perjantai 15. maaliskuuta 2013

Remonttiahdisko (sisältää tilitystä ja vuodatusta väsyneeltä Pandalta)


Remonttitilitystä. Voisin printata tämän ja näyttää ihmisille ketkä kysyvät miksi näytän joskus hieman väsyneeltä ja miksi en jaksa olla enään jeejeeelämäonihanaa24/7 joka asiasta ja miksi on veto niin pois. Jalat kuivuvat kasaan (tää ilma asunnossa on kamala, ikkunoita ei voi pitää auki koska pintaremppa ulkona) kuin myös naama ja asdfghjkjhgfds.

Olen kyllä jaksanut todella hyvin, mitä nyt pieniä iltakiukkuja lukuunottamatta ja hampaiden kiristelyä. Olen vain niin rutiinieni orja, että tämmöiset arjensekoittajat laittavat pollan ihan pyörremyrskylle.

Taustaa: Menen vuorotyöläisenä useimmiten työvuoroon niin että nukun klo 11 asti. Silloin herään omia aikojani ilman herätyskelloa ja tarpeeksi monta nukuttua tuntia takana, ah. Jos menen töihn esimerkiksi klo 07-09 niin heräilen herätyskellon raastamana ja pääsen pois päiväsellä.

Tilanne: Olen muuttamassa uuteen asuntoon, mutta siellä on vielä remontti kesken. Asun nyt vielä vanhassa asunnossani jossa alkoi myös remontti (ulkopinta, keittiö, putket, kylppäri, rappukäytävä jne)

Ärsytys:
- Herään joka aamu 07:50 (kyllä) kaikenmaailman porailuääneen mitkä kuulostavat siltä kuin ne tapahtuisvat samassa huoneessa ja melu on ihan käsittämätön! Jos vieressäni istuu joku, joudun huutamaan hänelle korvaan että hän kuulee edes jotakin. Olen asunut remonttiasunnossa ennenkin, mutta tuo ääni on jotain ihan käsittämätöntä!

- en voi laittaa korvatulppia, koska muuten en heräisi siihen että asuntooni on tunkemassa työmiehiä. He eivät koputa ennen omilla avaimilla tuloa, vaan ilmeisesti työnjohtaja tai joku käy avaamassa ennen klo 08 kaikkien asuntojen ovet jättäen lukkopesäkkeet niin ettei ovea saa kiinni/lukkoon. Sitten he vain marssivat klo 08 jälkeen asuntoihin ihan noin vaan! Voin kertoa ettei ole kiva olla suihkussa, pytyllä tai vielä sängyssä kun eteisestä (josta näkee suoraan sänkyyni) kuuluu vieraita ääniä.

- ^ homman mennessä ihan mahdottomaksi ratkaisin ongelman laittamalla vihaisia palautesähköposteja työmaan esimiehelle ja laitoin yöksi aina turvalukon päälle. Asunnon ulko-oven sai yhä avaistua auki, mutta turvalukko estää pääsyn sisälle. Näin saan edes varoituksen että jaa joku rynkyttää ovea menen päästämään sisälle. Koska eihän se ongelma ole että työmiehet täällä ramppaavat vaan se että he tulevat ihan vapaasti asuntoihin ja kello 08!

- olen heränyt aamuisin yhä turvalukon rynkyttämiseen ja ovelta on kuulunut kovaa mölinää että "ainiin tässä asunnossa pelätään varmaan että tullaan raiskaamaan se ja nytkin se on varmaan taas suihkussa kun on turvalukko päällä HÖHÖHÖÖÖ". !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja siis he vielä huutavat noita juttuja niin että ne kaikuvat koko talossa ja kun ihmisten ovi on auki! Olin silloin juuri vessassa ja teki mieli käydä kyllä huutamassa ovelta pari valittua sanaa. Oikeasti olin vain sanaton ja järkyttynyt.

- ullakoiden tyhjennys päivään x mennessä. Suunnittelin tyhjentäväni ullakon pari päivä ennen vipoa päivää, mutta suunnitelmat menivät uusiksi kun _illalla_ rapun ilmoitustaululle oli ilmestynyt lappu että hissiremontti alkaa huomenna aamulla ja kestää viikon - ei käytössä. KÄÄKS! Miten saan yhdeksännestä kerroksesta kamat raahattua pakuun ilman hissiä! Tai saahan ne, mutta silti. Menin siis klo 23 jälkeen töistä väsyneenä mieheni kanssa ullakkoa tyhjentämään ja siellä oli muutama muukin vihainen naapuri. Hissillä riitti siis käyttäjiä... Työmiehet olivat vielä pistäneet kaikki sähköt poikki ja irtovalaisimet pois eli ullakko oli täysin pimennossa, nice. Siellä sitten taskulamppujen kanssa. Armaat työmiehet olivat vielä jättäneet telineitään yms roinaa rappukäytävien portaiden "käännöskohtaan" eli kannappa sänkyjä/patjoja/lipastoja kun mahdut itse juuri ja juuri liikkumaan portaissa.

- seuraavana aamuna rappuun oli ilmestynyt ilmoituslappu missä kerrottiin hissiremontin siirtyvän kuukaudella eteenpäin. En tiedä olisiko pitänyt itkeä vai nauraa, klo 03 taidettiin olla valmiita edellisenä yönä.

