maanantai 31. maaliskuuta 2014

Vuosijuhlameikki Stephan Øienin meikkimallina


Minulta kysyttiin olisinko kiinnostunut tulemaan Kaaren Sokokselle IsaDoran kansainvälisen meikkitaiteilija Stephan Øienin meikkimalliksi. Ai että olisinko? Todellakintodellakintodellakin! Muistin Stephanin Sannin blogista ja odotin kovin innoissani että minkälaisen meikin hän loihtisi juuri minulle!


Tulin paikalle hieman etuajassa ja IsaDoran väen valmistellessa paikkoja oli minulla hyvä hetki tutkia pöytää johon IsaDoran uutuudet oli laitettu houkuttelevasti esille.


Sugar Nails -kokoelman persikkasävy oli niiin nätti!


Apuvälineitä ihon pienien värivirheiden peittämiseen.


Oi näitäkin löytyy vielä! Tämä oli ihan huippuripsari kun minulla ei vielä ollut ripsipidennyksiä. Harja oli sopivan pullea paksuntamaan, mutta se antoi myös mukavasti pituutta sotkematta ripsiä yhdeksi klöntiksi.


Ripsiväri kakkumuodossa oli hämmentävä yllätys. Stephan tuli vierelleni myös ihmettelemään tätä tuotetta ja naureskeli että hän voisi käyttää tätä viiksien muotoilussa sekä värjäämisessä :D.Tästä tuotteesta minun oli tarkoitus kokeilla onko vaalein sävy minule ihan liian tumma, mutta arvatkaa vaan muistinko enää asiaa myöhemmin.


Sitten olikin jo aika hypätä meikkituoliin istumaan ja kertoa oliko minulla jotain erityistä toivetta meikin suhteen. Kerroin minulla olevan illalla hienot ja arvokkaat iltapukujuhlat ja että mekkoni on täysipitkä musta ja laitan kaulalleni kultaiset korut missä on kirkasta lasikiveä Stephan vaikutti innostuneelta, sillä hän oli tehnyt nyt pelkästään päivämeikkejä ja halusi nyt tehdä tummasilmäisen "That girl everyone is jealous"-meikin.


Stephan oli mukava, rento, helposti lähestyttävä ja ennen kaikkea hauska tyyppi. Koen vieraaksi puhua mikäli toinen on kasvoistani sentin päässä ja aluksi oli fiilis että istuskelen tässä vain etten häiritse mestaria työssään.

Stephan avasi keskustelun kuitenkin jo ihan alussa kyselemällä minusta, elämästäni ja lopulta juttua riitti ja keskustelun aiheet pomppivat laidasta laitaan. Jännitin hieman myös englanniksi kommunikointia, mutta turhaan. Kun sitä ei liikaa mieti ja puhuu "sylki suuhun"-tekniikalla niin huomaat puheen vain virtaavan ja kuinka oikeat sanat pompsahtavatkin jostakin muistin perukoilta kuin itsestään. Ne hetket olivat varsinaisia killereitä kun Stephan heitti ronskimpaakin huumoria (sen jälkeen pystyitkin sanomaan itse ihan mitä vaan :D) ja yritä siinä sitten pitää pokkaa kun toinen laittaa silmärajauksia. Hauskaa oli ja aika meni kuin siivillä.


Stephan kertoi olevansa perfektionisti meikkaamisen suhteen ja sen kyllä huomasi. Juuri tähän minun meikkiini ja hiusten/kasvojen väritykseen sopivaa huulipunaa ei tuntunut löytyvän sitten millään ja Stephan päätti lopulta yhdistää spaattelin päällä siveltimellä sekoittaen kahdesta eri huulipunasta juuri sen täydellisen sävyn ja yläpuolen kuvassa näkyy lopputulos. Ihanan kermaisat huulet ja tuo väri oli niin kaunis. Voi kun viitsisi itsekin kikkailla :). Kuten kuvastä näkyy ylähuulta tehtiin aavistuksen isommaksi amorkaaren kohdalta ja myös alahuulta muotoiltiin aavistuksen verran isommaksi.

En tiedä mitä ihmeainetta Stephan sinne huulille oikein laittoi, mutta tuo huulimeikki pysyi kyllä todella tiukassa! Kotiin mennessä söin ja pesin hampaat uudelleen ja huulimeikki näytti ihan samalta.

