sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Artdeco ja Kauneuslinnan lumo Kauniaisissa


Tapahtumarikkaan viikon kruunasi viikon viimeinen blogitilaisuus joka oli hieman erilainen kuin blogitapahtumat yleensä.


Kuva: ailaairo.fi

Minut ja kourallinen tuttuja kauneusbloggaajia kutsuttiin bloggaritreffeille Kauniaisen järven rannalla sijaitsevaan Kauneuslinnaan. Linna oli upea!


Kauneuslinna on rakennettu 1900-luvun alussa ja astuessani linnaan sisälle en meinannut saada edes takkia riisuttua päältä pois katseeni pomppiessa kauniista yksityiskohdista aina toiseen. Talosta oli aistittavissa kaunis vanha elämä.


Vastaanotto oli ystävällinen ja kaikki ketkä linnassa vähänkään liikkuivat kävivät minua iloisesti tervehtimässä.Treffaushuoneen ohessa oli kaunis auringonvalossa kylpevä terassiparveke jonne menin hetkeksi istumaan ja nauttimaan ilta-auringosta, siellä tarkeni pelkissä päällysvaatteissa mikä tarkoittaa kesäkesäkesäkesääää ^___^.

Kuva: glitz8glam.

Myöhemmin bloggaaja-Mohn saapui paikalle ja näin hänet ensimmäistä kertaa livenä. Uusiin samanhenkisiin tyyppeihin on aina mukava tutustua ja saada livekasvot sekä ääni tutulle bloggaajalle :). Hänen äänensä kuulosti aiva eräältä toiselta bloggaajalta ja hetken luulinkin tämän toisen tyypin tulleen myös paikalle :D. Koska loppukööri oli hieman myöhässä, istuimme Mohnin sekä illan emäntien kanssa alas juttelemaan niitänäitä blogi- ja kauneusmaailmasta. Tunnelma oli lämmin ja olo oli kuin olisin ollut kylässä, ei niinkään blogitilaisuudessa :).


Loppuporukan päästessä hieman myöhässä paikalle pääsimme viimein iskemään kiinni herkkupöydän antimiin.Voi ei katsokaa noita kahvikuppeja n__n


Kuin englantilaisessa teepöydässä.Ei luentoja, ei kiirettä, ei vilkuilua kelloon eikä aikataulutettua ohjelmaa. Kaikelle oli aikansa ja juttelimme niitä näitä ja vaihdoimme mielipiteitä ja kommentteja niin aiheesta kuin meikkimaailma noin yleisesti.


Ihana Minna (keneltä myös nämä merkatut valokuvat lainasin) valokuvailemassa.


Herkkuja nauttiessa meille kerrottiin Aila Airosta ja hänen loistokkaasta urastaan kauneuden maailmassa. Aila Airo valmistui kosmetologiksi vuonna 1946 ja hän perusti silloin omaan kotiinsa pienen vastaanoton.

Ailan intohimo kauneuteen ja työskentelyyn sen parissa kasvoi ja hän halusi jakaa tietoa ihonhoidosta myös asiakkailleen. Aila pitikin ensimmäisenä Suomessa ihonhoito- ja meikkikursseja kuluttajille. Yhtenä iltana saatettiin opettaa huulipunan käyttö ja toisena iltana ripsivärin levytys, hih. Liiketoiminta laajeni 1960-luvulla ammattikosmetiikan maahantuontiin ja Suomen ensimmäisen kosmetiikan erikoisliikkeen Beautyboxin hän perusti Helsinkiin vuonna 1964.


Meille heijastettiin valkokankaalle vanhoja valokuvia Ailan elämänkaarelta mm. hoitolasta, asiakkaista, eri tilaisuuksista ja Ailan silloin polvenkorkuisista tyttäristään jotka nykyisin jatkavat Ailan elämänkaaren jatkumista kauneuden parissa - mukaan on astunut myös jo seuraavakin sukupolvi ja uutta on myös tuloillaan :). "Pienet" perheyritykset ovat niin sympaattisia.


Historia -osuuden jälkeen siirryimme nykypäivään ja keskityimme kuulemaan Aila Airon Kauneuspalveluiden maahantuomaan Artdeco kosmetiikkamerkkiin. Aila Airon Kauneuspalveluiden muut maahantuomat merkit ovat Dr.R.A.Eckstein, dermaviduals sekä Phyris.

Artdeco on niin kutsuttu hoitolasarja ja sitä ei myydä muualla kuin kauneushoitoloissa. Meikkisarjan tuotevalikoima on laaja ja jatkuvasti uusiutuva. Merkkinä se on laadukas mutta silti edullinen.


Vakituotteiden lisäksi Artdecolta ilmestyy vähintään neljä kertaa vuodessa kausikokoelma ja niistä tuorein kokoelma Tribal Bronzing Collection oli ihanan kesäinen ja suorastaan kutsui ruskettuneita ihmisiä värikylläisillä sävyillään. Artdecolta löytyy myös paletteja joita voi kasata itse, ja he olivat ensimmäisiä kosmetiikkamerkkejä joilla se on ollut mahdollista.

