keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Uusi vuosi uudet hiuskujeet - mansikkiplondi!

Menneiden vuosien hiustarinoita on muisteltu blogissa aikaisemminkin, mutta tehdään vielä nopea kierros mikäli aikaisempi tarinointi ei ole tuttu :).

Minullahan on ollut hiuksissa vaikka ja mitä sävyä punaisten, oranssien ja kuparien sävymaailmasta. Omat luonnolliset hiukseni ovat sävyltään ginger eli punapää. Olen ollut hetken myös brunetti ja myös munakoison sävyiset hiukset on koettu. On ollut aitohiuspidennyksiä (teippejä, kylmäkeratiinia sekä klipsejä), rikottuja leikkauksia ja pitkää sekä lyhyttä samassa mallissa. Sivuotsis, paksu otsis ja epäsymmetrinen otsis vuorottelevat eli malleissa. Hiukset ovat uusiutuva luonnonvara ja miksi en siis niillä leikkisi ja kokeilisi rohkeasti eri tyylejä ja värejä :)?


Kaikki (sävyt)laivaan - tukka maaliskuussa 2010. Ei mitään hajua miksi olen tuollaisen kotihiuspannan joskus ostanut ja miksi olen laittanut sen tähän kuvaan :D.


Toukokuussa 2010 hiukset muuttivat pään toiselta puolelta muodon melko lyhyeksi ja rekka rymähti pihaan eikun häh ;P?  Halusin hiuksiini jotain ihan uutta ja harvinaisempaa, en muista mistä tämä idea alunperin lähti mutta yhdessä kampaajani kanssa mallia lopulta suunniteltiin. Suomeen ei ollut vielä vuonna 2010 rantautunut toispuoleiset leikkaukset.

Monet tapaamani ihmiset arvuuttelivat ammatikseni kampaajaa :P. Vuosina 2011-2013 alkoivat toispuoleiset letit yleistymään ja pian niitä tuntui näkyvän tietyn skenen porukoilla yhdellä jos toisella. Nykyjään tuo leikkaus taitaa kulkea nimellä "kampaajatukka" :D.


Vuodet 2010-2012 menivät toispuoleisen hiusmallin kanssa, tykkäsin siitä kovasti ja se tuntui ihan omalta jutulta. Kahden vuoden jälkeen toispuoleisuus alkoi lopulta kuitenkin tympäsemään ja haaveilin pidemmästä tukasta minkä saisi nätisti kiharapilvelle (lol bloggaajatukka). Syksyllä 2012 pirautin kampaamoon - ensimmäistä kertaa moneen moneen vuoteen muualle kuin omalle luottokampaajalleni.

Minulle tarjoitui blogin kautta mahdollisuus ottaa kylmäkeratiinipidennykset. Hiuksillani oli edessä ensimmäinen värinpoisto ja sieltähän lähtivät myös elumen-raidoituksetkin yllättävän hyvin irti.


Olin brunettena kylmäkeratiinipidennyksissä kesän 2012. Ruskea oli uusi juttu ja värinä nätti, mutta se ei lopulta vaan tuntunut yhtään omalta. Se tuntui tylsältä ja riiteli vaatteiden kanssa. Syksy teki tuloaan ja halusin tummemmat hiukset.

 

Kävin kampaajalla, päähän iskettiin munakoison sävyä ja pidennykset saksittiin lyhyempään skarpimpaan mittaan. Annoin kylmäkeratiinien tippua vähitellen itsekseen pois.

Vasemmassa kuvassa hiukset kiharrettuna, oikeassa kuvassa teki tuttuni tekemä juhlakampaus. Pituudet on saatu aika nätisti kampauksen sisälle piiloon :).


Kylmäkeratiinitupsujen pudotessa vähitellen pois iskin lokakuussa 2012 päähäni klipsipidennykset. Kuva on mustavalkoinen, mutta munakoison väristen hiuksieni latvassa oli shokkiväriviolettia: ihanaaaat! Viihdyin tässä lookissa ja se tuntui ihan omalta jutulta. Tummuus, pituus, kaikki.


