perjantai 19. kesäkuuta 2015

Tilannekatsaus blogimuuttoon


Noin puolitoista viikkoa kunnes koittaa virtuaalimuuton aika, jeeee! :)

Minun ei kannata julkaista blogikirjoituksia enää tässä osoitteessa, eli aurinkovoidepostaukset, mitä mukaan festareille -vinkit, kesän kynsilakkaesittelyt, viimeaikaiset blogimiitit ynnä muut kirjoitukset tulevat näkymään sitten uuden osoitteen puolella. Toivottavasti jaksatte siellä ruudun toisella puolella odotella muuttoon asti. :)

Mikäli kirjoittaisin aktiivisesti uusia blogipostauksia tänne puolelle, joutuisin ne joka tapauksessa siirtämään muuttopäivänä muualle manuaalisesti, eli tässä säästyy aikaa ja vaivaa. Voisi muuten ”vähän harmittaa” jos olisin blogannut vaikkapa päivittäin tai päättänyt lähteä PM:stä joskus vuoden tai useamman jälkeen…


Portaalista lähtemistä seuraa usein spekulaatiota siihen johtaneista syistä. Aikani katselin ympärilleni enkä täysin pitänyt näkemästäni ja kuulemastani, joten päätin, ettei blogini tulevaisuus ole PM:n puolella. Itse blogillani ei ollut mitään hätää eikä taustalla ole mitään saavuttamattomia tavoitteita tai epärealistisia odotuksia. Mutta blogi ei toimi tyhjiössä, vaan sen ympärillä toimii yhteisö, ja viimeisen neljän kuukauden aikana se on ollut tämä portaali. Minua itseäni on tähän asti kohdeltu hyvin eikä taustalla ole henkilökohtaisuuksia, mutta vaikka itselläni kaikki olisikin kunnossa, kaikilla muillakin on oltava hyvä olla yhteisössä jotta voisin itse hyvin.

Blogini perustamisen aikaan vuonna 2009 suomalaisia kosmetiikkablogeja oli murto-osa nykyisestä, ja kuuden vuoden aikana blogini on kasvanut suuremmaksi kuin olen kuvitellutkaan. Blogielämää nähneenä haluan identifioitua juuri kosmetiikkabloggaajaksi, enkä lokeroitua mihinkään tiettyyn porukkaan. Siispä hattu päähän ja parempiin paikkoihin.


Oikein ihanaa juhannusta teille kaikille! :)
Lue lisää »

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Paras apu hyttysenpuremiin

”Iiii, iiiii, iiiiii….iiiiiii…iiiii-iiii”

Hyttynen – tuo Saatana valeasussa.


Muistatteko kun kävin vuonna 2011 Kauvatsalla hieman mökkeilemässä? :D
Olin vielä suurimman osan ajasta sisätiloissa…Halusin nostaa ylle linkitetyn blogipostauksen uudelleen esille, koska kesä ja hyttyset ovat täällä taas.

Valkoihoisena, pisamaisena ja punatukkaisena altistun ties mille syöville ja kuolemantaudeille, ja erityisesti kesällä päiväni tuntuvat olevan luetut. Iho reagoi omalla kohdalla auringon lisäksi erityisen voimakkaasti hyönteisten puremiin. Eräänä kesänä päkiä turposi kusiaisten puremasta ja koko jalka ja muuttui verenpunaiseksi. Tilanne meni ohi muutamassa tunnissa. Hyttysten puremista tulevat superisot ja kipeät paukamat kestävät ihollani viikkokausia.

Muistan, miten käveleminen oli kuppajaloilla täyttä tuskaa. Puremia oli jalkapohjasta lähtien aina kaulaan asti ja kova kutina oli jo kivun kaltaista. Lähikaupan myyjä peitti silmät suurina käden suullaan, ja apteekkiin kävellessä eräs pikkutyttö kysyi kadulla äidiltään ”onko tuolla tytöllä tuhkarokko?”. Eräs ohikulkija ei peitellyt ääneskästä ”HYI!”-huudahdusta.


Hyttysgeelit olivat yhtä tyhjän kanssa – mikään ei helpottanut, vaan seisominen sattui, istuminen sattui, vaatteet sattuivat ja vaatettomuus sattui.

Kotimaakuntaan mennessä kukapa muukaan kuin äiskä tiesi mitä tehdä. Hän kävi Carmolis yrttitipoilla kroppani läpi ja sujautti pullon mukaani.

