maanantai 26. elokuuta 2013

Matkavinkit Lissaboniin: Pastéis de Belém - taivaallinen herkku


Matkustaessasi Portugalissa et voi olla huomaamatta kahviloiden ikkunoissa näkyviä pieniä pyöreitä kellertäviä leivoksia. Nämä herkut kulkevat kahviloissa nimellä Pastel de nata.

Nämä Pastel de natat ovat kuitenkin niin kutsutusti feikkileivoksia verrattuna alkuperäiseen oikeaan "kansallisleivokseen".

Historiallisen taustan omaavat aidot, oikeat ja alkuperäiset leivokset kantavat nimeä Pastéis de Belém ja nitä myydään Portugalissa ainoastaan yhdessä kahvilassa.


Kahvila sijaitsee Lissabonissa Belémin kaupunginosassa ja kahvila kantaa leivosten nimeä, Pastéis de Belém.

Kahvila on valtavan Hieronymuksen luostarin (leivosten kotipaikka) vieressä joka on myös näkemisen arvoinen paikka niin sisältä kuin myös ulkoa. Luostani on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista.

Belémistä löytyvät herkkuleivosten ja luostarin lisäksi Portugalin löytöretkien aikaan sijoittuvia nähtävyyksiä (mm. Belémin torni) eli kaupunginosassa kannataa ehdottomasti käydä vaikka ei näiden herkkuleivosten ystävä (can't be!?) ei olisikaan. Luostarin läheisyydessä olevat isot puistoalueet ovat täydellisiä piknikpaikkoja :).


Tunnistusmerkkeinä suositulle kahvilalle ovat siniset kahvilan nimeä kantavat markiisit sekä usein hyvin pitkät kadulla kiemurtelevat jonot. Jono voi olla helposti kuvassa olevan vaaleanpunaisen talon kohdalla. Moni säikähtää jonoa, turhautuu ja poistuu paikalta ja ostaa leivoksen jostakin randomkahvilasta - pahimassa tapauksessa kylmänä. Väärin!

Ulkona mutkitteleva jono ei ole kahvilajono vaan jono take away-tiskille.
Kuvassa olevan valkoisen auton kohdilla on pieni ovi mistä pujahdetaan kahvilaan sisään ja siellä on sitten oma nopeasti liikkuva jono pöytiinohjaukseen - jonoa ei välttämättä ole laisinkaan.


Kahvila koostuu neliönmuotoisista kahvilahuoneista (olen itse nähnyt niitä 7kpl ja niitä on varmasti vielä enemmänkin) joita koristavat maalatut siniset kaakelit. Kahvilaan kannattaa suunnistaa kokoajan syvemmälle ja lopulta tulet huoneeseen jossa on pöytiinohjauspiste.

Jotkut (turistit...) kyttäävät vapautuvia pöytiä itse, mutta minusta se on epäkohteliasta ja tarjoilijoilta ja pöytäänohjaajilta ei välttämättä saa enää sen jälkeen iloista hymyä. Pitkänäkin oleva jono liikkuu todella nopeasti ja viimeksi jonossa oli meitä ennen noin 30 ihmistä ja me saimme pöydän kahdessa minuutissa.


Pastéis de Belémien salaisena pidetty resepti (internet toki täynnä kotiohjeita) on peräisin vieressä olevasta Hieronymuksen luostarista munkeilta olisikohan ollut 1800-luvulta ja kyseisiä herkkuja on valmistettu ja syöty Pastéis de Belém -kahvilassa vuodesta 1837.


Leivosten päälle ripotellan halutessaan kanelia ja tomusokeria jotka löytyvät pöydistä valmiina 


Leivos on rapekuorinen ja sen sisällä oleva paksu vaniljakastike (vaniljakreemi) on niiiiiin hyvää. Leivokset tehdään paikanpäällä ja tuodaan pöytään kuumina suoraan uunista.

Leivokset maku on uniikki, mutta tuo mieleen mannapuuron etenkin kanelilla höystettynä. Lehtitaikinan kuori on todella rapea (ulkoisin kuori irtoaa lähes aina osiin) ja sisälmys on todella pehmeää ja lämmintä ja suussa maistuu vuorotellen mannapuuro ja lämmin vanilja. Maku on loppujen lopuksi todella simppeli, mutta sen sisältämät vivahteet tekevät siitä ainutlaatuisen makuelämyksen.

