maanantai 21. huhtikuuta 2014

Lahja Mustilta ja Mirriltä sekä kysymys lukijoille


Olemme saaneet freteille aika hyvän määrän tavaroita hankittua Mustilta ja Mirriltä. Ihan kaikkea sieltä emme ole sopuleille löytäneet, mutta esimerkiksi pehmeät pedit, kissanhiekat, kipot, kupit, osa lihoista ja osa leluista ovat sieltä peräisin.

Yksi syy miksi Mustiin ja Mirriin on kiva mennä on se että liikkeiden tilat ovat paikkakunnasta riippumatta hyvät ja lähes poikkeuksetta henkilökunta on saanut monta papukaijamerkkiä. Ainoat kerrat kun palvelusta on pitänyt antaa miinusta on kyseessä olleet kotipaikkakuntani myymälät tuolla itärajan lähellä. Myyjät olivat silloin vain kassan takana rupattelemassa ja toisella kerralla piti selventää fretin ja gerbiilin eroa mutta sehän nyt menee puhtaasti vain tietämättömyyden (ja ehkä kielimuurin...) piikkiin eikä huonon palvelun. Suosikkimyymäläni missä käyn myös kaikista usein on Kampin myymälä ja siellä olen saanut ihan jokaisena kertana tervehdykset kaikilta työntekijöiltä, hyvän palvelun ja apua myös tarjotaan joka kerta :). Käyn jonkin verran autolla myös Espoon myymälöissä, sielläkään ei ole koskaan tarvinnut palveluun pettyä - vaikka frettiasioissa ei aina välttämättä osatakkaan auttaa mutta se ei minua häiritse koska tiedän aina itse mitä olen menossa hakemaan :).

Innostuin lähettämään eräänä päivänä ihan asiakaspalautetta Kampin myymälään (jos sen viitsin tehdä niin se vaatii jo paljon eli palvelu on oikeasti ollut sen arvoista) ja sain sieltä mukavasti myös vastaussähköpostia. Fretit otettiin myös huomioon ja saimme heille hetken päästä yllätyspaketin ovemme taakse :)!


Paketin sisältä paljastui kaksi onkilelua, punatulkku ja rastas :)! Nuo ovat tarkoitettu alunperin kissoille, mutta kissoilla sekä freteille toimivat aika pitkälle samantyyppiset lelut. Kunhan sen saa suuhun, se rapisee tai vinkuu niin näädät tykkäävät.

Punatulkun ja rastaan sisällä on kissanminttua ja lintuja puristaessa niiden sisältä kuuluu rapinaa. Taattua frettihupia siis :). Olin 99% varma että onkilelut ovat enemmän Sofian juttu, sillä se tykkää kaikesta pienestä rapisevasta ja se myös tykkää "saalistaa" leluja ja viedä ne lopuksi johonkin päin asuntoa piiloon. Nestori leikki pentuna enemmän leluilla, mutta nyt aikuisena eivät lelut enää niin jaksa kiinnostaa.


Näätien yksi parhaimpia puolia on se että juuri kun luulit nähneesi ja tietäväsi kaiken niistä niin ne pääsevät silti yllättämään. Sofiaa eivät rapisevat lintulelut kiinnostaneet _yhtään_ mutta Nestori ampaisi kärppänä (he he) niiden kimppuun! Mitä kovempaa ja rajummin ihminen niitä heiluttelee, sitä enemmän Nestori niistä innostuu.Linnuissa kiinni oleva naru oli alunperin toisesta päästä kiinni puisessa ongessa, mutta koska Nestorilla on isommat ja vahvemmat leuat kuin Sofialla eivät lintuparat pysyneet edes vuorokautta kepissä kiinni :D. Sofian pienemmällä suulla ja vetovoimalla ne tuskin olisivat kepistä koskaan irronneet. Itse linnuissa olevat narut ovat pysyneet hyvin ja kestävät hyvinkin rajua vetämistä.


Nestorin taisteluilme >:D Kärrrsä!Kepin puuttuminen ei haittaa, onnistuuhan vetoleikki myös käsin :)

Kiinnostaisiko teitä lukea enemmän freteistä?

