torstai 14. maaliskuuta 2013

Kokeilussa puuteri/meikkipuuterit by Maxfactor

Käytän kasvoillani todella vähän meikkiä, mutta haluan silti että ne vähäisetkin meikit ovat minulle täysin sopivia ja sellaisia mitä en vaihtaisi koskaan muuhun vastaavaan tuotteeseen. Monesti minun tekee mieli kokeilla kuitenkin aina uusia juttuja, se on kai tämä ikuinen kokeilemisen halu näiden kosmetiikkatuotteiden kanssa.

Meikkipuuterin kohdalla olen kokenut WAU-elämyksen, mutta sama elämys on vielä kokematta puuterin kanssa. En käytä puuteria läheskään aina -saatika jaksaisin lisäillä sitä pitkin päivää-, mutta kyllä se tiettyihin tilanteisiin tuo sen haluamani viimeisen silauksen ja tasaisen heleyden kasvoille. Puuteria vähäisesti käyttävänä voisi minun luulla tyytyvän ihanok-puutereihin, mutta ei. Vaikka käyttäisin tuotetta vähän, haluan sen olevan silti se WAU-luottotuote joita minulla on mahdollisesti jopa vain yksi mihin turvaudun aina vaan yhä uudestaan. Nyt laatikoissani pyörii esimerkiksi neljä nojooihanok-puuteria mistä yksikään ei ole juuri sopiva, argh.

Facefinity Compact, Créme Puff, Loose Powder

Minulla on nyt testauksessa kolme MaxFactorin tuotetta, hieman "vanhempaa" ja uudempaa. Kahdessa ensimmäisessä (vas) on meikkipuuterin ominaisuudet ja viimeisin on myös ammattilaistenkin ihastelema irtopuuteri. Katsotaas kuinka kavereiden käy! Kaikista kolmesta minulla on vaaleimmat sävyt.


Kameralle oli hieman haastavaa taltioida tulokset samalla tavalla kuin silmä ne näkee, mutta ehkä tämä antaa pientä osviittaa.

Suonen vasemmalla puolella on iholle töpöteltynä Facefinity ja suonen oikealla puolella Créme Puff. Facefinity muuttuu ihollani punarusehtavaksi kun taas Puff menee selkeästi oranssin puolelle. Loose Powderista on alempana kasvoswatchaus.


Créme Puff
Créme Puff oli minulle suuri pettymys.
Purkin kansi on ensinnäkin liian heppoinen eli siinä osat eivät naksahda paikoilleen vaan korkki painetaan kevyesti kiinni ja vedetään auki. Mikäli nostan purkin pöydältä kurkista pohja tavaroineen putoaa kolisten lattialle, kannen irtoaminen tapahtuu helposti purkin pyöriessä myös käsilaukussa.

Käytän meikkipuuterien/puuterien kanssa omia siveltimiä, mutta putelin mukana tulevan tulisi olla edes jokseekin toimiva reissuja ja kuljetusta ajatellen (minä ainakaan jaksa erillistä sivellintä ottaa reissuille mukaan). Puffin mukana tuleva vippa on suoraansanottuna aivan kamala.

Se on kovaa ja karheaa vanua mikä tuntuu iholle hieroessa/töpötellessä hirveältä. Aavistuksen herkkä kasvojeni iho alkoi jopa hieman punoittamaan kun käytit tätä! Vanu koskiessa oikein kahisee, niin karhea ja tunkkainen se on materiaaliltaan, hyi. Ylemmässä kuvassa sen kammottava materiaali näkyy todella selkeästi, alempi kuva hieman huijaa sen näyttämään pehmoiselta ja viattomalta puuterivipalta. Siihen myös kaikki puuterijämät tarttuvat kuin tauti ja suorastaan imeytyvät vanun sisälle, hyi2.


Noh, onkos itse puuteri rasiaansa ja vippaansa parempi?

Valitettavasti ei minun mielestäni. Puuterissa on puutereille hyvin epätyypillinen parfyymimäinen haju. Haju imeytyy leijailee kaikkialle jo pelkästään korkkia avatessa. Vanhat rouvat jotka tykkäävät tunkkaisista ja hajuhermoja murhaavista mummotuoksusta tykkäävät luultavasti myös tämän hajusta. Kuka haluaa töpötellä kasvoillensa tällaista? Se iho jäi nimittäin myös kasvoille leijumaan.

Puff oli vaalein myytävä sävy ja se oli minun vaalealla ihollani se taittui täysin oranssiin. Se tuntui myös (kosteusvoide alla) hyvin kuivattavalta ja tarttui ihoon kuin tauti.

En keksi tästä tuotteesta nyt mitään hyvää sanottavaa. Joku voi siitä tykätä, irtoilevasta kannesta ja mummohajusta huolimatta mutta minä en tykännyt yhtään.  


