tiistai 19. marraskuuta 2013

Vinkkejä suuren meikkimäärän järjestämiseen sekä siistinä pysymiseen
Aloitan blogin puolella pienen juttusarjan jossa laitetaan kosmetiikkakaaokset hallintaan. Annan vinkkejä omien säilytysratkaisujeni pohjalta ja kerroin kuinka olen omalla järjestelytekniikallani saanut tavarari järjestykseen ja talon asukkaalle harmonisen mielen :).

Toivon, että tästä postaussarjasta on apua mikäli painit meikkikaaoksen kanssa ja/tai sinusta tuntuu ettei mikään tavara ole hyvässä säilössä missään ja kamat ovat kokoajan hukassa ja meikkipöytä näyttää sotatantereelta.

Juttusarjassa tullaan kurkistamaan myös kynsituotteiden jemmoihin, vilkaistaan kylpyhuoneen peilikaappiin (ihonhoito-ja hiustuotteiden järjestelyt) ja kerron kuinka saan tehokkaasti ja nopeasti pakattua kauneustuotteet matkoille mukaan. Katsotaan myös mitä löytyy käsilaukun meikkipussista ja mitä siellä oikeasti tarvitsee kuljettaa mukana.


Miksi en saa pidettyä meikkipöytääni siistinä?

Olen kuullut monelta blogikolleegalta heidän meikkipöytänsä olevan täyden kaaoksen vallassa. Pienen gallupin perusteella moni haluaisi pitää sen siistinä ja järjestyksessä, mutta toimivaa ja selkeää hallintaa kaaokseen ei ole saatu ja tavaroilta loppuu säilytystila kesken.

Kaaoksen (oli se missä tahansa asunnossa) syntyyn vaikuttaa monesti juurikin se ettei tavaroille ole omaa loogista paikkaa mihin ne mahtuisivat. Meikkipöydällä säilytetään tavaroita vähän siellä sun täällä ja pikasiivouksen tehdessä ne tulee myös heiteltyä vähän sinne sun tänne - miksi turhaan järjestellä kun ne eivät ole alunperinkään missään järjestyksessä?

Ei enää epämääräisiä tavarakasoja

Kun ihminen ei tiedä täysin missä omat tavarat tarkalleen ovat, tekee se meille epämukavan olon: "Se meikkipuuteri on meikkipöydllä siellä jossakin, mutta mihinköhän se tuli taas laitettua". Kuulostaako tutulta? Tavaroiden ja kodin epäjärjestys tekee monesti stressaavan ja ahdistavan fiiliksen ja jopa huonon omatunnon: "miksi en saa pidettyä järjestelmällisyyttä ja siisteyttä yllä?"

Kun tavarat ovat järjestyksessä ja omilla helposti löydettävillä paikoilla, olo on kevyt ja se tunne että hallitset jonkin asian täysin tuntuu meistä hyvältä.

Juttusarjaan on tulossa erikseen ihonhoitotuotteiden järjestelyyn keskittyvä postaus eli tässä perehdytään pelkästään meikkituotteisiin.

Nyt aloitetaan!


Meikkien lajitteleminen

Aloita homma lajittelemalla kaikki meikkisi
Kaiva kaikki meikkituotteesi esille ja kippaa ne lattialle.

Lajittele kaikki lattialla olevat meikkisi niin että ne muodostavat kolme eri ryhmää. Ärsyttävää ja hidasta, mutta lopuksi huojentavaa ja erittäin palkitsevaa.

Tee päätökset nopeasti äläkä jumitu yhden tuotteen kohdalle!

Ryhmä 1

Ryhmä 1

Hyvät ja pettämättömät meikkituotteet joita käytät päivittäin arkimeikkiäsi tehdessä. Ryhmä ykkösen tuotteilla saat tehtyä itsellesi hyvän perusmeikin millä voit mennä töihin tai kouluun ja jossa sinulla on itsevarma olo. Hyvä ripsiväri, hyvä rajauskynä, hyvä luomivärin pohjustustuote, hyvä puuteri, hyvä meikkivoide jne. Kaikki mitä oikeasti tarvitset.

