keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kaikki kynsilakkani 3.4.2014
Lue lisää »

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäiskynnet ja aurinkoinen frettikävely


Juttelimme Mr. Pandan kanssa pääsiäisestä ja tulimme siihen johtopäätökseen että se on ehkä yksi parhaimmista pyhistä mitä on. Vapaapäiviä on useita ja itse juhlaan ei ole sidottu mitään tiettyä velvoitetta tai niin sanottuja suorituspaineita. Jouluna pitää ostaa lahjoja ja ollaankos nyt kumman perheen luona ja missä suunnalla Suomea ja milloin pitää lähteä toiseen paikkaan yms yms yms. Juhannuksena niin sanotusti pitää olla mökillä, sitten pitää vain päättää minkä porukan kanssa ja minne suunnalle Suomea mennään mökkeilemään. Uutena Vuotena pitäisi myös keksiä jonkinlaista häpsinkiä.

Pääsiäisenä ei tarvitse tehdä yhtään mitään eikä lähteä yhtikäs mihinkään. Voi olla vaan kotona ja nauttia täällä olosta ilman huonoa omatuntoa että nyt pitäisi olla jossakin muualla tekemässä jotain ihan muuta. Vietimme tämän vuoden pääsiäisen täällä kotosalla oman pienen viisipäisen perheemme kesken. Erinäisistä syistä johtuen meillä on Mr.Pandan kanssa "läpsystävaihto"-vaihe menossa eli näemme lähinnä vain myöhään illalla ennen nukkumaan menoa niin tämä pääsiäiseen hiljentyminen tuli kyllä hyvään saumaan.

Siivottiin koti lattiasta kattoon, järjesteltiin ihan kaikki kaapit (hullunhomaa voin sanoa) hyperjärjestykseen, petivaatteet olivat koko päivän ulkona ja kun kaikki oli jynssätty ja kuurattu mies kävi ostamassa kukkia ja suklaamunia. Ollaan käyty pitkillä kävylenkeillä näätien kanssa, katsottu elokuvia, syöty hyvin ja käyty ajelulenkeillä. Ilman kiirettä, ilman kellon kyttäämistä, ilman aikatauluja, ilman yhtään mitään. Mies on voinut lähteä kanssani mukaan asioihin ja paikkoihin ja on tehty asioita yhdessä pitkästä aikaan. Ei tarvitse varmaan erikseen sanoa että noiden asioiden takia on hermot ja jaksamiset olleet herkillä tässä itse kullakin...Enää muutama kuukausi niin sitten pitäisi helpottaa, phuuh.

Nyt otettiin siis kaikki ilo irti näistä parista päivästä ^___^.  


Pääsiäiskynsien kynsilakat:
China Glaze - Re-fresh Mint
China Glaze - Happy Go Lucky
China Glaze - Sun Worshiper

Essie - Lovie Dovie
Color Club - The Lime Starts Here
Zoya - Dot
Rimmel - District-Ly Come Dancing
L'Oréal - Santorini Lagoon
L'Oréal - Tahiti Watermelon
Snowcrystal - Fluorescent Pink


Mistä tietää että Mr. Panda rentoutuu ja on stressivapaa? No mm. siitä että hän ehdottaa itse että hän ottaa pääsiäiskynsistä valokuvat ^___^'.  Tykkäsin noista kynsistä ihan hurjasti! Olen ihan koukuttunut nyt tuohon Confettiin, ehkä vedän seuraavaksi överineonkynnet ja niiden tyveen töpsyttelen pilkkuja...?


Käytiin jäätelötötteröllä, mangomeloni on ihan paras :). Minttu hyvänä kakkosena. Minttusuklaa ei saa ääniä täältä.


Jätskien jälkeen jatkettiin lenkkeilyä sopuleiden kanssa ja vietiin ne rauhalliseen (koska ei jaksa jutella jokaisen vastaantulevan kanssa...) puistoon :)


Sofian lempipuuhia ulkoilessa on ehdottomasti tunneleiden kaiveleminen ^____^. Siinä missä Nestorin kanssa voi vetää juoksulenkkiä, Sofia voi helposti käyttää vartin Kiinaan menevän tunnelin kaivamiseen...^^'.


Nestorin peruskuvausilme...