Meikkauksen aikana IsaDoran väki kävi aina välillä kurkkaamassa miltä näyttää ja joka kerta ihastelun määrä vain kasvoi ja kuulin katseeni olevan "ihan mielettömän syvä ja silmät kuin kissalla!". Pyysin leikkimielisesti Stephania kuvailemaan miltä silmäni näyttävät ja minkälaiselta tulen illan juhlissa näyttämään: "You look like a... " ja sitten hän alkoi hyräilemään Justin Timberlaken SexyBackia, mahtavaa!

Minulla ei ollut mitään haisua kuinka tumma meikki minulle on tulossa, onko silmissäni vahvat siipirajaukset vai onko silmissä enemmän utuvarjostusta. Silti en ollut missään vaiheessa huolestunut ja pohtinut että mitähän tästä oikein tulee ja voiko meikki olla illan juhliin jopa liian dramaattinen.


Lopulta Stephan sanoi että nyt on valmista. IsaDoran porukka kävi haukkomassa henkeä ja kehumassa meikkiä ja kaikkien sekä suut että silmät hymyilivät :). Epäaito ilo on helposti nähtävissä kun katsoo ihmisiä silmiin, jos silmät eivät hymyile niin sitten hymyilee vain fyysisesti.

En ehtinyt löytämään peiliä ennen kuin meistä napattiin Stephanin kanssa yhteiskuva ja voin kertoa että on muuten hankala olla kuvissa kun et tiedä yhtään miltä näytät ja minkälainen ilme sopisi meikin kanssa :D. Heitin vielä Stephanille että hitsit kun en aamulla ehtinyt hiuksille tekemään mitään ja ei mennyt kuin sekunti tai kaksi kun Stephan oli käynyt käsillä pöyhien hiukseni läpi ja ilmoitti että nyt näyttää kuvassa hyvältä. Mikä mahtava tyyppi :)!


Seuraavaksi kipitin katsomaan naamaa lähimmästä peilistä ja voi hyvänen aika! Meinasi ihan tulla tippa linssiin. Kasvomeikki oli jätetty todella raikkaaksi ja varjostukset sekä poskipunat oli niin utuisesti häivytetty että heitin mielessäni kuperkeikan. Hänen taitoja ei voi kuin ihailla.

Golfpallosilmäni olivat varjostettu utuisalla meikillä kissamaiseen muotoon ja vaikka väri oli tumma ja varjostukset oli vedetty hyvinkin ulos ja ylös silmästä, ei silmämeikki ollut yhtään raskas eikä liian täynnä tavaraa. Myös toiselta ständiltä tuli myyjä heittämään "kai sää oot sinkku ja lähdet tänään ulos? Kyllä miehiltä lähtee tuolla katseella jalat alta!". 

Olin niin häkeltynyt ja tyytyväinen etten oikein osanut muuta kuin tuijottaa peilistä. Stephanille oli ilmestynyt tässä välissä asiakas meikattavaksi ja hän huikkasi että mitä pidin meikistä:

"Hate it, It's terrible"

Kävin nopeasti Stephania halaamassa, kiittämässä ja ylistämässä "muutamalla" sanalla meikin upeutta ja kuinka muut kanssajuhlijat tulevat olemaan illalla niin kateellisia ;). 


Arvaatteko muuten millä Stephan varjosti kasvoni? Luomiväripaletilla! Hän kertoi IsaDoran perusvalikoimaan kuuluvan Cappuccino-luomiväripaletin olevan hänen suosikkituotteensa varjotusten tekoon kun kehuin häntä hyvästä käyttövinkista. Siellä se iso pullea sivellin vaan pyörähti kaikissa neljässä luomivärisävyssä ja kasvoille tuli kauniin utuiset varjostukset :).

Harmi kun minun piti suht nopeasti meikin valmistuttua jatkaa matkaa, olisin halunnut valokuvata hänen käyttämänsä meikkituotteet ja etenkin tuo meikkivoide kiinnosti. Sehän on juuri täydellinen sävyltään! Yleensä mikään meikkivoide ei ole tarpeeksi vaalea olemaan yhtä vaalea kaulani ja decolteeni kanssa - tai sitten se on niin harmahtava että näytän elottomalta. Kulmaväri oli myös nappivalinta, samoin luomivärit silmämeikissä ja ja ja... Ehkä saan nämä vielä selvitettyä. 


