keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Ripsipidennysfiasko ja viikon elo luomuripsillä

Käyn huollattamassa ripsipidennykseni vakkaripaikassa Punavuoren Olet Ihana:ssa ja olen ollut joka kerta tyytyväinen ripsihuollon lopputulokseen. Ripset kestävät hyvänä pitkään, ne eivät ala sojottamaan tai kippaamaan ylösalaisin - ripsipidennysten käyttäjät tietävät mitä tarkoitan tuolla jälkimmäisellä. Edellisellä kerralla huolletut ripseni pysyivät tällä kertaa silmillä putoilematta hämmentävän pitkään, yli neljä viikkoa.

Lopulta ne kuitenkin putosivat - paria kuitua lukuunottamatta lähes kaikki kahden päivän sisällä. En kuitenkaan saanut huoltoaikeissani vakkaripaikkaani yhteyttä ja lopulta kuulin että vakkaritekijälläni on tuuraajaa tekemässä ripsitöitä. Emme löytäneet tuuraajan kanssa yks yhteen menevää huoltoaikaa ja päätin käydä tällä kertaa huollattamassa silmähämähäkkini Kampin yläkerrassa Blue Lagoonissa jossa kävin ennen siirtymistä Olet ihanaan.

Blue Lagoon ei ole paikkana yhtään kotoisa eikä viihtyisä, sinne kuuluvat kaikki kauppakeskuksen melut, kauppakeskuksen kuulutukset ja no en ole koskaan lähtenyt sieltä pois täysin tyytyväisenä. Ripset kippaavat huoltojen jälkeen nopeasti nurin, putoilevat herkästi ja lopputulos ei ole niin "luonnollinen" kuin mitä saan Olet ihanassa. Ripsikuidut myös tuntuvat muovisilta ja kovilta, Olet ihanassa kuidut tuntuvat ihan oikeilta ripsiltä. BL:ssa tekijä on ollut aina eri henkilö, eri veikkaisin syyn huonompaan lopputulokseen olevan ripsiliimassa sekä eri näkemyksestä tuuheille, luonnollisille ja minun silmämalliin parhaiten istuville ripsipidennyksille mikä minulla ja BL:n tekijöillä selkeästi on. BL:stä saa huoltoaikoja kuitenkin nopealla varoitusajalla ja mielummin menen sinne kuin ihan täysin jokerikorttipaikkaan. Ensimmäiset ripsipidennykset otin Kampissa sijaitsevalla Maarit Leikoskella josta lopulta vaihdoin pois korkeiden hintojen vuoksi, harmi sinänsä sillä tekijäni oli ihan mielettömän hauska ja mukava tyyppi! Salon Noir Forumin takana oli yksi kokeilu ja en tykännyt paikasta yhtään. Tekijä kyseli minulta aika henkilökohtaisiakin kysymyksiä (smalltalk-jutusteluksi) ja niitä sateli liukuhihnalta, emme jutustelleet vaan olin lähinnä haastateltavana. Silmiäni myös kirveli muutaman kerran huollon aikana (kesti 2h...), pinsetit nippasivat silmäluomeeni ja ripset varisivat silmiltäni viikon jälkeen. Lopputulos ei ole mainitsemisen arvoinen.

Summasummarum: En saa mistään muualta haluamaani lopputulosta kuin vakkaripaikastani ja siellä on tuuraaja. Aikaisemmat paikat eivät napostele ja uuden jokeripaikan kokeilu ei myöskään nappaa.

Voiko näillä korteilla edes voittaa?

Olet ihana -ripset

Päädyin lopulta makaamaan BL:n huoltopedille. Tekijäksi otin henkilön kuka ei ollut minulle ripsihuoltoa ennen tehnyt ja hän tutki ripsiäni ja kysyi olenko käyttänyt irtoripsitupsuja kun sekä omissa ripsissäni sekä kuiduissa on liimanrippeitä.

Tekijä kertoi että kuiduissa sekä omissa ripsissäni on runsaasti liimarippeitä ja esimerkiksi yhdessä kuidussa on kiinni neljä omaa ripseäni. Hän myös kysyi kuinka pitkään ripseni pysyivät viime huollon jälkeen hyvinä ja kerroin että ne pysyivät ennätyspitkään yli neljä viikkoa ja lopulta kuidut irtosivat kahden päivän aikana lähes kaikki.