Toissapäivänä meitä tuli tervehtimään pieni perhen ja se perheen lapsi V oli niiin suloinen! V oli ihan onneissaan kun sai ottaa Nestorin syliin (en yleensä luota vieraisiin lapsiin ja anna Nessua syliin mutta tämä oli poikkeus ja lapsi kysyi sitä itse) ja voi miten nätisti ja hienosti V Nestoria pitikin :). Nessu on sopulikaksikosta se kenet voi tuuppaista vieraiden syliin ja ketä voi halia ja pusutella. Sofiaa ei semmoiset lällyilyt kiinnosta yhtään ja se viihtyykin sylissä ainoastaan pieniä hetkiä ja vain minun sylissä.

Napattiin Nestorista ja V:stä yhteiskuva tytön äidin luvalla :).
Huomenna lisää pääsiäisjuttuja, nyt näätien kanssa nauttimaan auringosta ja hakemaan Mr. Panda töistä (se jo karkasi sinne taas)
Lue lisää »

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Parhaat tupeerausharjat sekä vinkkejä hiusten tupeeraamiseen

Tupeeraan hiuksiani melkein päivittäin ja ties monettako vuotta. Käytän tupeerausta joko tyvikohotuksena tai mikäli teen kampauksia mikä vaatii sen pienen takutuksen sekä massan kasvatuksen alle että se näyttäisi paremmalta.

Saan tehtyä kestävän tupeerauksen omiin paksuihin sekä karheisiin hiuksiini ongelmitta, mutta tiedän että näin ei ole kaikkien kohdalla. Mikäli hius on ohutta, hentoista ja vielä kovin lasimainen niin eihän siinä tunnu tupeeraus kestävän sitten millään.

Tässä omistamani tupeerausvälineet vertailussa :)


Head Jog Teasing Brush 103

Ostin villipossuharjani aikoinaan Beautybaysta noin neljällä eurolla. Tämän oli silloin ensimmäinen tupeerausharjani ja takutellessani tällä ensimmäistä kertaa minulle tuli sama huudahdus x 2 kuin käyttäessäni ensimmäistä kertaa Tangle Teezeriä: "miksen ollut tiennyt tästä aikaisemmin!"

Tupeerausharjalla osaavat kaikki tupeerata, sillä no ei tämän kanssa vaan voi olla osaamatta :D. Tällä saa hiuksiin tiukkaa tupeerausta tiheiden harjasten avulla eivätkä hiukset hapsota tai lötsähdä.

Harjassa on 50% villisiankarvoja ja 50% nylonia. Nylon auttaa harjaksia olemaan ja pysymään jämäkkänä. Head Jog tuntuu kädessä kevyeltä  ja kokonsa puolesta tällä on miellyttävä työskennellä - ei paina liikaa, ei ole liian iso eikä liian kevytkään.


KENT tupeerausharja

KENTin tupeerausharja on myös valmistettu villisian harjaksista ja myös tämä sisältää nylonia. Olen saanut omat KENTin tupeerausharjani tämän vuoden ja viime vuoden Kauneusseminaarin goodiebagista. Hintaa näillä on 15€.

KENT-harjoja maahantuo Face Helsinki ja harjoja voi ostaa verkosta, kampaamoista tai Face Helsingin maahantuontimyymälästä Helsingin Vaasankadulta.

Englantilainen KENT on perustettu vuonna 1777 ja se on myös Britannian kuninkaallisten virallinen hiusharjatoimittaja. Kyllä kelpaa harjailla omia hiuksia samoilla harjoilla kuin Kate ^___^.

Harja toimii tupeerauksen lisäksi myös hyvänä puhdistajana hiuksille. Tali kulkeutuu harjan mukana pitkin hiusten pituutta tuoden suojaa, kosteutta ja kiiltoa koko matkalta. Tiesittekö muuten miksi tupeerausharjoihin on valittu karvat juuri villisialta? Koska villisian karvat muistuttavat proteiinirakenteeltaan ihmisen hiusta eli ne eivät siksi vahingoita hiuksiamme.Varsi on pehmeää pyökkiä ja harjan selkäpuolelta löytyy kuviointia. Pilviä muistuttavien kuvioiden lisäksi harjasta löytyy myös käsiä heilutteleva pieni tyttöhahmo. Mikähän tämän tarina mahtaa olla :)? Harjan sisäpuolelle on kaiverrettu teksti: "Love of beauty is taste. The creation of beauty is art"


Harjojen yksittäisistä kuvista kuvista huomaa, että Head Jogin harjas on paljon tiheämpi kuin KENTillä. Ohuemmassa tukassa eroa ei välttämättä käytössä huomaa, mutta omassa paksussa tukassa Head Jogin harja menee helpommin tukkoon ja työntöteho tuntuu loppujan jossakin vaiheessa kesken ja huomaan joutuvani käyttämään takuttaessa enemmän voimaa. Hiukset ja voima eivät toimi samassa lauseessa.