Vaikka on jo pieni kiire jatkaa juhlavalmisteluita, ehtii aina nappaamaan kotona yhden selfien ;). En meinanut saada silmiä irti peileistä. Miten upea meikki!Ja eikun juhlimaan!


Vuosijuhlaselfiestä spotti! Kiitos Oscar Gaalan ryhmäselfien ei missään ole enää ongelma napata hassuja ryhmäselfieitä isojen ihmismassojenkaan kanssa. Se ei ole noloa ja kaikki ovat heti juonessa mukana..

Stephanin tekemä meikki oli täydellinen, ja se kesti kuin tauti. Meikki oli valmis hieman klo 12 jälkeen ja juhlapaikassa alkoi juhliminen klo 18:00. Kävin ottamassa aamulla klo  06:00 pienet lepounet (meikit päällä tietysti) ja herätessäni sillikselle olivat punat, varjostukset, kulmakarvat ja silmät samoilla paikoilla kuin sohvalle kaatuessa. Myös sisärajaukset näkyivät vielä alaluomen limakalvolla, whoa. Huulipuna ei lähtenyt huulilta pois kokonaan missään vaiheessa, mutta annoin sille aina välillä pientä tekohengitystä IsaDoran pinkillä "Bubble Gum"-huulikiillolla.

Kiitos IsaDora, Stephan ja Berner tästä yksisarvisen potkusta!
(PS: Stephan I love ya!)
Lue lisää »

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kevyt BB-voide sekä kasvoille että lompakolle: Sleek be beautiful BB-voide

Viime vuonna oli varsinainen aakkosten kesä kun markkinoille ilmestyi vaikka ja miltä kosmetiikkamerkeiltä varmasti nyt kaikille tutut BeeBee ja CeeCee voiteet.

Lumenen CC antaa peittävyyttä, tasoitusta ja se nousikin viime kesänä suosikkimeikkivoiteekseni. Syksyn jälkeen en ole sitä voinut enää käyttää, vaalein sävy on nimittäin talvi-ihollani aivan liian tumma :P. Tykkäsin käyttää tuota kesällä myös pohjustustuotteena mikäli kaipaan peittävämpää lopputulosta. Lumenen CC-riveistä löytyy myös CC-puuteri & CC-peiteaine.

Lorkun BB onkin siis kurvannut syksy-talvi -kauden ajaksi uudeksi suosikiksi Lumenen köllötellessä talvilomalla. Lorkku ei peitä ja tasoita ihan niin hyvin kuin Lumene, mutta se on kasvoilleni tarpeeksi vaaleaa kun levitän sen meikkisienellä. Sormella tai siveltimellä levitettäessä Lorkun BB:n pigmenttikapselit menevät rikki ja sävy on heti kolme astetta liian tumma. Vertailukuvia voi käydä kurkkaamassa linkin takanta.

Lorkku saa silti ison miinuksen tuosta meikkisienitarpeesta, en minä muuten sellaisia käytä ikinä. Sienet imaisevat tavaraa itseensä ihan jäätävät määrät, meikkivoidetta menee vaikka kuinka paljon hukkaan.

Hmm, rikkoisivatkohan hieman kovemmat meikkimunat myös värikapselit? Mikäli joku on kokeillut niin kertokaa miten on käynyt :)!


Viime kesänä Turkumiitissä tarjoutui Mira majoittamaan minut luokseen ja tietenkin sitä mentiin heti toisen meikkipakkiin ihmettelemään että mitäs aarteita täältä löytyykään :).Miran kehuessa Sleekin BB-voiteen hintalaatu-suhdetta oli minut hetkessä puhuttu ympäri ja nakutin tilausta menemään Pretty.fi -nimisen verkkokaupan sivuille. Toimituksen nopeus oli ihan huikea! Tein tilauksen perjantaina ja maanantaina heräsin aamulla siihen kun Mr. Panda oli jo lähtenyt töihin ja heittänyt postiluukusta pudonneen pienen pehmeän paketin mahani päälle odottamaan heräämistäni. Mikä ihana tapa herätä :D!


Vasemmalla puolella on kasvoilla kosteusvoide. Punoittavat nenäpielet, punoituksen aiheuttama pieni epätasainen väri kasvoilla. Pisamien voimakkuus vaihtelee tummuusasteella 1-5. Eli naama on vähän tuollainen pieni sekametelisoppa  mihin kaipaisin tasoitusta.