Mielikuvaharjoitus
Kuvittele, että kaikki muut meikkisi tuhoutuisivat paitsi ryhmä ykkösen mmeikkituotteet. Näillä pärjäisit loppuelämäsi ja saisit aina hyvän meikin aikaiseksi. Luomivärejä/huulipunia voit valita pari arkisuosikkisävyä jotka toimivat kaikista parhaiten kaikissa tilanteissa ja meikkilookeissa.

Säilytä nämä meikit omassa meikkipussissa paikassa jossa meikkaat. Mikäli paikka vaihtelee, on meikkipussi helppo napata aina mukaan ja sieltä löytyvät kaikki tarvitsemasi eikä sinun tarvitse pomppia ympäri asuntoa tuotteita etsimässä.

Siivoa meikkauksen jälkeen kaikki tuotteet takaisin meikkipussiin äläkä jätä niitä lojumaan. Näin sinulla ovat perusmeikkitarpeet aina lähellä eikä sinun tarvitse etsiä mitään.

Ryhmä 2 (osa meikkipöydän laatikoissa)

Ryhmä 2

On se varsinainen meikkipöytä itsessään. Tähän ryhmään kuuluvat meikkituotteet joita käytät usein ja jotka toimivat vaihtoehtoina ryhmä ykkösen tuotteille. Tänne kuuluvat myös tuotteet joita et käytä läheskään aina eli summasummarum  tuotteet kun haluat tehdä vaihtelua arkilookiin (ryhmä ykkösen meikkiin) ja kikkailla enemmän. Bilemeikit kuuluvat myös tänne.

Esimerkki: ryhmä ykkösessä säilytän mustaa kajalia. Ryhmä kakkosessa ovat eri väriset kajalkynät. Ryhmä ykkösessä minulla on yksi meikkivoide, ryhmä kakkosessa kaikki muut meikkivoiteet (plus BB ja CC).

Ryhmä 3*

Ryhmä 3

Meikkituotteet joita käytät kaikista vähiten ja/tai todella harvoin. Mikäli teet kerran vuodessa silmämeikin sinisellä luomivärillä, heitä se tänne. Mikäli teet sinisellä rajauksella silmät ehkä kerran kuukaudessa, droppaa se kakkosryhmään.

Säilytä nämä meikkituoteet erillisessä boksissa täysin erillään muista meikeistäsi. Siellä ne ovat tallessa ja löydät ne tarpeen tullen helposti, mutta ne eivät ole turhaan viemässä arvokasta tilaa meikkipöydälläsi tai meikkipöytäsi laatikoista. Omat ryhmä kolmoseen kuuluvat tuotteet majoittuvat yhdessä makuuhuoneen kaapeista siististi läpinäkyvissä muovilaatikoissa.

Illaksi ajastetussa postauksessa esittelen oman meikkipöytäni sekä omien ryhmieni säilytyspaikat :).

* Laatikoissa matkakokoiset ihonhoitotuotteet + eksynyt miniUDPP. Olin tekemässä näihin laatikoihin inventaariota ja laiskana nappasin näistä valokuvat enkä käynyt erikseen hakemassa meikkilaatikoita

16 kommenttia:

 1. Mun niin pitäis tehdä asialle jotain.

  VastaaPoista
 2. Hanki kissa tai kissoja niin pöydät pysyy siisteinä! Ei mitään voi pitää pöydillä, kaikki tiputtaavat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi frettien ihanista puolista on että ne eivät pääse pomppimaan pöytien korkuuksille <3 :D. Miehen työpöydän vieressä on tosin sohva mikä toimii hyvänä tikapuuna, mutta EI-sanan mahti on toimiva - mikäli näätä ottaa ne kuuleviin korviinsa ;).

   Nestori vain puskee eteenpäin, Sofia varastaa :D. Eilen se oli käynyt hakemassa eteisestä sateenvarjon ja raahasi sitä ensin pitkin asuntoa ja lopuksi "piilotti" sen sohvan alle. Johon se tosin ei mahtunut kuin varresta mutta hieno piilo silti!