Tekijän mukaan edellisessä paikassa (eli vakkaripaikassani) on liimaa todennäköisesti hurahtanut tekovaiheessa liikaa ja sen takia pidennykset ovat kestäneet silmissäni niin pitkään - ne eivät vaan ole päässeet irtoamaan. Ja kun yksi kuitu pääsee vihdoin irtoamaan niin se veti myös kaikki muut irronneet -mutta liimassa eli luomessa silti kiinni pysyneet- kuidut mukanaan ja se selittäisi tämän kahden päivän ripsikadon.

En oikein osannut reagoida mitenkään. En tiedä olisinko ollut epäuskoinen, järkyttynyt, shokissa vai miten. Tekijä kommentoi että virheitä sattuu ja tässä on varmasti käynyt vain vahinko annostelun suhteen tai että tekijällä on ollut "huono päivä". Mistä näitä tietää ja oli miten oli, ihmisiähän me tässä kaikki vaan ollaan ja virheitä voi sattua kenelle tahansa.

Olet ihana -ripset

BL:n tekijä ei suoriltakäsin ehdottanut ripsien laittamista kokonaan uudelleen, vaan kertoi vaihtoehdot. Liimaa ei saisi kovinkaan helposti irti omista ripsistäni ilman että loputkin kuidut tippuisivat, kuituja ei silmissä ole enää kuin muutamat karvat  ja liimarippeiden muhiminen ei tekisi kuulemma erityisen hyvääkään silmille. Eli maksanko superpitkästä ripsihuollosta tai lähes peräkkäin kahdesta huollosta -kun ei näitä ehdi 45 minuutissakaan fiksaamaan- vai otanko kokonaan uudet ripsipidennykset kunnolla putsatuille silmäluomille?

No voiko näilläkään korteilla enää voittaa?
Pyysin tekijää nappaamaan viimeisetkin kuitujämät irti, putsaamaan ripseni liimarippeistä ja varaamaan ajan ripsien uudelleenlaittamiselle. Näenpähän nyt samalla missä kunnossa omat ripseni ovat 1,5 vuoden aktiivisen käytön jälken.

Olet ihana -ripset

Makasin huoltopöydällä ja tekijä teki viimeisiä putsauksia. Hän sanoi olleen alalla vuosia, hänellä on käynyt paljon asiakkaita ja kenelläkään hän en ole nähnyt näin tuuheita ripsiä kenelläkään eikä että kenelläkään olisi näin mielettön määrä ripsiä silmissä. Hän myös kehui miten ripseni ovat hyvässä kunnossa. Phiuh!

Hän myös varoitti että ei pidä säikähtää peilikuvaa, ripset ovat nöppöpituiset koska kasvukausi on aluillaan ja vaaleat lähes läpikuultavat ripseni tekevät niistä tietysti vielä enemmän näkymättömät

Ensimmäinen sana mikä peiliä tuijottaessa tuli suusta ulos oli...


....Kalju. Näytän ihan kipeältä ja... pojalta :D?

Yläpuolen kuvassa näyttää että yläripsia ei olisi minulla laisinkaan. Ripseni tosiaan ovat lähes läpikuultavat eli ne eivät näy juuri mihinkään ilman ripsiväriä. Ripseni ovat luonnostaan paksut, pitkät ja kaarevat ja käytänkin ripsipidennyksiä ainoastaan niiden arkihelppouden vuoksi - en niinkään ehkä kauneudellisista syistä. Saisin kauniit ripst ripsivärilläkin :).

Minulle nöpöripseni näyttivät maailman nöpöimmiltä, tekijä kertoi että hän on nähnyt monella tämän pituiset ripset niiden ollessa pisimmillään.

Sain ajan uusien ripsipidennysten laittoon hieman yli viikon päähän. Siihen asti mennään sitten ripsivärin voimalla, osaankohan sellaista enää edes harjailla yläripsiin :D?


Hiphei siellähän ne yläripset tulivat näkyviin kiitos ripsivärin ^____^! Ja no eivät nämä nyt niiiin lyhyet ole, odotin niiden olevan vain pienet haituvat jotka juuri ja juuri tulevat silmäluomesta ulos. Tuuheus ja karvojen määrä on todistetusti ennallaan :).