Oikealla näkyy toinen kasvopuoli kera Sleekin BB-voiteen. Punoitus on hillitympää, pisamat ovat kauttaaltaan samaa vaaleampaa sävyä ja rajat pisamattomien ja pisamallisten alueiden välillä ovat pehmeämmät.

BB-voiteena minulla on vaalein sävy eli "Fair". Hintaa BB-voiteella oli noin 13€.Käytän BB-voiteen levittämiseen Shiseidon meikkivoidesivellintä. Levittyy todella hyvin, meikkisiveltimen putsaaminen on sitten jo toinen tarina...

Lue lisää »

NIVEA -arvonnan voittaja on....

EMMA!

Onneksi olkoon! Kurkkaa sähköpostisi :)!


Lue lisää »

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

BOSS JOUR Pour Femme eli tuttavallisemmin Bitch Please I'm Fabulous

Käytän arkena erilaisia tuoksuja kuin mitä suihkin itseeni iltamenoihin mentäessä. Arjessa tykkään pirtsakoista ja kevyemmistä tuoksuista, ja iltamenoihin rientäessä haluan tuoksun olevan syvempi. Pidän raikkaista ja elegansseista tuoksuista, eli minun "syvätuoksuinen iltatuoksu" pysyttelee yhä raikkaiden puolella. Mausteiset, tummat ja vahvat hajusteet eivät ole minun juttuni yhtään.

Mitä minäkin sönkötän? Kaikessa yksinkertaisuudessaan arkituoksu on tällainen ja "ulkoilemaan" mennessä menotuoksu on tämmöinen , hieman tuommoinen ja aavistuksen tällainen. Linkit johtavat youtubeen.


Bossin Boss Jour -tuoksun kerrotaan sopivan päivä-ja iltakäyttöön. Kaunis ja elegantti pullo on upea ja Boss Jourin keulahahmona oleva Gwyneth Paltrow on tyylikkäissä mainoskuvissa upea ilmestys.

"Boss Jour on luotu heijastamaan kolmea tärkeää naisellista ominaisuutta -
inspiraatiota, eleganssia ja levollisuutta"

Alkutuoksussa raikasta sitrusta, limeä ja greippiä. Sydäntuokussa valkoisia kukkia (mm. kielo ja kuusama) ja lopussa koivua ja meripihkaa. Tuoksu on raikas, mutta siinä on pientä syvyyttä joka tekee siitä extrasuihkauksen jälkeen loistavan iltatuoksun. 

Boss Jourin tuoksu on jännittävä, hyvin jännittävä. Se ikään kuin flirttailee! Tuoksusta ei lähde soimaan aikaisemmin linkittämäni päivä- ja iltabiisit vaan joku ihan oma. Semmoinen... Ehkä hieman tällainen, mutta tässä tapauksessa kuvat kertovat enemmän kuin sanat ja biisit:

tuolta

täältä
Joku voi saada samankaltaisen fiiliksen pistämällä upeimmat korkokengät jalkaan, minä saan sen saman The Fiiliksen Boss Jourista.


Tämä on myös ainut tuoksu, josta saan lähes jokaisella käyttökerralla kommenttia vastakkaiselta osapuolelta - tutulta tai tuntemattomalta. Myös miespuoliset kaverit ja ystävät jotka eivät ikinä kommentoi tämmöisiä asioita, ovat tätä tuoksua kehaisseet!

Poimintoja:
"Vähän sä tuoksut hyvälle!"
"ei vitsut sulla on hyvää hajuvettä!"
"mikä toi tuoksu on haluun mun naiselle tota samaa!" (hississä)
".... toi sun hottistuoksus häiritsee vähä mun keskittymistä" (lätkäpelin kisastudio)
"taas sä haiset nii hyvälle!"
"oho... "
"kukaan ei oo tuoksunu tän illan aikana näin hyvälle" 
(valssi)tanssiaisissa
" Damn GIRL!"
"Sä niin saat mitä sä ikinä pyydätkään kun tuoksut tällaiselle"


Rakastuin tähän tuoksuun eräässä tuoksutapahtumassa ja kerroin järjestäjille että tätä on pakko lähteä kaupoista etsimään nyt heti ja iloiseksi yllätykseksi tuoksu löytyi lopulta tapahtuman päätyttyä goodiebagista ^__^. En ole varma oliko se jokaisen tuotekassissa vai sujautettiinko se minulle erikseen sinne. 

