerkiksi sisäänkäynti terminaalin puolelle puuttuu ja se valmistuu tietojeni mukaan loka-marraskuussa. Eli terminaaliin päästäksesi menet ulos lentokentän juna-asemalta ja hyppäät tien toiselta puolelta lähtevään bussiin joka vie sinut terminaalin ovelle. :P


No mitä me sitten siellä lentokentällä lopulta tehtiin? Käytiin syömässä vähän keskustaa kalliimmassa Burger Kingissä ja nappaamassa kahvi mukaan kotimatkalle. Jepjep, lentokenttäturismia kerrakseen. :'D

Kuva: hls.fi
Lue lisää »

maanantai 6. heinäkuuta 2015

Mattapinnan jättävät päivä-ja yövoide


ACO lanseerasi pari vuotta sitten For Men -sarjan. Ihastuin sarjan kosteusvoiteeseen joka jätti kasvot mattaiseksi, sillä etenkin kesällä käytän monesti kasvoilla ainoastaan kosteusvoidetta, mutta en halua lähteä ihmisten ilmoille naama rasvassa uivana. Lotraan yövoiteen kasvoille vähän turhankin myöhään ja naama rasvaisena on sanan kaikissa merkityksissä nihkeää mennä halaamaan tyynyä. 

Kerroin ACOn Lehdistötilaisuudessa PR-vastaavalle kehut For Men - mattakasvovoiteesta, ja hän kertoi ACOn rasvoittuvan ihon ihonhoitosarjasta löytyvän päivä-ja yövoiteet, jotka jättävät kasvoille mattaisen lopputuloksen. Ai että vielä yövoidekin? Hurraa! Monesti sitä lähtee etsimään itselleen kosteusvoiteita oman ihotyypin mukaan (no kai ny), mutta tämmöiset pienet ahaa-elämykset ovat aina tervetulleita. Miksi en ole etsinyt rasvoittuvan ihonhoidon puolelta aikaisemmin mattavoiteita? Otin molemmat voiteet testattavaksi ja kyllä, tykkään!

Nämä pakkaukset näyttävät myös huomattavasti raikkaammilta ja houkuttelevimmilta kuin For Men-sarjan tunkkainen tummanvihreä värimaailma. :P


ACO Mattifying Day Cream

Päivävoide rasvoittuvalle iholle (tapioca-tärkkelys imee ylimääräisen rasvan iholta) on kevyt ja todella nopeasti imeytyvä. Kasvovoide jättää kasvoille mattapinnan ja raikkaan fiiliksen. Epäilen tämän olevan talvella pintakuivalle iholleni liian kevyt, mutta eiköhän tästä riitä vielä muutama tippa myös talvikokeiluun.


ACO Mattifying Night Cream

Yövoide imeytyy myös nopeasti, ja pään voi laskea tyynyyn melko pian voiteen levittämisen jälkeen. Yllätyin miten yövoide jätti kasvot superpehmeiksi heti levittämisen jälkeen.

Molemmat voiteet ovat hajusteettomia.

ACO mattavoiteita saa apteekeista (ei ehkä aivan pienimmistä) ja maksavat noin kymmenen euroa. Jos haluaa venyttää pennejä, voi harkita miehille suunnattua For Men -sarjan mattakasvovoidetta. Huomasin sen olevan joissakin apteekeissa pari euroa halvempi. :D
Lue lisää »

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Syksyinen kynsilakka - Savuinen rantaniitty


Ostin viime kesänä Lumenelta kaksi Gel Effect -kynsilakkaa: Auringonkehrä ja Rantaniitty.

Noin 5-6 vuotta sitten en juuri pitänyt Lumenen kynsilakoista. Ne levittyivät huonosti eikä kynnelle jäävä lopputulos näyttänyt kauniilta. Nykyisin erityisesti nämä Gel Effect -lakat ovat aivan ihania ja laadukkaan oloisia, sillä omalle kohdalle ei ole osunut vielä kertaakaan epäkelpoa yksilöä.

Parantuneen laadun lisäksi Lumenen tuotteissa on yksi aivan erityisen ihana piirre.

Kauniit suomenkieliset nimet. :)


Rantaniitty tuo minulle sävynä mieleen savuisen hattaran.

Kynnet peittyivät kahdella lakkakerroksella. Herkät vaaleanpunaiset sävyt näyttävät ihonväriäni vasten usein todella omituisilta, jopa likaisilta. Tässä Rantaniityssä on kuitenkin sitä jotain. Ehkä sen savuisuus?

Rantaniitty pääsee aika lähelle, mutta sen täydellisen nudelakan löytäminen on silti suurennuslasin alla. 
Lue lisää »

torstai 2. heinäkuuta 2015

Herkullinen ja täyttävä kaurapuuro

Täällä ollaan, toivottavasti olette löytäneet blogimuuton myötä perille! :)

Hmm, minun pitäisi ehkä ihan ensimmäisenä hieman esitellä itseäni uusimmille lukijoille ja että mitä blogistani oikein löytyy.  Olen vain niin kehno kaikissa esittelyteksteissä. :'D Aloitan siis turvallisilla vesillä ja kerron teille vinkin superhyvään puuroon ^___^.


Keitä ihan tavallinen kaurapuuro ja kaada valmiin annoksen päälle Valio Uuniomena-jugurttia. Lisää päälle lopuksi vielä murskattuja cashew-pähkinöitä ja viimeistele annos halutessasi vielä tilkalla hunajaa.


Naaaaammmmmmm.

Lue lisää »