... Kunnes 2013 puolella pituus ja tummuus alkoi tympäsemään ja halusin taas vaihtelua :D. Hylkäsin klipsipidennykset ja kävin heittämässä hiuksiini värinpoiston ja palasin punaisten hiusten maailmaan. Hiukset olivat kasvaneet pidennysten alla yllättävän pitkiksi!

Mitäs sitten? Mitä minä nyt kokeilisin? Annanko hiusten vain kasvaa pituutta käyden niitä vaan värjäilemässä ja siistimässä? Mihin malliin ja kuinka pitkiksi? En ole koskaan halunnut omista hiuksistani pitkiä, pidennykset ovat saaneet hoitaa asiansa.

Ehkä vaan annan niiden kasvaa ja katsotaan mitä tapahtuu?

Kuvassa olen valmistautumassa 20-luvun teemajuhliin


Syyskuussa 2013 alkoivat jälleen tummat hiukset himoittamaan ja värjäytin karvat viininpunaisiksi ja iskin niihin klipsipidennykset.

... Jaksoin pidennyksiä ehkä viikon verran. Totesin että tämä oli viimeinen kerta, en koe pitkiä hiuksia omakseni enk niitä jaksa edes pidennysten muodossa. Mää en jaksa enää mitään ylimääräistä itsessäni :D. Jenkkakahvat sun muut hyllyvät osat saanevat toistaiseksi olla, mutta ei enää mitään pidennyksiä - hiuksiin tai ripsiin. Tuoko vähitellen nouseva ikä järjen lisäksi myös luomuilufiilistä :D?

Nestoriiiiiiii on ihan kakara tässä kuvassa ^___^'

Vappu 2014

Jossakin välissä ennen maaliskuuta 2014 halusin takaisin vaaleampaan värimaailmaan ja kävin ottamassa kolmannen värinpoiston. Monen vuoden punaisten värjäysten jälkeen ei voinut odottaa muuta kuin porkkanailotulitusta ja sehän sieltä alta paljastui.

Kampaaja teki yhden värinpoisto ja laittoi sävytettä päälle. Hiukset tuntuivat silloin ihan liian kirkkailta ja räikeiltä, mutta aika nopeasti niihin kuitenkin totuin. Jälkeenpäin kun katson vanhoja luonnonvalossa otettuja kuvia niin NOH, olihan se melkoinen porkkanatulitus tosiaan :'D.


Elokuun 2014 jälkeen alkoi porkkanailotulitus -ja vielä kulahtanut sellainen- sattua oikein kunnolla silmiin ja halusin tilalle *rumpujen pärinää* tietenkin tummaa :'D! Olihan syksy jo ovella kolkuttamassa. Hiushimoni elävät vuodenaikojen mukaan.

Kampaaja antoi latvojen paukkua oranssina ja muualle päähän iskettiin tumma liukuväri. Ombre oli aivan ihana ja se näytti upealta monissa kampauksissa.

***********************************************

Vuosi vaihtui muotoon 2015 ja minua alkoi hotsittamaan ihan hirveästi vaaleat hiukset. Kyllä, vaaleat.

Varasin kampaajalle ajan. Ei liian keltaista, ei liian kultaista, ei liian kuparia, ei liian blondia, ei liian tummaa.


Lähtötilanne alle viikko sitten.

Varasin ajan kampaajaopiskelijalle, eli aikaa varattiin noin neljän tunnin verran. Päädyimme hänen ja ohjaajan toimesta väripesuun. Ensimmäisen väripesun jälkeen hius oli kuin ei mitään ja uskalsimme siksi tehdä myös toisen samanlaisen operaation heti perään. Alunperin hiuksille oli tarkoitus antaa vähintään viikon lepoaika ennen toista käsittelyä.

Toisen väripesun jälkeen hius oli myös ohjaajan mielestä hämmentävän hyvässä kunnossa eikä edes tuntunut räjähtävän käteen. Toki väripesu on pienempi paha kuin värinpoisto mutta kuitenkin.

Ensimmäisen väripesun jälkeen oli pääsiäinen saapunut kaupunkiin. Toisen väripesun jälkeen hiusten överikirkkaus oli hieman hillitympi ja oranssisuus ei ollut enää niin voimakas. Hiuksiin laitettiin vielä taittosävyjä ja jotain "honeybunny"-nimistä :D. Minulla oli tässä vaiheessa täysi luottamus sekä kampaajaani että ohjaajaan ja sanoin kaikkeen hyvältä kuulostavaan vaan "joo joo".

