torstai 17. tammikuuta 2013

Ajatuksia ripsipidennyksistä, kyllä vai ei?

Photobucket
Uimarannalla auringon ja miehen syleilyssä

Portugalissa ihmiset olivat ihan ihmeissään kun ruskeasilmäisten valtavirrasta saattoi bongata vihreäharmaakeltasilmäisen henkilön. Täällä Suomessa silmäni näyttävät lähes aina harmaasinikeltaisilta, mutta auringon vähänkin paistaessa silmäni vihreä väri tulee keltaisen kanssa voimakkaasti esille. Portugalissa auringosta sai nauttia kokoajan ja useinkin huomasin pysähtyväni heijastavien näyteikkunoiden tai peilien eteen ihastelemaan vihreäkeltaisia silmiäni ^______^.

Mieheni kertoi ihastuneensa minun katseeseeni ensimmäistä kertaa tavattuamme. Paikkana oli 3T rautiovaunu, eli silmäni tuskin kylpivät vihreäkeltaisuudessaan. "Sulla oli niin veikeä katse, sellainen pysäyttävä ja tommoset erikoiset sinertävänharmaat silmät!".

Muutamien muidenkin saamieni silmä- ja katsekehujen saattamana halusin korostaa silmiäni ja katsetta vielä enemmän. Ripseni ovat kuulemma pitkät (8-9mm) ja niitä on paljon ja ne ovat paksuja. Silti en tunnu saavani haluamiani viuhkaripsiä vaikka käyttäisin mitä pulleuttavia ja näyttävyyttä tuovia ripsareita. Ainoastaan liimaamalla pidemmät irtoripsitupsut silmän ulkonurkkaan olen tykännyt kaikista eniten lopputuloksesta.

Leikin ajatuksella hankkia bloggaajari- eikun siis ripsipidennykset.

Photobucket

Ripsipidennyksien vakinaistuttua Helsingin katukuvaan minulle on iskenyt niistä kuitenkin ähky. Kulmakarvoihin asti ylttäviä solmussa olevia hämähäkkiripsiä tuntui olevan jokaisella ruokakaupan kassatytöllä, vaateliikkeen myyjättärellä, kahvilatyöntekijällä, asiakkaillani... ihan kaikilla! "Hei mikä roska sulla on tossa rips- ai se onkin irtotimantti joo ei mitään sittenkään".

Sopivasti näyttävät viuhkaripset ja siistillä lopputuloksella ovat kauniita, mutta niitä näkee harmittavan paljon. Valitettavasti usein törmään täysin tasapitkiin superhentoisiin tai liian raskaisiin 16mm ripsipidennyksiin jotka menivät silmän ulkonurkasta aivan liian "pitkälle" alas (eli liian pitkää ja liian suurta määrää laitettu ulkonurkkaan) tehden silmistä alakuloiset ja jopa surulliset. Kurjalta näyttää myös silmät missä on enää vain viisi irtokarvaa kiinni (plus se timanttikoriste) ja nekin ovat tuhannen solmussa keskenään. Lähialepan kassaneidin -vähintään- puolen metrin irtoräpsyt saavat otsatukkani lentämään niskaan hänen kysyessä S-korttini perään silmiä nätisti räpytellen. True story.

Photobucket
Alaripsissäkin on ihan mukavasti pituutta

Tykkäisin laittautumista vähällä vaivalla ja lyhyessä ajassa. Tykkäisin kun saisin jättää yhden meikkausvaiheen väliin lähtiessäni töihin. Tykkäisin näyttää huolitellulta ja laitetulta vaikka en olisi tehnyt naamalleni mitään.

Vaaleilla ripsillä tämä ei ole mahdollista, minun pitää aina pistää silmät päähän (kajaalia sekä ripsaria) ennen kuin lähden ihmisten ilmoille. Minulle ei ole ongelma lähteä silmättömänä lähipostiin tai ruokaostoksille, mutta kun valjuus silmissä :/. Ilman rajauksia silmäni ovat vain kaksi pallukkaa jotka ovat isketty päähän kiinni.