- joka aamu lähden kamojeni kanssa asunnosta pois kavereiden nurkkiin ja lähden sieltä sitten töihin

- illalla tulen töistä kotia ja minua odottaa jäätävä remonttipöly kaikkialla ja kamalasti soraa ja kaikkea remonttipaskaa pitkin asunnon lattioita. Työmiehillä on aina imuri rappukäytävässä eivät kyllä lähtiessään asuntoa tai rempattua aluetta käy läpi. Pölyrätti käteen ja imuri heilumaan. Keittiön lavuaari on täynnä remonttiroskaa, tyhjiä papereita ja muovipaketteja ja jotain heidän omia henk.koht. kamojaan (eväspaperit yms).

- kylppärissä on nyt  yli viikon haissut ihan vanhoille kuivuneille viemäreille + ihan kuvailemattoman hirveälle asialle mitä en pysty edes kuvaamaan. Vessassa ei voi edes käväistä nenä lukittuna ilman yökkäysrefleksia. Toistaiseksi syy on tuntematon mistä johtuu, remonttihommista mutta siitä ei tarkempaa tietoa.

- aamulla vedet saattavat mennä varoittamatta poikki kuin myös sähköt ilman erillisiä ilmoituksia.

- jos menen aamuvuoroon ja pääsen iltapäivällä pois, saatan käydä asunnolla. Ihan vain huomatakseni että talon ulko-ovi on sepposen selällään, remonttimiehet poissa ja kaikki asunnon ovet ovat myös ovista auki ja asukkaita ei usein kotona siihen kellonaikaan. Eihä siinä ketään, telkkari ja muut arvoesineet ovat toistaiseksi vielä löytyneet paikoiltaan.

- työpäivät ovat vielä helppoja, silloin pääsen täältä edes pois tekemään jotain. Vapaapäivät ovat kamalimpia.

- herätys klo 08 ja kotoa pois alta. Kamat kassiin ja johonkin nurkkiin pyörimään iltaan asti kunnes remppahommat ovat ohi.

Se, että en saa olla omassa kotoa ja tehdä kotijuttuja ja olla vain on ihan hirveää. Pyykitkin pessään vasta yöllä ja se jokapäiväinen iltasiivous. Minulla on nykyisin jokaisena vapaapäivänä ihan mieletön päänsärky ja olen niin väsynyt että en jaksaisi liikuttaa evääkään. Minulla ja miehelläni menevät vapaapäivät usein ristiin, eli yhteinen laatuaika ja yhdessäolo ei onnistu ja että voisi olla yhdessä jossakin puuhailemassa tai edes kävelyllä.

Onneksi mies on ihana ja yrittää piristää parhaansa mukaan. Valittelin juuri kuinka naama irtoaa ja jaloissa on varmaan viiden sentin kovettumat (no ei sentään) kun iltaisin ei vaan jaksa ja päivällä on pakko olla muualla (ja en ala tekemään jalkahoitoja missään kaverien kotona).

Hää oli käynyt eilen sitten ostamassa tuollaisen Foot Spa-härdellin mihin jalat laitetaan, lasketaan vesi ja siinä on kaikkia hieromisjuttuja yms ja se odotti täällä kotona kun eilen raahaudun väsyneenä töistä kotia :').

6 kommenttia:

 1. Ei helkkari mitä touhua! Mulla olisi jo levinnyt pää tuommoiseen.. Miten te saatte edes asua siellä jos tuommoinen remontti on?? Koska jos asunnossa tehdään isompaa remonttia, jossa tulee enemmän remonttipölyä niin asunnossa ei saisi olla ennenkuin remontti on valmis ja kunnolla siivottu koska se pöly on hengenvaarallista hengittää! (olen siivooja,ja useamman kerran joutunut remonttisiivouksia tekemään)

  VastaaPoista
 2. Ihan hirveää tuo raksamiesten touhu! Hui helvetti, itse varmaan piilottaisin tietokoneen ja muut arvotavarat jonkun toisen asunnolle siihen asti, että tuo on ohi..

  VastaaPoista
 3. No huhh huh! Melkosta touhua, koitahan pärjäillä!

  VastaaPoista
 4. Koita jaksaa, ota panda-asenteella. Kuun lopussa pääset laneille turvaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillee ku mustavalkoset pandat, ne vaan mussuttaa sitä bambua on chillisti. Osta bambua, sitä myydään tölkissä kaupassa. :)

   Poista
 5. Mitä helevettiä! Tosiaan palautetta ja valitusta menee firmalle!!!

  Ok, kello 8.00 on aika jolloin asuntoihin saa mennä hommia tekemään, mutta! Jos asunnossa asutaan tulisi aina ensin koputtaa/soittaa ovikelloa ennen kuin sinne asuntoon saa mennä. Ja ei todellakaan saisi asuttujen asuntojen ovi pitää pitkin päivää auki! Sehän tarkottaisi sitä että ihan kuka vain kaduntallaajakin voisi tuosta noin vaan ohimennen piipahtaa vieraisillle!

  Asutussa asunnossa tulisi myös siivota päivän päätteeksi jälkensä ja varsinkin kaikki eväspaperit ja muut paskat!

  Todella asiatonta toimintaa.

  TUollaista ei todellakaan tarvitsisi sietää, sen lisäksi et siinä remonttihelvetissä muutenkin paskaa asua niin, että siitä tehdään vielä normaalia hirveempää!


  Et valitusta ja valitusta vaan menee! Ja jos tapaat naapureita niin kannattaa kysellä onko heillä samaa hommaa? Saisi jotain yhteistä valitusta menee niin olisi painoarvoa varmasti enemmän?

  VastaaPoista