sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Lenkillä rikki menneet frettivaljaat. Nyt kiukuttaa


Nyt tulee muutama eläinaiheinen juttu jo putkeen, mutta tätä asiaa en vaan suostu ohittamaan ja haluan myös muiden lemmikkiomistajien olevan varmuuden vuoksi valppaana mikäli omistaa kyseisen merkin valjaat.

Olimme torstaina Nestorin kanssa päivälenkillä ja koimme jokaisen lemmikkiomistajan yhden pahimmista kauhuista. Nestorin HAGEN-merkkiset frettivaljaat menivät nimittäin täysin rikki siitä kohtaa missä valjaiden metallikiinnike on kiinni. Se kohta petti täysin ja rakas Nestori pääsi vapaaksi.


Olimme kävelemässä lenkiltä takaisin kotiin ja olimme seisomassa liikennevaloissa odottamassa punaisten vaihtumista vihreäksi ja pääsemistä vilkkaan tien yli. En tiedä minne kiitokset pitäisi osoittaa, mutta kiitokset ja kumarrukset Nestorille kuka ei sukeltanut autotielle/rautiovaunujen kiskoille ja saimme hänet otettua vielä kiinni.

Itse tilanteessa olo oli säikähtänyt ja lähinnä epäuskoinen että oho miten tässä nyt noin kävi. Kannoimme Nestorin sylissä loppumatkan kotia ja kotona kun istuin koneelle naputtelemaan valjaiden ostopaikkaan reklamaatiosähköpostia tuli ihan kamala tärinä koko kroppaan, ihan mielettömän paha mieni, sydän alkoi jyskyttämään ja kyyneleet tulivat silmistä. En ole varmaan ikinä tuntenut näin vahvaa tunnetta menettämisen pelosta.

Olimme aikaisemmin päivällä lenkkeillyt puistoissa, metsässä, kävellyt eri kaduilla ja ties missä. Meillä oli myös tarkoitus lähteä toiselle lenkille illemmasta työvuoron jälkeen kuten usein teemme päivittäin eli käymme päivästä ja illasta ulkona.

Ikinä ei saisi jossitella, mutta mitä jos olisimme syystä x skipanneet päivälenkin ja menneet vasta illalla pimeällä ja Nestori olisi päässyt lenkin metsäosuudella vapaaksi? En pysty ajattelemaan asiaa edes tuon pidemmälle...


Myymälä josta valjaat ostimme oli otstohetkellä myyjä töissä joka kehui HAGEN-merkkisten valjaiden olevan todella lujia ja kestäviä ja siksi ne lähtivätkin lopulta meidän matkaamme mukaan.

Olo on siis enemmän kuin pettynyt kun valjaiden kestävyys oli lopulta noin huono. Kerroin harmituksen myös Facebookissani ja sain vastauksia että nämä eivät ole ensimmäiset HAGENin valjaat joiden eläinihmiset kuulevat menneen lenkeillä rikki, yhdeltä kaveriltani oli päässyt ulkoiluttaessa kani vapaaksi ja valjaat olivat menneet täysin samasta kohtaa rikki. Olisin halunnut uskoa tämän olevan yksittäistapaus, mutta näin ei näköjään valitettavasti olekkaan... >:(

Miten syyllinen ja vihainen olo siitä olisi itselleni tullut mikäli Nessu-raukka olisi jäänyt auton alle? Tai valjaat olisivat pettäneet sen metsälenkin aikana (ja/tai iltalenkillä) ja Nestori olisi kadonnut kuin tuhka tuuleen ja ihmetellyt missä mamma on? Eihän nuo selviä luonnossa kun ovat ihan lemmikkejä :(. Ei pysty miettimään pidemmälle, paha mieli ja syyllinen olo on itselläni vieläkin vaikka mitään pahempaa ei ehtinyt onneksi edes tapahtumaan.


Sofialla on myös HAGEN-merkiltä valjaat ja arvatkaa haluanko enää ulkoiluttaa tylleröä niissä?

Onneksi tämä viikko vetelee viimeisiään, ensin Elovenan pikapuurostani löytyy alkuviikosta kuollut toukka (terkut lähti Elovenalle) ja sitten vielä tämä. 


Nestori lähettää terveisiä HAGENin tehtaalle

14 kommenttia:

 1. Voi ei :( Ihan kauheaa. Onneksi mitään ei tosiaan sattunut ja saitte Nestorin syliin turvaan. Meille on myös myyty kehnot valjaat, niiden kiristyssysteemi ei pysynyt tiukalla vaan levisi isoksi heti jos siihen tuli mitään vetoa. Eli kissa pääsee niistä karkuun ihan heti. Emme montaa kertaa ehtineet käyttää valjaita, kun jo tilasimme toisenlaiset. Toivottavasti saat jonkun asiallisen hyvityksen valjasfirmalta.