Kulmakarvojen vaaleuden ja niiden meikkaamisen voi skipata kestovärjäyksen (ammattilaisella tai kotona), avulla, mutta ripsissä kestovärjäys tekee vain ohuen rajauksen silmilleni ja pohjasävyn karvoille valmiiksi. Kulmaluuni haukkaa ripsistä ison palan, eli joudun "pohjasävyn" jälkeen iskemään vielä kunnon riparikerrokset että karvat tulevat kunnolla esiin.

Olen myös laiska pesemään ripsarimeikkejä iltaisin silmistä pois. Siinä missä nassu käydään kasvovedellä ja vanulapulla sipaisten läpi, pitää ripsiä hinkkailla hankkailla ja painella.

Rutiinillahan nuo hommat menevät jo monen vuoden kokemuksella, mutta fantasioin silti salaa että voisin jättää kaikki yllämainitut asiat tekemättä.

Photobucket

Puheita joihin joihin olen törmännyt ja jotka saavat monet luopumaan pidennyshaaveistaan sekä omat pohdinnat väittämien perässä.

"Omat ripset näyttää niin paljon surkeammalta pidennysten jälkeen!"
- No eikös sama efekti tule kun on esimerkiksi pitänyt illan/päivän irtoripsiä ja vedät päivän päätteeksi ne silmistä irti? Tai putsaat ripsatut ripset silmämeikeistä luonnontilaan? Entäs kun otat hiuspidennykset pois hiuksistasi ja peilistä katsoo pelkkä oma liru (lue oikeasti paksu) hiuspehko?

Ihminen tottuu yllättävänkin nopeasti uusiin asioihin, niin tottakai entinen korostuu sen jälkeen vielä enemmän. Ei pelota, seuraava kysymys.

"Omat ripset kärsivät ja ne tippuvat kokonaan pois!"
- Ripsipidennykset oikein laitettuna ja tehnynä eivät tee hallaa omille ripsille. Panosta siis tekijään ja paikkaan, se kaikista halvin, nopein ja kaikillatavoin epämääräisin on tässäkin asiassa vaaranmerkki.

Samaan väitteeseen olen törmännyt myös hiuspidennysten osalta; "omat hiukset vaurioituu ja tippuu päästä kun ottaa pidennykset!". Tottakai jos liian ohkaisiin ja hentoisiin hiuksiin/ripsiin laitetaan liian raskaat karvat, niin kyllähän se oma karva surkuttelee siellä alla. Ota siis selvää eri tekijöistä, vertaile ja googleta. Paha kello kantaa kauimmas, eli negatiiviset käyttökokemukset löytyvät internetistä hyvinkin nopeasti.

"Ne on niin kalliit ku huolloissa pitää rampata kokoajan!"
- Huolloissa suositellaan käymään neljän viikon välein. Mikäli huollossa ramppaa "kokoajan", on se aina kirjaimellisesti rasittavampi vaihtoehto omille ripsille. Kuukaudessa on noin viisi viikkoa. Eli kerran kuussa minulla tulisi menemään huoltoihin rahaa 37-60€.

Ripsihuoltoon menevä raha menee aina johonkin - mihin ja koska on eri juttu ja riippuu tilanteesta. Ajattelin tätä ripseilyä itsekin alussa kalliina hommana, mutta eipä tuo nyt poikkea mitenkään "randomostoksesta" kun miettii mikä hyöty niistä tulee monessakin mielessä.

Olen työssäkäytävä ihminen eli sou vat?
Sitähän varten töissä käydään että voin tehdä rahalla saatavia juttuja mitä haluaa ja mistä pitää?

"Mitä jos se tekijä onkin ihan pee ja tekee rumat ripset!?"
- Kuinka monta kertaa olet käynyt pettymässä eri kampaajalla, hammaslääkärissä, lääkärissä, sisustussunnittelijalla, treffeillä tai vaikka huonoilla festareilla ennen kuin se oikea on osunut kohdalle? Niin.

Kannattaa googletella, kysyä tutuilta ja vaikka ihan tuntemattomaltakin että hei missä käyt jos bongat kadulla ihanat viuhkaripset.

