tiistai 11. marraskuuta 2014

Ajatuksia bloggaamisesta sekä suunnitelmia tulevaisuudelle

Blogihiljaisuutta on kertynyt, ja nyt minulla on viimein ajatukset sen verran koossa (no, tuskin) että saan aiheesta teille kirjoitettua. Tämä kuulostaa dramaattisemmalta kuin mitä onkaan, ihan tosi :D.

Tässä tekstissä pyörittelen ajatuksia bloggaamisesta ja kuvasatona Sirkus Finlandia johon sain syksyllä blogini kautta kutsun minulle ja muutamalle ystävälleni :).


Painotan heti alkun että puhun kauneus/tyyli/yms -blogeista yleisesti ja ainoastan harrasteblogeista.

Blogit ovat menneet kuluneiden vuosien aikana ihan hurjaa vauhtia eteenpäin! Aloitin bloggaamisen yli viisi vuotta sitten ja voi niitä aikoja kun blogit olivat vielä Suomessa ihan lastensaappaissa ja blogit olivat ihanan kotikutoisia ^___^. Blogeja kirjoiteltiin salanimellä, niistä ei tiennyt edes kirjoittajan lähipiiri ja koko touhu oli ihan oma juttunsa. Tekstit olivat spontaaneja ja niistä huomasi miten ne olivat kirjoitettu juuri siinä hetkessä ja siinä mielentilassa.

Minun blogini oli alunperin leivontablogi ja sen koti sijaitsi livejournalissa (:D). Leivontainnostus nuupahti ja tilalle tuli kiinnostus kaikesta kosmetiikkahömpästä. Aloin lukemaan Karkkipäivä -blogia, lähetin hänelle lukijamailia kysyen samalla Mad Mineralseista ja se olikin menoa sitten se. Oli ihanaa lukea muiden blogeista meikkiarvosteluita ja nähdä erilaisia meikkikuvapostauksia. Ja miten hulluttelevia ne tuohon aikaan vielä olivat ^___^. Ja muistatteko vanhat konkarit miten pieni porukka meitä silloin vuonna nakki oli! Ja miten voisinkaan olla unohtamatta 4.12.2011 päivää jolloin järjestimme ihanien tyyppien kanssa Suomen ensimmäisen Kauneusblogimiitin :'). Miten on järkkäritiimi, vietettäiskö joulukuussa 3- vee synttäreitä :D?

Olen tykännyt aina valokuvaamisesta, ajatusten jakaminen ja kirjoittamisesta, blogin kirjoittaminen on minulle siis ihan itsestäänselvä että tämä on minun juttuni. Olen pitänyt kurssin pääsuunnan naishömpässä eli kosmetiikassa, hiusjutuissa ja kynsissä. Kosmetiikan ollessa pääpainona olen pitänyt myös muut kaistat auki eli minulla on myös ns lifestylempi osio. Siellä on kerrottu sitten kaikkea koiranäyttelyistä aina uusien kumisaappaiden ihasteluun. Jossakin vaiheessa ne jäivät paljon vähemmälle ja alkoivat tuntua enemmän välikevennyspostauksilta.


En osaa tarkalleen sanoa mistä tämä nykyinen fiilis tarkalleen johtuu, mutta minulla on ikävä näitä vanhoja blogiaikoja. Nykyisin suurimmat hetkittäiset fiilistelyt välittyvät Instagramin puolella, miksi? Miksi en kirjoita uusista ihanista vaikka sitten kumppareista blogiini? Uudet kumisaappaat, ketä ne nyt kiinnostavat?

Ja tässä tulee ehkä se isoin Ahaaa-hetki:
Minua kiinnostaa, minä haluan löydöistäni hehkuttaa, minun blogissani. On varmasti bloggaajia joille se lukijamäärä on se juttu ja olennainen osa, osaa ei varmasti voisi vähempää kiinnostaa lukijoiden määrät. On varmasti bloggaajia jotka kirjoittavat mitä sylki suuhun tuo ja on varmasti bloggaajia ketkä kirjoittavat myös asioita joiden tiedetään omia lukijoita kiinnostavan + saaden ehkä lisää lukijoita tekstillään vaikka kirjoittajaa ei itse niin aihe/asia niinkään paljoa nappaisi.

Kumpi sitten on oikea tapa? Sellaista ei ole ja jokainen bloggaaja varmasti tietää miten asia on omalla kohdallaan. 


