torstai 29. toukokuuta 2014

Paras Kuivashampoo: batiste pretty & opulent oriental
Ahkerassa käytössä ollut batiste xxl volume -kuivashampoo suhautti muutama päivä sitten ulos viimeiset suihkauksensa ja muutamia vastaavia hetken käytettyäni totesin että ei niistä oikein mikään vedä tälle vertoja. Toki myös muut hoitavat asiansa, mutta tähän huomasin tarttuvani lähes aina kun meinasin käyttää jotakin muuta merkkiä. Mietin tämän nostamista HG-listalleni, mutta vessoihin suihkittavan ilmanraikastinta muistuttava tuoksu antaa kympin takapuolelle miinuksen.


Tunkkaisesta hajusta huolimatta halusin lähes täydellisen kuiviksen jälleen hyllyyni ja suunnistin lähimpään Kicksiin ostoksille ja kippaskappas, siellä olivat kaikki Batisten kuivikset -20% tarjouskyltin alla! Merkki ei ole hinnalla pilattu, sillä kaikki kuivikset maksavat alle kymmenen euroa. Tähän vielä alennusprosentit päälle niin ei hinta paljon päätä huimannut.

... Tuohon hintaanhan minun kannattaisi kokeilla ko merkiltä myös jotain toista kuivista jos löytyisi vaikka toinen samoilla tehoilla ja ehkä jopa miellyttävämmällä tuoksulla?


Valinta oli helppo, tietysti se missä on upein design!


XXL Volume
Tuuheuttaa todella hyvin ja freesaa hyvin mähmäisintäkin hiusta. Valitettavasti minulle tulee tästä tuoksusta vahvasti mieleen vessoihin -itseasiassa samanmallisista pulloista- suihkutettava hajunhävittäjä. Haju jää kevyesti leijumaan hiuksiin eli se ei käy nenään ainoastaan suihkuttamisvaiheessa. Kymppimiikka.

Pretty & Opulent Oriental
Kauneimpaan ulkokuoreen rakastuminen kannatti, tämä on kuin paranneltu versio edellisestä! Tuuheuttaa ja freesaa mähmäistä lettiä yhtä hyvin kuin edeltäjänsä, mutta tässä tuoksu on huomattavasti parempi :). Tuoksu on kevyt, kukkamainen ja hieman myös hedelmäinen. Kuvailisin tuoksua hieman parfyymimaiseksi, mutta ei kuitenkaan liian tunkkainen tai mummomainen sellainen. Kymppiplus!

HG Kuivashampoo on löytynyt ^_______^!
Lue lisää »

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kesä on saapunut
Ystävät ja kaverit, Helsinki, kesäyöt, festarit, kesäseikkailut, valoisat yöt...Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

On tätä odotettukkin :)
Lue lisää »

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kynsilakkojen suuursiivous


Esittelin kynsi- ja räpylätuotteeni tässä blogipostauksessa. Olin ennen ylpeä aarteistani joita minulla oli kahden työkalupakin verran, blogipostauksen jälkeen määrä alkoi ahdistamaan ja etenkin tehdessäni huomion että monia lakkoja en ole käyttänyt aikoihin - osasta en ole kääntänyt kertaakaan edes korkkia auki.

Pienen huhhailun jälkeen päätin tehdä kynsilakoille saman minkä tein joku aika sitten vaatekaapilleni. Kävin läpi kaikki vaatteet ja pistin surutta eteenpäin kaiken mitä en ole aikoihin käyttänyt, minkä koin hankalaksi yhdistellä muiden vaatteideni kanssa tai mitä en nyt ostaisi mikäli näkisin sen vaatekaupassa myynnissä. Nyt vaatekaapissani on huomattavasti vähemmän vaatteita mutta pelkästään sellaisia joita oikeasti käytän ja jotka ovat helppo yhdistää keskenään.


