keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Miniloma Raumalla ja vierailu Turun Tuomiokirkon kellotornissa


Omassa elämässäni ovat puhaltaneet muutoksen tuulet ja ne taas ovat tänne blogin puolelle heijastuneet hiljaiselona. Asiat ovat hyvin :).

Kävin pitämässä pienen miniloman Raumalla ja voi miten kauniit kesäsäät siellä hellivätkään! Kaupunki tuntuu todella kotoisalta kiitos ympärillä näkyvän meren, viheristön, pienen keskustan ja vanhan kaupunginosan mikä tuo ihan mieleen kotikotiseutuni eli Saimaan, metsät ja sympaattiset kaupungit lähiympäristössä :). Jonkun mieli ja silmä lepää rauhoittavassa peltomaisemassa, minulla mieli lepää ja tunnen oloni kotoisaksi kun näen järviä ja/tai merta. Rauma on kaupunkina ja alueena ihan liian pieni asuinpaikkakunnaksi (ja ihmiset jurottavat vähän liikaa...), mutta toivottavasti tämä ei jäänyt viimeiseksi vierailukerraksi!


Olen käynyt Raumalla aikaisemmin kaksi kertaa, kerran katsomassa yökerhossa keikkaa ja lähtenyt seuraavana aamuna autolla Turkuun. Toisen kerran kävin viime kesänä Venetsialaisilla Poroholmassa - yöllä perillä ja yöllä takaisin Helsinkiin. Kaupungista on jäänyt siis kirjaimellisesti vain pimeät ja hämärät muistot.Pienvenesatamasta tuli ihan kotikotifiilikset... Maisemasta puuttui ainoastaan vety-ja atomikioskit sekä vieraille pulpattavat etelä-karjalaiset :D.


Aijai....
Oih ja voih


Ilta-auringon lämmössä kelpasi lakata mansikkaiset minilomakynnet ^____^

Viikonlopun päätteeksi auto otti keulan kohti Suomen Turkua ja siellä tuli tehtyä jotain hieman spesiaalimpaa eli kiivettyä ylös Turun Tuomiokirkon torniin! Whoa!


Tornin ylimmästä nupista katolta aukesi jokaiseen ilmansuuntaan maisemat jotka saivat hengityksen hetkeksi lähes pysähtymään. Vau.
Maisemaikkuna ylös kiivetessä


Vanhassa varastokerroksessa lepäsi vanhoja urkupillejä ja pitihän niitä tietysti mennä heti puhaltelemaan kun tämmöinen tilaisuus tuli eteen ;). Kuulosti ihan vuvuzelalta!


Samassa huoneessa lepäsi myös vanhoja kirkonpenkkejä. Penkkien alla meni penkinlämmittimet :)! ....Pehmuste olisi kyllä ehkä se ensimmäinen minkä niihin voisi asentaa lämmittimen sijaan.


Turun palossa mustunut tiiliseinä


Kierrekäytävät kävivät välillä niin kapeiksi että niistä pystyi etenemään pelkästään liikkumalla sivuttain ja yksi porrasväli oli korkea. Pyllytreeni tsek!
Kellokoneisto

Lue lisää »