perjantai 15. marraskuuta 2013

Shoppailuvinkki Tukholmaan: Piensisustajan Lagerhaus


LAGERHAUS drottninggatan 31-37

Lagerhaus ei näytä ulkoa katsottuna laisinkaan houkuttelevalta eikä yhtään mielenkiintoiselta myymälältä. Kyltin fontista tulee mieleen pienkylän rautakauppa.

Katutasolla eli myymälän yläkerrassa sekä näyteikkunassa oli muutama pöytä mikä näkyi kaduille ja niissä oli edullisia joulukoristeita. Ovesta sisälle kurkatessa oikealla näkyi pieni tiski missä myytiin kahvia, itse myymälän katutasossa oli muutamat iso pöydät kuorrutettu joulutavaroilla. Ei mitenkään erityisemmin somisteltu, laitettu vaan kaikki myytävä esille.

Hetkinen, onko tämä se hassunsöpö piensisustusliike jossa minua kehoitettiin käymään? Mikäli en olisi nähnyt parin kaverin blogissa täältä ostettuja söpöjä sisustustuotteita ja kuullut heidän kehuja olisin kääntynyt jo ovella takaisin.

Astuin sisään myymälään ja isojen joulukoristepöytien takanta bongasin alakertaan johtavat liukuportaat, ne eivät edes näkyneet ulko-ovelle! No, sieltä alakerrastahan se krääsähel...eikun siis taivas aukeni :D.

Myymälää ja sen valikoimaa katsoessa tulee ensin mieleen Suomeen rantautunut sisustusliike Tiger ja etäisesti myöskin Tiimari. Täällä ei ollut ehkä kuitenkaan ihan niiiin paljon pikkukrääsää ja se on "siistimpi" kuin Tigerin valikoima.

Pyörimisen ja tutkailun jälkeen Lagerhaus osoittautuu edulliseksi piensisustusliikkeeksi mistä voi löytää ihan mitä tahansa :D.

Musta säilytyskori

Lagerhausista löytyy tosiaan ihan mitä tahansa - ja vähän mahdotontakin.

Keittiö-osastolla oli myynnissä aivan ihania vaalenpunaisia leivontakulhoja neljän euron kappalehintaan eli hinta tulee siis hieman erikoisemman värin vuoksi. Muuten olivat ihan perus muovikamaa. Olisin halunnut ostaa yhden kulhon nimenomaan sen härskin vaaleanpunaisen värin takia, mutta mies ei ollut samaa mieltä, pöh!

GRRREAT IDEAS -vihko

Ostin Lagerhausista mustan säilytyskorin hiusjutuille neljällä eurolla, kaksi tummanharmaata lasista kynttilätuikkua (näyttää muuten samalta kuin olikos ne Iittalan lasituikut?) parilla eurolla, söpö T-Rex muistiinpanovihko 1.90€ ja aivan ihana tummanharmaa-vaalenharmaa -valkoinen -liukuvärjätty viltti olohuoneen sohvalle. Viltti maksoi 29,90€ mutta oli se kyllä myös hintansa huomioon ottaen ihan laadukkaan oloinen.

Kun tulimme takaisin Suomeen ja pääsimme kotia asti, alkoi perushulabaloot kun olet käynyt muualta ja sinulla on tuliaisia.

Ihan ensimmäisenä matkakassit lattialle ja pian Sofia olikin tiirikoinut kaikki vetoketjut auki (Nestori ei vetoketjuihin koskaan koske) ja myllännyt kaikissa mahdollisissa asioissa mitä laukussa oli. Seuraavaksi tuliaiset pöydille ja elukat saivait kaikki muovipussit sekä paperikassit lattialle, HULABALOOO! Molemmat menevät niiden sisälle, pyörivät niissä ihan hullunlailla kovaan ääneen putputtaen (tekstin lopussa ääninäyte!) ja useimmiten muovipussien käsikahvat jäävät Nestorin kaulan ympärille ja tyyppi juoksee ympäri asuntoa supersankariviitta selässä.

Lagerhausin liukuvärjätty viltti olettiin myös riemulla vastaan :D


Kuvasin kännykän erittäin huonolla videokameralla videon ja pimeässä asunnossa. Mitään ei juurikaan näy, mutta tässä Nestorin putputus-äänet ovat se juttu.

Moni on kysellyt minkälaista ääntä fretit pitävät ja mitä se niiden "putputus" on. Nestori putputtaa silloin kun se on aivan superinnoissaan, Sofia ei juuri putputa tai jos se sitä tekee niin todella hiljaisella ja vaimealla ulina-äänellä. Tässä videossa muutama kalkkunaääni ja oravankurnutus loppupuolella tulevat Sofiasta, muuten äänessä on pelkästään Nestori.

Ennen videon alkua Sofia oli pudottanut viltin sohvalta puoliksi alas Nestorin päälle ja siitähän se riemupaini sitten viltin alla alkoi. Uudet tuoksut aka uudet esineet (etenkin kankaat) saavat nuo ihan sekaisin :D.

"Kuka röhkäs?"-lause on videolla hieman irrallinen kun Nesban röhh-äänähdys ei videolle asti kuulunut.


Painin jälkeen eivät pulleat koiranpedit kiinnostaneet vaan molemmat kävivät syömisen jälkeen nukkumaan vilttitulokkaan päälle.


Seuraavana aamuna Sofian vielä nukkuessa mieheni nappasi puoliunisen Nestorin kainaloon pojat katselivat aamupäivän Free Willy -elokuvaa.  "TYLSÄÄÄÄÄÄÄÄ"

4 kommenttia:

 1. Aww noille Free Willyn katselukuville. ♥

  Mullekin tuli tuosta Lagerhausin kyltistä ihan rautakauppa mieleen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut joo kovin houkutteleva oikein mitenkäänpäin tuo pulju :D Varmasti moni kävellyt ohi ja missannut koko kaupan ja sen valikoiman jos ei ole tietoutta mitä siellä myydään :/

   Poista
 2. Ihana ääni! <3 Enemmän postauksia freteistä! Mulla on jotenkin menny ihan ohi nää fretti postaukset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fretti-tägistä löytyy muutamia vanhoja juttuja, oothan kurkannu ne :)?

   Poista