tiistai 25. marraskuuta 2014

Hyviä leffoja, hyviä asioita

Oma kannettava tietokonevanhukseni odottaa sitä päivää kun se ei enää herää. Uusi akku pidentäisi hieman sen elinikää, mutta osat sisällä ovat jo sen verran kuluneet vuosien saatossa että uuden koneen ostaminen on järkevämpi ratkaisu kuin lähteä vanhaa elvyyttämään. Pöytäkoneelle pitäisi tehdä täysputsaus ja päivittää se henkisesti enemmän tähän päivään jii än ee.

Esimerkiksi äsken mukavasti blogikirjoitusta tehdessä tieskari sanoi MORJENS ja sinne meni teksti päivittelystä huolimatta, fuuuu! Tosin bloggerilla taisi olla myös sormensa pelissä... Kokeillaan muutaman glögilasillisen jälkeen kirjoittamista uudelleen, tähän väliin raporttia viikonlopun maakuntareissusta :D.

Ennen viikonloppua....

Kävin katsomassa The Hunger Games: Mockingjay part 1:n ennakkonäytöksessa ja voi pojat miten tykkäsin! Elokuvasarja lähti kehittymään juuri oikeaan ja huomattavasti -aikaisiin osiin verraten- mielenkiintoisempaan suuntaan. Peetan pökkelöhahmo (vai onko näyttelijä liian pökkelö?) sai ihan uusia ulottuvuuksia ja kyllä jään jännityksellä odottamaan viimeistä osaa ^___^. 

Sen sijaan Gale... Oi Gale! Ja oi tuo ihana kynsilakkani! 


Lähdimme koko perheen voimin (eli mies plus näädät) viikonloppuna anoppilaan hellään huomaan eli syömään ja rentoutumaan. Oli mukavaa käydä näätylien kanssa lenkillä kun maahan olis satanut kevyt lumipeite.

1. Lätkäpelissä käyminen kuuluu tietysti myös maakuntaohjelmaan. En yleensä voi sietää maskotteja (en tiedä miksi ne ällöttävät, koska niiden sisällä on joku tyyppi ketä en näe :D?) mutta Lukon Eetu-Kettu on ihan huikea! Se vaan käveli yleisön joukossa, trollasi ihmisiä, heitteli poppareita ympäriinsä, "varasti" hattuja yleisön päästä, otti selfie-kuvia ihmisten kanssa ja mitähän vielä :D.

2. Porin Puuvilla -kauppakeskus on kuulemma paljon tohistu ja kohistu ihan uusi kauppakeskus. Kauppakeskus itsessään oli nätti mutta ne kaupat...Eh? Odotin että tarjonta olisi ollut isompi ja monipuolisempi. Pannukakkutaloon oli tarjoilijan mukaan tunnin jonoaika eli pannarille kotio. Puuvilla on Suomen ainoa kauppakeskus missä ei soi käytävillä laisinkaan musiikkia ja sen vuoksi kauppakeskuksessa oli ihana seesteinen tunnelma. Pysähtynyt, rauhallinen ja miellyttävä. Kevyt puheensorina kuului ympäriltä mutta pääosin ihmisetkin olivat ihanan hissukseen. Tykkään! Saisko tän myös Suomen muihin kauppakeskuksiin? 

3. Elokuvateatterissa käynti kuuluu myös asiaan. Rauman elokuvateatterissa ei pyöri ollenkaan mainoksia ennen elokuvan alkua. Kävimme katsomassa Interstellar -tieteiselokuvan ja ehdottomasti yksi tämän vuoden parhaimpia elokuvia. Käykää ihmeessä katsomassa mikäli sci-fi kiinnostaa. Tuli ehkä yksi ja toinenkin tippa tirautettua elokuvan aikana...

1 & 2. Jos Raumalla jotain on paljon niin sisustusliikkeitä,

3. Mikäli joku minulta joskus toivoo lahjaksi "Sitä Pentikin poroa" niin ostan sille henkilölle tuollaisen :'D. Nuo köyhän miehen Pentik-porot olivat söpöjä!

4. Hyvien peruskorkkareiden löytäminen luulisi olevan helppoa hommaa. Ei ole. Etsinnät jatkuvat.

Tonttupyllyjä näyteikkunassa.

Nyt kerään sisuni ja lähden rämpimään tuonne ulos vesisateeseen. Olisipa se edes lunta :(.

5 kommenttia:

 1. Mockingjay oli todella hyvä. Koska rakastan niitä kirjoja niin paljon, kirjoista tehtyjen elokuvien katsominen on aina vähän jännittävää. Mutta Hunger Games elokuvat noudattavat niin hyvin kirjoja, ja tarjoavat uutta mielenkiintoista näkökulmaa.

  Tuo viimeisen kuvan kemikalio näyttää suloiselta. Ja porot! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista kuulla tuo kirja vs leffa -asetelma ja että leffat eivät mene ihan vierasraiteita pitkin :). Mutta hei whaaaaaat vuosi toiseen osaan, mie romahan!

   Poista
 2. Mua harmitti, kun en ehtiny ennakkoon, mutta kävin katsomassa sen nyt sunnuntaina ja tykkäsin kans ihan hurjasti!!! Ehkä enemmän kun aiemmista! Vaikka yleensä oon tällasten suhteen vähän "samaa hyvyyttä kaikki" -linjalla, enkä nää kauheesti eroja leffojen välillä.

  Siis MIKÄ tuo siipitatska on???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoin ennen elokuvaa aikaisemmat osat peräkanaa muistin virkistämiseksi ja tämä kolmas on ehdottomasti kyllä kaikista parhain, mikäli tässä olisi ollut taas areenamaista kähinää niin pleeeh. Olisi ollut kyllä mielenkiintoista nähdä ja kuulla miten Capitolin kansa suhtautu Katnissin propagandavideoihin! En yleensä lämpene naispuolisille ns sankarihahmoille, mutta tässä on onnistuttu. Naishahmo ei ole avuton, supersankari, mukamastosihauskajanokkela-jääpuikko tai epäuskottava. Romahtamiset, epätietoisuus, "Mitämäteenmitämäteen"-hetket, moraaliset ongelmat yms ovat saatu tosi aidosti näyttelijästä ulos ja hahmo ei missään vaiheessa ärsytä tai ole epäuskottava. Tykkään tykkään! TULIS JO KAKKOSOSA :D!

   (mä olin ihan kiemuralla leffatuolissa siinä kohtaa kun se ryhmä meni Capitoliin pelastustehtävään ja olin ihan että ei älkää se on ansa äkkii poiiiiiis älkää kuolko!)

   Poista
  2. Niin ja joo tatska on tosiaan iso siipi ja löytyy toisen mukana olleen seuralaisen kätösestä. Peitetatskan tekovideon voi kurkata netti tv:stä eli Suomen rumimmat tatuoinnit osa 2 :D

   Poista