lauantai 15. maaliskuuta 2014

Elämyslahja miehelle: Syntymäpäiväyllätys Mr. Pandalle @ Tallinna 2/3

Mr. Panda:

Jatkuu…

Niin joo, jos et ole lukenut edellistä postausta minun syntymäpäivästä, niin lue se nyt:)  

Mihin jäimmekään?


Ai niin, olimme saaneet hetken levätä huoneessamme, juoden kuohuviiniä ja kuunnellen musiikkia. Oli ihanaa päästä rentoutumaan, poissa töistä ja muista kiireistä. Elämyslahjan romantiikkapakettiin kuului illallinen hotellin ravintolassa, joten sitä odottaessa lähdimme katselemaan Tallinan keskustaa. En ole käynyt Tallinnassa kuin joskus lapsena ja kerran myöhemmin aivan pikaisesti ravintolassa, joten en tuntenut kaupunkia juurikaan. Ms. Panda oli käynyt kyseisessä kaupungissa jo muutamia kertoja aikaisemmin ja toimikin nyt matkamme epävirallisena kaupunkioppaana.

Kävimme mukavassa suklaakahvilassa pienellä sivukadulla aivan hotellin lähellä, jonka jälkeen päätimme käydä kiertämässä hieman kauppoja.  Vanhan kaupungin pienet kadut ovat kauniita ja kahvilakulttuuri tuntuu olevan paljon monimuotoisempaa kuin Helsingissä.

Olin päättänyt löytää uudet puvun kengät ja sanomattakin on selvää, ettei neiti Pandalla ollut vaikeuksia keksiä kauppoja, missä käydä.

Kävimme muutamissa kenkäkaupoissa, naarasimme kaikki eteen tulleet kosmetiikkaosastot (kivaa…) ja kävimme kahvittelemassa hieman lisää!


Tallinnan terveiset Kissaämmälle!

Hämmentävintä on kun osa paikallisista osaa suomea ja osa ei. Joten jos keskustelun aloittaa englanniksi, tulee hölmö olo, kun saakin palvelua suomeksi:D No eipä siinä, kanssakäynti sujui joka tapauksessa! Kengätkin löytyivät Salamander nimisestä kenkäkaupasta.


Palasimme hotellille ja nautimme vapaa-ajasta, jota ei viime aikoina ole yhtään ylimääräistä ollut. Laskimme kylvyn ja neiti Panda laittoi ostamaansa kylpyvaahtoa veden sekaan. Huoneessa oli poreamme, joka tosin piti niin kovaa ääntä, ettei vesi-/ilma-virrasta oikein ollut helppo nauttia, mutta se ei estänyt nauttimasta lämpimästä kylvystä!


Huoneessamme oli kylpytakit ja tohvelit, jotka jalassa saattoi hetken katsoa televisiota ja nauttia minibaarin sisällöstä. Minibaareja moititaan aina kalliiksi, mutta mikäli tekee kovasti mieli kokista, viiniä tai konjakkia, on hinta melko kohtuullinen, jotta sitä ei tarvitse ulkoa lähteä hakemaan:)

Menimme noin ilta-kahdeksan aikoihin syömään hotellin ravintolaan.


Alkupalaksi otin vuohenjuusto-bruschettaa ja neidille tuotiin mozzarella-bruschettaa. Molemmat olivat lämpimiä annoksia ja erittäin maistuvaa!


Pääruoaksi valitsimme ankkaa; ehkä hieman liian kypsää omaan makuuni, mutta annos kokonaisuutena oli oikein hyvää.Jälkiruoaksi otin suklaa fondantin ja puolisko maistoi omenapiirakkaa. Molemmat oikein kotoisia ja suussasulavia ruokia! Tunnelma ravintolassa oli mukava ja kuten aiemminkin, henkilökunta oli tietoinen siitä, että ateria oli meille osittain ilmainen (saimme tilata listalta 39€:n arvosta, mikä kattoi melkein koko aterian juomineen).

Jos haluatte kuulla, miten illanvietto jatkui ja miten matka päättyi, niin lukekaa huomenna sunnuntaina seuraava ja viimeinen osa elämyslahjasta!

To be continued…

1 kommentti:

  1. Pierre-suklaakahvila on ihana <3

    Ps Kiva lukea Tallinnan reissustanne Misterin kirjoittamana :)

    VastaaPoista