tiistai 26. elokuuta 2014

Uudet lempikorvakorut - Seo nättiä seo mustaa seo helmee

Olen supernirso korujen suhteen, etenkin korvakorujen. En lapsena toivonut koskaan korviksia ja ajatus että jo pienille vauvoille ammutaan korvisreiät tuntuu omituiselta...Siinä ei ole vauvoilla asiaan juuri sananvaltaa :D.

Aloin pohtimaan korviani ensimmäisen kerran noin parikymppisenä, silloinkin minulla oli mielessä rouheat lävistyskorut. Naiselliset korvakorut mitkä liikkuvat, heiluvat ja ylipäätänsä roikkuvat eivät ole koskaan tuntuneet omalta jutulta. Niinpä ryhdyin tuumasta toiseen ja kävin lävistysliikkeessä korvalehdet lävistämässä (mullehan ei reikiä korviin ammuta) koolla 1.6mm ja reikiin valitsin kirurginteräksiset hevosenkengät. Suosikkilävistyskorut olivat kuitenkin tummat venytyskorut joista suosikkini vilahtaa tässä vuoden 2010 blogipostauksessa. Tilasin kaikki venytys-ja lävistyskoruni Crazy Factory -nimisesti nettikaupasta. Kyseisestä nettikaupasta kertova blogipostaukseni vuodelta 2009 on yksi eniten klikatuimpia blogipostauksiani yhä vieläkin, mahtaakohan vuoden nollaysi tiedot pitää vielä yhtään paikkansa...:P? Ainakin sivut ovat muuttuneet huomattavasti käyttäjäystävällisempään suuntaan eivätkä näytä enää huijarisivustolta :D.


Viiden vuoden aikana venytyshommat ovat jääneet unholaan, mutta saan silti yhä vieläkin tungettua venytysreikääni apauttiarallaa 20 tavallista koukkukorvista :D. Testasin tämän eri värisillä sulkakorviksilla, näytti aika siistiltä! Nakuseltaan venytysreikä näyttää ihan tavalliselta no korvisreiältä eli ulkoisesti venymiskyky ei näy. Venytyskorut jäivät ja korvat saivat olla nakusilteen.

Vaikka en koe olevani jätkämäinen ulkonäöllisesti, koen silti kaikki korvakorut omissa korvissani liian naisellisiksi. Etenkin ne roikkuvat ja heiluvat ja liikkuvat. Sirot, korvalehdessä tiukasti kiinni olevat korvakorut eivät näy korvista mihinkään eivätkä iske ulkonäöllisesti muutenkaan. Korussa pitää olla koon (mutta ei roikkumissuunnassa) lisäksi myös joku juju että jaksan innostua niistä. Niiden pitää olla ikäänkuin osa minua, ei lisätty kuorrute mikä otetaan pois ja laitetaan takaisin.  

Nyt viimein vuosien jälkeen olen löytänyt korvakorut joista innostuin ja mitkä eivät tunnu liian naisellisilta.


Isot, mattamustat, korvassa kiinni olevat ja se jokin juju. Tykkkkääääään! Minulle tulee näistä lävistyskoruvibat.

Bongasin mattaiset tuplapallokorvikset Glitteristä noin kuuden euron hinnalla. Tämä tuplahelmimalli on kopioitu Dior Mise en Dior -tuplahelmikorvakoruista jotka maksavat apauttiarallaa 360€.

En voi sietää vaaleita helmikorvakoruja missään muodossa (en ole klassinen eikä minulla ole purjevenettä), en sitten yhtään. Nämä pallot ovat mattamustaksi maalatut helmet, mutta en kuitenkaan osaa mieltää näitä helmiksi tumman värin vuoksi.

Eikä näillä helmillä purjehdittaisi kuin korkeintaan piraattilaivassa ;).

Tässä muutamia vähän vanhempia lempparikoruja, tämä vilahti tänään myös instagram-tilini puolella. Hopeinen rusettisormus oli uutena liian tyttömäinen, nyt kun olen antanut sen tummentua (hapettua) niin johan se sopii joukkoon tummaan väritykseltään paremmin :).

Millaisista koruiste te tykkäätte? Naisellista, roukeaa vai vähän kaikkea?

6 kommenttia:

 1. Ihanat korvikset :) Itselläni on korvissa yhteensä kahdeksan reikää ja tykkään pitää aina koruja. Ylemmissä käytän jatkuvasti pieniä "timantteja", alimpia vaihdan päivittäin fiiliksen mukaan. Nyt oon tykästynyt tosi paljon Kalevala Korun Michael Monroe -korviksiin hopeisina. Haluun itsekin, että koruissa on jokin juju, enkä tykkää klassisista koruista ollenkaan. Haaveissa on käydä valamaan omia hopeisia uniikkikappaleita, kunhan saan työpajan kehiteltyä johonkin ja tarvikkeet sulattamiseen hankittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli teininä ajatuksissa teettää monet reiät korvaan, mutta sitten se vaan jäi. Tukkaa aloitin myös kasvattamaan pidemmäksi ja koin että eivät ne korut mihinkään näkyisi kun en pidä hiuksia ikinä korvien takana :D

   Poista
 2. Vaikka meidän korvakorumaku ei sinänsä taida ihan kohdata, niin tunnistan tuon ajatuksen että varsinkin arkena mulla täytyy olla sellaiset korvikset, jotka ikäänkuin sulautuu mukaan eikä näytä ylimääräiseltä lisätyltä. Mutta mulla ne kyllä 99% ajasta on no, ne helmikorut. ;D Ne tuntuu omassa tyylissä sellaisilta niin perus-maastoutumis-koruilta kuin voi olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Ihan yyyyyberihanat korvikset! Mäkin haluan tuplapallot :)

  VastaaPoista
 4. Vitsit että näyttää hyvältä nuo tuplapallot! Do want. Mie oon vähän niin ja näin, toisessa korvassa on 8mm puinen venytys ja toisessa tavallinen naisellinen helmikorvis. :) Vaihtelee kausittain, nyt näin tuntuu hyvältä.

  VastaaPoista