sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Bussilippuja edullisesti

Kaukobusseissa on tullut istuttua kerrat jos toiset. Rakastan autoilua, tykkään ajamisesta ja myös kyydissä istumisesta. Valitsen kaukojunan sijaan aina mielummin kaukobussin sillä niissä on joka kerta se oma ihana matkustamisen tunnelma. Maisemia on mukava katsella, ja bussit ovat harvoin aivan täynnä. Lähes poikkeuksetta saan bussin viimeisen kolmen penkin rivin kokonaan itselleni ja sinne on helppo levittäytyä tavaroiden kanssa mukavasti istumaan.

Minulla on tällä hetkellä säännöllisinä reissukohteina Rauma, Turku ja Lappeenranta. Matkustan joskus myös extempore reissuja ympäri Suomen, oli kyseessä sitten blogimiitti tai mielenkiintoinen musiikkikeikka. Vertailen bussilippujen hintoja kolmen eri bussifirman väliltä (yhtä välttelen viimeiseen asti) ja lopuksi on myös paukutettu ystävämme VR:n hintatietoja samoista matkoista.Åbus tarjoaa edullisia bussikyytejä Helsingistä Raisioon ja Turkuun – ja tietenkin myös toistepäin. Halvimmillaan olen matkustanut Helsingistä Turkuun 1,90€ ja 2,90€ lipuilla. Bussilippujen hinta on aina alle 10€. Yleensä lipuilleni jää hintaa noin 5,90-8,90€. Busissa on ilmainen wifi ja tietenkin vessat.

Mikäli olen menossa Raumalle, minut yleensä haetaan autolla Turusta. Turusta on mahdollista jatkaa matkaa Raumalle Onnibussilla (linja-autoaseman pysäkiltä) jolloin lipun hinnaksi jää apauttiarallaa 4-7€. Tätä mahdollisuutta en voi kuitenkaan hyödyntää, sillä Onnibusseihin ei voi ottaa lemmikkejä mukaan -___-

Åbussien väritys on kuvituksellinen ja suloisen sympaattinen. Kuvituksesta voi bongata tuttuja kohteita :). Åbus panostaa lämminhenkiseen asiakaspalveluun ja esimerkiksi äitienpäivänä reittilinjoilla annettiin matkustajille ruusuja. Busseissa on tilaa istua, bussit ovat siistit ja Åbusseihin saa ottaa lemmikin mukaan ilmakseksi.

Åbussin pysäkit ovat Helsingin Kamppi laituri 9 ja Turussa Aurakatu 2 eli molemmat ihan keskustojen ytimessä.Onnibus… mitähän tästä nyt sanoisi :P. Hinnat ovat ihan edullisia joo, reittimahdollisuudet suht laajoja, ilmainen wifi, ihan mukavat istuintuolit.. Mutta sitten ne huonot puolet.

Ahtaat istumapaikat. Pitkän varren pitkät jalat eivät mahdu hyvin olemaan ja paikalla on hyvin ahdas tunnelma. Onnibusseihin menevät ihmiset tuntuvat olevan lähes aina hurjan aggressiivista porukkaa, kaikki tungeksivat ja suorastaan juoksevat bussiin sisälle kuin perkeleen riivaamat tai ilmaisten ämpärien perässä. Lähes aina bussista löytyy se pakollinen kaveriporukka joka on menossa viettämään hurjaa viikonloppua ja äänentasoa viritellään yökerhotunnelmiin jo menomatkalla. Yläkerrassa meno on yleensä vähän rauhallisempaa ja yritän aina saada sen etummaisen penkkirivin mistä näkee suoraan ulos ja saa vähän paremmin tilaa itselleen. Siitä tulee myös löyhästi Lontoo-fiilis :’D.

Viimekertainen Onnibus-reissu sai olla viimeinen reissu hetkeen ja mieluiten koskaan. Reissulla edessäni istui vanhempi naishenkilö kuka iski tuolinsa selkänojan eli päänsä syliini ja kohteliaasta pyynnöstä huolimatta ei suostunut nostamaan selkänojaansa pystyyn koska ”minun ei tarvitse nostaa selkänojaani ylös, missään ei sanota niin”. Voi vaapukka sentään.

Hki -Lappeenranta on avattu myös onnibussille reitti (1.6 alkaen), vihdoin ja viimein! Eli nyt sieltäkin putininrajalta pääsee hesaan edullisesti shoppailemaan tai vaikka pyörähtämään IKEAssa.

Minua tämä tieto voisi ilahduttaa myös henkilökohtaisesti, ja hullunahtaat istumapaikat olisi ihan siedettävät jos pääsisin kotikonnuille parin euron lippuhinnalla. mutta ei kuitenkaan. Onnibusseihin ei nimittäin ole ne lemmikit tervetulleita. Eli se siitä edullisesta matkustamisesta Putinin naapuriin…

Onnibus lähtee nykyisin Kampin kaukobussiterminaalista (eli sama paikka kuin Matkahuolto ja Åbus). Ennen se lähti Kiasman edestä. Turkuun mennessä bussi jättää Hotelli Caribian eteen mistä on joko reipas 20min kävely ydinkeskustaan tai paikallisbussi (Föli) alle kymmenessä minuutissa keskustaan.

