keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Mies testaa: Bulldog - Natural Skincare


Sain Polhem PR:n Showroomilta goodiebagin joka sisälsi paljon mielenkiintoisia tuotteita etenkin miehille. Kantaessani paperikassin kotia mies rapisteli paperikassia ja tutki purkkien takaosia konkaribloggaajan elkein ja pian kylpyhuoneen ammetta reunustivat ruttukuonoiset ihonhoitotuotteet.

Ryhdyttiin tuumasta toimeen ja tästä päivästä alkaen blogistani löytyy uusi aluevaltaus ja tunniste elikkä Mies testaa. Mr. Panda ja kotilekuri -nimitykset eivät saanut suurta suosiota, joten kirjoittaja lyhentää itsensä lyhyesti ja ytimekkäästi POMiksi eli tattarataa Piece Of Men!
Nyt minä poistun koneen äärestä ja sysään läppärin miehen kätösten alle, hoida homma P!
Bulldog Natural Skincare
Englantilaisen Bulldog Natural Grooming -sarjan tuotteet sisältävät runsaasti eteerisiä öljyjä ja muita luonnon tehoaineita, jotka toimivat parranajossa, puhdistuksessa ja kosteutuksessa ylivertaisesti. Tuotteet eivät sisällä kemikaaleja, kuten parabeeneja, natriumlauryylieetterisulfaattia tai keinotekoisia väriaineita ja hajusteita. Bulldog-tuotteissa ei käytetä eläinperäisiä ainesosia eikä niitä testata eläinkokein. Tuotteet ovat dermatologisesti testattuja. 

Original Face Scrub 11,50€
"Kasvokuorinta poistaa hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa ja edesauttaa solujen uudistumista antaen iholle terveen hehkun. Kookospähkinän ja hohkakiven rakeet kuorivat ja uudistavat ihoa, karitevoi kosteuttaa, ja ruusunmarjaöljy ravitsee ja rauhoittaa ihoa. Suositellaan käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa."

Tuoksuu ehkä hieman liian luonnonmukaiselta, eikä ehkä niinkään sporttiselta, kuin useimmat miesten tuotteet. Tämä ei tietenkään ole mikään ongelma, mutta saattaisin tottumuksesta silti valita jonkin hieman raikkaammalta tuoksuvan tuotteen. Iho tuntuu käsittelyn jälkeen raikkaalta ja puhtaalta, eikä liian kuivalta.

Sensitive Moisturiser 14,50€
"Erityisesti herkälle iholle suunniteltu miedontuoksuinen kosteusvoide sisältää kahta eteeristä öljyä, kosteuttavina ja rauhoittavina ainesosia on käytetty mm. aloe veraa, karitevoita, jojobaa ja auringonkukkaöljyä."

Vaikka kasvojen kuorinnan jälkeen ei tunnu siltä, että iho on kokoa liian pieni, niin silti on kiva viimeistellä tulos jollakin kosteuttavalla aineella. Kyseinen kosteuttava voide on todella riittoisaa, jonka takia voidetta tuleekin laitettua helposti liikaa ja sitä saakin sitten hieroa kasvoihinsa jonkin aikaa. Ollessaan kuitenkin vesipohjainen, olo ei jää kovinkaan öljyiseksi vaan kuivuu melko nopeasti. Voide on testatuista tuotteista ehkäpä raikkaimman tuoksuinen.


Sensitive Shave Cream 8,90€
"Erityisesti herkälle iholle suunniteltu miedontuoksuinen parranajovoide sisältää kahta eteeristä öljyä, kosteuttavina ja rauhoittavina ainesosia on käytetty mm. aloe veraa, karitevoita, jojobaa ja auringonkukkaöljyä."

Yleensä ajan parran koneella, mutta tuotetta kokeillakseni päätin käyttää partaveistäni. Kyseessä on siis parranajovoide, eikä vaahto tai geeli. Se ei siis vaahtoa juurikaan. Ajaminen tuntui lähes samalta, kuin tavallisillakin aineilla, mutta mikäli ainetta on erittäin vähän voi olla hankalampaa erottaa rajaa ajetun ja ajamattoman kohdan välillä, mikäli sänki on erittäin lyhyt. Tuoksu on saman tyyppinen kuin muissakin tuoteperheen tuotteissa, joissa ilmeisesti patchouli tuoksuu läpi tai sitten joku muu laventelimäinen tuoksu josta en aivan saa kiinni.