Kevyemmän ja kätevämmän vaatekaapin myötä huomaan käyttäväni vaatteitani ihan eri tavalla, löytävän sieltä jopa enemmän päällepantavaa kuin isommalla vaatemäärällä ja käytän vaatteita myös paljon monipuolisemmin kuin ennen. Nyt on myös helpompaa olla järkevämpi vaateostoksilla kun tietää ne peruspilarit mitä vaatekaapista löytyy ja kun pitää mielessä että saa ostaa vain sellaisia jotka voin yhdistellä jo olemassaolevien vaatteitteni kanssa. Voi pojat kyllä on ollut helpottuneempi olo tämän vaatekaappioperaation jälkeen :).


Mikäli -edes pienen ja arkisen- haaveen haluaa toteuttaa, niin eihän siinä auta muuta kuin ryhtyä tuumasta toimeen :)!


Lähtötilanne oli tämä, kaksi Bauhausin työkalulaatikkoa täynnä kynsilakkoja. Olen lajitellut kynsilakat värien mukaan ja alakerrokset suorastaan tursuavat yli äyräiden pulloja. Olenko keräillyt näitä maailmanlopun varalle vai häh?!?


Lopputulous karsimisen ja kevätsiivouksen jälkeen - kaikki jäljelle jääneet kynsilakat mahtuivat nätisti yhteen työkalupakkiin ^_____^! 

Kuinka tähän pisteeseen on tultu?

Tarvitset:

* aikaa
* luonnonvaloa
* kynsiputsarin
* nakukynnet
* kynsitikkuja tai -kiekkoja
* oheistoimintaa (taustalle pyörimään kerran nähty leffa tai mieleistä musiikkia)
* roskakori
* Uusi Koti -pussukka

Sit mennään!


Kaadoin lattialle kaikki kynsilakkani - ihan kaikki.

1. Lajittelu
Lajittelin kynsilakat karkeasti värimaailmojen mukaan: vihreät, siniset, violetit, punaiset, oranssit, keltaiset, harmaat jne. Erikoislakat (konadlakat, efektilakat jne) lajittelin omiin omiin ryhmiin.

2. Karsiminen vol I
Aloitin karsimalla ensiksi selkeästi heikot yksilöt: rajusti kuivahtaneet, loppua lähenevät ja nähtävästi huonossa hapessa olevat halpislakat lensivät suoraan roskakoriin.

Siirsin lakat jotka eivät edes pullon perusteella herättäneet yhtään mielenkiintoa suoraan Uusi Koti -pussukkaan.


3. Karsiminen vol II
Toisella karsimiskierroksella valitsin kerralla aina yhden väriryhmän ja lakkasin sen lakoilla käteni kynnet. Kun näin kymmenen eri sävyistä punaista vierekkäin luonnonvalossa ihonsävyäni vasten, oli vähemmän iskevät punaiset helppo karsia pois. En halunnut tässä vaiheessa vielä tuhlata kynsitikkujani.

Toistin saman kaikkien väriryhmien kanssa ja siirsin jatkoon pääsemättömät lakkapullot Uusi Koti -pussukkaan enkä enää palannut niihin.


4. Karsiminen vol III - swatchaus kynsitikuille
Kun jokaisesta väriryhmästä oli jäljellä toistaiseksi kivat ja nätit yksilöt, lakkasin jäljelle jääneet lakkasävyt eBaysta ostamilleni kynsitikuille nimien kera ja iskin kaikki lakat riviin lipaston päälle.


Ole kriittinen!
Tarvitsenko oikeasti oksennuksenvihreää kynsilakkaa mitä olen käytänyt kolmen vuoden aikana kaksi kertaa? Miksi olen päästänyt jatkoon kaksi lähes mustaa muistuttavaa violettia kun en edes tykkää kovin tummista kynsilakoista? Tai miksi säilyttäisin sinivihreää kynsilakkaa jonka pulloon olen meinannut tarttua monta kertaa mutta lakannut kynnet lopulta aina jollakin toisella paremmalla sävyllä? Miksi säilyttäisin tämmöisiä "no joo ehkä joskus"-yksilöitä kun voisin hankkia niiden tilalle paljon mielenkiintoisemman lakan? Miksi panttaan tämmöisiä yksilöitä kynsipaksissani kun tiedän sen menevän kaverini suosikkilakkojen listoille mikäli myyn tai annan sen hänelle?

Plop plop pulloja putoili lisää Uusi Koti -pussukkaan.


5. Kynsipaksin kevätsiivous
Puhdistin kynsipaksin pölyistä ja pienistä roskista. Puhdas koti vetää puoleensa pim pom!


6. Kynsiviuhkan kokoaminen
En tykkää kynsikiekoista niiden kömpelyytensä vuoksi, sen sijaan tikut ovat enemmän mieleeni ja niistä koottavia kynsihyrriä voi myöhemmin muokata vielä enemmän mieluisaksi - tai rakentaa vaikka jokaiselle värille omat viuhkat ja lisätä tikkuja siihen lakkakokoelman kasvaessa.


7. Kynsipaksin uudelleenasutus
Monen karsintakierroksen päätteksi lajittelin jäljelle jääneet parhaista parhaimmat kynsilakat -kieli poskella- värien mukaan omille paikoilleen.

Ja koska tavaroiden järjestely on yksi maailman mahtavimpia asioita, merkitsin kaikille väriryhmille omat paikat Dymolla ja tavallisen mustan dymotarranauhan sijaan nakutin nimet Teippitarhasta saatuun neonpinkkiin tarranauhaan ^__^.

Alakerrassa oli aikaisemmin työkalupakin omat seinämät rajaamassa tilaa, mutta irroitin ne kokonaan pois ja pienen tetrishetken jälkeen täytin alakerran tasanteen Tigerista ja Glitteristä hankituilla pienillä pahvilaatikoilla ja nyt kaikki värit ovat omassa lokerikossa. Tigerissa nuo olivat ihan superhalpoja, joku viiden eri koristepahvilaatikon setti maksoi pari euroa?


Fuksi-hyllyllä ovat kaikki vähänkin fuksianpunaista muistuttavat sävyt. Näitä jäi jäljelle melko monta ja näitä sävyjä näkyy kynsilläni myös melko usein :)


Pinkkejä jäi jäljelle räväkkä Essie, hempeä vaaleanpunainen ZOYA ja glitterinen OPI. Pinkit sävyt eivät ole niitä omia suosikkejani, mutta nämä vaihtoehdot ovat hyvä olla olemassa ja miksi niitä enempää sen takia tarvitsisinkaan?


Punaisia kynsilakkoja en osaa oikein käyttää muulloin kuin talvella


Lilasta löytyy tummaa, mustikkajugurttia, laventelia, glitteripohjaista... Tässä mainio esimerkki miksi väriryhmät on nimetty karkeasti kieli poskella :D Näitä olisi muuten ihan jäätävä määrä!


Ei tule varmaan yllätyksenä että oransseja kynsilakkoja jäi eniten :D? Voin kertoa että kyllä niitä tuli karsittuakin isot määrät


Kultaa tummempana ja vaaleampana


Oijoi ihanat keltaiset!


Vihreä ei kuulu omiin suosikkeihini kynsilakoissa, ja jäljelle jäi ainoastaan ne joita ihan oikeasti käytän ja jotka näyttävät ihonsävyäni vasten hyvältä. Uskallan silti väittää että näitä tulee vielä mahdollisesti karsittua jossakin vaiheessa pois.