Heti kun tämä 30ml pullo alkaa näyttämään loppumisen merkkejä, on 50ml ostoslistalla ensimmäisenä ♡ ♡ x____x :P~

Mikä on teidän Bitch Please I'm Fabulous -hajuvesi?

Illalla julkaisen Nivea-arvonnan voittajan :)
Lue lisää »

perjantai 21. maaliskuuta 2014

Titanic-näyttely sekä hyytävän kylmiä kynsilakkoja by Zoya

Kuva: Lennusadam
Tallinnan lentosatamassa on mahdollista kokea vielä ensi viikon ajan Once in a lifetime -kokemus ja käydä Titanic-näyttelyssä

Hallissa näyttelyvieraat pääsevät kulkemaan ikään kuin laivan sisällä ja siellä on esillä paljon laivasta löytyneitä esineitä ja tavaroita. Näyttelyssä kuljetaan läpi hetket laivan rakennusprosessista aina surulliseen törmäykseen asti. Olen jo ihan tippa linssissä kun edes mietin koko näyttelyä, olen ollut pienestä lähtien äärettömän kiinnostunut kaikesta Titaniciin liittyvästä ja kun muilla lapsilla oli huoneessa bändijulisteita, oli minulla lehtileikkeitä Titanicista ja sen onnettomuudesta. Muistin silloin ihan älyttömiä nippelitietoja tästä laivasta!

Muistan myös kun Titanic tuli elokuvateattereihin ja kuinka siitä oli julisteita ihan kaikkialla ja että siskoni kävi sen katsomassa. Kuulemma koko elokuvateatterin yleisö oli parkunut ääneen elokuvan loppupuoliskolla :D! Intin vaikka kuinka pitkään siskoltani että kuoleeko julisteen mies vai nainen, ja siskoni sen lopulta minulle spoilasi. Voi Leksaa, silloinen tyttöjen unelmamies :(. Muistan kun elokuva tuli VHS:lle myyntiin ja se oli loppu ihan kaikkialta kaupoista! Ensimmäistä katsomiskertaa en muista yhtään, harmi sinänsä. Muistan kyllä katsoneeni sen varmaan kymmenen kertaa tähän ikään mennessä ja joka kerta se on aina yhtä surullinen. Jossakin vaiheessa piristin itseäni kelaamalla elokuvan ensin loppuun ja BUHUUUU ja sitten kelaamalla sen alkuun mistä tuli hyvä fiilis :D.

Ja hei se hetki kun vasta lamppu syttyi ja tajusin sen elokuvan lopun erään katselukerran jälkeen. Vanha-Rose palauttaa korun heittämällä sen mereen ja menee lopulta nukkumaan vuoteeseen. Näytetään valokuvia ja kippas kappas Rose on tehnyt kuvien perusteella kaikkea mistä hän ja Jack puhuivat että Rose tulee elämässään tekemään. Jack puhui meressä että saa lapsia, menee naimisiin kuolee lämpöiseen vuoteeseen jne eikä nyt tuolla merellä viitasen silloiseen hetkeen. Ja sinnehän se meni nukkumaan ja vaipui uneen ja nukkui pois. Ja palasi elettyään täydellisen elämän lopulta laivaan missä nähtiin kaikki tapaturmassa kuolleet henkilöt häntä odottamassa ja Jack odotti Rosea ja he saivat lopulta toisensa toisessa elämässä. BUUHUUUU! 

Teemaan sopivat kynsilakat olen saanut NailCityltä ja valitsin Zoya Zenith Holiday 2013-kokoelmasta minua eniten kiinnostaneet lakkasävyt ja yhden vierailevan tähden Zoya PixieDust Fall 2013 -kokoelmasta olen kerran jo aikaisemmin esitellytkin.

Kuka lähtee kynsissäni mukaan Titanic-matkalle?Zoya Dream on ihan mielettömän kaunis! Tästä lakkasävystä tulee mieleen Titanic-elokuvassa esiintyvä Valtameren sydän -kaulakoru.

Tätä olisi pitänyt lakata kynsitikkuun vielä toinen kerros niin sitten tummuusaste olisi ollut sama kuin pullossa.


Zoya PixieDust Fall 2013 -kokoelman Sunshine. Kirkas kuin Atlantin valtameren yö.