"Kai sä tiiät että kun laitat luomiväriä niin sen poispeseminen on ärsyttävää pikkutarkkaa nussuttelua?"
- Niin on moni muukin asia tässä elämässä, että ei kun hymy pi- eikun pyllyyn ja hommiin!
(Kiitos eräs tv-sarja tästäkin aivomadosta)

"No entäpä se sisäinen kauneus?! Toi on niin feikkii!12"
Creepy Willy Wonka

15 kommenttia:

 1. allekirjoitan itse nuo kaikki kohdat! (; Itelläni on ollut pitkään ripsienpidennykset ja itsekin olen kouluttautunut niitä tekemään joten u go girl! (: Jos löydät hyvän tekijän vielä nii pidä siitä kiinni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehoitatko sinä vaalearipsisten kestovärjäämään ripsensä ennen laittoa? Jotkut pitävät sitä ihan turhana, mutta minä pidän taas vaaleita "tyvejä" irvokkaana mitkä näkyvät sieltä alta :D.

   Poista
  2. no sen voi tehdä paria päivää ennen kun ripset voi sen jälkeen olla melko liukkaat mutta samaan tahtiinhan se vaalea ripsiosa sieltä sitten kasvaa että enpä tiedä onko siinä niinkään järkeä (:

   Poista
 2. Haha, repesin tolle viimeiselle ihan täysin.

  Mun pitäisi luopua joko bussikortista tai salijäsenyydestä ripsipidennysten kustantamiseksi, mutta jos tilanne ei olisi ihan näin tiukka, hankkisin sellaiset varmasti itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Hankit sellaiset megaräpsyt, että joka aamuinen ylösnousu sängystä käy niiden painon vuoksi pienestä treenistä?

   Poista
 3. Minä otin häihin hillityt ripsipidennykset ja ne oli niiiin helpot häämatkalla hikoillessa ja auringossa. Iloa kesti tosin sen 2 viikkoa ja sen jälkeen räpsyjä ei montaa näkynyt. Kävin ripsihuollossa 4 viikon päästä laitosta ja tyyppi veloitti lähes alkuperäisen ripsienlaittohinnan "kun et tullut aiemmin" ja alunperin huollon piti kuulua alkuhintaan.. Minulle liian kallista touhua ja vaatisi turhan usein huoltoon raahautumista, mutta kernaasti käyttäisin jos vaikka joku tuttu tekisi edullisemmin. Ihan pienetkin pidennykset kirkastavat ilmettä huomattavasti ja tekevät laittautumisesta nopeampaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kävipä tuuri :/.

   Voisin kuvitella näiden olevan superkivat erityisesti lomalla ja juhlissa niiden helppouden takia :).

   Poista
 4. Hajosin tolle viimeselle kuvalle, etenkin kun oon nähnyt siitä niin miljoona eri versiota, joista kaikki yhtä mainioita. Itse en voi ripsipidennyksiä edes ajatella, kun nykyisetkin räpsyttimet on linsseissä kiinni, jos ripsaria käyttää ja unohtaa taivuttaa. Kivat nää silmälasit... Ne on kyllä hyvin tehtynä kauniit, mutta tosiaan, oon itekin nähnyt noita solmussa olevia "moi, tarantella kuoli silmilleni" -ripsiä ihan liikaa... Tosin, en usko että hankkisin niitä ripsipidennyksiä, vaikka sellaiset voisinkin ottaa, koska olen ikuinen vastarannankiiski KAIKESSA ja pärjään näillä omillakin avuillani ihan jees. Osaan kyllä kuvitella miten ahdistavaa olisi tosiaan olla aivan vaalearipsinen, koska muistan miten lukioaikoina kaverini (hyvin valkotukkainen luonnostaan) tuli kerran kouluun ilman ripsaria ja kaikki kyselivät, että onko hän kenties sairas, kun näyttää noin oudolta... >_>

  VastaaPoista
 5. Ainahan sitä ei voi kokeilla :) Jos ei tykkääkään, niin voi käydä sitten poistattamassa.