Kaiken tämän pohdinnan jälkeen olen päättänyt ottaa blogini suhteen vähän uudemman linjan tai no pitäisikö sanoa vanhemman linjan. Haluan taas hehkutella täällä ja jakaa hyvää fiilistä, tuli se sitten uudesta meikkituotteesta tai sitten vaikka uusista kumisaappaista :). Haluan kirjoittaa jälleen enemmän fiilispohjalta ja siinä hetkessä missä olen ajatuksieni ja intoni kanssa. Miksi olen edes ajastanut välillä postauksiani? Haluan kirjoittaa siinä hetkessä kun se tunne on aidoimmillaan. Mitä sitten vaikka yhden viikon aikana olisin kirjoittanut vain kaksi kertaa kosmetiikkatuotteista? Ja miksi en muka voisi kirjoittaa kolmena päivänä peräjälkeen lifestylepainotteisempaa?

Miten tämä niin kutsuttu muutos tulee näkymään blogissani? Ehkä seuraavaksi jaan hyvän puuroreseptin ja siinä samalla fiilistelen auringonnousua ja kerron uudesta huulipunasuosikista?

Mutta tämän tiedän, fiilis on erittäin hyvä ja tunnen saavani blogienergian takaisin luokseni :).27 kommenttia:

 1. Hienoja ajatuksia!
  Kyllä blogin pitää olla kirjoittajansa näköinen. Jos siitä yrittää tehdä valtavirtaa kopioivan, eihän se jaksa enää itseään kiinnostaa.
  Jotenkin omasta mielestäni blogit ovat nykypäivänä aikalailla kaupallisia (tarkoittamatta tässä missään tapauksessa blogiasi). Kirjoitellaan mitä kaikkea ollaan ilmaiseksi blogin kautta kirjoitettu ja mainostetaan tuotteita, osa vielä niin räikeästi, että oikein hehkuttavat mitä tuotetta haluaisivat kokeilla, mutta kun sitä ei vielä ole...
  Tietysti tämä on joillekin elinehto, mutta joissain se paistaa aivan liiaksi läpi.
  Itse viihdyn blogien äärellä, jossa kerrotaan ihan arkipäivisistä asioista ja sitten laitetaan kuvaa mukaan aiheesta.
  Eikä todellakaan tarvitse takertua mihinkään tiettyyn aihealueeseen! Ja ne Instagramit sun muut, kuva ei kerro enemmän kuin tuhat sanaa. Tekstiä, fiiliksiä, innostuksia - niitä on kiva lukea!
  Eli jään innolla odottamaan omaa tulevaisuuttasi ja kumisaappaitakin! Täältä muuten löytyy ihana, keltaiset Hai-saappaat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, tätä oli miellyttävä lukea ja ajatella samalla :).

   Minä pidän tiettyjä blogeja semmoisia "naistenlehtimäisinä" missä on niitä täydellisiä kuvia ja mistä saa samalla myös tietoa. Niissä on oma viehätyksensä ja vastapainoksi niille luen sylikaupalla näitä kotikutoisempia blogeja missä fiilistellään asioista eri tavalla ja puhutaan myös arkisia juttuja. Olisi mielenkiintoista nähdä minkälaiset nykyajan blogit olisivat ilman yhtään minkäänlaisia sponssihommia :).

   Kiitos vielä kerran tästä! Hai-saappaat ovat ihan parhaita! Pitää laittaa joulupukille ehkä toive semmoisista vaaleanpunaisista ;)

   Poista
 2. Mä kaipaan myös sitä vanhaa blogifiilistä, jota se oli suunnilleen siihen aikoihin kun ihmiset aloittivat bloggaamista ja oltiin anonyymeja. :D Mun eka blogi oli vuodelta 2007 livejournalissa, jossa hehkutin teinityttömäisesti fanittamiani bändejä ja kerroin vain kuinka päivä sujui - anonyymisti. :D

  Kiva jos saat blogifiiliksen taas takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama, oi sitä mysteeriverhoa kun ei tiennyt kenestäkään mitään ja aina sydän nykähti kun oli tullut uusia kommentteja vakkarilukijoilta! Mutta on myös upeaa tuntea nämä ihmiset ja tietää minkälainen tyyppi siellä nimimerkin takana häärii :).

