keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kotimainen leffavinkki: Kesäkaverit


Herbina kutsui pari kuukautta sitten minut ja seuralaiseni katsomaan Kesäkaverit -nimistä elokuvaa kutsuvierasnäytökseen. Ennen elokuvan pyörähtämistä kankaalle saimme kuulla leffan ohjanneilta ja käsikirjoittaneilta siskoksilta leffan kuvauksista ja käsikirjoituksen synnystä. Minulla on muutama kaveri ketkä ovat viettäneet kesän tarjoilijana Hangossa ja oli jo vähän osviittaa mitä odottaa elokuvalta noin juonellisesti :D.

...Ja elokuva oli aika pitkälti sellainen kuin odotinkin ja siinä pyörivät tapaukset ja tilanteet kuulostivat kuin kaveri olisi ne juuri kertonut :D. Yllätyin tosin positiivisesti kuinka se olikin tarkoitettu enemmän nuorille aikuisille kuin teineille. Tässä seurattiin nuorten parikymppisten aikuisten kesähönttäilyä ja pohdittiin siinä sivussa aikuistumista, opiskelua, ja kuinka ei ole enää lapsi mutta ei ihan aikuinenkaan - pakollisia romanssikuvioita unohtamatta. Ja se kuuluisa tulevaisuus, mitä tehdä ja mitä pitäisi tehdä ja mitä odotetaan tekevän? Teinileffat alkavat olla jo aika nähty, tämä oli mukava uusi tuulahdus elokuvarintamalla :). Kuvittelisin, että vähänkään päähenkilöiden iässä ja elämäntilanteessa olevat katsojat voivat samaistua moneen elokuvassa käsiteltävään ongelmaan ja elämänvalintojen vaikeuksiin.

Suomifilmit ilman vaivaannuttavia mukahauskoja-vitsejä eivät ole suomifilmejä, mutta tässä niitä ei onneksi viljelty ihan jokaisessa kohtauksessa.


Tämä on sellainen elokuva mikä mennään katsomaan parhaan ystävättären ja/tai tyttöporukan kanssa :)

Miesnäkökulma elokuvalle: Elokuvassa käsiteltiin yleisellä tasolla nuorten aikuisten elämää ja ongelmia, johon oli helppo samaistua ja mikä aiheutti ajattelua, mutta onhan tämä tyttöjen leffa. Tarinan miesten tehtävä on olla tarinan tyttöjen romanssien ja "romanssien" (if you know what I mean) kohteena, eikä heidän näkökulmansa käsikirjoittajaa juuri kiinnosta. Kohdeyleisöön, siis nuoriin naisiin ja nuorenmielisiin naisiin elokuva varmasti uppoaa.

Finnkinolle kiitokset leffaherkuista ja Herbinalle kiitos hajuustettomasta hiuslakasta :)

Kutsuvierasnäytöksen aikoihin ei mielestäni Vadelmavene -kappale ollut vielä niin pahasti rallatellut radiokanavilla. Vadelmavene oli yksi osa elokuvan fiilistä ja minun on jopa hieman hankala kuvitella kyseinen kappale irrallisena tästä elokuvasta.

Elokuvan jälkeen jäi päähän pyörimään viisi kysymystä:.
1. Miksi tämmöistä "jee jee tulossa on paras kesä ikinä jee!"-elokuvaa aletaan pyörittää elokuvateattereissa vasta elokuussa?
2. Haetaanko ensi kesänä Hankoon tavallista enemmän kesätöihin tarjoilijaksi?
3. Vadelmavene. Onko tää joku härski kiertoilmaisu jollekin sanalle vai ihan vaan...vadelmavene? Ja miksi vadelmavene?
4. Kuinka monen tekee mieli lähteä tämän leffan jälkeen Hankoon?
5. Joko hankolaisia kyllästyttää "Hankobuumi" ja se vadelmavene?

1 kommentti: