maanantai 11. elokuuta 2014

Kosmetiikkabloggaajat goes Pori Jazz -miittiviikonloppu 1/2


Kosmetiikkabloggaajat istuvat iltaa ja järkkäävät kahvitteluita PK-seudulla tiuhaan tahtiin ja myös moni isompikin miitti on usein PK-seudulla. Vastoin yleistä käsitystä elämää on myös kehä kolmosen ulkopuolella, ja haluaisin nähdä kosmetiikkabloggaajien kokoontumisia myös muuallakin Suomessa. Viime kesänä kutsuin porukkaa Turkuun ja nyt jatkan blogimiittejä maakunnissa.

Siispä sanoista tekoihin ja aloitetaan maakuntamiittailu Länsi-Suomen Satakunnasta ja suunnistetaan jazzkaupunki Poriin :)

(minua neuvottiin lakkaamaan kynnet Satakunnan sinisellä ja keltaisella, mutta sainkin kuulla lakanneeni ne Rauman Lukon väreillä. Salaliitto?)


Perjantai 18pv
ensimmäinen miittipäivä

Tapasimme Ripsarit Poskilla - Satun kanssa Porin keskustassa ja pienen kauppakeskuspyörähdyksen jälkeen seuraamme liittyi Neiti Kameleontti sekä Pumpulipupu. Naiset olivat taas niin nätteinä että voi että!


Olimme aikaisemmin päättäneet mennä purilaiselle Miamiin ja kertoessani ravintolavalinnasta -ennen miittiä- kahdelle maakunnassa asuvalle kaverilleni kertoivat he molemmat saaneensa sieltä harvinaisen huonoa ja hidasta palvelua. Oops! Päätimme mennä silti mennä hankkimaan ravintolasta omat kokemuksemme.

Ravintolaan mennessä huomasimme jokaisen pöydän olevan täynnä. Tarjoilijoita käveli hitaasti pöytiin ja meitä ei tervehtinyt kukaan, edes tiskillä olleelta henkilöltä ei saanut kohteliasta nyökkäystä tai tervehdystä, ainoastaan tuiman katsekontaktin. Salissa ei ollut kaaosmaista kiirettä tai hulinaa. Menimme tiskille seisomaan ja normaalisti tässä vaiheessa odottelevat asiakkaat otetaan huomioon, kerrotaan ravintolan olevan täynnä ja "tilatkaa neidit odotellessanne juotavaa". Kun meitä ei kukaan huomioinut, meni Pumpulipupu napakasti huikkaamaan tiskin yli että onko odotuksen kesto minkälainen. Tympeän katseen antanut henkilö ei tervehtinyt tässäkään vaiheessa vaan tokaisi tylysti: "No ei me tiedetä kauan ihmiset syä!". Selvä... Tässä vaiheessa teki mieli jo lähteä muualle kun rahoja ei kukaan selvästi halunnut viedä meiltä pois :D.


Kysyimme tiskiltä (henkilö seisoi vain siinä tekemättä mitään) että no voisimmeko tilata odotellessa esimerkiksi juomat niin jäämme odottelemaan vapautuvaa pöytää. Vastaus oli tiukka "ette" ja että meidän pitäisi odotella tarjoilijan tulevan luoksemme. Tarpeeksi pitkän juomattoman odottelun jälkeen meidät ohjasi toinen huomattavasti asiakaspalvelualttiimpi henkilö pöytään ja otti juomatilauksemme ja suureksi ihmettelyksi samalla myös ruokatilauksen. Aikaa tosiaan oli ihan riittävästi päättää mitä syö... :P.

Ihmettelimme Pumpulipupun kanssa miten osa pitkistä pöydistä oli puolityhjiä ja miksi meitä ei ohjattu sellaiseen istumaan? Paikallinen Satu opasti meitä: "täällä ei ole tapana". Mikäli kuuden henkilön pöytään menee yksi tai kaksi ihmistä istumaan niin se on heidän pöytä ja siihen ei mene muita kuulemma istumaan. Mikäli pöydässä istuvat eivät erikseen anna lupaa pöydän erottamiseen niin sitä tarjoilija ei myöskään tee. Hääääh :D?

Ihan outo juttu, en ole törmännyt moiseen muualla Suomessa - tai ulkomailla. Ihmisiä kertyi ravintolan tiskille jonottamaan vapautuvia pöytiä ja huikkasimme tarjoilijalle että osan meidän pöydästä voi ottaa muille käyttöön (kaksi tyhjää tuolia). Tarjoilija kiitteli kovasti ja veti pöydän noin kaksi senttiä meidän pöydästä irti - ja nyt se oli ihan uusi erillinen pöytä mihin sai muut asiakkaat istuutua. Hassua.


Ruokia odotellessa iskin suuren mysteerikassin syliini ja annoin jokaiselle osallistujalle nimikoidut kesäyllärikassit  ^___^. Olin lajitellut mm. kynsilakat värien perusteella jokaisen bloggaajan mieltymyksen mukaan (pikkaisen jänskätti menikö yhtään oikein ^^') ja heidän palautteen sekä tyytyväisten ilmeiden perusteella jako taisi mennä suht oikein ^____^.

Palvelu tosiaan parani henkilön vaihduttua (ymmärtääkseni meitä tympeästi kohdellut mieshenkilö oli "ylempi henkilö" kuin pelkkä tarjoilija? Näin päättelimme hänen muusta käytöksestään ja pukeutumisesta) mukavaan toiseen tarjoilijaan ja ruoka maistui myös :). Asteikolla 1-5 antaisin kolmosen, nelonen tai jopa neljä ja puoli olisi tullut mikäli alkuvastaanotto olisi ollut miellyttävämpi.

Pumpulipupun menokello tikitti ruuan jälkeen jo seuraavaan paikkaan joten lähdimme lopun porukan kanssa tutustumaan Jazz -kadun ohjelmistoon ja tutkimaan erilaisia myyntikojuja. Illan hämärtyessä lähdimme käymään yksillä Baarikaapissa ja suuntasimme jokainen tahollamme kotia kohti.

... To Be continued!

10 kommenttia:

 1. Oli ihan huippu päivä! Kiitos kun järkkäsit miitin ja kiitos ihanasta lahjapussista! Monesta tuotteesta on jo tullut suosikki. :)
  Tuo ravintola-episodi oli tosiaan aika hauska :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "mikä teitä porilaisia oikein vaivaa!?" :D

   Poista
 2. ...ja sit miittiosallistujista puolet on Helsingistä. :'D Mutta joo, oikeessa tietty oot, mut kylhän noita miittejä siel muualpäin asuvat sit kuitenkin ite järjestävät, ainakin kynsibloggaajat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuudesta osallistujasta kaksi PK-seudulta ei ole puolet ;)

   Poista
 3. Oot sitten käynyt kuvauttamassa kyntesi mun työpaikkani ovella... :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D !

   ... toivoin kovasti ettei kovin moni seurannut operaatiota oven toiselta puolelta xD

   Poista
  2. Mä en ainakaan huomannut (harmi! :) )

   Poista
 4. Harm kun päässy teidän kanssa syömään ja nauttimaan " hyvästä" palvelusta...

  Ja todellakin se tais olla salaliitto :D

  VastaaPoista
 5. Hahahahahaha! Täällä yksi syntyperäinen porilainen nauraa kippurassa! Hulvatonta! Kaikki sanoo aina, että me ollaan aika spesiaaleja. :D

  VastaaPoista