Pidin linjaa etten syö leivoksia muualla kuin täällä oikeassa paikassa, mutta viime reissulla sorruin herkuspäissäni maistamaan puolenyön aikoihin asuntomme alakerran kahvilapojan tarjoamia minileivoksia joita joita hän jakeli kaduilla ohikulkijoille (kahvilamainos). Perusmaku sama, mutta se tunne ja koostumus oli erilainen. Eikä tullut todellakaan uunista suoraan nenäneteen. Vaniljamaku ei olut myöskään niin pehmeä ja samettinen.

Lopulta päätin että käyn leivokseni nauttimassa pelkästään niiden kotipaikassa, aitoa, alkuperäisenä ja uunikuumana. Asunnoltamme (Bairro Alton kaupunginossa) on kahvilaan ratikalla noin 10 minuutin matka eli ei aika eikä mikään pienelle -ja vähän suuremmalle- herkuttelulle :).

Nyt tekee mieli ja pahasti.
Lue lisää »

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Näädän videoterveiset^ video sisältää ääntä

Täällä Atlantin rannalla on jo ikävä karvapötkylää, buhuuu! Hän on kuitenkin hyvässä hoitopaikassa eli huolta ei onneksi ole tyypin hyvinvoinnista. Hoitopaikalla on myös muutama muu fretti leikkikaverina eli jätkällä on oikein lokoisat oltavat :).

Tämä kesällä kuvattu lyhyt -ja kökkö kiitos puhelimen videokuvalaadun- video helpottaa pikkuisen ikävää ja tulipahan taas naurettua, vitsit mikä tyyppi! Olimme katsomassa kesällä kanavaan menevää laivaa mutta poitsua eivät laivat voineet vähempääkään kiinnostaa :D.

Epäilen vahvasti ettei tuolla eläimellä ole selkärankaa laisinkaan...

Ja kyllä, nuo ovat takajalat.
Lue lisää »

lauantai 17. elokuuta 2013

Matkavinkit Lissaboniin: Kauppakeskus Colombo


Colombo on yksi Euroopan suurimpia kauppakeskuksia jossa kerrospinta-ala on yli 119 000 neliömetriä. Colombossa on yli 400 liikettä ja yli 60 ravintolaa. Kauppakeskuksesta löytyy myös elokuvateatteri missä on yli 11 salia ja siellä on myös mahdollista käydä kokemassa IMAX -elämys siihen erikseen varustellussa salissa. Continente-hypermarketketjun jättimäisen myymälän löytää ensimmäisestä kerroksesta.

Paikalle Colomboon pääsee kätevästi metron sinisellä linjalla hyppäämällä pois asemalla Colegio Militar / Luz. Lisää metrosta ja metron linjoista omassa vinkkipostauksessa :). Metrolipun hinta on 1,40€ per matka.Isosta ja kuuluisasta kauppakeskuksesta tulee lähes välittömästi mielikuvat ruuhkasta, ahtaudesta, tungoksesta, metelistä, huonosta ilmasta ja hermojen menettämisestä.

Colombossa ei ole pelkoa mistään edellämainituista.Kauppakeskuksen muoto voi aluksi hämmentää, sillä se on puolikaaren muotoinen jossa on yksi iso "pallokeskus". Kerroksia on ainoastaan kolme mikä tekee kauppakeskuksesta todella miellyttävän paikan tutkia, itse henkilökohtaisesti en voi sietää monen kerroksen kauppoja (Stokka hyi) missä pitää ravata portaita ja kiertää koko hitsin rakennusta koska eihän ne portaat ole mitenkään järkevä sijoittaa vierekkäin mistä pääsisi kätevästi suoraan ylös ja alas.

Puolikaarien väleissä on pieniä "kujia" ja väliköitä mistä myös löytyvät osat kaupoista.Mikäli tietty kauppa/ravintola on hukassa, on kerroksiin ripoteltu tietokonepäätteisiä infopisteitä mistä voi hakea etsimäänsä joko nimellä, kategorialla, kerroksella tai kuvauksella. Kone näyttää sijaintisi ja neuvoo sekä näyttää nopeimman reitin miten löydät haluamaasi kohteeseen.Ruokapaikat löytyvät kaikki samasta kerroksesta, mutta esimerkiksi kaupat ovat ripoteltu ympäriinsä ilman mitään logiikkaa. Luksus ja edulliset kohtasivat ja olivat somasti sekaisin :).