Luonnoksissa minulla on jo valmiina postaus kaikista jäljelle jääneistä kynsilakoista kuvineen :)

Uusi Koti -pussukassa olevat kynsilakat myin eteenpäin tai pistin ilmaiseksi jakoon (riippuen miten ne olivat minulle aikoinaan päätyneet) koteihin missä ajattelin niiden saavan eniten rakkautta :). Nyt on kevyt olo! 
Lue lisää »

torstai 8. toukokuuta 2014

Näin teet piiloroskakorin IKEA MICKE -meikkipöydälle

Tähän asuntoon oli tammikuussa 2013 tilattu pintaremontti ja asuin silloin vielä virallisesti sinkkuyksiössäni ja mies asui tässä virallisesti yksin. Talo missä minä asuin oli remontissa ja työmiehet lampsivat asuntooni omilla avaimillaan tuon tuosta joten käytännössä asuin täällä mieheni asunnossa remonttievakossa. Säilytyin täällä yhden ison matkalaukun verran tärkeimpiä tavaroitani ja omasta vaatekaapista tai työpöydästä ei ollut tietoakaan. Tavarani olivat joko laukussa tai lattialla hujanhajan. 

Lähdin eräänä perjantaina töihin pienen raivoamispuuskan jälkeen (tavarat olivat hukassa, missään ei ollut hyvä paikka meikata jne) ja tullessani illalla kotiin oli Mr. Panda päättänyt piristää minua irroittamalla hänen käytössään olevasta syntetisaattorista jalat irti ja iskemällä silloisen vaatehuoneen (nykyinen frettihuone) seinältä yhden hyllyn niiden päälle pöytälevyksi. Hän oli lajitellut väliaikaiselle meikkipöydälleni matkalaukussani olevat meikit siistiin järjestykseen ja laittanut hiustenkuivaajan, GHD:n ja hiustuotteet pöydän alle pieneen koriin ja tuonut viereen piuhoille jatkoroikan. Vanhasta pahvilaatikosta ja muovipussista hän oli tehnyt pöydän alle myös roskakorin vanulapuille ja topsareille. Mr. Panda oli myös raivannut omasta pienestä vaatekaapistaan minulle hyllyjä, lajitellut vaatteeni niihin ja merkannut teipillä missä mitkäkin ovat.

***********************************

Nyt toukokuussa 2014 siinä samassa kohtaa mihin väliaikainen meikkipöytäni oli rakennettu seisoo monen kosmetiikkaharrastajan luottopöytä eli IKEAn MICKE.

Meikkipisteeni kanssa minulla oli silti vielä yksi ongelma mikä on vaivannut jo pitkään, nimittäin puuttuva roskakori. En tykkää näkyvillä olevista roskakoreista ja siksi en ole sellaista meikkipöytäni alle halunnut. Vaikka roskakoreja on olemassa ihan siedettävännäköisinä, niin silti ne näyttävät roskakoreilta. Lähin roskakori sijaitsee kylpyhuoneessa pesukoneen päällä. Se on metallinen roskakoria esittävä pieni roskakori joka on ostettu Kodin Ykkösestä ja se on ollut ennen ylimääräisten osien irroittelua oikeasti tuhkis. Se on ihan söpö. Koen kuitenkin turhauttavaksi meikata meikkipöytäni ääressä ja kuljettaa topsipuikot ja vanulaput aina kylppärin pieneen roskakoriin, onhan se niiin kaukana ja siihen menee aikaa ja se on vaivalloista. Helpompaa jättää topsariläjä pöydälle ja esimerkiksi loppuviikosta kuljettaa pieni topsarivuori sitten kunnon roskakoriin keittiöön asti. ....Ööö siis ei?

... Ja ennen kuin teissä herää ällöjä mielikuvia niin topsareilla siistin silmämeikkiä yms enkä suinkaan siis kaivele niillä korvia ja jätä pöydälle lojumaan :'D.

Tähän roskisongelmaan löytyi ratkaisu taas jälleen Mr. Pandalta!

MICKEn toisessa päädyssä on muovitötsällä "vuorattu" reikä ja pöytälevyn alta löytyy toinen pöytälevypohja eli johtotunneli. Tämä on tarkoitettu tiekononeen yms johdoille eli johdot vedetään johtotunnelin kautta reiästä tietokoneeseen ja kas johdot eivät roiku missää näkyvillä. Sofiasta johtotunneliin kiipeäminen ja siellä edestakaisin pyöriminen on ihan huisinhauskaa... :D. En käytä meikkipöydälläni enää tietokonetta eli johtoreikä salatunneleineen on lähinnä Sofian käytössä.

