perjantai 14. maaliskuuta 2014

Elämyslahja miehelle: Syntymäpäiväyllätys Mr. Pandalle @ Tallinna 1/3

Mr Panda:

Aloitetaan sillä että olen henkilö, joka yleensä pitää kaikki narut käsissään ja tykkään suunnitella asiat etukäteen ja olla varautunut kaikkiin olosuhteisiin minne sitten menenkin. Syntymäpäivänäni jouduin erittäin kauas tästä tilanteesta!

Edellisenä iltana olin lähes pilannut tulevan yllätyksen, kyseenalaistamalla erinäisiä asioita, sillä itselläni ei ollut hajuakaan tulevasta ja ihmettelin, miksi jotain täytyi tehdä juuri nyt jne. Olin mm. menossa pelaamaan tennistä syntymäpäivänäni ja Neiti Panda ei lukuisista yrityksistä huolimatta saanut minua peruuttamaan peliaikaa: "ehditään me viettämään yhteistä aikaa iltapäivälläkin sen tennistunnin jälkeen, ei kai sitä nyt tarvitse turhaan peruuttaa kun se kestää vain tunnin?".

Lopulta näin hänen ilmeestään että nyt on jotakin tekeillä ja melkein onnistuin taas (viimeksi näin kävi jouluna...) pilaamaan yllätyksen. Neiti Panda onnistui lopulta pelastamaan tilanteen puijaamalla että olimme menossa syntymäpäiväaamulla yllätysaamupalalle erääseen hienoon paikkaan kera äitini ja siksi tennis pitäisi peruuttaa. Menin vakuuttavasta esityksestä halpaan ja siirsin tennistunnin myöhemmäksi iltapäivään. Ensin hän kertoi varanneensa minulle tatuointiajan ja siksi en saisi mennä hikoilemaan tennistunnille, ei ollut sydänkohtaus kaukana.


Aamulla heräsin Ms. Pandan herätykseen ja hän kertoi että nyt siistit vaatteet päälle ja puku kassiin mukaan. Olin varannut meille illaksi pöydän ravintolasta ja Ms. Panda kertoi että menisimme sinne eräästä paikasta suoraan ja siksi tarvitsin puvun mukaan jo nyt. Ms. Panda kertoi että tarvitsemme mukaan passit pantiksi ja ajattelin, että kyseessä on esim. hotelli tms. Suomessa, joissa välillä näin voi olla tapana ja menisimme sinne päiväreissulle. Illaksi ravintolan jälkeen olimme suunnitelleet leffaillan mistä Ms. Panda vielä erikseen muistutti eli yökamppeita minun ei tarvinnut pakata mukaan.

Äitini oli autolla odottamassa alhaalla, mutta kyseessä ei ollutkaan mikään aamiainen. Automatkamme päättyi nimittäin länsisatamaan!


Tässä vaiheessa olin jo hieman hämilläni - olimme siis menossa ulkomaille, enkä ollut valmistautunut tähän millään tavalla. Ms. Panda nauroi ilmeeni olevan näkemisen arvoinen.

Ms. Panda oli edellisenä yönä pakannut salaa yöpymistarvikkeet ja minulle seuraavan päivän vaatteet matkalaukkuun mukaan (minulle hän kertoi paketoivansa syntymäpäivälahjaani ja siksi hän vietti yöllä aikaa suljettujen ovien takana asunnossamme) ja freteille oli hankittu salaa eläinvahdiksi siskoni joka tulisi meille iltapäivästä. Äitini oli juonessa sen verran mukana että hän oli ostanut laivaliput syntymäpäivälahjaksi. Perhe on pahin!

Matkamme jatkui Eckerö Linen m/s Finlandialla. En varsinaisesti pidä laivamatkustamisesta - lähinnä laivalla olevien kanssamatkustajien tietystä luonteesta johtuen, mutta tässäpä Eckerö Linellä on yksi valtti-kortti. M/s Finlandialta löytyy nimittäin keulassa oleva lounge-tila, jossa ei ollut kovin suurta tungosta, tila oli erittäin mukavasti sisustettu ja tunnelma oli rauhoittava.