  Mulla ei itsellä ole hinkua lisäripsiin, kun omatkin on jo suhteellisen tuuheat ja kivat ja ripsarilla vielä paremmat. Enkä millään jaksaisi erityishuoltoa mitä ne ripset vaativat (ei öljypuhdistusaineita jne.) vaikka toisaalta totuin aikoinaan rakennekynsiinkin tosi nopsaan. Ei vaan oo mun juttu nämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sehän on vain yhden puhdistustuotteen vaihto toiseen :). Ja eikä niitä ripsiä tarvitse putsarilla edes hinkkailla, en näe itse ainakaan tarvetta vetää ripsipidennysten päälle vielä kerrosta ripsiväriä :D.

   Poista
 6. No mä oon siis ihan rakastunut omiini ja kaksikin superhyvää paikkaa löysin joissa toisessa nyt käyn vakkaristi. :) On myös plussaa että se ripsi-ihminen on mukava ja sen hengitys ei haise pahalta! :D

  Mä käyn huollossa 3 viikon välein, koska kyllä tossa kahden viikon päästä alkaa vähän koloja olla ja haluan, että ois hyvännäköset koko ajan. 57 euroa kustantaa mun huolto ja halvemmallakin sais, mutta kyllä hyvästä työstä nopeassa ajassa maksaa kiltisti.

  On nää vaan niin kätevät, en enää luomia meikkaa mitenkään, vähän vaan alaripsiin ripsaria jos ehdin ja jaksan. Mutta toki välillä menevät solmuun tai tarttuvat kii alaripsiin. Ja muun meikin pesu pitää suorittaa varovasti ja vähän nukkuessakin kattoa ettei ihan lyttää.

  VastaaPoista
 7. itekkin oon miettinyt ripsien ottamista. Mutta olen saanut niin yliannostuksen ylipitkistä timanttirpisistä joka paikassa.

  VastaaPoista
 8. Suosittelen! Itsekin ottaisin ripsipidennykset takaisin jos mulla olisi varaa ylläpitää ne siisteinä, mutta nyt kun mulla on muutto tulossa ja joudun keskeyttämään koulun jne niin tarvitsen jokaikisen sentin säästöön. Tyydyn Lancomen Hypnosen Doll Eyes ripsariin... :D

  VastaaPoista
 9. Kuukaudessa on 4,35 viikkoa, saman tuloksen saan myös karkausvuosille kahden desimaalin tarkkuudelle pyöristettynä. *pilknus* Itse argumenttiin tuo erimielisyyteni kuukauden viikkojen määrästä ei vaikuta, ei tuo kallista ole jos sen itselleen kokee tärkeäksi. Samaa hintaa kuin rakennekynnet, kerran kuussa mä niitä huollatan.

  Mun mielestä ripsienpidennykset saavat näyttääkin epäaidoilta, samoin kuin rakennekynnet, rajansa toki kaikella. Överipitkiä ja överituuheita tulee vähän liian usein vastaan. Niistä tulee vähän sellainen tuksufiilis, jostain syystä ne överiripsien kantajat on yleensä muutenkin vähän tuksahtavia. :D

  Tuo on kyllä niin totta, että niihin tulee ähky Helsingissä, bloggaajaripsien sijaan niitä vois sanoo ruokakaupan myyjien ripsiksi. :D Ihan samaan tapaan rakennekynsiä on joka toisella täällä. Onkohan tuolla maakunnissa sama tilanne? Osaako joku kertoa?

  Mä haluun pidennykset hiuksiin, mut en usko että ne toimii mun luonnonkiharatakkutukassa. Varmaan rastoittuu omien kanssa. Ja mitä mä teen kun värjään hiukset kerran kuussa? Eikös niiden kuuluis pysyä useita kuukausia? On mullakin ongelmat elämässä. :D

  VastaaPoista
 10. Mä rakastuin ripsienpidennyksiin, mutta mun ripset on niin heikot, että jouduin käymään kahden viikon välein huollossa. :( Ja ei ole tekijän taidoista kiinni vaan mulla on aika liukas ripsilaatu ja kuidut putoilee itsekseenkin. Ja sitten tietenkin kaupanpäällisenä oon vielä niille liimahöyryille allerginen eli silmät on ärtyny jokaisen huollon jälkeen..

  Mietin et onkohan niistä ripsienvahvistajista mihinkään? Mä kun haluisin ne räpsyttimet takaisin, mut en haluu käydä huollossa jo kahden viikon jälkeen. :|

  VastaaPoista