Seraphina on jäinen ja hyytävä kuin jäävuori. Täydellinen platinalakka.


Mosheenin sisällä tanssivat jäähileet

Jotta mieli ei jäisi (hehe) liian vakavaksi, katsokaa loppuun vielä nämä jäätävät (hehe2) Titanic-videot by youtube:

Lue lisää »

torstai 20. maaliskuuta 2014

Sul on taas ne kynnet josta silmät sokeutuu

Takatalven iskiessä on aika esitellä yksi ehdottomista suosikkikynsilakoistani. Otin kynsilakan miniroad tripille mukaan ja siksi kuvat ovat hieman sekalaista seurakuntaa.

"Sul on taas se paita josta silmät sokeutuu
sä oot liian kirkas mä en mitään muuta nää
päähän sattuu, ilma loppuu, järki häviää"


Kyseessä on China Glaze Summer Neons for Summer 2012 -kokoelma ja kynsilakka kantaa nimeä Surfin' for Boys. Ostin tämän viime vuonna Consult Ladylta ja tämä on niiiiiiin ihana!


Tämän kynsilakan väriä on hyvin haastava kuvailla. Googlettelin siitä kuvia ja kaikissa swatch -kuvissa se näytti TÄYSIN erilaiselta kuin miten näen sen omin silmin ja omissa kuvissani 0____0?

Mikäli olisin katsonut ennen shoppailureissua lakkakuvia netistä, ei tämä olisi herättänyt minussa mitään mielenkiintoa. Pullossakin se näyttää melko "no joo ihan jees mut en mä tarvii"-sävyiseltä pinkiltä. Swatch-kuvissa se näytti myös harvinaisen tylsältä eikä minkäänlaisia ostohaluja herättävältä. Onneksi bongasin tämän kuvien sijaan Consult Ladylta livenä ja siitä oli kynsikiekolle tehty lakkaus kuten kaikista heidän myytävistä lakoista, sävy on todella uniikki ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä  ^-^ .

Niin mites tätä sävyä nyt sitten kuvailisi. Neon, todella kirkas ja värikylläinen ja värin sanoisin olevan... pinkkikoralli? Ei kylmä ja kova pinkki, ei myöskään persikkainen, ei myöskään punertava. Ihoväriäni vasten pinkit/vaalenpunaiset näyttävät minulla yleensä todella rumilta, likaisilta ja kovilta. Tämä on lämmin ja se sulautuu ihoon todella hyvin eikä näytä yhään huonolta.


Yläpuolella olevaa kuvaa ei ole paranneltu mitenkään, katsokaa mikä mieletön hehku kynsistä lähtee myös kun ne menevät vähänkin varjoon/pimeään eli kuvassa etusormi, keskisormi, nimetön ja pikkurilli ^______^!
Kynnet hehkuvat myös suorassa valossa, kuvaa ei paranneltu (ou jee käsikurttuviivat)
Ja hei miltä kynnet näyttivätkään rokkipubissa kun olin katsomassa bändikeikkaa, whoooooaa! Oli ihan pakko räppäistä kuva, tuli nimittäin itsellenikin tämä efekti täysin yllätyksenä :D.

Huomenna perjantaina 21.3 onkin sitten järjestämäni pienimuotoinen blogimiitti @ Consult Lady, jeeeee! Ihanaa päästä näkemään uusia kasvoja ja hypistelemään China Glazen uutuuksia :)!

Omissa kiinnostuskiikareissani ovat tähtäimessä silmiä särkevät neonlakat, "morsianpinkki" ja ehkäpä jonkinlainen nude/taupe/hiekka/-sävy.
Lue lisää »

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Elämyslahja miehelle: Syntymäpäiväyllätys Mr. Pandalle @ Tallinna 3/3

Mr Panda:

Kerrataan nopeasti, mitä on aikaisemmin käynyt: Heräsin syntymäpäivänäni siihen että kauniimpi puoliskoni käski nousta ylös, ottaa passit mukaan ja lähteä matkaan. Päädyimme länsisatamaan ja siellä Eckerö Linen m/s Finlandiaan. Päästyämme Tallinnan satamaan, Hoten Baronsin autonkuljettaja oli meitä vastassa ja vei meidän Vanhassa kaupungissa sijaitsevaan Hotel Baronsiin.