Ja ei muuten enää kutissut munkkitippojen jälkeen, HALLELUJA! Levitin tätä iholleni 1-2 kertaa päivässä ja iho rauhoittui hetkessä. Ei ollut itku kaukana, kun päiviä jatkunut kutinakipu lopulta lakkasi ja paiseet alkoivat pienentyä. Kiitos äiskä! :')

Munkki- eli yrttitippoja saa Apteekeista ja luontaistuotekaupoista noin 8-12€ hintaan. Tipat ovat monikäyttöisiä ja auttavat mm. ruuansulatushäiriöön, tukkoiseen oloon, yskään, hengitysteiden avaamiseen, ja kipeisiin lihaksiin. Apteekin sivuilta löytyy lisätietoa eri käyttötarkoituksista.
Lue lisää »

perjantai 5. kesäkuuta 2015

Essence meikit myyntipaikat

Kuulin maahantuojalta, että essence -merkin tuotteet ovat saapuneet rytinällä ympäri Suomea eri halpa-halleihin ja pitihän asiaa mennä heti tutkimaan.


Helsingin Kaisaniemen Tokmannilla seisoi tämmöinen ilmestys!

Voihan video, siellä oli kaikkea ihanaa ja HALVALLA. x____x <3 nbsp="" p="">Siis mikä essence?

Essence on saksalainen merkki. Se on perustettu vähän yli 10 vuotta sitten ja levinnyt nopeasti ympäri maailmaa. Kappalemäärästi mitattuna essence on Euroopan suosituin värikosmetiikkamerkki.

Essense aloitti Suomessa viime vuonna muutamalla kokeilumyymälällä, ja nyt merkin tuotteita levitetään nopealla tahdilla eri puolille Suomea. Maahantuoja kertoi essencen olleen koeluonteisesti esillä viime vuoden I Love Me -mesuilla ja se saavutti siellä suuren suosion. Kysyntää on ihan selvästi edulliselle mutta silti hyvälle kosmetiikalle. Osalle merkki on entuudestaan tuttu ulkomaan reissulta, mutta monelle esimerkiksi täällä Suomessa essence on vielä suht tuntematon.

Tuotteet ovat valmistettu suurimmaksi osaksi EU:ssa, ja brändille on tärkeää että tuotteita ei ole testattu eläimillä. Mistä se edullinen hinta sitten tulee? Essencen myyntitelineet ovat joka puolella samanlaisia eikä tuotteilla ole perinteistä kattomainonta. Tieto ja kokemukset tuotteiden erinomaisuudesta hinta/laatusuhteesta kulkeutuu puskaradion (ja internetin) välityksellä tyypiltä toiselle.


Tuotteiden hintaluokka… Ollaanko me tosiaan Suomessa?


Suomen essence -myyntipisteet voit katsoa essencen suomenkielisiltä nettisivuilta
Muokattu 24.4. Lisäsin myyntipisteet kertovan suomenkielisen nettisivun jotai ei vielä 2015 ollut pystyssä :)
Carlson: Joensuu(1m), Kuopio(2m), Mikkeli(1m)
Halpa-Halli: Haukipudas(1m), Kiiminki(1m), Kokkola(1m), Kuopio/Matkus(2m), Liminka(1m), Muhos(1m), Pietarsaari(1m), Pori(1m), Raahe(1m), Saarijärvi(1m), Siilinjärvi(1m), Ylivieska(1m)
Keskisen Kyläkauppa – Tuuri (2m+2m)
Kärkkäinen: Ii(1m), Lahti(2m) ja Ylivieska(2m)
Minimani: Jyväskylä(2m), Kokkola(2m) ja Seinäjoki(2m)
Tokmanni: Helsinki Itäkeskus(1m), Helsinki Kaisaniemi(1m), Hyrylä/Tuusula(1m), Järvenpää(2m), Porvoo(2m) ja Turku Länsikeskus(2m)

1m = pienempikokoisten myymälöiden teline, saattaa kasvaa kahden metrin kokoon mikäli tuotteilla on erityisen paljon kysyntää
2m = suurempien myymälöiden teline jossa on huomattavasti enemmän esimerkiksi kynsilakkoja (löytyy myös meikkisiveltimiä yms)


Yhteensä 23,82€
Lue lisää »

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Kovettuneet jalat kesäkuntoon


Aurinkoiset päivät, kesäiset vaatteet ja kevenevät kengät. Varmoja merkkejä kevään kääntymisestä kesään ja kovettuneiden talvijalkojen huollon tarpeesta. Myös jalkapohjien tarttuminen pörrömattoon kiinni vihjailee jalkojen uinuneen aivan liian pitkään talviunilla. ^__^’

Miten siis jalat kesäkuntoon? Omasta kokemuksestani suosittelen käymään ammattilaisella kunnon hoidossa, ja sen jälkeen jatkamaan jalkojen hyvän kunnon ylläpitoa itse kotona. Näin jalat pysyvät kauniina koko kesän, ellei jopa pidempäänkin. Tässä postauksessa esittelen oman valintani jalkahoitopaikaksi, ja myöhemmin kerron jalkojen kotihoidosta.