   Oi ei muistan Livejournal-vuodet minäkin missä kerroin arkielämästä anonyymisti :'D

   Poista
 3. Jes! Ihana postaus ja kannatan (: Mulle blogi on kanssa nimenomaan sellainen hehkutus-kanava ja toisaalta myös tallennuspaikka sille, että oon saattanut joskus vähän jotain meikata tai laittaa kynsiä. Eipä niitä muualla hirveästi huomioida oikeassa elämässä, mutta jonkun muiston näistä tahdon itselleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoissa ajatuksissa mennään :) Mukava iloita ääneen johonkin kivoista kynsistä, blogi on siis mitä otollisin paikka siihen :D!

   Poista
 4. Kannatan fiilispohjalta kirjoittamista. :) Mulla on viime aikoina tullut vähän fiiliksiä kirjoittaa vähän muistakin kuin kosmetiikkajutuista. Nyt arvon, että laajennako blogin sisältöä, vai tekisinkö sittenkin kakkosblogin jossa sitten kirjoitan enemmän lifestylejuttuja. Nyt kun vaan keksisi vielä mistä siihen repii ajan. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annan ääneni yhdelle blogille missä on vähän kaikkea, tulee ihan erilainen fiilis kirjoittajastakin ja mielikuva persoonasta :)

   Poista
 5. Kuulostaa hyvältä! ^__^ Oon tykännyt paljon enemmän vanhemmista kirjoituksistasi, niissä on aivan erilainen fiilis. Sellainen.... innostunut, iloinen? En osaa selittää paremmin. :D Sellaiset spontaanisti tehdyt fiilistelypostaukset ovat ainakin kokeilemisen arvoisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, tämä pisti ajattelemaan ja allekirjoitan nuo asiat täysin :). Ehkä se että huomaa kiinnostuneensa myös muista asioista (ajatella :D!) niin haluaa niitä myös vetää blogin puolelle - blogin ollessa aiherajattu siirtyminen tuntui tietysti vähän takkuavan ja se näkyi myös kirjoitustaukoina ja kliinisinä postauksina.

   Nyt lupaan fiilistellä senkin edestä :)!

   Poista
 6. Hyvältä kuulostaa, tää on varmasti sulle juuri oikea ratkaisu :) Mulla on alusta saakka ollut tosi rajattu aihealue blogissa ja sitten hirvittää että mitä lukijat sanoo kun joskus kirjoitankin jotain täysin aiheeseen liittymätöntä....en tiedä mistä toi hirvitys tulee, kun en oo saanu ohi aiheen -postauksista kuitenkaan negatiivista palautetta. Toisaalta se tuntuu itelle vieraaltakin jotenkin, kun on aina kirjottanu vaan yhdestä asiasta siihen blogiin. Lifestyle-hommiin musta ei ikinä olisi, tuntuis että sit ihan kaikesta pitäis kirjottaa :D Rajattu aihealue on siis mulle helpompi. Näemmä hukkasin punaisen lankani mutta pointti oli se, että oli kiva lukea tämmöstä avointa pohdintaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma kommentista ja ajatuksista :). Joo liian lifestyle-puolelle en osaisi koskaan lähteä, silloin tosiaan tulee fiilis että PITÄÄ kirjoittaa ihan kaikesta :'D. Pian täällä olisi varmaan jo mutinaa kaupan kassasta ja huonosta säästä... nooooot!

   Tuo on muuten jännä miten ohi aiheen postauksiin tulee melkein eniten nykyjään kommentteja kuin mukamas asiallisiin ja oikeisiin postauksiin :'D.

   Poista
 7. Mäkin mietin pitkään paluuta siihen 5 vuoden takaiseen blogiini, joka kanssa oli muuta kuin pelkkä kosmeblogi. Ehkä joku päivä tuleekin innostus kirjoittaa jostain muusta kuin kosmetiikasta. Mä tykkään lukea muustakin kuin kosmetiikasta niin jään innolla odottamaan sitä puuroreseptiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kun juteltiin siun kanssa näistä jutuista :) Tykkäsin lukea siun OT-juttuja ja haikailen kainosti niidenkin perään ^___^

   Poista
 8. Todella hyvältä kuulostaa. Fiilistely postauksia odotelessa <3

  VastaaPoista
 9. Peukku tälle! Mulla on alusta asti ollut sama ja rajattu aihe ja tuntuu hyvältä pysytellä siinä vaikka anonyymisti en blogia kirjoitakaan. Tuntuu, että poikkeamalla siitä raotan liikaa yksityiselämääni ja toisaalta kiinostaisiko se edes ketään? Näitä miettiessä en satunnaisia syrjähyppyjä lukuunottamatta ole aiheesta poikennut ja niin se kai tulee olemaankin.