Onnibussilla saanee liput (lähes minne tahansa) aina alle 10€. Mikäli lähtisin vielä Raumalle minun pitäisi sompailla Caribialta keskustan linja-autoasemalle ja maksaa sieltä noin 4-7€ lippu Raumalle.Matkahuolto tarjoaa tilavat istumapaikat ja matkareitit lähes kaikkialle. Hinnat ovat normaalihintaisina suolaiset 30-40€. Mikäli matka-ajankohta on ajoissa selvillä, saattaa täältä kuitenkin irrota nettiennakkolippuja jopa 5€:lla. Välillä edullisia esim kympin lippuja saa myös vaikka viikon päästä olevalle matkalle. Eli aikatauluja kannattaa pitää silmällä vaikka reissulähtö olisi piakkoinkin :). Yleensä Lappeenrantaan ei ole juuri koskaan mitään tarjouslippuja, ei vaikka reissua katsoisi yli kuukauden aikaisemmin… Buuu!

Mikäli lähden Helsingistä joko Raumalle tai Lappeenrantaan, on lipuilla noin se sama 30-40€ hinta. Mikäli Turusta Matkahuollolla Raumalle maksaa tämä väli noin 20€. Onneksi saan yleensä sen autokyydin tälle välille.

Lemmikit matkustavat Matkahuollon busseissa ilmaiseksi, jee!VR, tuo ikuinen VenaileRauhassa -vitsien kohde. Nyt joku saattanee miettiä miksi en matkusta junalla millä pääsee suht nopeasti (mikäli juna siis on aikataulussa tai lähtee ylipäätään) liikkeeseen. Noh, mitäs sanotte näistä hinnoista?

Junalippu Helsingistä Lappeenrantaan keskimäärin 43-50€ plus 5€ lemmikkimaksu
Junalippu Helsingistä Turkuun keskimäärin 31-57€ plus 5€ lemmikkimaksu
Lisäksi saattaa päivän ainoaa sopivaa junaa tilatessaan huomata, että kaikki lemmikkipaikat ovat loppuunmyyty.

Noilla hinnoilla olen saanut Norwegianilta lentolipun Helsingistä Lontooseen. Junalipun menopaluut yhteenlaskettuna voisin matkustaa Lontooseen norskin tarjouslennolla kolme kertaa. Tai menopaluun ja yhden menon. Tai menopaluun ja shoppailla hieman.

Että terve vaan VR :D.

Toki on olemassa VR:n ennakkoliput ja veturilaistarjoukset (suosittelen liittymään), mutta ne eivät kamalasti mieltä lämmitä jos huomaat että pääset ja voisit lähteä reissuun vaikka ensi viikolla.

Millä sinä tykkäät matkustaa?

2 kommenttia:

 1. 12 kommenttia Bussilippuja edullisesti


  Jonna H.
  sunnuntai 24. toukokuu 2015 at 18:17 (1 kuukausi ago)
  Mäkin tykkään enemmän busseista, siellä on yleensä enemmän tilaa, mikä sopii itselle erinomaisesti. :)

  Vastaa

  Panda
  sunnuntai 14. kesäkuu 2015 at 15:52 (2 viikkoa ago)
  Bussien seesteinen tunnelma (paitsi onnibusseissa yleensä) on ihana, ja maisemat joita voi napittaa tunti tolkulla :)

  Vastaa

  Martina
  sunnuntai 24. toukokuu 2015 at 19:55 (1 kuukausi ago)
  Hyvä postaus! Onnissa kyllä välillä ahdistaa se.. noh, ahtaus. Paluumatkalla Turkumiitistä mun eteen istu kaveri, joka oli varmaan just aiemmin käynyt kunnon valkosipulimätöllä. Ah. Nimesin hänet Herra Valkosipulihaisuliksi. Joka kerta kun tyyppi haukotteli tai puhui puhelimeen.. jeespoks.

  Vastaa

  Panda
  sunnuntai 14. kesäkuu 2015 at 15:53 (2 viikkoa ago)
  Herra Valkosipulihaisuli :’DDD

  Turkumiitin paluumatka ei selvästi ollut se paras onnibussipäivä…. murr!

