keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Kuinka säilytän meikkini: Siisti sekä toimiva meikkipöytäMeikkien siistinä pysymiseen sekä säilytykseen perehtyvä juttusarja jatkuu. Pääset lukemaan edellisen jutun tästä klik jossa lajiteltiin sekä karsittiin meikkituotteita.Tässä postauksessa näytän ja kerron teille kuinka säilytän omat kosmetiikkatuotteeni :).

MeikkinurkkausMeikkaan aina olohuoneessa leveän ikkunalaudan ääressä. Yli kahden metrin korkuisista ikkunoista tulee ihanasti luonnonvaloa ja leveät ikkunalaudat ovat mitä ihanteellisemmat meikkituotteiden näpräämiseen. Samalla ikkunalauta on myös helppo kohde meikkisotkulle mutta trust me, hyvällä ja selkeällä järjestyksellä saan kiireisimpinäkin aamuina jätettyä meikkauspisteen koskemattoman näköiseksi.

Valkoinen verho on helppo vetää hieman ikkunan eteen jolloin se kätkee meikkiromppeet taakseen.

Samalla ikkunalaudalla majailevat myös hiusten muotoilutuotteet mutta palataan niihin myöhemmin uudelleen.


Säilytän arkimeikkini (ryhmä 1) virkatussa meikkikorissa. Siitä löydän kaikki perusmeikkiin tarvitsemani meikkituotteet eikä niitä tarvitse lähteä repimään meikkipöydältä. Meikkaamisen jälkeen tuotteet on helppo ja nopea viskata takaisin koriin omille paikoilleen.

Make Up Storen minikokoisessa vaalenpunaisessa meikkipussissa säilytän lähinnä meikkien siistimiseen tarkoitettuja topsaripuikkoja. Bik Bokin minipaperikassi toimii roskakorina - en tykkää pitää asunnossa näkyvillä roskakoria ja tuo ajaa asiansa eikä satu niin pahasti silmään eikä vie juuri tilaa.

Ikkunalaudan toisessa päädyssä säilytän toisen verhon takana peiliä.

MeikkipöytäMeikkipöydällä säilytän kaikki muut meikkini eli ryhmä kakkosen meikkituotteet.

Mikäli haluan esimerkiksi kokeilla ja/tai ottaa käyttöön toisen meikkivoiteen nykyisen tilalle, vaihdella luomivärien sävyjä tai tempaista kasvoille pitkästä aikaan valokynää löytyvät ne kaikki meikit tältä pöydältä. Näppärää eikä tavarat jää mihinkään epämääräisiin paikkoihin tai laatikon nurkkiin pyörimään.


En tykkää läpinäkyvistä huonekaluista (ne muoviset tuolit sekä pöydät ovat ehkä kaikista karmeimmat, hrrr) mutta meikkien säilytysratkaisuissa on toinen ääni kellossa.

Läpinäkyvä materiaali tuo tilaan tilantuntua sekä raikkaamman että kevyemmän fiiliksen - etenkin kun minulla säilytysratkaisut "nojavat" avaran huoneen puolelle. Mikäli säilytysratkaisut olisivat umpinaiset olisi pöytä huomattavasti raskaampi ja tunkkaisempi. Vaikka pöydällä on näennäisesti paljon tavaraa, näyttää se silti kevyeltä ja raikkaalta.Aloitetaan meikkipöydän tutkiminen vasemmasta reunasta:


Vasemmalla ensimmäisenä löytyy kolmen kerroksen akryylihylly joka on ostettu Akateemisesta Kirjakaupasta.
Ylin lokero: huulikiillot ja -kynät.
Keskimmäinen lokero: huulipunat
Alin lokero: lyhyet kasvomeikkisiveltimet sekä meikkivoiteet


Seuraava selkeästi matalampi ja leveämpi akryylilokerikko on Tukholman MUJI -myymälästä
Ylin lokero: eniten käyttämäni luomiväripaletit sekä muutama solonappi
Keskimmäinen lokero: valokynät, poskipunat, varjostustuotteet ja peitevoiteet
Alin lokero: meikkivoiteet, meikkisienet, nyppijät ja kajal-kynät


Lasissa säilytän isot kasvomeikkisiveltimet ja mukissa asuvat silmämeikkisiveltimet.


Kahdella jalalla seisova teline on myös merkiltään MUJI. Se jakaa tilaa ja tuo myös yhden lisätason tavaroiden säilytykselle.

OT: Kuka muu repii Iittala-tarrat pois?


Valkoista teepusseille tarkoitettua pientä keraamista lautasta käytän apuna mineraaliluomivärejä levittäenssä. 