  Muistan tuon miitin, luin kateellisena postauksia sitä ja ajattelin, että ehkäpä joskus vielä tuntee porukkaa ja on sen verran "inessä" että voisi uskaltautua mukaan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Awww Sissi :)

   Mulla rajaus menee siinä että en puhu työjutuista täällä, enkä myöskään ota kantaa mihinkään poliittisiin asioihin tai makustele erityisen syvällisiä asioita. Välillä tekisi mieli, mutta en halua tällä blogilla lähteä sille linjalle :). En myöskään mitään lähipiiriin liittyviä asioita tuo tänne esille eli loppujen lopuksi aika pintaraapasulla mennään vaikka välillä tuntuu että mulla on täällä kirja avoimena - ja samalla ei yhtään :)

   Poista
 10. Mää oon miettiny kans näitä ihan samoja asioita etenkin nyt, kun oon käyny enemmän Oulun blogimiiteissä. Oon todellakin tullu siihen tulokseen, että mulle on ihan sama tuleeko niitä lukijoita lisää mutta pakko tota blogia on kuitenki pitää semmosella kotikutoisella tavalla! Ei sitä muuten jaksa. Aina välillä oon huomannu haaveilevani semmosesta kliinisestä ammattimaisen näköisestä blogista, mutta sitten tajuan ettei se enää näyttäis multa. Huomasin saman kaavan toistuneen jo aiemmin mun kämpän sisustuksessa, kun yritin ja yritin saavuttaa semmosta minimalistista valkoista sisustusta. Sitten yhtäkkiä se iski - olin hävittämässä persoonallisuuden kokonaan. Sen jälkeen väri ja kotoisat koriste-esineet on tehny rytinällä paluun tähän kämppään :3 Pitääpä yrittää muistaa tää homma ton bloginkin kanssa ja kirjottaa vaan semmosta juttua mikä itteä eniten miellyttää~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rrrrakastan sun blogia! Etenkin niitä mielettömän upeita valokuvia ja sisustuspostauksia. Tykkään myös kun blogissasi on kaikkea mahdollista eikä mitään liikaa tai liian vähän.

   Mun vanhassa asunnossa oli tosi tiukka musta-valkoinen-harmaa -linja. Rakastan hassuja pehmolelujani mutta siellä ne eivät mukamas voineet olla näkyvillä. Nyt uudessa "mökissä" kaikki pehmolelut seisovat vaatekaapin päällä läjässä ja olen hankkinut jopa punaisen maton! Muutama koriste-esinekin on tullut takaisin, hittoon liian kliininen ja valokuvamainen koti :D. Tykkään selkeydestä ja minimalistisuudesta, mutta nyt mää revittelen sitten >:D

   Poista
 11. Olen ottanut samantyylisen linjan omaan blogiini: kirjoitan vain sellaisista jutuista, jotka mua inspiroivat tavalla tai toisella. Joskus se voi olla jokin syväluotaava tuote- tai tapahtumaesittely, joskus huolellinen meikkilook vähäsanaisella saatteella tai pikainen kampausvinkki. Kuulostaa vähän köyhältä, mutta mun elämässä ei ole hirveästi muuta kuin kosmetiikka (tai ainakaan mitään muuta kiinnostavaa) joten harvemmin heilahdan kauneusmaailmasta mihinkään. Instassa ja Facebookissa voin sitten hullutella enemmän, niistä jutuista kun ei riittäisi postaukseksi asti :)

  Kivaa, jos sun blogi alkaa päivittyä useammin! Olenkin jo vähän kaivannut sun juttuja :) Taisit muuten olla ihan eka tyyppi johon kauneusbloggaajana tutustuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Insta on kyllä siitä näppärä että sinne voi tunkea käytännössä mitä tahansa! Naamakirjasivu minulla oli jossakin vaiheessa, mutta koin sen jotenkin turhaksi. Naamakirja on muutenkin jäämässä hamaan menneisyyteen pikkuhiljaa, toki meillä siinä menee vielä enemmän aikaa vrt jenkkilät missä Twitter on se juttu.

   Mukava kuulla :) <3 Mää muistan aina vahvasti ensimmäisena sen kun köpöttelin keppien kanssa ja jutskattiin speksihommista :) <3

   Poista
 12. Voi sua ihana, ihan samoja juttuja olen itsekin mietiskellyt viime aikoina. Back to the roots ja kirjoittamisen iloa! <3

  VastaaPoista
 13. Oih, ihanan ajatuksia herättävä teksti. Tämän lukaistuani liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ja oikein paljon tervetuloa :)!

   Poista