tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kun kynsiharrastus lähti käsistä - kirjaimellisesti

Heinäkuussa 2009 omistin elämäni ensimmäisen OPIn ja vuosina 2010 ja 2011 olin pienoinen kynsifriikki. Tein sekä omiini että kavereiden kynsiin paljon koristeluita ja lakkakikkailuja. Kiinnostuin aihepiiristä enemmän ja enemmän ja yleensä minun superkiinnostumiseni joko lopahtavat viikossa tai kiinnostukseni pysyy yllä toistaiseksi. Hankin paljon välineitä, koristeluita, värilakkoja, koristelakkoja, konadikiekkoja ja vaikka ja mitä. Jopa linnunsulkia! Omalla mittapuullani tavaraa oli paljon eikä kyllästyminen tuntunut edes vaihtoehdolta. Blogini ei muuttunut kuitenkaan koskaan kynsiblogiksi, tänne itseasiassa on tullut hyvin vähän kynsiasiaa kun miettii kuinka paljon aiheen parissa lähes päivittäin olin.

Vuonna 2010 tein usein ranskiksiä ja nyt ajatus itsestäni ranskalaisilla manikyyreilla tuntuu jotenkin todella vieraalta ja kaukaiselta ajatukselta :D? Nätit ne kyllä on.

Jossakin vaiheessa vuosien 2011-2012 välissä innostus kuitenkin lopahti. En muista aikakautta sen tarkemmin ja blogista asiaa ei pysty tarkistamaan koska kynsijuttuja ei täällä sen erityisemmin ollut.


Täältä voi kurkata mitä rompetta muun muassa olen itselleni haalinut.

Mietin mikä syy innostuksen lopahtamiselle on ja keksin sen lopulta aika nopeasti.

En ole pikkunäpertäjä. Tykkään nykyisin että kynsissä on hyvä värilakkaus eikä että kynteni ovat täynnä pienenpieniä piiperryksiä ja koristeluita. Ja se helmillä/strasseilla/kivillä/liimalla/kiekoilla näpertely ja kamojen levittäminen ja siivoaminen ja plääh plaaah en minä nykyisin enää jaksa sellaista :D. Siinä missä ennen se näpertely oli terapeuttista ja omaa aikaa, nautin nykyisin kotitekoisesta käsihoidosta ja ihan perusvärilakkauksesta ilman mitään ylimääräistä.

Näin se maku näköjään voi muuttua :). En toki pahakseni pistäisi jos minulle joku tekisi vaikka jopa päivä eri tavalla koristellut kynnet, ei se niiden ihailu ja niistä tykkääminen ole mihinkään hävinnyt. Minua ei vaan itseäni enää nappaa tehdä niitä itselleni eikä enää niin usein kavereillenikaan. Rakennekynsistä en ole koskaan ollut edes kiinnostunut eli puhun kokoajan ihan luomikynsien koristelusta ja laittamisesta.


Tilatessani elämäni ensimmäiset OPIt ja China Glazet kynsilakkamäärä oli noin kymmenen paikkeilla ja se tuntui silloin todella jännittävältä ja jopa eriliselta - ehkä hullultakin! Nyt kymmenen kynsilakkaa taitaa olla blogipiireissä hullua hieman toisenlaisesta syystä vai omistaako kukaan edes niin vähän kynsilakkoja :D?

Muistin kaikkien kynsilakkojeni nimet ulkoa, järjestin ne kynsikalupakkiin värijärjestykseen ja tiesin tasan tarkkaan mikä näytti miltäkin ja missä valossa. Ne olivat kultamussukoita mistä olin äidillisen ylpeä.


Nyt kun värilakkojen määrä on yli 200kpl en ole enää niin kärryillä mitä omistan. En todellakaan muista lakkojeni nimiä ulkoa, en tiedä miltä osa edes näyttää kynneltä ja monia en ole vielä edes ehtinyt testaamaan. Muutamia tuskin tulen koskaan edes testikokeilemaan. Ne vaan lisääntyy ja ylpeys on vaihtunut pikkuhiljaa kauhistelun puolelle D:.