.... Mutta hei mites noi alaripset? Nyt kun yläripseni ovat nököt, korostuvat pitkät alaripseni aika mukavasti ja näytän...


...meikatulta Niiskuneidiltä :D.


Olin jossakin vaiheessa pohtinut ripsipidennysten poistoa ja että palaisin luomutilaan. Viikon luomuilutta voin kertoa että se ajatus on haudattu syvälle uumeniin :D. Se, että näyttää kokoajan huolitellulta ilman mitään meikkiä on kyllä kaiken tämän arvoista. Ja ei enää sitä lähes jokailtaista ripsariputsausoperaatiota!

10 kommenttia:

 1. Se on ihan hakuammuntaa, kun hakee itselleen sopivaa ripsientekijää. Markkinoilla on yhtä sun toista yrittäjää, joista osa tarjoaa hyvää halvalla.
  Itselläni osui aika hyvin kohdalle ystävän kautta. Hän on cidesco-kosmetologi, tosin ei itse tee ripsiä, mutta samassa yrityksessä on tekijä. Sinne menin hetken mielijohteesta (jos alan harkitsemaan esim. ripsienpidennystä, jätän sen tekemättä turhana, eli heti on mentävä kun idea herää, hah) ja olen tyytyväinen!
  Sitä helppoutta, kun ei tarvitse käyttää ripsiväriä! Tosin oma huoltovälini on ollut nyt alussa 2 vkoa, mutta menen tulevaisuudessa 3 vkolla. Hinta on ihan kohtuullinen, vaikka paikka on Helsingin keskustassa. :)
  Onnea matkaa, toivottavasti tulevaisuudessa ripsien kanssa on parempaa onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten totta, luottokampaajankin löytäminen on helpompaa :D!

   Poista
 2. Mikä vaiva siinä on laittaa ripsari aamulla? :D en tiedä, mutta minusta kuulostaa jotenkin hullulta, että ripsivärin laittaminen olisi työlästä ja sen takia sitten otetaan pidennykset ja käydään huolloissa.. liimaa silmissä ja ties mitä ongelmia.. kalliit huollot ilmeisesti myös.. ja sen takia, että näyttää aina huolitellulta? Koska meikkaamisesta tuli niin iso työ.. minusta kuulostaa, että enemmänkin noista pidennyksistä on työtä ja harmiakin, rahanmenoa, kuin siitä ripsivärin laitosta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun se ei ole kivaa :D Jos omat ripset olisi tummat, olisi harjailu varmasti miellyttävämpää kun sitä laittaisi vaan sen pari kerrosta. Mutta kun lähdet edes työstämään niitä ripsiä silmistä esiin niin phuuuh! Vähiten miellyttävä osio meikkaamisessa.

   Hmm, tuohon huolitellulta näyttämiseen kuuluu kaikki että uidessa/sateessa ripsarit eivät ole pitkin poskia (vedenkestäviä en tykkää käyttää) ja yksi osa meikistä on aina valmiina jos alkaa tekemään muuta silmämeikkiä yms. Pieniä juttuja mitkä säästää arjessa aikaa ja vaivaa x). Vähän sama kuin kulmien kestovärjäys, pieniä juttuja mitkä vähän tekee elämästä valmiimpaa ja jollakin tapaa laiskalle helpompaa :D! Hyvän lopputuloksen saatua näistä ei tule ongelmia eikä vaivaa arkeen - mitä nyt joskus tarvitsee ripsiharjalla harjata. Näihin menevän rahan ajattelen laskuna siinä missä sähkölaskukin esimerkiksi. Ja se raha menisi joka tapauksessa johonkin niin nyt se menee ripsiin ^___^.