Käyn jalkahoidossa samassa tutussa paikassa. Kauneushoitola sijaitsee Katajanokalla ja kantaa nimeä Glow Beauty Salon. Se sijaitsee rauhaisassa paikassa Scandic Grand Marinan alakerrassa. Paikan omistaja Pauliina on valloittava persoona (ja aina yhtä kaunis ilmestys) jonka kanssa höpötellessä aika menee kuin siivillä ja samalla reissulla tulee jalkojen lisäksi huollettua myös vatsan naurulihakset. :D

Kävin viimeksi huoltamassa jalat kevätkuntoon ennen lähtöä Lontooseen huhtikuussa, ja se tuli tarpeeseen. Päivät olivat +20 ja sain tepastella kengissä jotka paljastivat kauniit jalat.

Mikäli kovettuneet jalkasi kaipaavat kesäpäivitystä, rullaa blogipostaus loppuun ja hyödynnä Glow Beauty Salonin kesätarjous! :)


Ensin jalkani kylvetettiin ja Pauliina katsoi niiden kunnon. Mitään jalkaongelmia ei löytynyt, jalat olivat vain kuivat ja lisäksi kovettuneet muutamasta kohdasta. Olo oli kuin kirurgin leukkauspöydällä. Kovettumia poistettiin poralla, veitsellä rapsuttamalla ja ties millä muulla instrumentilla. :D

Jalat tuntuivat toimenpiteen jälkeen kaksi kiloa kevyemmiltä ja hengittävimmiltä, ja niitä hellittiin kosteuttavalla naamiolla. Kynsinauhat siistittiin, jalat hierottiin kosteuttavalla voiteella (voi pojat voisin maksaa pelkästään jo tästä..) ja kynnet lakattiin näteiksi. Jaloista tuli niiin pehmeät ja nätit! Kävellessä jalat tuntuivat joka puolelta kutistuneen pieneen kokoon. Kyllä näitä kelpaa kylillä nyt esitellä. :D


Kysyin Pauliinalta että onko liian outoa (tai jopa epäkohteliasta) ottaa omat kynsilakat mukaan jos toivoo kynsilleen tiettyä lakkausta. Ei kuulemma tietenkään ollut joten varpaille pääsivät nämä:


China Glaze – You Drive Me Coconuts

China Glaze Sunsational Summer 2013 – cocoelman yksi helmistä. Kokoelman teema on kesäinen hiekkaranta ja meri (kuvassa taustalla Säkylän Pyhäjärvi). Sävy on kylmä neonpinkki ja niin nätti ja kirkas! Jellylakaksi se peittää mukavasti 2-3 kerroksella ja on helppo levittää. Tämä jättää mattapinnan, mutta tykkään kiiltävistä kynsistä eli vedän aina päällyslakan lopuksi päälle.


Zoya – Harper

Zoya Bubbly Summer 2014 -kokoelman syötävän herkullinen karkkihattara. Pinkki glitterlakka jossa mm. kultaista shimmeriä, ja jättää kynsille jellymäisen pinnan.

Kynsilakka saatu NailCitystäNäistä kahdesta överipinkista lakasta tuli kyllä semmoiset barbie-kynnet että oksat pois. Ihanan raikkaat, keväiset ja ennen kaikkea kirkkaat. Kuvat eivät kunnolla edes kerro kuinka kirkkaat ne oikeasti olivat :DMikäli sinun jalkasi kaipaavat herättelyä talvihorroksesta ja tuntuu että niihin eivät kotihoidot tehoa, niin suosittelen käymään ammattilaisella jalkahoidossa. Näin pääset kunnolla eroon kovettumista ja ammattilaisen jalkahoidon jälkeen on helppo jatkaa jalkojen ylläpitoa kotona.

Seuraavassa osassa kerron miten olen pitänyt räpylöiden kuntoa yllä kotona! :)

Glow Beauty Salon -Tassutarjous!
Perusjalkahoito nyt 50€ sis. kynsienlakkauksen (norm 65€)

Glow Beauty Salon kotisivut

Lue lisää »