Lautasesta hyvää huolta pitää iloisesti moikkaava Pullukka-niminen kissa. Ketäpä ei hymyilyttäisi kun on noin iso kala kainalossa :)?


Tilajakajan alapuolella säilytän ipad Miniä (maastoutuu hyvin pöydän väriin), ideavihkoa, vaaleanpunaista pokkaria, kynää sekä haamupurkkia.


Pentikin lasipurkissa säilytän eniten käyttämiä luomivärejäni


Jonon viimeisimpänä kukkamaljakko ja pinkkimusta pääkallomeikkipussi. Meikkipussissa majailee tällä hetkellä itseasiassa pelkästään Sensain irtopuuteri.IKEAn Micke -pöytä on muuten ihan ok, mutta en pidä sen laatikoiden syvyydestä.

Olen käyttänyt Micken laatikoissa aikaisemmin myöskin IKEAsta ostettuja tilanjakajia, mutta en tykännyt niiden materiaalista (tuntuivat autojen karhealta hattuhyllyltä) ja ehdin kyllästymään myös niiden ulkonäköön. Vaikka niissä oli näppärät lokerikot, koin sen syövän laatikoista enemmän tilaa kuin mitä se sinne lopulta antoi.

Meikkipöydän ensimmäisessä laatikossa säilytän myöskin ryhmä kakkosen meikkejä. Meikit pysyvät siistissä järjestyksessä Robinhoodista/Tarjoustaloista ostetuissa 0,90€:n muovikoreissa.

Laatikossa vähemmän käytössä olevat meikit eivät vie arvokasta pöytätilaa ja täällä siististi lajiteltuina löydän tarvittaessa nopeasti ja helposti.


Meikkipöydän toinen laatikko on jäänyt suht tyhjilleen ja tällä hetkellä siellä asustaa tällainen seurakunta ilman sen ihmeempää logiikkaa. Tuoksuille on tulossa oma säilytysratkaisu makuuhuoneeseen, ja nyt vain osa niistä löytyy tästä laatikosta. 


Tällainen meikkinurkka löytyi ruudun toiselta puolelta :).

Missä te meikkaatte asunnossanne?

14 kommenttia:

 1. Ihanan siistiä! Mä revin kanssa ne tarrat irti välittömästi, kun otan I-tuotteet paketista. :p Itselläni ei ole oikein mitään kunnon meikkipaikkaa, mutta se on suunnitteilla... pitäisi sitä ennen vähän siirrellä huonekaluja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonekalusirkus <3... not vaikka kivaa onkin :D mutta palkitsevaa kun uusi parempi järjestely toimii :). Meillä olohuoneen kamat vaihtoivat noin vuosi sitten ympäri päittensä ja nyt näyttää paaaaljon paremmalta!

   Jee joku muukin repii ne! ...Miksi ne pitäs säästää... :D?

   Poista
 2. Ompas kiva järjestely :) Mulla oli ennen kaikki isot paletit Micken laatikossa, mutta nykyään toimii kynsienlakkauspöytänä, joten meikit ovat siirtyneet muualle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Micke taitaa asua hyvinkin monen kosmehörhön kotona >:]

   Poista
 3. Vau, tosi ihana järjestely! Kateus iskee ;D

  VastaaPoista
 4. Onko Börje vielä tallessa? Tuli mieleen tuosta meikkipussukasta, jossa Börje majaili yhdessä postauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa Börje muistetaan :)! Börje voi oikein mainiosti ja tällä hetkellä tyyppi saalistaa terraariossaan sirkkoja (yäk). Sofia-fretti oli päässyt lipastoon jossa sirkkojen muoviloota on ja siinä olisi lentänyt ehkä sirkkojen lisäksi muutama kirosana mikäli olisi ehtinyt lootan tiirikoimaan auki... @__@ :D

   Poista
 5. Ihanan näköstä kun kaikki on järjestyksessä! :)

  VastaaPoista
 6. Ooh, en voi kuin ihastella tätä järjestelmällisyyttä ja siisteyttä. Oma soppeni on luovassa kaaoksessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla vallitsee luova kaaos vaatekaapissa.. :I

   Poista
 7. Kivasti kyllä olet järjestellyt ihanat kosmetiikka vempeleesi ja tuotteesi. Minulla kaikki hujan hajan ja aamuisin iskeekin paniikki jos tietty luomiväri ei löydykkään. Hmm.. pitäisi varmaan alkaa järjestelemään omiakin meikkejä silleen että tarpeen tullen löytyvät kätevästi ilman ylimääräistä hikeentymistä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, ennen järjestelyä aamuni olivat nimenomaan juuri tuollasia kuin kuvailit :D

   Poista