Ja nyt...


...Tattadaaa, olen mansikkabondi! Annan jatkossa oman ginger-tyvikasvuni puskea ulos rauhassa ja käydä ainoastaan ottamassa vaaleita raitoja mikäli kaipaan jotain piristystä. Heihei pakolliset tyvivärjäilyt ja tervetuloa huoleton hiusvuosi 2015 \^___^/.


En näytä meikittömänä enää niin sieluttomalta ja pisamat hyppäävät kasvoilta esille oikein kunnolla. Ja jos muiden puheita on uskominen niin näytän paljon freesimmältä ja pirteämmältä.

Lisähavainto: vitsit lettini on kasvanut taas pituutta ja ooo paksu ponnari ^___^ Yläpuolen kuvissa kaksi eri ponnarikuvaa, en tiedä miksi toisessa kuvassa ponsku huitelee jossain katonrajassa..? 

26 kommenttia:

 1. Kaikki hiustyylit ja värit käy siulle, tykkään kaikista :'D
  Uskaltaisipa itsekin olla yhtä huoleton, huoh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Siitä vaan kokeilemaan :)!

   Poista
 2. Aivan ihana sävy <3, musta näytät tässä uudessa sävyssä nuoremmalta kuin tuossa vanhassa. Kymmenen vuotta pois vai miten se meni! :D Ehkä se freesiys ja pirteys on sitä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultainen nuoruus, valitsen sinut :D! Hahah kiitos <3

   Poista
 3. En kyllä värjäisi, jos omaisin punaisen tukan luonnostaan. Tykkäsin tosin tuosta mahongin/violetihtavan värisestäkin sulla.
  Tekisi itsekin mieli taas mansikkablondia, mutta en tiedä jaksanko maantien väristä tyvikasvuani, kun en kuitenkaan jaksa värjätä kuin pari kertaa vuodessa. Nykyisen lievän vaalennuksen kanssa ei näytä niin pahalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mites jos tekisi tyveen hopeaa liukua vaaleiden latvojen sekaan? Sitten se oma harmahtava tyvikasvu ei näkyisi niin pahana :)?

   Moni sanoo tuota samaa, mutta se on vähän kuin pitäisi aina tismalleen samoja vaatteita päällä. Kaikkeen kyllästyy vaikka miten upea hiusväri/asukokonaisuus olisikaan :).

   Poista
 4. Tosi kiva tukka nyt! Mielestäni sulle sopii näiden kuvien perusteella parhaiten ruskea tai vapun 2014 väri, kovin tummat tekee yleisilmeen ehkä vähän raskaaksi ja vaatii kyllä meikkiäkin. Oon Jonnan kanssa samaa mieltä, että iästäkin lähti heti muutama vuosi pois:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meikkiä vaatii tummat hiukset ja tykkään meikata nykyisin tosi kevyillä sävyillä - ne taas sopivat hyvinkin yhteen vaalean pään kanssa :). Tuo "vapputukka" oli kuvissa ihan kiva, mutta luonnossa ulkona vähän turhan härskin oranssi :'D.

   Ikinuori jee!

   Poista
 5. Mahtava tuo uus väri ! <3_<3 oon kans ite toipumassa porkkanaoranssista kaudesta.. Olihan se kiva.. Siis aina viikon ennen ku oma tyvi alko puskeen esiin :'D mulla on kans punapigmenttiä luonnostaan, tosin ehkä enemmän kultaan kun oranssiin taittavaa. Mä varmaan saan kävellä sun tukkakuvien kans kampaajalle täs parin viikon päästä ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän minun omassa tukassani edes oli... kultaa vai oranssia? No se selvinnee tulevien kuukausien aikana :D

   Anna mennä vaan, kerro sitten mitä laitettiin ja mihin pääkuvaan päädyit :D

   Poista
 6. Oi, niin hyvältä näyttää strawberry blonde! Mutta kaikki ovat olleet kivoja, olipa mielenkiintoinen katsaus. Red is the way to go! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikkea on tullut kyllä koettua, jätän kuitenkin ponivärit muiden kokeiltavaksi :)

