sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Ei niin mukavasti mennyt "ostos"hetki

Viimeksi kun kävin Sokoksella selektiivisempää meikkituotetta livenä katsomassa minut istutettiin melkein heti meikkaustuoliin ja kasvoilleni etsittiin juuri se oikea sävy. Samalla testattiin saman sarjan peiteaine, poskipuna ja varjostus. Minua palvellut henkilö oli aivan ihana ja häneltä pohdiskelemani tuotteen lopulta ostinkin - kuin myös poskipunan jonka käytön lupasin opetella :).

Oikeaa tököttiä silmänympärysiholle metsästäneenä luin netistä valtavasti kehuja saaneesta Diorskin Nude Concealeristä ja päätin lähteä sitä katsomaan Sokokselle ihan livenä. Mietin ensin Stokkaa, mutta edellinen hyvä ostokokemus poltteli yhä positiivisena mielessä ja Sokos tuntui silloin olevan muutama metrin lähempänä.


No, nyt en saanut ihan samanlaista palvelua.

Löysin tökötin ja testasin testerin koostumusta kämmeniholle. Myyjä tepasteli Dioralueen "sisällä" ja paukkasi hetken päästä luokseni. Kyselin häneltä muutaman simppelin kysymyksen, kerroin kuulleeni tuotteesta paljon kehuja ja nyt pohdin sopisiko se myös minulle. Myyjä ei ensinnäkään vastannut mihinkään kysymykseen ja oli pitkään hiljaa kunnes tokaisi: "no onhan se joo ihan kiva".  Hidastin puhetahtiani entisestään ja pohdin uudelleen onkohan kaikista vaalein tarpeeksi vaalea myös minun paperinvalkoiselle iholleni. Mainitsin myös ohimennen että minulla ei ole nyt kasvomeikkiä (ehkä naamatestailun toivossa?) eli ihoni on sitten tällainen kuin se on ilman mitään. Myyjä käveli pois (?), seisoin hetken hölmönä testerituubi kädessä ja kohta hän palasi samplepurkin kanssa: "Tuossa on sulle sample, kokeile kotona mitä tykkäät ja oikein hyvää päivänjatkoa!". Myyjä lähti paikalta, pyöri hetken Dior-välikössä ja heti kun viereeni tuli Diorin ihonhoitotuotteita katsova vanhempi nainen myyjä ampaisi hänen luokseen ja sieltähän tuli sellaista asiakaspalvelua kera hymyn että hui!

Katsomani tuote maksoi yli 30€ (millä ei pitäisi olla palvelutasossa mitään väliä), ei ollut ruuhka-aika ja en tullut paikalle 5 minuuttia ennen sulkemista. Olinko huonompi asiakas kuin tämä vanhempi rouvashenkilö? Myyjä oli vielä siis lopettanut minun "palvelemisen" ennen kuin rouva tuli paikalle. Mikäli minun iholleni olisi tuotetta kokeiltu (edes siihen toiseen silmään) ja olisin tykännyt olisin ihan varmana tuotteen heiltä ostanut, juuri noin minulle kävi kun viimeksi Sokokselta poistun hyvän palvelun kera. Silloin minun ei tarvinnut itse edes ehdottaa testaamista kasvoille, olisiko minun nyt pitänyt tehdä niin?

Nyt kun minua ei palveltu juuri mitenkään, tuli fiilis että minusta haluttiin päästä äkkiä keroon eikä myyjä vastannut mihinkään kysymykseeni ei minun tehnyt mieli ostaa häneltä/heiltä yhtikäs mitään. Mikäli myyjä ei olisi tuotteesta mitään tiennyt (pyöri kuitenkin Diorin pisteellä?) olisi hän voinut sen minulle kertoa aivan hyvin enkä olisi siitä pahastunut. Nappasin samplepurkin taskuun ja marssin kotia, ärsytti vähän kun odotukset olivat korkealla.

Muutaman testipäivän jälkeen ihastuin tököttiin ja pohdin mihin kaivoon rahani haluaisin kaataa. Sokokselle minun ei todellakaan tehnyt mieli lähteä rahapussini kanssa, ja Stokkalta ostan tuotteen vain palvelun kera eli mikäli lähden etsimään jotain ja minulle etsitään sieltä sopiva tuote eli saan sekä hyvän palvelun ja tuotteen samassa paketissa. Nyt pelkkä ostohakureissu tuntui väärältä ja enhän minä enää tarvinnut palvelua tuon tuotteen ostamiseen. Mikäli Sokoksen myyjä olisi ollut kiva, olisin testaillut tuotetta kotona niin olisin sen myös häneltä halunnut mennä ostamaan - tai edes hänen myymälästään.