Lemmikkiblogiksi ja sen suuremmaksi näätätietopankiksi tämä ei ole muuttumassa, mutta esimerkiksi mitä meillä syödään, mitä nämä päivät pitkät tekevät, minkälainen vuorokausirytmi näillä on, mitä sopuleiden kanssa touhutaan, miten ulkoilu sujuu jne :)? 

Kysymyksiä saa myös heittää mikäli niitä tulee mieleen tai jokin asia askarruttaa, yritän vastailla niihin parhaani mukaan joko suoraan kommenttikenttään tai omaan blogipostaukseen :)!

19 kommenttia:

 1. ehdottomasti kiinnostaa! Kaikki ihan yleisesti, sillä meinasimme jos kerran miehen kanssa hankkia fretin mutta elämäntilanne ei sitten sallinutkaan, mutta olisi tosi kiva lukea ihan yleisesti arjesta tommosen söpöläisen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :)! Joo frettitreffit sitten lahteen ;)!

   Poista
 2. Kiinnostaisi!

  Nestorilla on kunnon taisteluotteet! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä tuosta puru-ja vetovoimaa löytyy :)! Noilla hampaillahan ja leuoilla saisi helposti sormenki poikki, noi kun syö esim kanojen luita ihan ruokana :'D. Ja tietenkin netti on sitten täynnä "fretti voi purra omistajan sormen poikki!"-juttuja :'D

   Poista
 3. Ehdottomasti lisää juttua noista vekkuleista. Itsekin olen harkinnut fretin hankkimista niin jutut viihdyttävät runsaasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Saan siis ihan luvan kanssa nakutella enemmän näätäjuttuja, jee :)!

   Poista
 4. Kiinnostaa ilman muuta :) Näiden sun postauksien jälkeen on fretit alkanu kiinnostaa enemmän, jo lemmikkimielessä. Ehkä jonain päivänä. :) Ihanat noi nenät <3

  VastaaPoista
 5. Tuitui! Ja voi että toi näyttää hyvältä lelulta. Kelpaisi varmaan meidän Olli-kissalle, joka ennen päässyt saalistamaan varmaan puoli metsää linnuista : D

  VastaaPoista
 6. Mie oon aina vähän yllättynyt, miten paljon fretit muistuttaa kissoja. Tosi paljon samoja piirteitä :) Ja kyllä minustakin näitä on aina niin kiva lueskella, että saa tulla enempikin frettijuttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fretit voi aika pitkälti sijoittaa kissojen ja koirien väliin, piirteitä löytyy molemmista mutta kyllä nuo aika paljon kissoja muistuttavat tavoiltaan ja olemukseltaan :).

   Poista
 7. Mä en oo oo hamsuille juurikaan Mustista ja mirristä löytänyt mitään. Ensimmäisen hamsun häkki ostettiin sieltä ja yleensä haen ruokasäkin Mustista ja mirristä, kun siellä on sellainen iso säkki.

  Ehdottomasti kiinnostaa lukea :) ja kuvat tottakai :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite tein aina pitkälle itse kaiken hamstereiden terraan, tein vanhasta isosta akvaariosta hamsuasumuksen ja purut ostin eläinkaupasta ja kuivaruuan. Muuten pakertelin pahvista kaikenlaista ja hain luonnosta kamoja asumukseen :)

   Poista
  2. Kuvia ehdottomasti ;D Noista on vaan välillä hankala saada muita kuin vauhtiviivakuvia... :D

   Poista
 8. Vähänkö mun on pakko hakea tollanen Kiikku-kissalle, joka inhoaa talitinttejä :D Noita siis näkyi tiaisen värityksellä myös olevan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo ehdottomasti :D On suuri hitti, etenkin jos tykkää rapinasta!

   Poista
 9. Ehdottomasti lisää juttua näistä valloittavista kaveruksista :)

  VastaaPoista
 10. Itse tykkään lukea näitä tällaisia postauksia silloin tällöin :)

  VastaaPoista
 11. Hahaa, ihan huippulelu! Tosca-kissa sai saman joululahjaksi ja sitä on rakastettu kovasti. Yöllä voi herätä ääneen "klonk-klonk-klonk-purrrrr?" kun neiti saapuu keppiä perässään raahaten ja kysyy, voisko joku leikkiä. Meillä ollaan myös hyvin nirsoja lelujen suhteen (laskin vajaa 40 hiirtä joista yksi on käytössä) joten tämä lintu on oikeasti hyvä :D

  VastaaPoista