   Poista
 7. Oooo sulla kyllä on ollut vaikka mitä :) Vaalea tukka on kuitenkin jotenkin lempeän näköinen, ehkä tumma tukka oli niin kova kontrasti muuten aika vaalealle iholle? Vaikka toki sopi sekin sulle hyvin :)

  Mullakin matka jatkuu todennäköisesti vaaleampaan suuntaan. Tuntuu vaan omemmalta kuin kaiken maailman tummanruskeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lakavalkoinen iho, ruskeat löntit ja tumma tukka teki päästä aina jotenkin tosi "kovan". Oon lupsakka, ehkä siksi tarviin tän lupsakkaan tukankin :D.

   Ite en vielä tiedä mihin suuntaan tukka lähtee, muuta kuin että annan oman tyvivärin ottaa vallan ja muuten pitää tukan nättinä. Katsotaan mikä keltaoranssiblondi-pokemon tästä kehittyy... :D

   Poista
 8. Mä tykkään tällaisista "hiushistoria" - postauksista! :) Kyllä tuo lyhyt malli taitaa edelleenkin mennä ns. kampaajatukkana :D

  Tuo uusi väri on kyllä tosi tosi kiva, saa sut näyttään tosi freesiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :) Mukavaa että näitä on kiva ihmetellä, itteeni tietty vähän häiritsee kun omaa pärstää tulee jonossa monen kuvan verran... Ja samanlaisissa "oho euro maassa!"- poseerauksissa :'D.

   Poista
 9. Mäkin sanoisin, että näytät nuoremmalta vaaleassa! Hyvin sopii :)

  Mä oon saanut jonkun kuparikutinan tän piiiitkän ruskean kauden jälkeen. Saas nähä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän kunniaksi kuparikutinalle valta :)? Sulle kyllä sopii myös vaikka ja mitkä värit.

   Näytän vielä entistä enemmän lapselta, odotellaanpas sitä kesää ja pisamahyökkäystä...

   Poista
 10. Söpö, kuten aina!! ^___^ Musta kaikki punaisen sävyt pukee sua oikein hyvin, mutta pituutena näen sulla aina vain just polkkatukan. Jotenkin vaan yhdistän sut siihen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, en koe pitkää tukkaa omaksi ja enhän minä osaisi sellaiselle tehdä edes mitään hienoja kampauksia o_o Long Bob olkoon ja pysykööt :)!

   Poista
 11. Ihana !! <3 sulle kyllä sopii mikä vaan punasen sävy! Ja mustaki toi uus sävy nuorentaa sua älyttömästi! :O jotenki jopa tosi hämmentävää miten hiusväri oikeesti voi vaikuttaa noin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki vähäisetkin aikuisuuden rippeet ovat siis hävinneet lopullisesti, niiisk :D

   Poista
 12. hih muistan melkeen kaikki noi sun tukkas ja oon aina tykänny niistä kaikista! Mulla on tukka tällä hetkellä aivan liian räikeen pinkki, tää on siis semmonen shokkipinkki, joka taittaa lilaan nyt vielä värjäyksen jäljiltä, mutta varmasti tästä vaalenee. Oon tykänny tästä että värjään ekä pinkiks ja sitten annan haalistua semmoseks hattarapinkiks ja sitten taas tummennan! Edelleen kyllä himoitsen semmosta punapinkkiä tai viininpunasta tukkaa ja luulen, että tähän kun kyllästyn niin viininpunanen vois olla se seuraava juttu…

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joooo viininpunainen saa äänen myös täältä! Me ollaan kyllä ikuisessa punalimbossa :'D

   Poista
  2. Hahaha :'D mulla kerkes vielä olla semmonen hyvä viininpunanen niin lyhyen aikaa ennenku päätin että nyt vaalennankin :D Mä luulen että haluisin kokee kesän semmosena hattarapäänä vielä mut ehkä sitten ens syksynä vois olla se viininpunanen. Tai sitte siihen mennessä oon keksiny jo miljoona muuta juttua… Esim. noi uudet colormaskpaintit houkuttelee yllättävän monessa värissä…

   Poista