tiistai 26. maaliskuuta 2013

Grillattu banaanijälkiruoka feat maailman paras vaniljajäätelö

Pitkästä aikaan keittiöjuttuja ^___^. Kerron teille herrrkullisen, helpon ja todella nopean jälkiruokareseptin jonka voi valmistaa joko grillissä tai ihan tavallisessa uunissa. Tämän osaavat ihan kaikki tehdä eikä valmistaminen ole sotkuista.

Photobucket

Lähtökohtaisesti en pidä hedelmistä lämpöisinä ja esimerkiksi friteerattu banaani on hirveintä ikinä. Pidän kuitenkin ananaksesta pitsassani tai mikäli se on grillattu tai friteerattu.

Tämä herkku on kokeilemisen arvoinen, ja monet kaverini jotka suorastaan vihaavat banaanin makua (kylmänä tai lämpöisenä) ovat hyvin suurista ennakko(yökkäily)luuloista huolimatta tykästyneet tähän jälkkäriin :). Eli kannattaa kokeilla vaikka ei niin suuri banaaninystävä olisikaan.

Photobucket

Tarvitset:
* banaaneja
* suklaata (käytin itse Fazerin sinistä)
* vaniljajäätelöä (Lidlin Eissternin ainoa ja oikea ;))

1. Tee banaaneihin yksi pitkä viilto ja laita paloitellut suklaapalat banaanin sisälle. Käytin itse tavallista Fazerin sinistä, sillä tummasuklaa olisi tehnyt jälkkäristä minun makuuni liian ätlökän. Muutoin käytän jälkkäreissä ja leivonnaisissa aina tummaa suklaata.

2. Laita banaanit grilliin/uuniin

3. Suklaa sulaa banaanin sisällä nopeasti (riippuen tietty uunin/grillin tehosta/lämmöstä/tähtien asennoista) ja vaikka banaanin ulkokuori muuttuu kokoajan mustemmaksi ei banaani itsessään kuoren sisällä lähde tummumaan tai palamaan. Muutama minuutti riittää, ensimmäisen kuvan banaani sulan suklaansa kera on valmiin annoksen merkki.

Photobucket

Kun banaani on valmis suoritetaan lusikalla kirurginen banaanitoimenpide.

Avaan banaanin viiltokohdasta ruokailuvälineellä ja lusikoin sekaan mukaan vaniljajäätelöä sotkien sisälmykset khauniishti sekaisin. Lopuksi lusikka käteen ja alan lappaamaan herkkua ääntä kohti ^___^.

w-commerce

Paras vaniljajäätelö on muuten Lidlissä myytävä Eisstern Bourbon Vanilla. Muovipakkaus on litran kokoinen ja se maksaa muistaakseni 3€.

Jätski on ihanan runsaan kermainen, sellainen mikä oikein sulaa suussa ja maistuu oikealle vaniljalle eikä esanssimömmöille kuten tosi moni muu "aito vaniljajäätelöä". Valio, hyi.

12 kommenttia:

 1. Tätä tehdään aina partiossa nuotiolla <3 Joskus ollaan taidettu uunissa kokeilla, mutta kyl se tunnelma on parempi ulkona hyytävän kylmässä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kuin kahvia keittelee nuotiotulen äärellä tai makkaraa namnamanm <3

   Poista
 2. Toi jätski on niiiiiin hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Oletko kokeillut sitä suklaaversiota? Sekin on herrrkkkkkua.

   Poista
 3. Hei mä teen tätä kans sillon tällön! Hyvää on!

  VastaaPoista
 4. Tätä ei olis pitäny vilkaista töissä... nyt alkas pahasti tehdä mieli tämmöstä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiäh kiäh kiäh >:]

   Ruokablogien lukeminen ennen ruokkista on pahin nakki.

   Poista
 5. Namnanamnamnam, toi on ehkä parasta ikinä :P

  VastaaPoista
 6. Mä oon banaaniallerginen, mutta toi jäätelö, se on niiiin hyvää. Ja hei ei se mitään, mä voin syödä pelkkää suklaata sen kanssa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Buahahaah ;D. Minua alkaa banaani joskus kirvelemään suuta, mutta ei koskaan grillattu versio.

   Poista