  VastaaPoista
 2. Hui kamala! Alkoi sydän hakkaamaan täällä jo lukiessa. Ei tollaista voi tapahtua! Valjaissa on pakko olla joku valmistuvirhe, jos samasta kohtaa on useammalla hajonneet, ei ole enää sattumaan ja firman kyllä kannattaisia alkaa tehdä asialle jotain...

  Onneksi Nestori on kunnossa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :/ Tuntuu että tämä on tuntunut heistä enemmänkin "yksittäiseltä virheeltä juuri näissä valjaissa".

   Poista
 3. Voi Nestoria, onneksi ei käynyt pahasti! :/

  VastaaPoista
 4. No hui kamala! Ihan nousi kyyneleet silmiin täälläkin kun mieleen nousivat kuvailemasi kauhukuvat. Toivottavasti ottavat reklamaatiosi todellakin tosissaan!!

  VastaaPoista
 5. Mikä satumainen onni onnettomuudessa, ettei Nestori sännännyt karkuun autojen joukkoon!
  Tiedän tunteen, jos rakkaalle eläinystävälle (meilläkin pidetään täysvaltaisena perheenjäsenenä) jotain sattuisi, johon vielä itse olisi jotenkin syypää - en tiedä miten sitä voisi enää olla?
  Onneksi kävi näin. Saas nähdä mitä valmistaja vastaa, kerrothan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivittelen tilannetta kyllä tänne :)!

   Poista
 6. Voi kamala, ihan hirveä tapaus! :( Mulla on pieni koira, ja todellakin panostan valjaisiin jotta ne olisivat mahdollisimman turvalliset (esim. kuristumisvaaran takia, jos koira jää johonkin vahingossa kiinni). Nahkaiset valjaat ne olla pitää, en uskaltaisi nelivedolla kulkevalle, välistä säntäilevälle pikkukoirallekaan ottaa muita. Istuvuuden kanssa olen myös tarkkana, ettei rintaremmi tule liian ylös tai alas ja ettei koira pääse venkoilemaan itseään irti (sitä ongelmaa ei onneksi ikinä ole ollut).

  Toivotaan, että reklis otetaan tosissaan ja saat näätäsille paremmat valjaat tilalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nahkaan siirtymistä mietin ehdottomasti tämän jutun seurauksena! Frettimallisia nahkaisia kun ei tunnu löytyvän misään kun niillä pitää olla se oma malli... x( Etsintä jatkuu!

   Poista
 7. Hui kamala! Ihanaa, et nyt Nessu on kuitenkin kunnossa, eikä joutunut eroon mammasta, ois pieni raukka oli ihan paniikissa. :3 Mulla on kanssa eräät valjaat (tosin kissalle), samaa merkkiä kuin nuo Nestorin ja Sofian valjaat, ja niitä ei todellakaan pysty käyttämään. Jos katti vetää vähänkin johohkin suuntaan, valjaat suurenevat -> kissa pääsee karkuun. Toivotaan, että merkki lähettää teille jonkun kattavan hyvityksen tapahtuneesta! :)

  VastaaPoista
 8. Voi ei, mulla hyppäsi ihan sydän kurkkuun kun luin postauksen otsikon! Onneksi mitään pahaa ei kuitenkaan tapahtunut! ♥

  VastaaPoista
 9. Samoilla linjoilla edellisten kommenttien kanssa. Kamala tilanne. Onneksi selvisitte säikähdyksellä.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille ihanista kommenteista <3 Päivittelen sitten tänne miten tilanne lopulta raukesi maahantuojan yms puolelta.

  VastaaPoista
 11. Meillä on pikkukoiralla (n. 8kg puudeli) ollut sen koko iän (täyttää keväällä 12v) samat heijastinnauhalla somistetut nahkavaljaat, jotka ovat kyllä sieltä täältä vähän käytössä kulahtaneet, mutta yhä niitä saa säädettyä ja kiinnitysmekanismi toimii. Valjaita on käytetty siitä asti, kun pentupannasta siirryttiin eroon... ja päivittäin. Nyt täytyy kyllä ne omatkin valjaat käydä huolella läpi ja miettiä, josko pitäisi toiset ostaa, sen verran tuli tästä paranoidi olo! Onneksi fretti on kunnossa :/ Meidän puudelillakin on paha tapa joskus innostuksissaan syöksähdellä sinne ja tänne, eikä se todellakaan aina mieti onko jostain tulossa autoja - onneksi minä mietin... mutta jos ne valjaat pettäisivät niin... niinpä. Huh!

  VastaaPoista