Nyt olen kuitenkin tehnyt päätöksen ja myydä kaikki kynsiroippeet pois. Toki jätän itselleni värilakkoja ja pari konadikiekkoa, mutta yritän myydä mahdollisimman monen värilakankin pois mitä tiedän että en tule tätä oikeasti käyttämään. Koristejuttuja pidän ehkä yhden kiekon mielenrauhan vuoksi, tuskin tulen sitäkään koskaan avaamaan :D. Fimoja en tule käyttämään se on varma. No okei ehkä parit appelsiinipötköt jätän.

Yritän myydä "kaiken" pois PK-seudulla eli treffien avulla tai miiteissä. Ajatus postiramppaamisesta ei tunnu kivalta ja haluaisin saada aina isoissa läjissä tavaraa myytyä pois.

Kun olen saanut itseni 100% valmiiksi eli lajiteltua kaikki myytävät jutut omaan koppaansa niin noh katsotaan mitä sitten tapahtuu :D.

Puoliksi suunniteltu on puoliksi tehty!

18 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Onko tuossa kuvassa tuo Opin lakka catch me in your net? Se on niin ihana lakka <3 Harmi ku sitä ei löyvy mistään enää, ja sen dupejakin on vaikee saaha tai ainakaan mää en oo löytäny... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuuurikin se :)! Mää en ole sen hypetystä tajunnu, tai siis ymmärrän mutta itselleni se ei "sovi" sävynsä puolesta yhtään.

   Poista
 3. Mie olin jo täällä melkein käsi pystyssä että mä haluan ostaa jotain lakkoja sulta, mutta sitten huomasin ettet ala postittamaan niitä :(

  VastaaPoista
 4. Oho! Harmi kyllä, ettet postittamaan lähde (minkä kyllä niiiiiiiin ymmärrän) olisi meinaan sen verran kyllä sellaisia lakkoja joille voisin uuden kodin tarjota : D Miksi Lahti ei ole Helsingin naapuri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merja & Anna
   Katsotaan minkä verran pääsen lakoista eroon PK-seudulla niin ehkä voin muutamia sitten postitella. Jonkun 50 kynsilakan postittelu ympäri Suomea ei tosin nappaa x( Pitää palkata assistentti :D.

   Poista
 5. Mistä oot hankkinu noita kynä-sivellinlakkoja? Jos siis ymmärsit mitä tarkoitan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ebaysta, en kyllä muista myyjää joku mikä saanut pelkkiä 100% kehuja ja kiitoksia :D

   Poista
 6. Voi vitsit mä voisin niiiiin ottaa tuon Catch me in your netin ja varmaan 100 muutakin lakkaa mitä sulta löytyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja Facebookissakin tosiaan sua kiusasin jo, eli olen noutokykyinen helsinkiläinen ;)

   Poista
 7. Uijuijui! Täällä olisi yksi kiinnostunut kynsiharrastaja lisää! Tosin nyt on kanssa hieman laiha kynsikausi, ei vaan jaksa näprätä!! Jos sulta löytyis Orly Halley's Comet, olisin niiiin kiinnostunut siitä! ;D

  VastaaPoista
 8. Hiphei mäkin olisin ollu kiinnostunu tyhjentämään sun varastoja, ilmoittele jos haluat kuitenkin myydä postin kautta! :)

  VastaaPoista
 9. Täälläkin olisi yksi kiinostunut, jos innostut postittelemaan! Ymmärrän kyllä, että postitusrumba on ihan kauheaa - tämän takia en ole vielä uskaltanut itsekään pistää myyntiin niitä kynsilakkojani mitä en tarvitse...

  VastaaPoista
 10. Yksi vapaaehtoinen ilmoittautuu avustamaan varastojesi tyhjennyksessä! T: Pääkaupunkiseudulla asuva kynsijuttuihin friikahtanut (murmentus@hotmail.com)

  VastaaPoista
 11. Mä voin sit katsoa sun varastot läpi :p Jos noi kynsiteipit lähtee tosi halvalla, niin voisin ottaa.. En viitti kuitenkaan kauheesti niihin panostaa, kun käytän niitä lähinnä kynsien kuviointiin. Siis niin että lakkaan teipin päälle ja otan pois niin teipin alle jää kuvio ilman lakkaa... En tiiä ymärtääkö tosta mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ummarsin :) Oon ite käyttäny ehkä pari kertaa koristeluun ja eiköhän ne saada aika halvalla lähdettyä ;). Milloin nähään :D?

   Poista