Hotellissa meidät otettiin iloisesti vastaan ja pääsimme huoneeseemme. Vastassa oli kuohuviiniä, hedelmiä ja ihana sänky johon vajota hetkeksi. Kävimme kaupungilla ja palasimme takaisin käydäksemme kylvyssä, jonka jälkeen söimme hotellin ravintolassa hotellipakettiimme kuuluneen illallisen. Maukasta oli!

Olit sitten lukenut aiemmat tekstit tai et, niin nyt olet kartalla ;).


Olimme siis juuri syöneet ja kello lähenteli noin 21:00. Olimme päivällä kävellessämme huomanneet, että aivan hotellimme kyljessä oli kiinnostavannäköinen cocktail-baari, nimeltä LABOR; ikkunassa oli koeputkia ja vaikka mitä outoja litkuja.

Pöytämme

Itse olin hieman skeptinen, enkä muutenkaan ole juottoloiden suurkuluttaja, mutta onneksi Ms Pandaa paikka kiinnosti sen verran että päätimme käydä siellä. Se oli nimittäin aika hauska kokemus!


Baarin nimi tulee siis siitä että juomat ja koko baari on laboratorio-aiheinen ja sikäli kun tiedän labor on viroksi laboratorio. Baarimikoilla on kemistitakkeja ja seinillä on hyllyjä täynnä koeputkia ja muita laboratorio-instrumentteja täynnä eri värisiä nesteitä.


Drinkkilistassa on useimpien drinkkien kohdalla kuvaus siitä, mitä juomaan tulee ja millaisessa astiassa se tarjoillaan siis tyyliin 1+2=3. Täällä baarimikot välttävät "mitä tohon drinkkiin x tulee?" -kysymykset. Selkeää eikö :)?


Itse tilasimme juomat joihin tuli RedBullia, alkoholia ja jäitä ja se tajoiltiin kuvassa näkyvästä erlenmayer-pullosta. Seinät on myös maalattu kemian hengessä, kuten kuvista näkyy.

Toinen kiva puoli paikassa oli se, ettei musiikki ollut niin kovalla, ettei kuule edes omia ajatuksiaan. Suomalaisissa baareissa kun tämä tuntuu aina olevan ongelma.. Paljon mukavampaa on viettää iltaa ystävien seurassa jos heidän kanssaan voi jopa jutella! Kun porukkaa alkoi valumaan Laboriin lisää, alkoi melu hieman nousta, mutta se oli peräisin vain asiakkaista.


Kemisti! Eiku baarimikkohan se siinä

(henkilökunta oli yllättävän innoissaan kun Ms. Panda kysyi saako täällä napsia valokuvia baarista ja myös nopsasti työntekijästä)

Muru!

Tähän väliin voisin sanoa sen verran että tykkään monenlaisesta musiikista ja kuuntelen vähän sitä sun tätä, mutta ehkäpä suurimpia suosikkeja löytyy klassisen musiikin, jazzin ja bluesin puolelta; Ehdin kovin harvoin lähteä erikseen kuuntelemaan musiikkia, ja olen jo pitkään halunnut lähteä kuuntelemaan jazzia jollekin jazz-klubille - en vain ole ehtinyt.


Niimpä kauniilla Pandallani oli vielä yksi syntymäpäiväyllätys hihassaan. Hän oli katsonut että eräällä klubilla Tallinnassa oli jazz-esitys tuona iltana!

Sanotaampa se nyt ihan julkisesti: I Love you


Paikka oli Teater NO99.

Menimme sinne taksilla. Taksikuski ei tiennyt missä paikka oli, eikä tiennyt osoitetta ja lopulta kun oman karttaohjelmani ja kuskin älypuhelimen avulla löysimme sinne, huomasimme että paikka olisi ollut kyllä täysin kävelymatkan päässä! No sattuuhan näitä ja onneksi taksilla matkustaminen on huomattavasti halvempaa kuin Suomessa.


Teater NO99 on siis nimensä mukaan teatteri, mutta sen aulassa on kahvila, jossa heidän nettisivujensa mukaan on usein juurikin jazz-esityksiä. Kuten netissäkin sanotaan, sinne kannattaa varata pöytä, varsinkin jos luulee haluavansa syödä kuunnellessaan esitystä, sillä pöytiä ei ole aivan kamalan paljon ja paikka tuntuu olevan melko suosittu!

Eikä ihme, sillä tunnelma on aivan siellä mahtava!


