keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kynsilakkojen suuursiivous


Esittelin kynsi- ja räpylätuotteeni tässä blogipostauksessa. Olin ennen ylpeä aarteistani joita minulla oli kahden työkalupakin verran, blogipostauksen jälkeen määrä alkoi ahdistamaan ja etenkin tehdessäni huomion että monia lakkoja en ole käyttänyt aikoihin - osasta en ole kääntänyt kertaakaan edes korkkia auki.

Pienen huhhailun jälkeen päätin tehdä kynsilakoille saman minkä tein joku aika sitten vaatekaapilleni. Kävin läpi kaikki vaatteet ja pistin surutta eteenpäin kaiken mitä en ole aikoihin käyttänyt, minkä koin hankalaksi yhdistellä muiden vaatteideni kanssa tai mitä en nyt ostaisi mikäli näkisin sen vaatekaupassa myynnissä. Nyt vaatekaapissani on huomattavasti vähemmän vaatteita mutta pelkästään sellaisia joita oikeasti käytän ja jotka ovat helppo yhdistää keskenään.


Kevyemmän ja kätevämmän vaatekaapin myötä huomaan käyttäväni vaatteitani ihan eri tavalla, löytävän sieltä jopa enemmän päällepantavaa kuin isommalla vaatemäärällä ja käytän vaatteita myös paljon monipuolisemmin kuin ennen. Nyt on myös helpompaa olla järkevämpi vaateostoksilla kun tietää ne peruspilarit mitä vaatekaapista löytyy ja kun pitää mielessä että saa ostaa vain sellaisia jotka voin yhdistellä jo olemassaolevien vaatteitteni kanssa. Voi pojat kyllä on ollut helpottuneempi olo tämän vaatekaappioperaation jälkeen :).


Mikäli -edes pienen ja arkisen- haaveen haluaa toteuttaa, niin eihän siinä auta muuta kuin ryhtyä tuumasta toimeen :)!


Lähtötilanne oli tämä, kaksi Bauhausin työkalulaatikkoa täynnä kynsilakkoja. Olen lajitellut kynsilakat värien mukaan ja alakerrokset suorastaan tursuavat yli äyräiden pulloja. Olenko keräillyt näitä maailmanlopun varalle vai häh?!?


Lopputulous karsimisen ja kevätsiivouksen jälkeen - kaikki jäljelle jääneet kynsilakat mahtuivat nätisti yhteen työkalupakkiin ^_____^! 

Kuinka tähän pisteeseen on tultu?

Tarvitset:

* aikaa
* luonnonvaloa
* kynsiputsarin
* nakukynnet
* kynsitikkuja tai -kiekkoja
* oheistoimintaa (taustalle pyörimään kerran nähty leffa tai mieleistä musiikkia)
* roskakori
* Uusi Koti -pussukka

Sit mennään!


Kaadoin lattialle kaikki kynsilakkani - ihan kaikki.

1. Lajittelu
Lajittelin kynsilakat karkeasti värimaailmojen mukaan: vihreät, siniset, violetit, punaiset, oranssit, keltaiset, harmaat jne. Erikoislakat (konadlakat, efektilakat jne) lajittelin omiin omiin ryhmiin.

2. Karsiminen vol I
Aloitin karsimalla ensiksi selkeästi heikot yksilöt: rajusti kuivahtaneet, loppua lähenevät ja nähtävästi huonossa hapessa olevat halpislakat lensivät suoraan roskakoriin.

Siirsin lakat jotka eivät edes pullon perusteella herättäneet yhtään mielenkiintoa suoraan Uusi Koti -pussukkaan.


3. Karsiminen vol II
Toisella karsimiskierroksella valitsin kerralla aina yhden väriryhmän ja lakkasin sen lakoilla käteni kynnet. Kun näin kymmenen eri sävyistä punaista vierekkäin luonnonvalossa ihonsävyäni vasten, oli vähemmän iskevät punaiset helppo karsia pois. En halunnut tässä vaiheessa vielä tuhlata kynsitikkujani.

Toistin saman kaikkien väriryhmien kanssa ja siirsin jatkoon pääsemättömät lakkapullot Uusi Koti -pussukkaan enkä enää palannut niihin.


4. Karsiminen vol III - swatchaus kynsitikuille
Kun jokaisesta väriryhmästä oli jäljellä toistaiseksi kivat ja nätit yksilöt, lakkasin jäljelle jääneet lakkasävyt eBaysta ostamilleni kynsitikuille nimien kera ja iskin kaikki lakat riviin lipaston päälle.


