tiistai 16. heinäkuuta 2013

Testissä MaxFactor Colour Elixir Giant Pen Stick -huulikynät


Sain ensikosketukseni (vai pitäisikö sanoa ensituntuman?) huulikynien maailmaan saadessani Maxfactoryn huulitaidetta loihtivat huulikynät testattavakseni.

Kyseessä on Colour Elixir Gian Pen Stick -niminen huulikynäsarja jossa on kuusi eri sävyä ja yhden kynän hinta on noin 12,90€ mikä ei mielestäni ole erityisen kallis etenkään kun joukosta löytyy yksi varsinainen helmi :). Ette kyllä arvaa mikä näistä kolahti minuun kaikista eniten - vai arvaatteko?

Kyniä mainostetaan runsaspigmenttisiksi ja joiden kynämäinen pää helpottaa ohjaamista sekä hallitsevuutta (ihan kuin puhuisi autosta) mikä on plussaa esimerkiksi rajausta tehdessä. Koostumuksien kerrotaan olevan kevyet ja kestävät jotka eivät liu'u eivätkä valu.

Pitemmittä puheitta kynät (eheh) sauhuamaan!

Naama on höperösti sininen kyllä mutta tämä filtteri auttoi saamaan kaikki sävyt eniten juuri sellaisiksi miten silmä ja peili ne näyttävät eli naama ei ole oikeasti noin harmaa mutta huulisävyt näyttävät juuri tuolta kuin kuvissa.


1. Couture Blush
Tämä pinkki hattarasävy oli yksi parhaimpia levitykseltään sillä jälki oli todella tasaista ja pehmeää. Sinänsä harmi, sillä tämä hempeä barbiehattara ei ole ehkä se minun juttuni sävyltään... Mutta se kenelle tämmöinen hentoinen pinkki sopii suosittelen tätä ehdottomasti helpoksi huulikiilloksi joka jättää kuitenkin huulipunamaisen lopputuloksen (tuntuen kuitenkin kevyeltä kuin huulikiilto).

2. Foxy Amber
Nätti sävy mutta en saanut tätä levittymään tasaisesti juuri mitenkään. "Märkiä" lönttejä jäi etenkin alahuuleen ja tekstin lopussa olevasta käsiswatchista näkyy huono levittyvyys ja "märät" löntit vielä paremmin. Herkullinen punertava marjasävy muuttuikin huulilla yllättävän paljon pinkimmäksi kuin kynän perusteella odotin. Levityksestä iso miinus, ei meikkiä tehdessä saisi hermot mennä näin kireäksi yhden tuotteen kanssa.


3. Vibrant Pink
Yksi sana: WAU!

Vaikka en ole koskaan ollut kirkkaiden pinkkien huulimeikkien ystävä, rakastuin tähän sävyyn heti ensikokeilulla ^___^. Se levittyi todella hyvin kynän ollessa sopivan "kuivakka" ja pigmenttiä pisaa! Tämä oli siis minun oma suosikkini tästä huulikynäsarjasta, veikkasiko joku oikein :)?

Lopputulos ei ole tunkkainen mattapinkki eikä myöskään överikiiltävä vaan lopputulos näyttää huulilla juuri sopivalta.


Laitoin tätä huulikynää ensimmäisen kerran vappuna mätsäämään pinkin flamingoteemani kanssa ja herramunjee sehän kesti, kesti ja kesti. Vaikka väri alkoi vasta myöhemmin monen tunnin kuluttua pikkuhiljaa hiipunaan ei itse sävy kadonnut huulilta missään vaiheessa vaan pikemminkin se kiilto muuttui himmeämmäksi.

Esimerkiksi yläpuolella otetussa vappukuvassa huulillä on kyseistä punaa ja olen lisänyt sitä ennen kuvanottohetkeä viimeksi viisi tuntia sitten (ruokatunnilla töissä) ja huulet näyttävät silti hyvältä :). Kuvan jälkeen ennen yöpuulle menoa söin, kittasin pepsi maxia ja pussailin miestäni niin silti aamuyön pikkutunneilla peiliin katsoessa huulet olivat pukeutuneet fuksiaan. Vau.

Couture Blush, Foxy Amber, Vibrant Pink, Designer Blossom, Passionate Red

4. Designer Blossom
Oli huulikynistä kaikista hämmentävin. Itse kynä näyttää liekinpunaiselta, kädelle swatchattuna raikkaan oranssiselta ja huulille levittyessä sävy taittuu punertavan pinkiksi o_o.

Levityksen kanssa oli hieman samankaltaisia ongelmia kuin Foxy Amberin kanssa.

5. Passionate Red 
On todella kylmä ja pigmenttinen punainen. Huulille jää pienenpieniä hopeisia hippuja jotka heijastavat valoa. Kädelle swatchattuna jälki vaikutti upean tummalta ja pigmentiseltä punalta, mutta huulille levittäessä sävy oli melko liukas ja "märkä".