Onneksi kaveri ratkaisi asian puolestani. Hän lähti pääsiäispyhiksi minimatkalle, tyrkkäsin rahat kouraan ja hän toi minulle tökötin lentokentältä 15€ edullisemmalla hinnalla. Suosittelin tuotetta myös samaiselle kaverilleni ja nyt sama tuubi löytyy myös häneltä ja on tykännyt kovasti. Eli kaksi kärpästä tuli saatua yhdellä iskulla :)?

Tökötistä on tulossa erikseen arvio kera testikuvien ensi viikon puolella, sillä halusin saada palvelumurinan omaan tekstiin enkä sekoittaa sitä tuotearvion kanssa keskenään. En minä nyt maailman pettynein ole, mutta vähän jäi huono maku suuhun :/.

Minkälaiset ostotottumukset teillä on mikäli ette tilaa tuotetta verkkokaupasta?

11 kommenttia:

 1. Pakko muuten sanoa että vastaavia kokemuksia on Stokkan palvelusta tullut muutenkin. Ilmeisesti ei potentiaalisen maksavan asiakkaan raha kelpaa kun ikä ei lähene eläkeikiä tai kainalossa ole chanelin laukkua? Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän oli kai kyse kylläkin Sokoksesta.

   Mulla palvelu on parantunut paljon sen jälkeen, kun otin lävistykset naamasta ja hiukset muuttuivat mustaksi entisistä pinkeistä. Tosin, mä yleensä kyllä tykkään räpeltää itse ja ottaa palvelua vasta pyytämällä. Nyt sä Panda pyysitkin palvelua, muttet toivomaasi saanut. :/

   Poista
  2. Joo kyse oli Sokoksesta :/.

   Kaikista parhainta asiakaspalvelua olen itse saanut silloin kun olin pyörätuolissa :D. Kaaaaikki auttelivat, hymyä irtosi ja kaikki tulivat juttelemaan ja varmistivat kokoajan että kaikki on hyvin :P.

   Poista
 2. Multa on kerran tultu kysymään jopa Anttilan kosmetiikkaosastolla että tarvinko apua tai etinkö jotain tiettyä juttua kun kattelin siellä ihan muuten vaan :) Siksi siis tuo "jopa", kun oli varmasti eka kerta ikinä kun missään marketissa kukaan tulee moista kyselemään.

  Noin muuten tykkään kyllä yleensä katella ihan rauhassa keskenäni ja osaan kyllä kysyä jos en löydä/olen epävarma jostain. Joskus tuntuu vaan että myyjillä on kova "kiire" eikä niitä uskalla mennä siihen häiriköimään, mutta se kiire loppuu kyllä välittömästi jos liikkeeseen astuu juurikin tuollanen rouvashenkilö turkkeineen ja kalliine laukkuineen (näin hivenen kärjistettynä)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, olipas hauska :)! Nimimerkillä ei koskaan Anttilassa tarjottua apua :D.

   Ei myyjällä ole koskaan sellaista kiirettä etteikö ehtisi asiakasta huomioimaan ;).

   Poista
  2. Mäkin olen muuten kerran saanut hämmentävän hyvää palvelua Anttilassa :D Häkellyin niin, etten oikeen osannut toimia. En vaan jotenkin miellä sitä paikaksi, josta palvelua hakisi.

   Itse olen pitänyt linjan, että mikäli pyydän apua, niin sieltä tuotteen ostan. Esimerkiksi jos pyydän kampaajaltani tuotesuosituksia, niin ostan ne samalla häneltä, vaikka muuten tilailisinkin hiustuotteet netistä. Huono palvelu voisi kyllä ajaa minut asiakkaaksi muualle :) Käyn todella vähän Sokoksella, mutta mieleen on jäänyt, että sain sieltä Cliniquen pisteeltä todella hyvää palvelua joskus 13-vuotiaana pohjameikkiä ostaessa. Testattiin kasvoille ja annettiin vinkkejä käyttöön. Se tuntui teinistä aika hyvälle!

   P.S. Ihan paras peitevoide <3

   Poista
 3. Sun kannattaa ehdottomasti laittaa palautetta tuosta sun kokemuksesta!! Ihan oikeasti. Noin ei voi käyttäytyä asiakasta kohtaan.

  VastaaPoista
 4. Tosi sääli, että sulla oli noin surkea kokemus. Itse olen ollut mmm. stokkan kosmetiikassa duunissa nuorempana ja olin kuulemma tosi hyvä työssäni... Siksi just harmittaa kuulla tämmöisistä, koska itse en erotellut turkismummeleita ja nuoria eriarvosiksi asiakkaiksi. Lisäksi, mulla on ollut vaikka minkälaista väriä tukassa ja huuliläväri, joten tiedän myös miten omituista "asiakaspalvelua" välillä voi saada ulkonäön ja nuoren iän takia.