Colombo on tilava, iso, valoisa ja ilmava ja ilma on raikas. Ihmiset häviävät eri kerroksiin, sivukujiin, kauppoihin sekä ravintoloihin. Ruuhkaa, tungosta ja ahdasta ei ollut missään vaiheessa eikä kyynerpäät osuneet kenenkään kanssa yhteen. Alakerroksessa (kuva yläpuolella) ihmiset istuskelivat sohvilla, nojatuoleilla ja viettivät aikaansa. Osa taisi lukea sanomalehtiä ja jotkut nukkuivat.

Mukavaa vaihtelua Helsingin  paikoin todella ahtaisiin sillipurkkikauppakeskuksiin.


Colombosta voisi käyttää lausahdusta: Mitä et sieltä löydä sitä et tarvitse.

Sieltä löytyvät ihan kaikki. Urheiluliikkeitä (Converset bongasin yli kuudesta sporttimyymälästä), sisustuskauppoja, alusvaateliikkeitä, kosmetiikkakauppoja (mm. MAC, Inglot, Sephora, L'OCCITANE, Kiehl's sekä pieniä puoteja joissa oli euron luomivärit samalla hyllyllä Diorin viisikkojen kanssa),  vaatekauppoja (edullisia sekä merkkiliikkeitä), vauvakauppoja, lastentarvikelikkeitä, lelukauppoja (mm. Disneystore), krääsäkauppoja, elektroniikkaliikkeitä, korukauppoja, hajuvesikauppoja, kenkäkauppoja, laukkukauppoja, asustekauppoja, aurinkolasikauppoja, silmälasikauppoja, sikarikauppoja, suklaapuoteja.... Kaikkea!

Zaran isoja myymälöitä oli esimerkiksi kaksi ja Primark avaa pian myös ovensa Colomboon.


Myymälöissä on usein menossa omia myymäläkohtaisia alennuksia (vaikka kyseessä olisi ollut ketjumyymälä) ja sieltä tuli bongattua tällä kertaa vaikka mitä löytöjä. Näitä alennuksia ei välttämättä mainosteta missään laisinkaan edes paikallisella kielellä vaan ne vain pitää osata löytää tai törmätä niihin vahingossa. Eräässä miesten hinnakkaammassa merkkiliikkeessä olivat esimerkiksi hyvännäköiset t-paidat alennushintaan 10€ ja eräässä kenkäkaupassa olivat kaikki Converset -30%.


Ruokapaikkojen määrästä ja laadusta ei voi mielestäni kukaan nurista. Kaikki tunnetuimmat pikaruokaketjut (mm. Burger King) ovat edustettuina sekä monia pienempiä ja mahdollisesti erilaisempiakin vaihtoehtoja löytyy - myös hyvin erikoiseen ja eksoottiseenkin nälkään. Colombossa on myös paljon pieniä ruokakojuja mistä saa esimerkiksi jugurttia tuoreilla hedelmillä eli myös terveellisiä pikkunälkä-vaihtoehtoja löytyy myös :).


Colomboon suosittelen varaamaan aikaa koko päivän mikäli haluaa kierrellä, kaarrella, istuskella, kahvitella ja mennä ihan rauhassa.


Saavuimme Colomboon torstaina klo 12 ja olimme takaisin kotona asunnollamme Bairro Altossa klo 21 :D. Kävimme välissä elokuvateatterissa (noin 1,5-2h) ihailemassa IMAX-kuvan ja äänenlaatua mikä oli hieman erilaista kuin tavallisessa elokuvateatterissa. Valkokangas oli valtava ja lähellä katsojia ja koko sali oli myös muodoltaan erilainen kuin tavallisissa teattereissa. Niin ja itse elokuvasaleja oli vaatimattomat yli 11kpl.


Lissabonissa kaiken voi tehdä nopeasti. Hypermarketeissa on itsepalvelukassat ja myös elokuvateatterista löytyy tietokonepäätteinen lipunostopiste. Lippuja voi ostaa ennakkoon vaikka ensi kuukauden näytöksiin. Lippujen lisäksi myös ruuat oli mahdollista tilata ja maksaa ennakkoon. Kuinka kätevää, mihin sitä ihmisiä ja asiakaspalvelijoita kohta enää tarvitaankaan?


Mikäli syöminen sisällä kauppakeskuksessa ei nappaa, pääsee kauppakeskuksen "sivukujilta" pyörähtämään kauppakeskuksen sisäpihalle josta löytyy myös syömäpaikkoja, puistomaista näkymää ja suihkulähteitä.Myös mäkkärissä oli itsepalvelukassa :D. Tietokoneella naputeltiin tilaus tökkimällä kuvia (mahtavaa kun hampparit pääsi näkemään kuvista läheltä) ja lopulta tilaus maksettiin koneelle, sait tulostetun kuitin ja kuitin kanssa mennään hakemaan tilaustiskilta oma ateria. Helppoa ja todella nopeaa!

Nämä mäkkikuvat ja mäkkärimaininnat ovat omistettu Nikolle, puspus! 


Suosittelen Colomboa Lissabonissa vieraileville. Täältä löytyvät tosiaan ihan kaikki liikkeet ja shoppailumahdollisuudet ovat todella laajat. Mikäli tahtoo shoppailla ja aika on rajallista kannattaa suunnata mielummin Colomboon kuin lähteä metsästämään kauppoja ympäri kaupunkia. Valikoimat ovat myös pienemmät katumyymälöissä ja turistikausina ihmismassoilta ei voi välttyä. Kauppakeskukseen pääsee myös helletteä ja aurinkoa pakoon mikäli lämpö alkaa ahdistamaan liikaa. Monesti ainakin minulla shoppailuinnon ja kierteluhalukkuuden tappaa liian hiostava ja päätä särkevä kuumuus.

Mikäli shoppailu ei innosta, kannattaa sisältä kaunis kauppakeskus (ulkoa ei ehkä niin hivele ainaaan omaa silmääni) käydä kurkkaamassa jo ihan kauppakeskuksen itsensä takia - tai käydä haukkaamassa päivän ateria tai pistäytyä elokuvissa.

Mitään ostettavaa minulla ei tällä reissulla ollut, mutta silti vaan poistuimme mieheni kanssa illalla Colombosta kädet täynnä muovipusseja ja paperikasseja, hups.
Lue lisää »

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Pieniä ajatuksia Lissabonista

Pakkasimme mieheni kanssa kimpsut ja kampsut kainaloon ja suunnistimme lomailemaan auringossa kylpyvään Portugaliin.

Muutamat päivät ennen matkalle lähtöä olivat olleet Suomessa melko hikisiä ja ajatus helteestä helteeseen tuntui vieralta - eteläänhän pitää nimenomaan lähteä joko rönttäsyksyllä tai pakkastalvella tätä suomisäätä pakoon. Rakastan syksyä ja Suomessa hellekelit eivät tunnu omalta jutulta, mutta etelässä se sama ja vielä korkeampi lämpötila on ihan eri asia. Sama kun Suomessa en tykkää syödä ruokaa ulkona kun taas ulkomailla syön terassilla mielummin kuin sisällä. Ota tästä nyt selvää. Ulkomailla se lämpöinen sää on niin itsestäänselvyys että siitä ei tehdä mitään haloota, Suomessa tuntuu olevan suuri synti jos ei yli +20 päivinä vietä suurinta osaa päivästä ulkona ja hehkuta naamakirjassa Suomen kesää.

Nyt karkaa juna kiskoilta, takaisin aiheeseen:


Helteestä helteeseen -tilannetta ei tarvinnut pelätä, pari päivää ennen lähtöä ja itse lähtöpäivänä Suomessa näytti lopulta (vihdoin!) tuolta ^


Silloin olkapäiden lisäksi lämpiää myös mieli päämäärän näyttäessä tältä :). Majoitumme perhetutun omistamassa kaupunkiasunnossa missä on ilmastoinnista lähtien kaikki mukavuudet. Mitään ei tarvinnut ottaa mukaan (petivaatteita, pyyhkeitä yms) eli olo on kuin hotellissa joka on monta monta kertaa parempi, kotoisampi, nätimpi ja ihanampi. Täällä on oikeasti sellainen olo että on Portugali-kotona. Neliöitä on noin 100 eli olkapäät eivät ihan heti kolahda yhteen.

Naurettiinkin miehen kanssa että ostetaan vielä joku päivä tämä asunto omiin nimiin ja tehdään tästä oma talviasunto (joo ei tule ihan heti tapahtumaan).

Täällä on myös minisauna :D


Päivällä lämpötila oli +36

ACO ja PizBuin pääsevät oikein kunnolla tositoimiin kun lähdemme tässä joku päivä näissä lämpötiloissa uimarannalle. Tähän mennessä molemmat ovat saaneet pelkkää kiitosta :).

Täältä löytyvät sitten ihan HC-suojat eli lähes joka merkiltä löytyy kauppojen hyllystä suojakertoimet 50. Alle 30 en ole tainnu bongata vielä mistään?


Kävimme täällä viimeksi uutena vuotena milloin turistikausi oli ehkä köyhimmillään (oi autuus "tyhjät" kadut, kaupat ja nähtävyydet) mistä pidin itse silloin "aktiivisena lomailijana" enemmän. Silloin on myös kaikkialla alennusmyynnit menossa, ostettiin viime reissulta mm. molemmille villakangastakit Zarasta -70%. Nyt taas elokuussa ei ole alennusmyyntejä (koska turistit) tai jos on niin lähinnä ehkä ei-niin-kaupaksi-mynneitä-kesäjuttuja kaupustellaan esimerkiksi kenkäkaupoissa.

Mietimme ensiksi pelkkää kaupunkilomaa sillä rantalomailijoita (se on tylsää) emme kumpikaan ole. Kaupunkilomalla ei kuitenkaan raaski "löhöillä" koska tykkäämme molemmat tutkia ja seikkailla uusissa paikoissa. Pelkällä rantalomalla kyllästyisimme varmaan jo ensimmäisen päivän jälkeen :D. Portugali on sopiva sekoitus molempia eli Lissabonissa on ison kaupungin sykettä ja samalla pääsee myös karkaamaan rannoille halutessaan. Tekemistä ja nähtävää riittää, Lissaboni ja sen lähikaupungit jo viime kerralla aika hyvin koluttuna nyt malttaa vetääkin enemmän löhöilymoodilla. Kaupunginosat, kaupat, alueet yms ovat jo tuttuja eli sitä liikkuu ja viettää aikaa ihan eri tavalla kuin esimerkiksi viimeksi.


Uutena vuotena oli ihana vetää taas tutkimusmatkailijafiiliksillä kun muita ihmisiä oli niin vähän liikenteessä eikä ollut jonoa eikä ruuhka mihinkään. Samanlaista aktiivireissua en itse henkilökohtaisesti ainakaan jaksaisi vetää turistikauden ollessa pahimmillaan. Hauska katsoa muiden juoksua, kameroilla räpsimistä, turistihönttöilyä ja kuinka lähikauppojen ruokiin uskalletaan tuskin koskea ;). On myöskin ihan eri fiilis kiivetä linnanraunioita ylösalas +20 lämmössä "kahdestaan" kuin vetää sama rundi +38 ja kylki kyljessä muiden turistien kanssa.

Nyt nautitaan auringosta, ruuasta ja yhdessäolosta ilman sen ihmeempiä suunnitelmia. Siksi minullakin on läppäri mukana ja bloggailen tässä nytkin illan ratoksi :). Toki meillä on suunnitelmia mutta tehdään ne ihan fiiliksen mukaan tai jätetään tekemättä jos siltä tuntuu. Eläintarha ja Euroopan suurin kauppakeskus ovat kuitenkin must :). Niin ja yhtenä päivänä lähdemme roadtripille auton kera ja perhetutun kesämökille. Olen nähnyt paikasta pelkästään pari valokuvaa ja niiden perusteella kesämökki ei ole ehkä ensimmäinen mieleentuleva sana mutta se se kuitenkin on :D.

Nyt mies heräili päikkäreiltä, turistit alkavat liikkua majapaikkoihinsa ja ydinkeskustan kahvilat, ravintolat ja kuppilat alkavat täyttymään paikallisista. Aika lähteä siis valitsemaan herkullinen ravintola :). Tämä paikallinen vuorokausirytmi on niin minun juttuni!

---

Katsotaan mitä tulee, mutta kokeilen josko saisin luotua semmoisen pienen ja selkeän listan vinkeistä eri kaupunginosiin tai kaupunkeihin. Turistisivustoja voivat kaikki googletella ja etsiä ne The Nähtävyydet, mutta semmoiset Pandan suosikit :). On esimerkiksi kalaravintoloita missä täysin sama annos maksaa noin 50€ kun taas "oikeasta" paikasta saman kalan saa melkeimpä merestä suoraan alle kymmenellä eurolla.

- katsotaas mitä blogger tykkää aikaeroista ajastuksen suhteen.
Lue lisää »

maanantai 5. elokuuta 2013

Mies testaa: ACO for Men - Uusi sarja miehilleSain ACO:lta uuden miehille suunnatun sarjan kolme tuotetta testattavakseni:
* Kosteusvoide (Men face lotion)
* Parranajo-geeli (Men shave gel)
* Suihkusaippua-shampoo-yhdistelmä (Men hair & body wash).

Nämä edellä mainitut tuotteet tulivat myyntiin heinäkuun lopulla. Olen ehtinyt kaikkia tuotteita kokeilemaan jo viikon päivät eikä moittimista juuri ole, muuta kuin se, etten tykkää kovinkaan paljon vihreästä (ainoastaan joissain harvoissa tapauksissa) ja nämä tuubit ovat sanalla sanoen vihreitä. Katso kuva jos epäilet.


Suihkugeeli on ihan mukavan hillityn miehisen tuoksuinen, eikä edes kuivata hiuspohjaa, kuten jotkin markettimerkkien 2in1-suihkugeelit saattavat tehdä. Hiukset puhdistuvat siinä missä ennenkin ja olo jää melko raikkaaksi. Tuote vaahtoaa hieman ja toimii niin ikää myös muualla kehossa. Tuoksua on myös melko miedosti, joten suihkun jälkeen ei lemua esansseilta, mikä on jokseenkin positiivista.


Shave Gel tuoksuu edellisen tuotteen tavoin raikkaan miehiselle kuitenkaan liikaa yrittämättä ja toimii myös
ihan oikeana parranajo-geelinä. Terä luistaa hyvin eikä ainakaan minulla ärsyttänyt kasvoja ajamisen yhteydessä. Tosin ihoni ei taida olla ihan herkimmästä päästä.


Ja vihdoin pääsen siihen tuotteeseen, joka ihan oikeasti kannattaa käydä sieltä farmaseutin hoteista hakemassa! Nimittäin tuo hajustamaton Face Lotion. Tähän tuotteeseen on myös Neiti Panda tykästynyt; "voide imeytyy hetkessä jättäen kasvoille mattapinnan eli meikkivoiteen pystyy levittämään todella nopeasti rasvaamisen jälkeen eikä iho kiiltele vaikka menisin pelkällä kosteusvoiteella".

Yritän yleensä käyttää jotain kosteuttavaa tuotetta suihkun jälkeen, sillä kuiva naama tuntuu niin inhottavan kireältä. Suihkun raikkaan tunteen kuitenkin helposti pilaa liian rasvamainen kosteusvoide, joka jättää kasvot "limaisiksi" jopa kymmenien minuuttien (tai jotain sinne päin..) ajaksi. Tällöin varsinkin jos on urheilun jälkeen tullut suihkusta ja kehon lämpö on vielä turhan korkealla, niin alkaa jälkihiki puskea pintaan ja tulee tukala olo kasvoihin.

Tämä kyseinen voide imeyttyy todella nopeasti ja jättää todella mukavan tunteen kasvoille. Ja koska se on näistä tuotteista hajustamaton, voitte te meidän paremmatkin puoliskot tuota voidetta kasvoille laittaa!

Tuotteiden hintahaarukka on n. 5-9€.

Mr. Panda over and out!
Lue lisää »

torstai 1. elokuuta 2013

Consult Lady: Vierailu China Glazen maahantuontityrityksessä

Saadessani tietoon että Korsossa (Vantaalla) sijaitsee China Glazen maahantuontiyritys Consult Lady Oy piti minun hieraista silmiäni pariin kertaan. Maahantuontiyritykseen mennessä ei tarvitse olla yritystä eikä toiminimeä vaan ihan peruspulliaiset voivat mennä sinne hypistelemään ja shoppailemaan :).