Levytys huulille oli todella hankalaa ja pelkästään huulten rajaaminen tuotti tuskaa. Kuvitelkaa mielikuva missä huulipuna on jäänyt aurinkoon ja alat sitä sulanutta mössöä levittämään huulille, tässä lopputulos muistutti erehdyttävästi sitä. Hassua kyllä kynä ei tuntunut superpehmeältä eikä "sulaneelta", se tuntui lähinnä levityksessä ja näkyi huulilla lopputuloksena. Pienikin "hups"-liike saa huulet uuteen muotoon ja levityksessä ja muotoilussa saakin olla todella tarkkana. "Märästä" lopputuloksesta huolimatta puna tuntui huulilla kuivakalta ja pysyi hyvin. Olisin toivonut jäljen olevan kuitenkin siistimpi ja ulkonäöltään kuivempi.

Miten muuten tuo "alaliha" alahuulen alapuolella. Muita sävyjä käyttäessä "kaksarihuuli" ei juuri näy eikä eroitu, mutta runsaspigmenttisiä punaisia sävyjä käyttäessä "kaksarihuuli" erottuu selkeästi ja näyttää hoopolta. Eihän sitä pidä kai ny maalata mutta eihän sitä nyt voi jättää noinkaan... vai voiko :D? No onneksi en käytä tällaisia sävyjä kuin teemajuhlissa niin ei tarvitse asiaa sen syvällisemmin miettiä.


6. Subtle Coral
Raikas korallisävy jossa ei kuitenkaan ole pahemmin pigmenttiä vaikka kynällä kävisi huulet läpi miten monta kertaa tahansa. Siinä mielessä sävy on toki helppo että tällä ei voi vetää överejä tai huonoa lopputulosta edes tahallaan tai vahingossa. 

Oikeanpuoleisessa kuvassa en saanut sävyä näyttämään oikeanlaiselta, mutta vasemmanpuoleisessa keltanaamakuvassa huulisävy näyttää oikeanlaiselta - naama taas ei. Sävy on soma ja olisinkin tykännyt tästä huomattavasti enemmän mikäli tässä olisi ollut reippaasti enemmän pigmenttiä ja sen myötä myös parempi kestävyys.

Couture BlushFoxy AmberVibrant PinkDesigner BlossomPassionate Red

Ylimmässä kuvassa näkyy kaikkien -paitsi Subtle Coralin jota minulta alussa uupui- swatchaukset ja alimmassa kuvassa olen pyyhkäissyt niitä sormenpäällä reippaasti painaen kaksi kertaa.

Lopputuloksesta näkyy miten Couture Blush ja Foxy Amber (+ Subtle Coral) ovat kestoltaan ja koostumukseltaa enemmänkin huulikiiltoja kuin huulipunia. Designer Blossom on jotakin kiillon ja punan väliltä. Upea Vibrant Pink ja Passionate Red ovat huulipunamaisia niin kestävyydeltään kuin koostumukseltaan ja pysyivät iholla kuin tauti hankailusta huolimatta.

Mikäli Vibrant Pink iskee suosittelen ehdottomasti sen hankkimista. Se tuntuu ja näyttää huulilla todella hyvältä ja kestää kuin tauti. Couture Blush on ihastuttava ja helppo sävy mikäli hattarapinkki sopii sävymaailmaasi. Haluaisin ite käyttää Vibrant Pink-sävyä useammin, mutta lämminsävyiselle ihmiselle se ei tosiaan ole se kaikista parhain sävyvaihtoehto.


...Paitsi silloin kun käytän tätä ihanaa flamingopaitaa ^___^. Ehkä alan käyttämään tuota paitaa useammin?

Seuraavaksi testaan kolmea huulikynäsävyä Lumenelta, stay tuned!

7 kommenttia:

 1. heei, saattaisi mennä tuo Vibrant Pink ostoslistalle, jotain tuonlaista huulipunaa/kiiltoa olen etsiskellytkin (jos vain opiskelijabudjettiin sopisi...) :-)

  VastaaPoista
 2. Toi Vibrant Pink on killerin hyvä pisamankorostaja, hothothot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ujutan tätä pikkuhiljaa päivittäisiin meikkeihin... ;)

   Poista
 3. Katoin eka että mitä, onko sulla värikkäät rastat päässä, kun vilkaisin vikaa kuvaa äkkiä! :D Ja vibrant pink on kyllä ihana, vaikka en sitä omille huulilleni laittaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, no sellaista hiushärpäkettä minulla ei ole koskaan ollut eikä tule :D.

   Poista
 4. Ooh, vibrant pink <3 ja vitsi tota sun pisamaista ihoa. Tahtoo samanlaisen, räyh!

  VastaaPoista