Max Factor Facefinity Compact sävy Porcelain
Onpas kiva päästä kehumaan äskeisen tilityksen jälkeen. Tämä nimittäin oli aivan mainio kaveri meikkipuuteriksi. Iholle töpöteltynä ei tuntunut (kosteusvoide alla) kuivattavalta eikä tarrautunut ihoon taudin lailla kiinni. Peitti ihon pientä epätasaisuutta ja oli hajuton (hei, näiden kuuluukin olla joten mitäs ihmettä créme puff?). Levittäessä kalkkilaivankapteenit saavat olla varovaisia, jo pienen kerrostamisen jälkeen iholla oli havaittavissa punarusehtavia laikkuja eli tunkkainen ja liian tumma lopputulos on helppo saada aikaiseksi. Mukana tullut vippa oli sellainen kuin niiden kuuluukin olla, pehmeä ja miellyttävä iholla.


...Mutta hei mikä on tämä pakkauksen koko :D? Hurja mötikkä mikä pysyy tämmöisen minikätösen kädessä tuskin laikaan.

Jos kaipaa meikkipuuterin ominaisuuksia edullisesta kosmetiikkasarjasta ja ei ole ihan niiiin valkoinen kuin minä, tätä suosittelen kokeilemaan vertailuja tehdessä.


Mikäli taas haluaa kalkkilaivankapteenille sävynsä puolesta paremmin sopivan, kauemmin iholla kestävän ja kompaktimmassa koossa olevan meikkipuuterin suosittelen kääntymään selektiiviseltä puolelta Cliniquen meikkipuuterin puoleen :). Se on oma henkilökohtainen suosikkini ja minulla on jo toinen kierros menossa saman meikkipuuterin kanssa, edellinen kun eläkepäiviään viettäessä koki karmivan kohtalon :(.


Loose Powder
Tämä oli oikein mukava läpikuultava puuterituttavuus!

Puuterin mukana tulee pehmoisen vipan lisäksi verkko joka annostelee määrän eli puuterin liikakäyttöä ja annostelua on helpoitettu. Loose Powder tekee hommansa hyvillä arvosanoilla, mutta en saanut siitä sen suurempia viboja ja kaipaisin vielä ehkä jotain lisää.

Minulla on katse kuitenkin jo tulevaisuudessa ja eräässä paljon kehuja saaneessa irtopuuterissa joka on selektiiviseltä puolelta. Katsotaan raaskinko levittää kukkaronnyörejä ja sellaisen hankkia, pysykäähän kuulolla :).


No menkööt "hieno" pällinaamakuva, puhelinlaatua ja ilmettä taas parhaimmillaan... Ja ei, ylähuulen vasemmassa yläkulmassa ei ole huuliherpes vaan pisamia huultentajalla jonossa, sama jonostyle näkyy myös saman naamapuoliskon silmän alaluomen sisänurkassa :D.

Tästä katsottuna vasemmalla naamapuoliskolla ei ole mitään ja oikealla on Loose Powderia töpötelty koko kasvopuoliskolle. Nenäpielen punoitus on saatu hillittyä, ihon väriltään hieman tasaisemmaksi ja iho näyttä kuulaammalta ja ehkä myös hieman raikkaammalta.

6 kommenttia:

 1. Minä olen tuota Compactia nyt käytellyt muutaman kuukauden ja oikein tyytyväinen olen ollut! Olen myös tosi vaalea joten tuo vaalein sävy sopii minulle oikein hyvin (: Valtava peili ja nuo reiät sienen alla ehdotonta plussaa, pääseepähän ylimääräinen kama varisemaan pois eikä jää sisälle sotkemaan. Puuterista onkin kyllä enää kohta vaan reunat jäljellä kun ahkerasti olen käyttänyt :D Ostaisin uudestaankin jos vaan hinta ei olisi niin kova!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reiät sienen alla olivat kyllä myös plussaa, unohdin mainita ne tekstissä näköjään kokonaan!

   Joo MF:n tuotteet kun eivät ole aina niistä edullisimmista päistä, etenkään ripsarit ottaen huomioon että kyseessä ei ole selektiivinen merkki :/.

   Poista
 2. Mullakin on tuo Compact ja sama sävy kuin sulla, mutta olen todennut sen taittavan ihollani aivan liikaa punaiseen vaikka laittaisin kuinka varovasti, eli kannan tuota käsilaukussa lähinnä peilinä :D Muuten kyllä loistava tuote, jos olisi vielä joku vaaleampi..

  Tuo Clinique alkoi kyllä kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tutustumaan ehdottomasti Cliniqueen :)! Laivan taxfreestä saa edullisemmin kuin maista, tai sitten mansikkanetistä tilaamalla.

   Poista
 3. Mä oon itse ihastunut irtopuuterissa Crimasin sävyttömään! Monesti kun tuntuu että on erittäin tuskaista löytää oikean sävyistä puuteria.. sen jälkeen kun olet ensin metsästänyt oikean sävyisen meikkivoiteen!

  Vielä kun saisin löydettyä myös kakkupuuterina sävyttömän (jollain merkillä oli, en nyt vaan pirukseen muista et millä) ni avot! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkivoide ja puuteri tuntuvat olevan kuin farkut, ikinä ei löydy mitään hyvää ainakaan edullisilta malleilta ja merkeiltä :D

   Poista