Kun astuin myymälän ovesta sisälle näytin todennäköisesti tältä *___* ja en aluksi osanut oikein tehdä muuta kuin ihastella sitä kynsilakkojen ja värien määrää. Olo oli kuin pienellä lapsella karkkikaupassa tai kosmetiikkabloggaajalla kuka on ensimmäisen kerran Sephorassa.
Minulla oli kamera mukana ja koska -mukaan kuskiksi nakitettu- mies päätteli että hän ei pääsisi Korsosta  ikinä pois mikäli juttelisin myyjien kanssa, ihastelisin lakkoja, miettisin mitä lakkoja ostan ja napsisin vielä valokuvia niin hän suostui olemaan kameran toisella puolella minun palloillessa lakkatelineeltä toiselle.

Toimistopuolella työskentelevä Mia esitteli myymälästä löytyviä eri kokoelmia ja näytti samalla omia suosikkejaan. Mian lisäksi myymälässä oli paikalla myös myymälähenkilökuntaa ja heiltä kaikilta sain lämpimän vastaanoton ja pieniä jutustelutuokioita. Ja siitähän etelä-karjalaisena tykkään ;). Kehaisin henkilökuntaa myöhemmin suoraan Mialle ja hän kertoikin miten CL:ssä palveluun panostetaan ja kuinka tärkeänä sitä pidetään.

Kerroin Mialle minkälaisia tiettyjä sävyjä ja koostumuksia olen etsimässä ja hän alkoi heti luettelemaan eri nimiä eri kokoelmista mitkä voisivat sopia käyttötarkoitukseen. Pidän itse rehellisestä palvelusta eli plussaa tuli myös "ota mielummin tuo tuossa on parempi pysyvyys/koostumus/sun ihonsävyyn paremmin sopiva vivahde" -mielipiteistä ja vinkeistä. Tykkään että minua autellaan ja kerrotaan vaihtoehdoista ja esitellään kivoja minulle _sopivia_ uutuuksia kun taas niskavillani nousevat heti pystyyn jos minulle aletaan myymällä myymään kaikkea mahdollista. Tämä oli CL:ssä turha pelko. Pohtiessani kahden melkein samannäköisen lakkasävyn välillä sain mielipidettä kumpi sopii minulle parhaiten ja puolestani mietittiin missä eri tilanteissa voisin ko sävyä käyttää ja missä taas toista. "Ota molemmat"-olisi myyntimielessä ollut helppo kortti mutta sitä ei onneksi käytetty. Päädyin lopulta valitsemaan pelkästään toisen suosituksien perusteella :).


Valinnanvaikeus.jpg


Kynsikiekot helpottavat oikean sävyn löytämisessä

"Olikohan minulla jo joku tällainen?"


Erilaisia koristelutilpehöörejä löytyi vaikka ja miten paljon. Onneksi olen liian laiska näihin, olisin muuten voinut ostaa esimerkiksi kaiken...?


VarvaskorujaHunger Games eli Nälkäpelikokoelma :) Saatan innostua näistä ehkä lähempänä syksyäKoristelulakkoja


Tiedättekö mitä nämä ovat?


China Glazen minilakkoja n______n Nää oli niiiiin söpöjä!


"Pitäskö ostaa nää kaikki?"

Olen aika ylpeä itsestäni. Valitsin 14 kivaa kynsilakkaa joista suuuuren karsimisen jälkeen päädyin ostamaan "vain" 12 kappaletta :D. Miestä nauratti.Liike on avoinna maanantaista perjantaihin 9-17

Consult Ladysta löytyy kynsilakkojen lisäksi mm. Mirabella-mineraalimeikkejä, meikkisiveltimiä, Dr. Spiller -ihonhoitosarja, Ardell-nauharipsiä, Body Drench -vartalotuotteita, Blomdahlin titaanisia ja allergisoimattomia korvakoruja + muita kuluttajatuotteita.
Kynsilakkojen kokonaishintahaarukka on n. 6,50 - 12€
(sis. mm. peruslakat, päällys-ja aluslakat, kovettajat, kynsinauhaöljyt, erikoislakat ja minilakat).


Tässä oma ostossaaliini n____n. Esittelen löydöt tarkemmin omassa postauksessa.

Verkkokauppa on toistaiseksi vain yrityksille eli kuluttajat eivät voi sieltä tilata.
Lue lisää »