Inglotin kokoaitse-paletteihin verrattuna nämä vaikuttivat paljon käytännöllisemmiltä ja tyylikkäimmiltä. Paletti on magneettinen ja siihen voi heitellä eri kokoisia nappeja haluamalla tavalla ja yhdistellä voi ihan kaikkea (esim heitellä samaan nappiin poskipunaa, luomiväriä, kulmaväriä jne). Artdecolta tulee kokoelmien yhteydessä myös aina kokoelman tyyliin kuuluvia tyhjä paletti eli tässähän pääsee keräilykärpänen puremaan ja pahastikkin ;). Dita Von Teese -kokoelman mukana esimerkiksi tuli tyylikäs ja elegantti tyhjä paletti, kun taas Tribal Bronzing Collectionissa paletti oli ihanan värikäs ja kesäinen.


Miksi jättää tuotteiden pinnat tavallisentylsiksi kun niihin voi tehdä mosaiikkimaisesti koristellut pinnat :)?Luomivärinapit olivat kuin pieni planeettoja


Tutustuttuamme Artdecon tuotteiden maailmaan kävimme tekemässä pienen tutustumiskierroksen Kauneuslinnan eri kerroksissa ja monissa eri huoneissa joita linnasta tuntui löytyvän kokoajan lisää ja lisää :).


Vanhoja kauniita esineitä ja uskomattoman kaunis -ja valtava- parfyymipullo.

Minnan jaloissa luikerteli käärme


Minulla meni kylmät väreet kun mietin kuinka monet kauniit kasvot tämä vanha käsipeili on monen vuosikymmenen elinaikansa aikana nähnyt. Siitä tuli myös mieleen Disneyklassikko Kaunotar ja Hirviö.

Vaikka en henkimaailmaan usko, minulla oli  Ailan vanhoja esineitä katsoessa fiilis että Aila elää Kauneuslinnassa yhä ja mahdollisesti öisin peilailee tästä samasta käsipeilistä :).
Ihastuttavat kattomaalaukset olivat joka huoneessa erilaiset.


Ilta-aurinko heijastui tornihuoneen kapeista ikkunoista ja välkehti kattokruunun lasikristalleista luoden huoneen seinät täyteen valopilkkuja. Kaunista.Ennen kasvomeikkiin menoa vanhat meikkirippeeni käytiin putsaamassa toisessa kerroksessa sijaitsevassa hoitohuoneessa jossa kolme maskia vahtivat tyhjillä silmillään kosmetologin työskentelyä.


Kuka odotti että Kauneuslinnan vessassa olisi ihan tavallinen lavuaari ;)?


Ilta oli aivan ihana, tunnelmallinen ja olisi tehnyt mieli jäädä tuolla porukalla Kauneuslinnaan iltaa istumaan vielä pidemmäksikin aikaan suloinen ruusukahvikuppi kädessä ja ilta-auringon hemmotellessa ^__^.

Kiitos vielä kovasti AAK:lle kutsusta! Erityiskiitokset vielä ihanalle kosmetologi-tytölle kuka vietti iltaa kanssamme ja teki minulle kasvomeikin ja keneltä sain hyviä vinkkejä ihoni hoitoon ja punoituksen hillitsemiseen! En kuollaksenikaan muista hänen nimeään mutta hän vilahtaa muutamissa postauksen valokuvissa :). Toivottavasti näemme vielä!

Kauneuslinnan kauneus ja järvimaisema olisi ihana nähdä uudelleen esimerkiksi kesällä kun luonto on puhjennut kunnolla vihreyteen. Mietin jo paikan kauneutta myös lempivuodenaikanani syksyllä puiden ollessa ruskaväreissä... Ehkä vielä kokoonnumme blogiporukalla tuonne tai vien kauempana asuvan äitini joskus yllärinä kauneushoitolaan :).

2 kommenttia:

  1. Mä niin haluan kyllä tuonne! Ei olis mikään hassumpi idea kokoontua kosmetiikkabloggareiden kanssa tuonne viettämään hemmottelupäivää! :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana paikka se kyllä oli! Harmittaa kun ei ole ihan omilla nurkilla, olisi niin ihanaa käydä tuolla hoidattamassa itseään. Tunnelma oli kerrassaan miellyttävä! Harmittaa etten ottanut kameraa mukaan, olisin hirmuisesti halunnut saada kuvan erityisesti "olohuoneen" ikkunalaudalla olleista lasisista maljakosta ja kahdesta kirjatuesta(?), joihin laskeva aurinko osui upeasti. Puhumattakaan kaikesta muusta kauniista! Noi kahvikupit oli jotain maailman suloisinta!

    VastaaPoista