Rakennus on melko vanha ja hieno ja vaikkei pöytää olisi ehtinyt varatakaan, löytyy aulasta isot, leveät kiviset portaat, joille voi tyynyn kanssa asettua istumaan.Nautimme musiikista lempi-Pandani seurassa ja mietin että tässä on tähän asti varmasti paras syntymäpäiväni!

Ms. Panda kävi valokuvaamassa yläkerran "tanssisalin" upean katon, se oli kokonaisuudessaan ihan mielettömän iso!

Esityksen jälkeen lähdimme takaisin hotellille - tällä kertaa kävellen;) - ja painoimme päämme hotellin pehmeille tyynyille.

Heräsimme yhdeksän sikeästi nukuttua tuntia myöhemmin ja jäimme innokkaina odottamaan - Nimittäin aamupalaa!Toisin kuin useasti hotellissa vierraillessaan, emme menneetkään hotellin ravintolaan aamupalalle, vaan odotimme ruoan tulevan luoksemme:).

Edellisenä iltana olimme täyttäneet molemmat huoneessamme lapun, josta sai valita kaikkia erilaisia vaihtoehtoja mitä haluaa syödä aamupalaksi. Mahtavaa!

Mahdollisuuksiin kuului mm. erilaiset jugurtit, myslit, murot, maito, kerma, kahvi, tee, mehut, hedelmät, marjat, pekoni, munat (keitettynä, paistettuna, munakas) ja mitähän kaikkea vielä!

Yksi kohta painui listalta erityisesti mieleen: erikoistoive:) mietimme että mitähän kaikkea sitä voisikaan toivoa...


Päädyimme toivomaan kumpikin lopulta croissantteja, joka olivat kuin olivatkin löytäneet tiensä aamiaistarjottimillemme! Mahtavaa palvelua.

Korttiin sai edellisenä iltana myös laittaa ajankohdan, milloin aamiaisen voi huoneeseen tuoda.  Oli todella luksusta kun hotellipakettiin kuului myöhäinen check-out vasta klo 15, ei meillä ollut mitään tietoa kiireestä tuona aamuna vaan söimme ja joimme aamiaista aivan rauhassa sängyssä lötkötellen ja telkkaria katsoen. Varsinaista luksusta kun sai herkutella ihan omassa rauhassa :).


Kun olimme päässeet ylös sängystä ja suoriutuneet aamutoimista, keräsimme tavaramme ja laitoimme ne matkalaukkuun. Menimme alas ja kirjauduimme ulos hotellista. Koska laivan lähtöön oli vielä aikaa kysyimme voisiko laukkumme odottaa hotellilla kun käymme kaupungilla. Tämä onnistui tottakai!


Kun Pandaseni kierteli aulaa, tarjoutui aula-henkilö näyttämään meille kellarikerroksessa sijaitsevan sikarihuoneen ja saunan. Sikarihuone oli tehty vanhaan pankkiholviin ja sitä sai vuokrata illanistujaisiin.
Myös saunan sai tilattua käyttöön. Hotellin asiakkaana olisi saunaan päässyt aamulla hintaan 6,40€, muttemme tuolloin tunteneet suurta tarvetta päästä saunomaan, joten jätimme väliin.

Kiersimme hieman lisää vanhassa kaupungissa ja kävimme kahvilla, kunnes palasimme takaisin hotellille hakemaan laukkumme ja lähdimme laivalle päin.

Olisi ollut kiva jatkaa vaikka muutama yö lisää tuota hemmottelua, mutta onneksi kotiin on myös aina mukava palata!


Ai niin, Ms Panda osti "hieman" kukkia asuntoomme, edullisesti kun sai... Venäläiset kukkamyyjät suorastaan puhkesivat riemuun kun Ms. Panda asioi näpsäkkäästi heidän kanssaan venäjäksi, taisi tulla samalla myös hieman alennusta :D.


Suuret kiitokset vielä kerran Elämyslahjoille, jotka tarjosivat tämän aivan mahtavan elämyksen ja tähän mennessä parhaimman syntymäpäivälahjayllätyksen ja erityiskiitos myös Hotel Baronsin oikein mukavalle henkilökunnalle!

Terveisin Mr & Ms PandaKurkkaa myös Elämyslahjojen muut majoituskohteet kun haluat yllättää myös sinulle tärkeän henkilön takuuvarmalla lahjalla :)! 
Lue lisää »