Laivalla Pandani kertoi tulevan 24h suunnitelman! Olimme saaneet - tai minä olin käytännössä saanut - Elämyslahjat Oy:ltä syntymäpäivälahjaksi romantiikkapaketin eli hotelli-yön Tallinnassa! Hotelli oli kuulemma vanhaan pankkiin tehty Hotel Barons ja finanssiala sattuu olemaan yksi kiinnostuksenkohteistani! Ms. Panda kertoi myös että pöytä ravintolaillalliselle on järjestetty hotellin puolesta. Olin tässä vaiheessa jo täysin sanaton.

Nyt oli oikea hetki uskoa ja peruuttaa puhelimitse niin iltapäivän tennistunti kuin myös Suomen puolella oleva pöytävaraus :D.


Tallinnaan saavuimme 2,5h laivamatkan jälkeen. Minä aloin tapani mukaan tässä vaiheessa pyörittelemään päässä tulevaa taksimatkaa ja sen hintaa kunnes Ms. Panda viittoi rullaportaiden alapäässä seisovaa miestä. Hänellä oli nimikyltti ja siinä meidän nimet!

Elämyslahjapakettiin kuului mm. kuljetus satamasta hotellille, mikä oli erittäin mukavaa, sillä tuolloin ei tarvitse miettiä takseja ja niiden hintoja tai mitään muutakaan. Olin kokoajan yhä enemmän häkeltynyt. En ole tottunut tähän ettei minun tarvitse miettiä, suunnitella ja ajatella mitään!


Hotellilla oli käytössään Mercedes Benz Sprintter-mallinen pikkubussi, jolla matka hotellille vanhaan kaupunkiin taittui nopeasti. Ilmeisesti taksit eivät saa ajaa vanhaan kaupunkiin lainkaan, mutta tontille-ajo on nähtävästi sallittua, sillä hotelliauton kyydillä pääsimme hotellin ulko-ovelle asti.Ovella meillä oli vastassa hotellin henkilö, joka otti meidät ja matkatavaramme vastaan. Hotelli oli upea niin ulkoa, kuin sisältäkin! Hotelliin astuessaan tuntee astuvansa noin sata vuotta ajassa taaksepäin. mm. aulasta ylempiin kerroksiin pääsee hissillä, joka on ollut talossa tosiaan yli sata vuotta - ehkä hieman kunnostettu vuosien mittaan, mutta silti alkuperäinen.


Hotel Barons sijaitsee Väike-Karja -nimisellä kadulla kauniin vanhan kaupungin sydämessä. Hotelli sijaitsee aivan Olde Hansan lähellä eli sijainti on mitä parhain liikkumisen kannalta.


Hotellin henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja hyväntuulista ja ainakin jotkut heistä puhuivat myös sujuvaa suomea, mikä oli mukavaa. Kaikista mahtavinta oli kuitenkin se, kuinka kaikki oli järjestetty ja hotellin henkilökunta oli tietoinen kaikesta. Meidän ei käytännössä tarvinnut kuin täyttää sisäänkirjautuessa tietomme lappuihin, jonka jälkeen kaikki oli hoidettu puolestamme ja siitä tiesi koko henkilökunta.Romantiikkapakettiin kuului majoitus tyylikkäässä ja kotoisassa Double De Lux -huoneessa


Ilmainen wifiPoreamme!
Olohuoneen pöydällä odotti maljakossa punainen ruusu


Ja punaisen ruusun lisäksi meitä odotti myös raikas hedelmä-annos sekä kuohuviini-pullo jäissä!


Poksautin kuohuviinipullon auki, ja nautimme hetken Chopinin piano-sonaateista sekä kuohuviinistä


To be continued!

3 kommenttia:

  1. Elämyslahjat on ihan parhaita! Yllätin oman mieheni muutama vuosi sitten jouluna elämyslennolla. :)

    VastaaPoista
  2. Voi eikä! Olipa ihana lahja Panda-tytöltä! ^_^ Täytyy nyt tunnustaa, että olen hiukan kademielellä täällä. Yksin ei oikein tule lähdettyä mihinkään, ei ainakaan tällaisille hemmottelulomille.

    Odotan innolla jatkokertomusta! :)

    VastaaPoista