Anti-Ageing Moisturiser 20€
Erityisesti kypsän ihon voide ikääntymisen merkkejä vastaan. Hirssiuute madaltaa juonteita ja kiinteyttää ihoa. Ainutlaatuinen yhdistelmä 5 eteeristä öljyä kosteuttaa ja ravitsee ihoa.

Anti-ageing kosteusvoide on lähes samanlainen koostumukseltaan, kuin sensitive kosteusvoide. Tämä käy ilmi jo voiteen luetelluista ainesosista, jotka ovan lähes puoleenväliin listaa täysin samat keskenään. Kuitenkin vaikuttavissa ainesosissa on melkopaljon eroja. Hajusteena paljon käytetty bergamotti antaa tuotteelle hieman voimakkaamman tuoksun, mikä ei kuitenkaan omaa nenääni niinkään miellytä, toisin kuin kauniimpaa pandaa... Tunne iholla on siis jokseenkin sama kuin toisessa kosteuttavassa voiteessa, mutta ilmeisesti joitain ikääntymisen merkkejä ehkäiseviä tekijöitä on voiteeseen lisätty.

By the way... Kun emäntäni on netistä tartuttanut itseensä tavan lyhentää tuotteiden ainesosat inc, ja alkuperäinen sana on ingredients, niin mistä tulee lyhenne inc? Tätä olen myös muissa blogeissa havainnut. Inc. lyhennettä käytetään englannin kielessä sanan incorporated sijaan, joka vastaa meidän lyhennettä Oy. No mutta menköön nyt kun on mennäkseen.


Original Deodorant 11,50€
Ihoystävällisen deodorantin aktiiviset ainesosat antavat tehokkaan suojan koko päiväksi, vähentävät bakteerien kasvua ja rauhoittavat kainaloalueen herkkää ihoa. Tuote ei sisällä synteettisiä väriaineita, hajusteita, parabeeneja tai alumiineja

Deodorantti ei tuoksu kovin raikkaalle. Se kyllä peittää hien hajun, mutta ei ole varmaankaan useimpien meistä mieleen. Tuoksu on ehkäpä hieman laventelimäinen, joten mikäli sen tuoksusta pitää, voi tämä Bulldogin tuoteperhe sopia hyvin juuri sinulle!

Tuotteiden ulkonäöstä muutama sananen:

Testissä olleet tuotteet olivat kuvanmukaisissa valkoisissa tuubeissa, joista on miehiseen makuun selvästi luettavissa, mitä mikäkin purkki mahtaa sisältää. Toisin kuin emännän purkeissa, joissa on koko pakkauksen pituudelta tekstiä ja kuvauksia tuotteen ominaisuuksista ja lopussa löytyy pienellä fontilla: Shampoo. Yksinkertainen tyylikäs ulkonäkö on houkutteleva, eikä sanat "natural skincare" tuo mieleen mitään viherpiipertäjä-luomu-tuotetta (vaikka ei minulla mitään viherpiipertäjiä saatika luomua vastaan ole). Hintatasoltaan tuotteet ovat mielestäni kohtuullisia sekä melko laadukkaan oloisia. Ylipäänsä tuotteet ovat sopivan miehekkäitä ja luonnonmukaisia sopiakseen tyylikkääksi lahjaksi tai omaan arkikäyttöön.

Bulldogin tuotteita löydät Kicks-myymälöistä sekä Helsingin Stockmannilta.

- POM

2 kommenttia:

 1. "Lyhenne INCI tarkoittaa kansainvälistä kosmeettisten ainesosien nimistöä (International Nomenclature Cosmetic Ingredient)."

  Eli tämmöistä on INCI-nimen takana. Ja se pitäisi siis kirjoittaa aina isolla, kun kerran on lyhenne :) Tuskin kuitenkaan kosmeblogeissa häiritsee.

  Mähän sain sillon nämä samat tuotteet testiin myös, ja aika samoilla linjoilla olen! Kyllähän noita hätätapauksessa minäkin käyttelin, eli tuoksu ei ainakaan ole "liian miehinen" mitenkään :)

  VastaaPoista
 2. Hei, wow, mies jopa kirjoittaa itse! Mä jouduin kirjoittamaan miehen suullisen esityksen pohjalta, ei se ois sentään niin paljon jaksanut panostaa. Lisäksi se tarvitsi vähän haastattelua: "Entä tuoksu? Natisevan puhdas? Hinta?" :D

  Ja joo, INCI, ei mikään INC. Opetetaan mies oikeille tavoille, kohta se jo seisoo meidän miiteissä pohdiskelemassa silikonien hyötyjä ja haittoja. :)

  VastaaPoista