   Poista
 3. todella hyvä postaus, kiitos tästä! vaikka itselläni on suhteellisen vähän meikkejä (verrattuna useisiin kosmetiikkabloggaajiin... :D) ja meikkini ovat säilyneet hyvin kangaslaatikossa (laatikko on hyllyssä, ja sen saa helposti vietyä sinne missä aion meikata. ainoa ongelma on se jumalaton kaiveleminen, kun niitä tiettyjä meikkejä ei löydä!), koen tämän hyödylliseksi ja haluaisin kokeilla tätä ratkaisua :) taitaakin juuri sopivasti olla kolme meikkipussia mulla, saa nähdä mahtuisko niihin nuo meikit jos noin järjestelis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että sait kopin aiheesta :)!

   Poista
  2. Muista käydä sitten kertomassa miten homma sujui ja toimiko "ryhmäterapia" :D

   Poista
 4. Minä monesti siivoan ja järjestelen meikit vaan ei mene kauaa kun ne on taas hujanhajan :D Pitäisi ehkä karsia turhat meikit roskiin ja myydä pois, niin olisi enemmän tilaa pitää järjestystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen :) Mikäli et muista jonkun tuotteen olemassaoloa tai et ole käyttänyt sitä vuoteen kaipaako semmoinen enää jemmaamista ^^?

   Poista
 5. Outs, tämä onkin hyvä aihe! Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Mua auttaa just että kaikille oma paikkansa ja jaottelunsa. Mulla kampauspöytä ja sen vetolaatikossa on kaikki luomivärit ja nestemäiset lineripurnukat. Pöydällä 3 purkkia joissa 1 kasvosiveltimet, 1 meikkisiveltimet ja 1 meikkikynät. Muut meikit on jaoteltu omiin pusseihinsa meikkipöydän laatikostoihin. 1 pussissa kasvomeikit (pohja, varjostus, poskipunat yms) 1 huulipunat ja kiillot ja yhdessä ns yleisimmin käytetyt meikit eli kaikki mitä tarvitaan nopeaan perus arkimeikkiin (kulmatuotteet, nudepuna, ripsari tms), Tällä oon itse pärjäillyt. Toki jos olisi vielä enemmän tavaraa kuin nyt se voisi olla hankalampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, kuulostaa ihanan järjestelmälliseltä :)

   Poista
 7. Aihe on kuin mulle tehty. Kaaos vallitsee, mutta en saa aikaiseksi tehdä sille mitään. Pitäisi ainakin ostaa toinen lipasto, ensimmäinen on auttamattoman täynnä, eli osa tavaroista pursuilee jatkuvasti pöydillä ja pinnoilla. Ei kiva.

  VastaaPoista
 8. Itse tuskailin saman ongelman kanssa, mutta eipä hätää! Tykkään meikata seisaaltaan kokovartalopeilin edessä, ja kun peilin vieressä on tämä, elämä on helppoa ja ihanaa. Korkea ja kapea lipasto maksimoi tilankäytön. Vetää sisäänsä kaikki meikit, kynsilakat ja hiuskihartimet vaivatta.
  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50192822/

  VastaaPoista
 9. Hei mistä on peräisin tuo ihana pinkki läpinäkyvä meikkipussi?

  VastaaPoista
 10. hei! olen se anonyymi joka kommentoi 19. päivä, ja sain (jo nyt!) aikaseksi toteuttaa tämän meikkienlajittelun siivouksen ohella! :D miulla meikit jaottuu lähinnä niihin joita käytän lähes aina, ja sitten niihin joita käytän todella harvoin. puolet tungin isoon meikkilaukkuun, eli ne joita käytän todella harvoin. loput, eli ne joita käytän lähes aina, jaoittelin ihomeikkiin (onko tuo nyt oikea sana, kumminkin meikkivoiteet ja vastaavat :D), silmämeikit ja huulimeikit. okei vielä tämä prosessi on tässä kesken, mutta halusin tulla raportin heittämään. esim. silmämeikit (ripsarit, kynät yms) saa kätevästi pieneen purkkiin pystyyn, nyt yritän miettiä että miten sitten laittaisin luomivärit, ripsentaivuttimen ja kulmavärisetin, jospa niille vielä oma paikkansa löytyisi :D huh, taisipas tulla pitkä tarina, mutta postauksesi kantoi siis hedelmää ainakin täällä suunnalla ;)

  VastaaPoista