  Kannatan tuossa yllä ollutta Meow:n kommenttia ja pistä ihmeessä palautetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai asiakkaiden kanssa ollaan eritavalla, mutta kyllä silti kaikkien pitäisi saada se sama huomio ja palvelutaso vaikkakin erilainen :/. Murmur.

   Kiitti vinkistä :).

   Poista
 5. Ei pitäisi vaikuttaa asiakaspalvelun laatuun, mutta saanko kysyä mihin aikaan päivästä olit liikenteessä..? Nimittäin sokoksella on selektiivisillä sarjoilla omat, merkin maahantuojan edustajat töissä 10-18 välisenä aikana. He palvelevat pääsääntöisesti asiakkaat maasta taivaaseen että saavat jotain myytyä, koska kilpailu merkkien kesken on suurta. He nimenomaan myyjät vain oman merkin tuotteita eivätkä esim viereisen ständin ja luonnollisesti hypettävät omia tuotteitaan..Muina aikoina ja esim. konsujen taukojen ajan asiakkaita palvelevat sokoksen omat myyjät, jotka siis myyvät ja suosittelevat kaikkia tuotteita. On ihan tuurista kiinni, saako heiltä sitten hyvää vai huonoa palvelua. Molempia on saatu, pääosin huonompaa, kuvailemaasi palvelua on tullut saatua parilta sokoksen vanhemmalta rouvalta. Ja se ei ole ollut kiinni kiinnostavan tuotteen hinnasta, esim n.80 euron värikosmetiikka tuotteen kokeileminen kasvoille olisi ollut mahdollista em aikoina kun edustajat ovat paikalla, tervetuloa uudestaan. Joo en varmaan tule kun en asu paikkakunnalla, olisin mielelläni ostanut tuotteen samalla kun kokeillutkin.. Huippupalvelua onkin tullut saatua nuoremmilta myyjiltä, vaikka aina en ole sitten kokeiltua tuotetta ostanutkaan jos se ei ole miellyttänyt. On siis ihan ihmisestä kiinni miten palvellaan ja ketä, mutta selektiivisten sarjojen tuotteiden hintoihin on sisällytetty se "palvelumaksu", joten sitä kannattaa ehdottomasti vaatia näitä tuotteita ostaessa. Täytyy myös muistaa se, että osa asikkaista nimenomaan haluaakin testata tuotteen kaikessa rauhassa itse kotona erilaisissa valaistuksissa jne,näin teen itsekin pohjatuotteiden kanssa. Ymmärrän kyllä, että joillakin myyjillä saattaa motivaatio kadota myyntityöhön, sillä monet asikkaat käyttävät palvelua myös hyväkseen ja käyvät suorastaan meikkauttamassa itsensä ostamatta mitään.. Jos vaan pystyy niin kannattaa ajoittaa ostot tuon 10-18 väliseen aikaan niin palvelu on taattu. Ja mitä tulee tuohon Diorin peitevoiteeseen,itse en kosmetiikan suurkuluttajana ymmärrä mihin sen suosio perustuu. Kokeiltu on, tuotteen koostumushan on samanlaista silikoni mössöä kuin muillakin sarjoilla.. vaalea sävy on vaalea joo, mutta mielestäni melko punapohjainen. Neutraalimpana se kävisi useimmille ihon sävyille. Peittokykykään ei mielestäni ole kovin paljon perusmeikkivoidetta pigmenttisempi. Oikeasti parempiakin, ammattimaisempia tuotteita löytyy esim. Mufelta, Narsiltä ja Macilta, ja hinnat on suurinpiirtein samat tai jopa halvemmat. Mutta makuja on monenlaisia kuten tarpeitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaankohan me Sinna kokeiltu samaa tuotetta ensinkään? Mielestäni tuo Diorin peiteaine (se vaalein sävy) on kaikkea muuta kuin punainen. Hieman kellertävä ehkä, mutta aika neutraali kuitenkin. Koostumuskin on ihan taivaallinen! Olen itsekin kokeillut useampia peiteaineita enkä ole vielä löytänyt vastaavaa. Sulautuu ihoon täydellisesti, ei paakkuunnu, kosteuttaa, on helppo lisätä meikin päälle, ei liu'u, ei juuri kasaannu juonteisiin... Eikä kyllä ainakaan omalla ihollani tunnu ollenkaan silikoniselta! Makuasioitahan nämä ovat, ja sama tuote toimii eri ihmisillä eri tavoin, mutta onpa hämmentävän erilainen tuo kokemuksesi. :O Mutta kiva jos olet kuitenkin löytänyt oman suosikkisi. :)

   Poista