sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Eskimo Finlandin puutarhajuhlat


Kävimme Mr.Pandan kanssa huhtikuun alussa Larussa kesäkauden avajaisissa.

Puutarhajuhlien järjestäjinä olivat Eskimo Finland kumppaniyrityksineen:
Järvikylän yrtit, Meira, Dansukker, BSH Kodinkoneet, Fondberg ja Kontiomehu. Saimme tapahtumasta paljon tärppejä, ideoita, vinkkejä ja inspiraatioita kesän kokkailuihin :)!

         

Juomana oli viinejä sekä Kontiomehun valmistamaa alkoholitonta kuohuvaa joka on tehty mustaherukkapensaan lehdistä. Olen tätä juonut myös aikaisemmin ja omasta mielestäni tähä kuohuva on huomattavasti maistuvampi holiton vastine kuin se iänikuinen Pommac - jonka mausta en edes itse pidä ja jota tyrkytetään juhlissa aina mikäli et holia juo. Kontiomehu tosiaan kuohuu joten siitä tulee myös omanlaisensa juhlaviilis maljoja kohotellessa eikä juomalasi suorastaan huuda holittoman version nime.


Kilistelyjen jälkeen siirryimme kuuntelemaan keittiömestari Aki Wahlmania joka kertoi meille kauden herkkuruuista ja kuinka helposti eri ruokatrendit valtaavat ihmisten keittiöt - keneltäkään tuskin on jäänyt huomaamatta ruokabuumi koskien Pulled Porkia ja maapähkinävoita?

Aki pohti myös Pulled Porkin virallista suomennosta, nyhtöpossu -sanaa. Naureskelimme suomennokselle ja kuinka myös vetopossu oli yhtenä nimiehdokkaana. Virallisesti tai "virallisesti" ruoka kuitenkin nyt nimeä nyhtöpossu. Aki kertoi meille kokkailun ja huulenheiton ohella myös miten eri tavalla luonnonperäisiä makuja esimerkiksi sokeria voi ruuanlaitossa hyödyntää ja antoi vinkkejä myös yrttien monenlaiseen hyödyntämiseen.


Yrtit esimerkiksi tuovat kesän juomaan lisäraikkautta. Esimerkiksi minttujäähile valmistetaan yksinkertaisesti pakastamalla minttua ja vettä pakastepusseihin (tai jäämuotteihin) ja lisäämällä kuutio jäätymisen jälkeen juoman sekaan.


Pulled Porkin kera tarjoiltu maapähkinävoi oli niiiiin hyvää! Toisena lihana maistiaiskupeissa oli nautaa. Harmi kun en muistanut kysyä maapähkinävoin merkin nimeä.Voin kertoa että tämän ruokailun (ja tilaisuuden) jälkeen EI jäänyt nälkä :D.


Meiran pisteellä juotiin kahviuutuuksia ja syötiin herkullisia muffinsenja - vai kuppikakkuja? Meiran edustajat kertoivat myös suodatinkahvin oikeasta valmistustavasta ja kuinka paljon se ja kahvikoneen puhtaus vaikuttavat valmistettavan kahvin makuun.

Hyvällä suodatinpussilla, täyteläisellä kahvilla, raikkaalla vedellä ja oikealla annostelulla oli tietysti myös vahva osansa onnistuneen suodatinkahvin valmistuksessa. Kahvipannu tulisi puhdistaa jokaisen käytön jälkeen, vettä ei saisi kaataa kahvipannulla sinne vesikaukaloon vaan erillisella astialla koska kahvipannun liat, kalkinpoisto tulisi tehdä viikottain jotta kahvin makuun ei muodostu sivumakuja.

Oman kahvikoneen puhtaustilan voi helposti tarkistaa keittämällä kahvikoneella pelkkää kuumaa vettä ja katsomalla minkä väristä vetta kahvipannuun alkaa tippumaan. Kirkas puhdas vesi kertoo kahvikoneiston olevan puhdas, kellertävä tai keltainen vesi on kahvikoneistoon kerääntynyttä likaa. Kotona Mokkamasteristani (miehellä on oma espresso-kone) tulee aina kirkasta vettä, pyrin pitämään sen puhtaudesta viikottain huolta. Työpaikan kahvikoneella en uskalla edes ajatella kuinka tummankeltaista vetta sieltä mahtaisi tippua... :D.

Teeppä sinäkin puhtaustesti omilla kahvikoneilla joita käytät aktiivisesti! Saatat yllättyä :D
Uusi Dansukkerin muscovadosiirappia tarjoiltiin dippinä mansikoille ja vesimeloneille. Siirapissa on lakritsimainen maku ja en oikein osanut sanoa tykkäsinkö tästä vai en. Maku oli vähintäänkin hämmentävä. 


Eskimon pähkinättömän minttupeston valmistukseen käytettiin mm. pinjaminsiementä, minttua, persiljaa, rypsiöljyä, ruokosokeria, rouhittua mustapippuria, suolaa ja hieman rypsiöljyä. Pesto sopii pasta-ja liharuokiin ja täällä tapahtumassa sitä tarjoiltiin patongin kera. Nam! Tämä resepti napattiin talteen :).


Järvikylän uutuustuote basilikapuu oli niin suloinen! Tämä on tulossa lähitulevaisuudessa myyntiin pelkästään Stokkalle. Vähän (no aika paljon) hinnasta riippuen kiikutan tämmöisen heti meille keittiöön kunhan se ilmestyy myyntiin ^___^. Tämä olisi myös aika hauska tuliainen tai esimerkiksi tuparilahja.


Kiitos ja nähdään taas!

Illalla tulee ulos kuulemma Mr. Pandan lammasresepti!

1 kommentti:

  1. Miulla ei näy kahvinkeitin osion jälkeen kuvat ollenkaan :/

    VastaaPoista