KENTin harjas on myös pidempää ja terävempää kuin Head Jogissa. Onkohan siinä nylonia laitettu enemmän piikkien päähän tuomaan extratehoa?


Head Jog on lyhyempi ja sen vuoksi miellyttävämpi kaveri kuljettaa mukana ja pitää kädessä. KENT tuntuu omaan pieneen käteeni vähän turhan pitkältä ja myös kömpelöltä. KENTin isommasta koosta huolimatta se on kuitenkin painoltaan hyvin kevyt eli silti näppärä käyttää kömpelyydestä huolimatta. Se ikään kuin pöyrii kädessä pituutta ollessa mutta ei niinkään painoa. 

KENTillä saa kovempaa tupeerausjälkeä kovempien harjaksien ansiosta (ja ai on muuten terävä jos osuu käteen laukussa :D). Minulla on hiuksia päässä paljon ja KENT jaksaa tehdä työntöliikettä hieman paremmin kuin Head Jog.

Paksulle ja hiusrikkaalle päälle suosittelen KENTin harjasta. Mikäli hiuksesi ovat ohuet ja/tai niitä ei ole paljon, suosittelen Head Jogia.


Tupeerauskampa

Ennen tupeerausharjoihin siirtymistä käytin tupeerauksessa muovista tupeerauskampaa. Tupeerauskampani ostin viisi vuotta sitten Helsingin Sokokselta ja siinä oli mukana kiinteä piikki jakausten tekoon. Kotikaupungissani oli myynnissä vain tasapiikkisiä kampoja.

Onnekseni kampa jäi noin vuosi oston jälkeen autonalle (kyllä) ja siitä napsahti piikki poikki. Mikä onnenpäivä! Se vei niin paljon tilaa ja en käyttänyt sitä piikkia mihinkään. Nykyjään on saatavilla ainakin Glitter-myymälöistä tupeerauskampa missä piikin saa työnnettyä kamman sisälle.

Muovinen tupeerauskampa ajoi vuosia asiansa kun ei tiennyt paremmasta. Muovinen kampa kuitenkin sähköistyttää eikä se ole se kaikista hellävaraisin vaihtoehto hiuksille. Tällä ei saa siloiteltua hiuspintaa kovinkaan hyvin ja tupeerauksesta ei saa ainakaan omaan makuuni tarpeeksi tiukkaa.

Hiusten oikea tupeeraustekniikka


Ei näin!

Kuten upeat piirrustustaitoni nuolineen ja raivoviivoineen havainnollistavat, näin ei pidä tehdä. Monet tupeeraavat hiuksia sahaamalla harjan/kamman kanssa hiuksia edestakaisin. Kyseinen tekniikka tekee vain ruman pienen takkupallon hiustyveen eikä se ole kovin tukeva tai kannatteleva.


Näin!

Kestävämpi ja siistimpi tupeeraus -ja tyvikohotustekniikka on työstää tupeeraus hiuksen tyveen eli tehdä yhdensuuntaista työntöliikettä. Tyveen tulee leveä osio ja se jaksaa kannatella paremmin kuin pelkkä pyöreä takkupallo mikä tulee kun harjalla sahaa edestakaisin.

Kun kaikki hiusosiot on tupeerattu, siloita hiusten pinta harjaamalla hiuksia alaspäin isolla pehmeällä esimerkiksi luonnonharjalla. Älä harjaa liian läheltä tyveä tai tupeeraus menee laimeammaksi.

Mikäli tupeeraus ei vieläkään nappaa, on olemassa myös pullotettuja hiustuotteita joilla saa upeaa tyvikohotusta aikaiseksi. Pysykää linjoilla :)
Lue lisää »