   Poista
  2. Anonyymille. Olen meikannut joka aamu kymmeniä vuosia. Se, ettei tarvitse käyttää ripsaria - on suuri helpotus. Puhumattakaan siitä, että ripset ovat näyttävämmät ja pidemmät. Kokeilemalla huomaa, että pidennykset ovat aivan mahtavat. Itsellä ei ole ollut mitään ongelmia. Koskaan ei ole silmiä kirveltänyt, ei ole ollut liimaa väärissä paikoissa tms. Eli pelkkää plussaa!
   Ja totta, jos on ihan persaukinen, kannattaa pysyä ripsarissa. :) Joskus pitää vaan panostaa itseensä. <3

   Poista
  3. Puolitoista vuotta jatkuvassa pidennyskierteessä eikä loppua näy. Ripsiväri sotkee ja varisee, sateella se on pitkin poskia. Paljon liikuntaa harrastavalle pidennykset ovat suuri helpotus, ilman meikkiä näyttää kohtuu kivalta lenkkipolulla ja salilla (kyllä, haluan näyttää urheillessanikin edes siedettävältä sitäpaitsi punoitan kuin sika joten edes kivan näköiset silmäripset paikkaavat jotain). On todellakin superia näyttää ihmiseltä heti herättyään. Ja säästää mulla tosi paljon aikaa ja vaivaa, koska en käytä silmämeikkiä arkena lähes milloinkaan, ripset ovat itsessään riittävän näyttävät. Ja mulla on omasta takaa tummat ripset, mutta ei mitenkään kamalan tuuheat tai pitkät kuitenkaan. Olen aina vihannut ripsivärin käyttämistä! Joten kyllä, se olisi tosi työlästä. Rahaa toki menee, mutta mä käyn harvemmin sit kampaajalla, enkä käy muuten missään hieronnoissa tai huolloissa, eli karsin sitten niistä.

   Anteeks mutta repesin täysillä tolle sun pidennyksettömälle kuvalle!!!! :D :'D Söpöhän sä olet kuin mikä ilman pidennyksiäkin, mutta jotenkin kun toi lävähti eteen noiden pidennyskuvien jälkeen, ahhahahaha!

   Poista
 3. Mä olen miettinyt niin satamiljoonaa kertaa noi pidennyksiä, mutta ikinä en ole vielä ottanut. Mulla on niin onnettomat ripset luonnostaan, että ne varmaan tuhoutuisi lopullisesti jos lähtisin otattaan ripsiä :( Mieli tekisi, mutta en uskalla! Se on kierre, vähän niinkuin rakennekynnetkin. (Niistä olen päässyt eroon!)

  VastaaPoista
 4. Haha, toi "kaljukuva" näyttää lähes tismalleen samalta kuin mä aamuisin, taino puuttuu vaan jäätävän tummat silmänaluset : D Ottaisin pidennykset jos olisi varaa ja intoa käydä huollossa. Toisaalta diggaan kyllä luomuilla ja pelottaa mahdollinen allergia sille liimalle. Ja no, meikkaaminen nyt vaan on kivaa, enkä tahtoisi silmämeikin kohdalla luopua yhdestäkään vaiheesta. Tosin ripset ylipäätänsä olisi ihan kivat.. Ota tästä nyt sit selvää : D

  VastaaPoista
 5. Ok, en ehkä itse ymmärrä tuota helppoutta ym., kun omasta takaa mulla ripset sellaiset kuin olisi pidennykset (vaikka ei ole. eikä tule.)

  VastaaPoista
 6. Ah, Kissis piti sellaisen puolustuspuheen ripsille, että vähän tekis mieli laittaa! Mutta ei. Mä en jaksa just sitä huoltorumbaa ja kaikkea, en varmasti osaisi olla tarpeeksi varovainen ripsien kanssa. Silmäni ovat melko herkät ja pelkään myös, että ne reagoi jotenkin ikävästi liimaan. Lisäksi tällä hetkellä lyhyiden hiusten vuoksi rahaa menee kampaajalle enemmän kuin ennen (kun tarvitsi käydä about 3kk välein, nyt väli on 3-4 viikkoa), ja geelikynsien vuoksi samoin (nekin otin "pakosta", jotta saisin lääkkeiden tuhoamat kynteni edes jonkinlaiseen kuosiin). Sitten on vielä kauhukertomukset.. No, eihän sitä koskaan tiiä! Tykkään kuitenkin kokeilla kaikenlaisia uusia asioita. ;)

  Oikeastaan lähdin kommentoimaan siksi, että koen kans itteni kovastikin Niiskuneidiksi näillä luomuripsilläni. Alaripset on about yhtä pitkät kuin yläripset ripsarin jälkeen. :D Ilman meikkiä ne sitten onkin ruskeat, vaaleten kärkeä kohti.

  VastaaPoista