Ole kriittinen!
Tarvitsenko oikeasti oksennuksenvihreää kynsilakkaa mitä olen käytänyt kolmen vuoden aikana kaksi kertaa? Miksi olen päästänyt jatkoon kaksi lähes mustaa muistuttavaa violettia kun en edes tykkää kovin tummista kynsilakoista? Tai miksi säilyttäisin sinivihreää kynsilakkaa jonka pulloon olen meinannut tarttua monta kertaa mutta lakannut kynnet lopulta aina jollakin toisella paremmalla sävyllä? Miksi säilyttäisin tämmöisiä "no joo ehkä joskus"-yksilöitä kun voisin hankkia niiden tilalle paljon mielenkiintoisemman lakan? Miksi panttaan tämmöisiä yksilöitä kynsipaksissani kun tiedän sen menevän kaverini suosikkilakkojen listoille mikäli myyn tai annan sen hänelle?

Plop plop pulloja putoili lisää Uusi Koti -pussukkaan.


5. Kynsipaksin kevätsiivous
Puhdistin kynsipaksin pölyistä ja pienistä roskista. Puhdas koti vetää puoleensa pim pom!


6. Kynsiviuhkan kokoaminen
En tykkää kynsikiekoista niiden kömpelyytensä vuoksi, sen sijaan tikut ovat enemmän mieleeni ja niistä koottavia kynsihyrriä voi myöhemmin muokata vielä enemmän mieluisaksi - tai rakentaa vaikka jokaiselle värille omat viuhkat ja lisätä tikkuja siihen lakkakokoelman kasvaessa.


7. Kynsipaksin uudelleenasutus
Monen karsintakierroksen päätteksi lajittelin jäljelle jääneet parhaista parhaimmat kynsilakat -kieli poskella- värien mukaan omille paikoilleen.

Ja koska tavaroiden järjestely on yksi maailman mahtavimpia asioita, merkitsin kaikille väriryhmille omat paikat Dymolla ja tavallisen mustan dymotarranauhan sijaan nakutin nimet Teippitarhasta saatuun neonpinkkiin tarranauhaan ^__^.

Alakerrassa oli aikaisemmin työkalupakin omat seinämät rajaamassa tilaa, mutta irroitin ne kokonaan pois ja pienen tetrishetken jälkeen täytin alakerran tasanteen Tigerista ja Glitteristä hankituilla pienillä pahvilaatikoilla ja nyt kaikki värit ovat omassa lokerikossa. Tigerissa nuo olivat ihan superhalpoja, joku viiden eri koristepahvilaatikon setti maksoi pari euroa?


Fuksi-hyllyllä ovat kaikki vähänkin fuksianpunaista muistuttavat sävyt. Näitä jäi jäljelle melko monta ja näitä sävyjä näkyy kynsilläni myös melko usein :)


Pinkkejä jäi jäljelle räväkkä Essie, hempeä vaaleanpunainen ZOYA ja glitterinen OPI. Pinkit sävyt eivät ole niitä omia suosikkejani, mutta nämä vaihtoehdot ovat hyvä olla olemassa ja miksi niitä enempää sen takia tarvitsisinkaan?


Punaisia kynsilakkoja en osaa oikein käyttää muulloin kuin talvella


Lilasta löytyy tummaa, mustikkajugurttia, laventelia, glitteripohjaista... Tässä mainio esimerkki miksi väriryhmät on nimetty karkeasti kieli poskella :D Näitä olisi muuten ihan jäätävä määrä!


Ei tule varmaan yllätyksenä että oransseja kynsilakkoja jäi eniten :D? Voin kertoa että kyllä niitä tuli karsittuakin isot määrät


Kultaa tummempana ja vaaleampana


Oijoi ihanat keltaiset!


Vihreä ei kuulu omiin suosikkeihini kynsilakoissa, ja jäljelle jäi ainoastaan ne joita ihan oikeasti käytän ja jotka näyttävät ihonsävyäni vasten hyvältä. Uskallan silti väittää että näitä tulee vielä mahdollisesti karsittua jossakin vaiheessa pois.

Luonnoksissa minulla on jo valmiina postaus kaikista jäljelle jääneistä kynsilakoista kuvineen :)

Uusi Koti -pussukassa olevat kynsilakat myin eteenpäin tai pistin ilmaiseksi jakoon (riippuen miten ne olivat minulle aikoinaan päätyneet) koteihin missä ajattelin niiden saavan eniten rakkautta :). Nyt on kevyt olo! 
Lue lisää »