  Vastaa

  AsphaltRose
  maanantai 25. toukokuu 2015 at 00:44 (1 kuukausi ago)
  Mä tykkään kyllä enemmän junasta, mutta oikeestaan vaan koska saan matkapahoinvointia busseissa. Jotenkin junassa lähtee helpommin vessaankin, ja muksun kanssa matkustaessa pystyy varaamaan perhehytin. Mutta ne VR:n hinnat on kyllä ihan kipeitä, siitä syystä nytkin kesälomalla aion matkustaa Onnibussilla helsinkiin vaikka sitte se matkapahoinvoinninkin uhalla. :D

  Vastaa

  Panda
  sunnuntai 14. kesäkuu 2015 at 15:56 (2 viikkoa ago)
  Voih, tuo matkapahoinvointi on kyllä ilkeä oire. :/ Auttaako siihen laisinkaan mitkään pahoinvointilääkkeet vai lieventääkö ne vain oireita hieman? Tuo perhehytty on varmasti ihana kun saa olla rauhassa, etenkin jos joku pikkutyyppi haluaa käydä nukkumaan. :)

  Menen tällä hetkellä vanhemmille Matkahuollon bussilla alle 20€ hintaan (tarjoushinta). Juna olisi maksanut 56€ !! HUHHHUH. Niin ja lemmikit matkustaa täällä ilmaiseksi. :)

  VastaaPoista
 2. Mimosa
  maanantai 25. toukokuu 2015 at 09:58 (1 kuukausi ago)
  Mie käytän vaan Matkahuoltoa, kun mitään muuta mahdollisuutta ei ole ja on ”pakko” maksaa aina se 11,80 €, sillä epäilen, että lyhyille matkoille ei ole esim. 5 € lippuja (Kuopioon kyllä on, mutta sinne onkin jo pidempi matka). Junalla pääsisi toki, mutta on turhaa vanhempien ajaa 25 km/suuntaansa, kun omalta paikkakunnalta on se 3 km kylälle :D

  Olen täällä nähnyt tasan yhden Onnibussin ja sekin oli Kiteellä, varikolla. Ei mitään tietoa mitä reittiä ajaa.

  Vastaa

  Panda
  sunnuntai 14. kesäkuu 2015 at 15:58 (2 viikkoa ago)
  Mua niiiin harmittaa ettei Onnibussiin saa ottaa elukoita mukaan :/ Nyt taas Matkahuollon kyydissä, säästyi noin neljäkymppiä kun menin junan sijaan tällä, huuuh!

  Vastaa

  Jenn1n
  keskiviikko 27. toukokuu 2015 at 11:00 (1 kuukausi ago)
  Olen usein voinut busseissa huonosti jostain mystisestä syystä ja tykkään junamatkailusta paljon, mutta kun yleensä matkat suuntautuvat miehen ja koiran kanssa yhdessä välillä Tampere-Seinäjoki, on halvempi ajaa omalla autolla tuo retki (vaikka mies saakin opiskelija-alennuksen). :S

  Vastaa

  Panda
  sunnuntai 14. kesäkuu 2015 at 16:01 (2 viikkoa ago)
  Monesti omalla autolla kulku on halvempaa, ja sinne saa pakattua vaikka auton täyteen kamaa tarvittaessa. Täällä Hki keskustassa kun asuu niin täällä se olisi vain yksi iso turha hankinta. :/ Ja täällä on ihan hullunhintaista pitää autoa missään jemmassa!

  Ei vaan ole mitään herkkua kantaa aina tuota isoa koppaa ja matkatavaroita kainaloon. Etenkin kun vanhemmilta saa aina takaisinvietävää ja niihin tarvis jo jonkun oman aasin auttamaan kantamisessa. :D

  (tahtoo auton!)

  Vastaa

  Julia
  perjantai 29. toukokuu 2015 at 02:39 (1 kuukausi ago)
  Bussimatkailun hyvä puoli on semmonen tietynlainen yksityisyys ja pimeys, junassa sitä on jotenkin enemmän esillä ja kirkkaat valot ja jengiä saattaa ravata ohi. Junien ehdoton plussa on VESSA, dösässä on aivan painajaismaista yrittää saaha ittensä sinne pikkukoppiin ja pois sieltä ilman että lyö päänsä seinään tms.

  Oon mennyt TRE-HKI-väliä joskus Onnibussilla, mutta mieluummin meen Matkahuollon vuoroilla koska ne lähtee keskustasta (Tampereellahan ei Helsinkiin menevät Onnibussit saa keskustassa ees pysähtyä, lähin pysäkki on semmosen matkan päässä että esimerkiks kantamusten kanssa joutuu ottaan vielä kaupungin sisäisen bussin..) ja vuoroja menee useemmin.

  Vastaa

  Panda
  sunnuntai 14. kesäkuu 2015 at 16:02 (2 viikkoa ago)
  Oot ihan oikeassa, bussissa on paljon intiimimpi tunnelma ja hämärämpää. Junissa tuntuu myöhään illallakin olevan ne kaikista kirkkaimmat valot päällä ja olo on kuin olisi sairaalassa… Ja jengi ravaa ohi ja huutelee kännyköihin, bussissa kukaan ei oikein kehtaa päästää mitään ylimääräistä ääntä – paitsi onneissa jos niihin tulee bileporukkaa. :P

  VastaaPoista