Mr. Panda irroitti johtoreiän muovitötsän irti ja näin reiästä tuli suurempi ja juuri oikeankokoinen *rumpujen pärinää* Pringles-purkille!

Mr. Panda laittoi tyhjän pringles-purkin johtoreikään johtotunnelin pohjaan asti ja veti puukolla purkkia matalammaksi kunnes se oli yläpäästä samalla tasolla mustan pöytälevyn kanssa, iski lopuksi purkin päälle meikkipussini ja TADAAA näin meikkipöydässäni on siisti piiloroskis vanulapuille ja topspuikoille ^_______^/. Roskis ei näy yhtään mihinkään suuntaan MICKEn oman takalevyn ansiosta. Kun Pringles-roskis alkaa osoittamaan täyttymisen merkkejä, nappaan purkin mukaani keittiöön ja tyhjennän sisällön isompaan roskakoriin ja isken purkin takaisin MICKEn sisälle. Kätevää!

Ja hei onko olemassa ovelampaa herkkukätköä ;)?
Lue lisää »

tiistai 6. toukokuuta 2014

MiniInTheBox: Parhaimmat ja halvimmat kännykkäkuoret


En ole löytänyt mistään kaupasta kivoja omaan silmään miellyttäviä kännykkäkuoria. iPhonet ovat nykyajan Barbie-nukkeja mille shoppaillaan lähes yhtä usein uusia tamineita kuin puhelimen omistajalle itselleen. Aluksi en halunnut joululahjaksi saamaani iPhone 5Ssää kuorilla peittää, mutta pian pieni Barbieleikki alkoi kiinnostaa minuakin ^___^. Suomessa -yllätys yllätys- kuoret ovat kuitenkin hinnoissaan ja täällä moni kauppa ei kuoria edes myy. Glitteristä löytyy vähän erikoisempia kuoria, mutta mitkään muut paitsi nämä kuoret eivät ole minua niistä erityisemmin iskeneet. 

Ebayn kuorivalikoimaa olen selannut ennenkin, mutta ei sieltäkään ole eteen tullut mitään superkivoja. Päädyin lopulta selamaan MiniInTheBox -nimisestä kiinalaista verkkokauppaa ja BOOM!

Kyseisestä verkkokaupasta näyttää löytyvän kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta minua kiinnosti pelkästään edulliset kuoret. Tai no eihän nuo ole edes edullisia vaan naurettavan halpoja! Rajasin kuorihaun omppuvitosiin ja silmieni eteen rävähti melkein 300:n sivun kuorivalikoima. Siitä sitten valitsemaan! Hinnat ovat alle dollarista ylöspäin ja seikkaillessani sivunumero 100:n kohdalla olivat hinnat silti pelkästään noin viiden dollarin paikkeilla :D.


Nettikaupan kielen saa klikattua halutessaan suomenkieliseksi ja no en tiedä näyttääkö sivusto silloin jopa vielä enemmän huijaripaikalta kuin vakavasti otettavalta :D? Vai mitä sanotte toimitustavasta joka on "makee säästää laivat" :D? Minissä on maailmanlaajuinen toimitus, mutta hidas sellainen. Tilasin tämän kuorisetin 8.4 ja paketti lähti matkaan 14.4 ja saapui kotiovelle 29.4. Nettikaupan mukaan paketti on mahdollista saada kotiovelle parissa päivässä 14€:n lisämaksua vastaan, mutta en koe sen kokeilemista tarpeelliseksi ainakaan omalla kohdallani. Mikäs kiire kuorilla nyt olisi :)?


