maanantai 2. helmikuuta 2015

Pikaruokapaikka Splizeria


Käytiin miehen kanssa eilen Splizeriassa eli pikaruokaketjupaikassa mistä saa pitsan kahdella eri puoliskolla. Kovin uutta ja innovatiivista eikö ;)? Maaliskuussa 2014 avattiin ensimmäinen ravintola Saloon, marraskuussa Helsinkiin ja joulukussa Turkuun. 

Ruokapaikassa voi tilaa splizzan (pitsa), spizzalaatin (puolikas pitsa + salaatti) ja zalaatin eli *rumpujen pärinää* salaatin. Puhun koko postauksen ajan varmaan virheellisesti pitsasta vaikka nämä ovat plitzoja mutta iranirak :P. 


Ravintola oli lähes autio, mutta myöhemmin sinne alkoi tulla porukkaa lisää. En sen vuoksi viitsinyt napsia muualta kuvia, mutta yläpuolen kuva tiivistää kaiken melko hyvin :D. Pöydät olivat tuollaisia, jokaisella pöydällä oma kasvi (missä mukavasti leijaili banaanikärpäsiä jotka myös kiinnostuivat pitsasta..) ja sisustus oli kokonaisuudessaan melko karu ja riisuttu. Pikaruokapaikaksi ihan ok eli tunnelmallista treffipaikkaa tästä ei välttämättä saa :D.

Yhteen sopivat pitsamaut on merkattu listalle jo valmiiksi, mutta eri puoliskoja voi myös sekoitella keskenään.

Seuraavaksi mennään tiskille mikä on kuin subwayn tilaustiski. Kerrot haluamasi ruuan ja työntekijä heittelee lätyn päälle siihen kuuluvat täytteet ja pitsa matkustaa liukuhihnalla uuniin. Löysin netistä videon paikasta, ja siellä tosiaan oli kuva missä pitsa menee hihnaa pitkin uuniin ja tulikohan se sieltä minuutissa vai kahdessa jo ulos? Eli pitsa on todellakin pikaruoka ja se tulee muutamassa minuutissa tiskille noudettavaksi (pöytiintarjoilua ei ole) - näin ainakin videon mukaan. Meillä taisi mennä 10 minuuttia vaikka muita asiakkaita ei tullut samaan aikaan.


Otin omaan pitsaani itse valitut yhdistelmät eli vasemmalla Little Italy (buffalomozzarellaa, tomaattia, pinjansiemeniä, mustapippuria, basilikapestoa ja rucolaa) ja oikealla Pollo Americana (BBQ-mehustettua kanaa, ananasta ja aurajuustoa).

Tuoreananas oli todella maukasta, yleensähän ne tulee purkista. Little Italy oli hyvää ja pinjansiemenet mukava lisä, mutta öljyinen pinta oli ehkä vähän turhankin öljyinen. Mozzarella ja pesto toimi ja tykkäsin. Pollo oli myös ihan hyvää, vaikka en maistanutkaan kanoissa juuri sitä BBQ-mehustusta :P. Täytteitä oli paljon ja ne olivat erittäin maukkaita.

Miinusta saa pohja. En tiedä tekeekö tuo pikauuni siitä aina tämmöisen vai sattuiko nyt tämmöinen yksilö kohdalle, mutta täyte ja pohja tuntuivat olevan kaksi erillistä kappaletta :D. Pohja irtoili pienenä lastuina alta ja oli vähän oudonmakuinen. Olisin myös kaivannut että pitsa olisi ollut päältä ehkä vähän rapsakkaampi, tiiättekö semmonen tummempi eli vielä hieman pidempään uunissa? Alapuolen mainoskuvassa taitaa olla Little Italy ja siinä se on ihanan ruskean rapsakka, ei ihan näyttänyt omalla lautasella tuolta ;P.


... Ja hei mites nuo ravintolan ikkunapaikkojen kauniit maisemat :D?

Käytiin tuolla tosiaan eilen sunnuntaina eli Kaivokäytävä oli lähes autio (paria pulsua lukuunottamatta) ja sunnuntai-kunnossa. Te jotka ette ole tuosta pahemmin läpi kävelleet tai paikka ei ole tuttu niin normaalistihan paikka haisee usein pissalta ja aina viinalta. Läpi kulkee aina paljon ihmisiä ja käytävällä pyörii jos minkälaista roskaa ja törkyä, ha siellä on tiettyä polkua kulkevien porukoita örisemässä...Varmasti joka kaupungilla on oma "kaivokäytävänsä" :D.

Ei ehkä se herkullisin paikka ravintolalle ja no en tiedä kuinka paljon tuolla käy asiakkaita mutta ehkä vähän miellyttävämmällä sijainnilla suosio voisi olla (vielä?) parempi. Tuohon ehkä pitää asennoitua tosiaan pikaruoka-asenteella: vetää sapuskat äkkiä naamaan (katse tiukasti pöydässä pitäen :D) ja jatkaa matkaa.

3 kommenttia:

  1. Mä oon noita paikan mainoksia katellu keskustassa kulkiessa mut jotenki ei oo kuitenkaa houkutellu kauheesti. Tää ei ainakaan paranna sitä epäily fiilistä :D

    VastaaPoista
  2. Muahahaa, ihan loistava arvostelu. :D En jäisi tuossa kohtaa todellakaan pahemmin nuuhkimaan tuon käytävän ilmaa.

    VastaaPoista
  3. Se on melkein aina täynnä, ku kuljen siitä ohi!

    VastaaPoista