torstai 18. syyskuuta 2014

Grande Orchidée - ylellinen muodin tavaratalo Etelä-Karjalassa

Kyllä, luitte otsikon aivan oikein.

Muistatteko kun kerroin rajakauppa Laplandiasta? Sama yrittäjä häärää myös tämän varakkaille venäläisturisteille* suunnatun Grande Orchidée -nimisen tavaratalon takana. Toki ostoksille ovat tulleita myös muotitietoiset etelä-karjalaiset ;).Siinä missä Laplandia pursuaa kaikenlaista hullunkurista tavaraa pilkkahinnoilla, edustaa 3500 neliön Grande Orchidée toista ääripäätä.

* miljoonakaupunki Pietari on vain noin 190 kilometrin päässä eli lähempänä kuin Helsinki


Tavaratalossa ei sentään ole vielä syyskuun puolella joulukoristeita, vaan nämä kuvat ovat napsittu viime joulun aikoihin - kuten talvisesta ja runsaslumisesta maisemasta voi päätellä 8P.

Näpsäkät alennusprosentit

Grande Orchidéessa oli ensimmäisten avajaisviikkojen aikana mielenkiintoisia kohtaamisia, kun luksustavaratalon käytävillä hääräsi vakavalla shoppailumielellä olevia turisteja rajan toiselta puolelta ja samojen vaatepöytien ja -rekkien ympärillä luikki tuulipukuihin, metsästyslippiksiin ja Kiitos-paitoihin varustautuneita paikallisia mutisemassa ja huokailemassa päätä pyöritellen. Osa kuulemistani kommenteista oli kutakuinkin tällaisia: "tommoneki riepuhuivi maksaa 70€ iha vaa siks et siin o jonku suunnittelijahomon nimi". Jepjep...

Nyt asiakaskunta lienee jo hieman vakiintunut, ja viimeksi siellä käydessäni olimme seurueeni kanssa tavaratalon ainoat suomalaiset.

Voisiko Grande Orchidéa kutsua Etelä-Karjalan Harrodsiksi :D?


Vaikka en koe kuuluvani itse varsinaiseen asiakaskuntaan, on ylellisen kaunista myymäläsisustusta sekä näyttäviä ja erikoisia somisteita mukava käydä ihastelemassa. Ja vähän hypistelemässä ja katsomassa uuden karheita Michael Korsin ja Liu Jo:n syksysaappaita, Armanin takkeja ja La Perlan hottisalusvaatteita :).

Ihana pöytä!
Se mikä tässä(kin) luksustavaratalossa on myöskin mieleenpainuvaa ovat myyjät. Ensinnäkin kaikki myyjät ottavat kokoajan katsekontaktia, hymyilevät ja tervehtivät naamakertoimen mukaan joko suomeksi tai venäjäksi. Tämä ei todellakaan ole itsestäänselvyys etenkään täällä Suomessa... Vartijat tervehtivät ovilla ja/tai myymälässä pyöriessä myös tulijoita ja näyttävät hyväntuuliselta. Myyjiltä saa myös palvelua, jeesiä ja sen tervehdyksen vaikka he varmasti jo näkevät että ei tämä suomalaisreppana ole mitään tänne tullut oikeasti ostamaan :).


Kenkäosaston lepotuoli

Sovituskoppien ylellinen ja kaunis verho

Upea kassapöytä!
Grande Orchidéesta löytyy tietenkin myös kosmetiikkaosastoMerkkeinä mm. Chanel, Guerlain, Clinique, Sensai, Dr.Brandt, Dior, Estée Lauder, Clarins...
Alusvaateosasto
Kahvila
Nää peilit oli aivan ihania!
Valtava kattovalaisin

5 kommenttia:

 1. Tuolla saattaa tänä päivänä näyttää vähän erilaiselle ja olla myös kannattavuus kuralla. Venäläisten matkailijoiden määrä Suomeen on romahtanut tämän pitkittyneen talouden tilanteen takia. Toivottavasti pulju pysyy pystyssä, tuohan se suomalaisille työpaikkoja!

  VastaaPoista
 2. Näyttipäs kunnon luksus paikalta, ei oikein sovi köyhälle opiskelijalle :D

  VastaaPoista
 3. Jos asuisin lähempänä pitäisi käydä kyylimässä tuo paikka itsekin läpi. Vaikkei mihinkään olisi varaa. :D

  VastaaPoista
 4. Muutama viikko sitten tuolla oli todella paljon diorin viisikkoja alessa,olisikohan ollut -40%. Vaatteista suuri osa todellakin venäläisturisteille suunnattuja, -70% alessakin hinnat vielä satoja euroja... Kenkävalikoimat aikamoisen hienot ;) mutta tosiaan saas nähdä kuinka kauppa menestyy kun itäturismi hiipuu...

  VastaaPoista
 5. "rekkien ympärillä luikki tuulipukuihin, metsästyslippiksiin ja Kiitos-paitoihin varustautuneita paikallisia mutisemassa ja huokailemassa päätä pyöritellen. Osa kuulemistani kommenteista oli kutakuinkin tällaisia: "tommoneki riepuhuivi maksaa 70€ iha vaa siks et siin o jonku suunnittelijahomon nimi". Jepjep..." Lappeenrantalainen paikallinen kiittää kauniista kuvauksesta. Onhan meillä tuulipukukansaa joka ei tajua 70€ hintaa huivista. Näitä ihmisiä löytyy ympäri Suomea. Joitain paikallisia närkästyttää vieläkin venäläisturistien kosiskelu jonka vastapainona suomalaista asiakasta ei arvosteta lainkaan yhtä paljon. Se purkautuu kaikenlaisina sanoina. Jos et ole asunut täällä, et voisi mitenkään ymmärtää sitä koska pieni visiitti yhdessä liikkeessä ei kerro koko kuvaa. Harmittavan vähättelevä on sinunkin kuvaus suomalaisesta/paikallisesta asiakkaasta.

  VastaaPoista