Paketti oli hyvin pakattu, kuoret olivat jokainen omassa muovitetussa pussissa ja vaikka kaikki kuoret olivat malliltaan kovia ei puhelin jäänyt niistä mihinkään jumiin eikä sitä tarvinnut repiä kynsin ja hampain irti  - näitäkin  kuoria kun on nähty...Susikuoria (talveksi) lukuunottamatta kaikissa oli hieman karhea tuo kuoren pinta eli jeee känny ei liu'u pitkin pöytiä :)! Susikuorissa on liukkaampi takaosa, karheat ovat omaan kätöseen mieluisempia nimenomaa tuon paremman pidon (niin kädessä kuin pöydällä) ansiosta. 

Mitähän nuo neljä kuorta maksoivat, olisikohan koko setti maksanut noin 10$? Sivustolla pyörii myös tarjouslaskuri eli kuorissa saattaa olla ihan hulluja alennuksia (tyyliin 0,20$) jo entuudestaan halpojen hintojen lisäksi.
Lue lisää »

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Matkavinkit Helsinkiin: Luksushodarilla

Kävimme Mr. Pandan kanssa joku aika sitten pikkuroballa (Pieni Roobertinkatu 2) syömässä hienostuneet hodarit Kaartin Hodari & Hummerissa. Ravintola on pieni (2-3 hengen pöytiä taisi olla viisi?), omaperäinen ja pienuutensa ansiosta tunnelma on intiimi. Yksi pöytä on ikkunalaudalla missä istutaan tuolien sijaan tyynyjen päällä. Minulle tuli fiilis että nyt ollaan hienostovahteella olevassa histerimestassa :D. Asiakaskunta näytti astetta siistimmältä hipsterryhmältä, eli mitään Kallio-Sörkkä -fiilistä ei paikasta kuitenkaan tullut.

Paikka on melko suosittu, ja oli nytkin täynnä niin en viitsinyt räpsiä mitään yleiskuvaa sillä kaikilta olisi pitänyt katkoa rumasti päät pois.


Ruoka tilataan tiskiltä ja meitä palvellut henkilö vaikutti ensin hieman omituiselta tervehtimällä tosi tympääntyneen oloisena ja kun mietimme listalta mitä söisimme ja pohdimme ääneen eri vaihtoehtoja (tai no mitä pohdin) niin hän näytti entistä enemmän tympääntyneltä, höh saahan sitä miettiä kai ääneen ja vähän niin kuin kysellä suosituksia :I?

Tilasimme molemmat Hot Dog Basic Vol 2.0 sekä parmesanranskalaiset. Annoskorttina toimi pienen lapun sijaan pingismaila ^___^. Lisämaksusta hodaria voi lisätäyttää eri lisukkeilla. Ravintolasta voi tilata lobster hot dogin lisäksi myös kokonaisia hummereita.


Parmesanranskalaiset näyttivät homeisilta pottutikuilta, mutta karusta ulkomuodosta huolimatta ne olivat ihan superhyviä! Hodari oli myös maukasta ja täytteiden määrässä ei oltu kyllä nuukailtu.

Vaikka minulla oli kova nälkä, en silti jaksanut syödä hodaria kokonaan loppuun. Myös pari parmesanranskalaista jäi metallikoriin. Oli kuitenkin hyvää! Ei ehkä mikään ruokapaikka mihin jäisi erityisesti koukkuun tai missä pitäisi tulla usein käymään, mutta kokemuksena erilainen ja no tietysti maukas :). Hodari & Hummeri pääsee ehdottomasti "mihin jännään paikaan veisin muualla asuvan kaverini syömään jotain tavallisesta poikkeavaa"-listalle. 

Kassalla vähän oudosti palvellut henkilö toi meille ruuat pöytään ja toimi siinä ihan normaalisti ja kävi myös kysymässä ruokailun loppupuolella maistuiko ja mitä tykkäsimme ravintolasta. Lähtiessä hän kertoi vielä hummerihodareista ja toivotti tervetulleeksi uudestaan hymyn kera. Eli tämä hieman jäisesti alkanut asiakaspalvelutilanne päättyi lopulta myös mukavasti :).

Tällä viikolla löysin parhaimman pizzerian ja luulen löytäneeni myös parhaimman sushibuffetin \^___^/
Lue lisää »