maanantai 8. syyskuuta 2014

Järjestystä ja selkeyttä kosmetiikkavarastoon: Kevyt ja nopea matkapakkaaminen


Rakastan tavaroiden järjestelyä ja lajittelua yli kaiken. Silmä ja mieli lepäävät kun näen tavaroiden olevan siistissä  ja selkeässä järjestyksessä. Kaaos, läjät ja kaikenlaiset "hallittu kaaos"-kasat saavat otsasuoneni tykyttämään.

Aikaisemmin annoin vinkkejä suuren meikkimäärän lajitteluun, esittelin silloisen meikkipöytäni, kerroin miten olen lajitellut räpylätuotteeni ja minkälainen järjestys vallitsee kynsilakkakokoelmassani. IKEA MICKE -pöydälle tehty tee-se-itse-piiloroskakori -vinkki löytyy täältä, tää on vaan niin näppärä ja kiitokset idean keksineelle herrasmiehelle :).

Nyt on jaossa oma vinkkini koskien matkapakkaamista -  oli kyseessä sitten aurinkomatka ulkomaille tai viikonloppupyörähdys maakuntaan. Alkaako jo pelkkä sana ahdistamaan ja otsasuoni tykyttämään? Ei enää!


Omiin kosmetiikkajemmoihini on kerääntynyt vuosien varrella erilaisia travel size -tuotteita, sample-purkkeja ja vauvaversioita täysikokoisista yksilöistä. Minulla vauvaversiot pyörivät kauan laatikosta toiseen ja ovathan ne oikein söpöjä, mutta koen ne arkikäytössä epäkäytännöllisiksi.

Entäs se matkustaminen hömppäputeleiden kanssa? Miksi raahaisin mukanani täysikokoisia purkkeja ja purnukoita kerryttämään turhaa painoa matkalaukkuihin? Tunne on hieno mikäli travel size -tuotteen saa reissun aikana kulumaan loppuun, ja mikäli sisältöä jää reilusti yli voi sen ottaa mukaan ensi reissuun tai jättää siivojan löydettäväksi.


Minulla on iso kaappi jossa ihonhoito-ja hiustuotteeni pitävät majaa. Matkahylly sijaitsee räpylähyllyn alapuolella.

Olen lajitellut kaikki minituotteet minigrip-pusseihin ja kahteen pieneen läpinäkyvään muovilaatikkoon. Alalaatikosta löytyvät täytepussit ja ylemmästä laatikosta valmispussit. Niin helppoa, valmispusseista nappaan oikeat ja tarvitsemani mukaan ja olen siltäosin pakkaukselta valmis muutamassa sekunnissa. Kyllä kelpaa lähteä nopeimmallekin äkkilähdölle ;).

Tässä muutamia esimerkkejä valmispusseista:


Nassupussi
- naamaputsari
- kasvovesi
- kosteusvoide
- tuhdimpi kosteusvoide (yövoiteeksi)
- silmänympärysvoide


Vartalopussi


Hiuspussi 1
- shampoo
- hoitoaine
- hiuslakka
- suihkumyssy

Hiuspussi 2
- lämpösuoja
- tyvikohottaja
- hiuslakka

Nämä minikokoiset hiustuotteet ovat niiin söpöjä ^___^Hotellihuoneen kylpyhuoneessa oli muovipussiin pakattuna "kertakäyttöinen" höylä ja sheivausaine. Nää lensi (yhden käyttökerran jälkeen) roskakorin sijaan minun matkalaukkuuni  ja nyt voin hyötykäyttää sitä myös muilla reissuillani :).

Sofia auttoi reissun jälkeen matkatavaroiden purkamisessa, siitä muistona kaksi hampaanjälkeä sheivaustuubissa :D.


Strassihelmin tuunatussa Vitalis -purkissa kulkevat näppärästi mukana puhelinlankaponnarit sekä minikokoiset Tweezermanin leppäkerttunyppijät. Hiuspinnit ja pienet silikonihiuslenkit matkustavat pienessä hiuspinnirasiassa.

Tässä muutamia esimerkkejä täytepusseista mistä niitä voi napsia tuotteita yksitellen mukaan ja/tai täytellä niitä loppuneiden tilalle valmispusseihin:

Kylpytuotteita mikäli reissukohteessa odottaa kylpyamme ^__^

Täysikokoiset aurinkosuojat sekä after sun -tuotteet pitävät kokonsa vuoksi majaa meikkipussissa, isompi minigrip-pussi löytyy lähtövalmiina meikkipussin pohjalta
Käsidesi sekä naamaa kosteuttava sekä freesaava suihke
Kynsilakkaputsareita minikoossa
Shampoot
Kosteusvoiteet
Minimeikit (mm. udpp ja ripsiväri) ja tuoksut

Osa tuotteista saatu blogin kautta, osa saatu töistä lahjaksi, osa lahjaksi kavereilta ja ystäviltä, osa on tullut kylkiäisenä toisen tuotteen mukana, osan tuotteista olen itse ostanut. Huh olipas lause :D.

4 kommenttia:

 1. Aaw, rakastan söpöjä minikokoisia tuotteita! Tuo järjestelyvimma kuulostaa myös tutulta. Nytkin odotan otsasuoni tykyttäen, että pääsen kaivamaan ja lajittelemaan laatikoistani eteenpäin laitettavia meikkejä. :D

  VastaaPoista
 2. Mulla on kans nämä minikoot erikseen reissuja odottamassa, ei nyt tosin todellakaan noin siististi kun sulla. :D Enää puuttuu ne reissut.. :D

  VastaaPoista
 3. Kauan noita voi säilöä avaamattomina?...nin ettei tarvi pelätä pilaantunutta tuotetta, joka sitten matkalla pullosta paljastuu? Mullakin jemmassa matkakokosia, odottavat vaan sitä matkaa siellä.
  Osaatko muutennsanoa, kauanko esim hiusten lämpösuoja säilyy avatussa pullossa? Jännittää, meneekö niistä tehot tai muuttuuko koostumus niin, että niistä on vain haittaa esim suoristusraudan alla...

  VastaaPoista
 4. Joudun aika usein työni vuoksi yöpymään pois kotoa ja minulla onkin valmiiksi pakattu reissukosmetiikkapussukka koko ajan hollilla. Osaa tuotteista käytän ainoastaan reissuilla, mutta tietyt jokapäiviset luottotuotteet on aina pakko pakata edellämainittujen lisäksi, yleensä pikkupulloon.
  Minusta on hauskaa, että tällä tavoin voin a) ostaa kiinnostavista tuotteista minikokoja testattavaksi (ja ne tulee käytetyksikin!) ja jos se miellyttää, hankin saman täysikokoisena, b) käyttää vanhat purkin jämät pois reissussa ja ottaa käyttöön jonkun uuden mielenkiintoisen tuotteen.
  Ja nopeuttaahan se lomamatkoillekin pakkaamista kun ei tarvitse erikseen miettiä, mitä ottaisi mukaan.

  -Tiltu

  VastaaPoista