torstai 29. maaliskuuta 2012

Hiusten exiä ja nyxiä

Olen ollut aina hieman ristiriitainen persoona kun kyseessä on asia nimeltä sitoutuminen. Tunnun löytävän välillä turhankin helposti Siltä Oikealta vaikuttavan tyypin, hurahdan tyyppiin täysillä ja sitten yhteisen arjen myötä kyllästyminen iskeytyy päähän avaruudesta pudonneen sputnikin voimalla.

Oikean tyypin löytäessäni otan sen mukaan kaikkialle. Esittelen ylpeänä ystävilleni ja kehun sitä maailman parhaimmaksi löydöksi. Muutaman kuukauden päästä löydän itseni saman kaveripiirin keskeltä toistamassa vanhoja tuttuja lauseita: "ihan ok", "siinähän se", "ihan jees", "ihan hyvin meille menee".

Minua melkein jo hävettää myöntää, että kaikista kehuista ja hehkutuksista huolimatta Oikeaksi luulemani tyyppi ei välttämättä olekkaa enää se oikea. Onko asian myöntäminen hankalampaa minulle itselleni vai ystävilleni? Olenko johtanut heidät puheillani harhaan?

Harmitsen Sen Oikean laittamista kiertoon. Ottajia tuntuu riittävän harmaantuvista kokemuksistani kokemuksistani huolimatta - olenko siis menettämässä tässä jotain oikeasti ainutlaatuista jos laitan tyypin kaveripiiriini kiertoon? Tajuanko menetykseni vasta kun on liian myöhäistä ja löydän tyypin parhaan ystävättäreni kylpyhuoneesta?

Onko ihan ok olla sitoutumiskammoinen? Sallitaanko laastarisuhteet? Entäs yhden -tai useamman- illan jutut?

Palataan ajassa hetkeksi taaksepäin.

Photobucket

Ensimmäinen pitkäaikainen kumppanini oli hyvin kovapäinen. Olen aina tykännyt kovapäisistä yksilöistä, niihin voi luottaa ja ne pysyvät menossa mukana oli vauhti mikä hyvänsä. Kun kaipasin kaikista päivistä ja elämänvaiheista eniten tukea, sain häneltä sitä 100% varmuudella. Olin onnellinen löydöstäni. Hieman rujo ja aavistuksen rockahtava.

Ajan mittaan asia mihin hänessä ihastuin alkoi sotia minua vastaan. Tyyppi oli liian kovapäinen. Kun olisin kaivannut vain vähän tukea, niin kovapää oli eri mieltä. Suhde ei voi hyvin jos päässäni on kypärä.

Heikkona ihmisenä en voinut luopua kovapäästä. Mitä jos heitän tämän kadulle tapaanko enää koskaan mitään yhtä ihanaa? Onko minun nyt vain tyydyttävä siihen mitä saan?

Photobucket

Elämän suurempien kysymysten äärellä törmäsin hurmaavaan kaksikkoon, siis ihan identtisiin kaksosiin! En voinut ohittaa alitajunnassa vilkkuvaa kaksi yhdellä iskulla - mielikuvaa ja nappasin kaksikon mukaani. Salasuhdehan on ihan ok jos siitä ei jää kiinni? Onneksi toinen heistä kadotti nopeasti hattunsa, olisin mennyt heissä muuten kokoajan sekaisin. Olin ylpeä siniverisistä kiiltokuvapojistani.

He olivat täydelliset. Heissä oli kevyttä kovapäisyyttä ja kaipaamaani kiiltoa. Ei mitään överiblingblingejä, vaan juuri ja sopivasti.

Elimme vuosia onnellistä elämää, mutta aina välillä kaipasin salaa kovapäistä exääni. Yleensä tämä tapahtui baari-iltoina kun tuijotin itseäni wc-tilojen peileistä ja olin ottanut muutaman valkoviinilasillisen. Lopulta päädyin viettämään kaksoiselämää. Bilepäivinä lyöttäydyin yhteen kovapään kanssa ja arkisin luotin siniverisiin kaksosiin.

Aina ei elämä mene kuitenkaan kuten olemme sen suunnitelleet. Muutin pois kotikaupungista ja toinen kaksosista (se pipopäinen) lähti kaverini matkaan erään baarireissun päätteeksi. Virhe. Älä koskaan ikinä lainaa kultaasi kaverille edes pieneksi hetkeksi.

Toinen kaksosista pysyi minulle uskollisena ja lähti mukaani Helsinkiin. Siniverinen kultani sopeutui kaupungin sykkeeseen nopeasti ja elimme elämäämme onnellisina uusien kuvioiden keskellä.

Tai niin minä ainakin luulin.

Eräänä aamuna olin lähdössä töihin kun siniverinen sen minulle kertoi. Tsuh tsuh kuului vain kun hän ilmoitti että se on nyt loppu. Olin murheen murtamana.

Photobucket

Ryvin katkeruudessa. Miksi lähdin kaverini kanssa sinä tiettynä iltana kotikaupungissa ulos ja miksi minulla oli pipopäinen siniverinen mukanani? Miksi sanoin että on ihan ok jos pipopää jää kaverini kanssa kaksin? Mikäli olisin jättänyt pipopääni sinä iltana kotia, hän saattaisi olla nyt kanssani täällä Helsingissä.

Koska en kyennyt ajattelemaan uuden vakituisemman kumppanin etsimistä, päädyin hetkellisesti yhteen kovapäisen exäni kanssa. En tiennyt hänen olevan edes Helsingissä, törmäsin häneen ihan sattumalta. laastarisuhde tutun ja turvallisen kanssa oli jees ja mietin monesti miksi hänestä aikoinaan luovuin ja siirsin syrjään.

Viikkojen jälkeen sain taas saman vanhan vastauksen. Liian jästipäinen mullikka. En suostu elämään kypärä päässä.

Dumppasin rakkaan kovapääni ja sanoimme lopulliset hyvästit.

Photobucket

Päätin siirtyä viettämään hieman kevytkenkäisempää elämää ja kyllähän noita muutaman -ja hieman useamman- kerran juttuja alkoikin nopeasti kertymään.

Ennen pitkään huomasin ettei näistä hätävaroista ole mitään hyötyä. Pelkkää ajanhukkaa ja turhia harmituksia. Ne ovat kokoajan muistuttamassa kuinka elämästäni puuttuu jotakin pysytää ja luotettavaa. Jotain, joka yksinään riittäisi minulle enkä kaipaisi enää koskaan mitään muuta.

Laitoin kevytkenkäisyydelleni stopin ja sanoin heissulivei lyhyille säädöille ja mieli avoimempana ja toiveikkaampana etsimään uuden vakituisemman kumppanin löytymistä.

Photobucket

Kävin pienellä matkalla leputtamassa hermojani ja törmäsin reissulla -kaikilla tavoin kirjaimellisesti- pieneen lomaromanssiin. Tyyppi oli pieni mutta silti sitäkin tehokkaampi (*krhm* you know what I mean *krhm*).  Yleensä kaikki pienet lomaromanssit päättyvät nopeasti ja niin kävi myös tälle jutulle. Hänen miehekäs ja lausuttuna kivalta kuullostava nimi jäi mieleeni kummittelemaan ja haaveilin hänestä monena iltana.

Photobucket

Photobucket

Sitten se lopulta tapahtui.

Törmäsin Helsingissä upeaan tummaan mieheen jossa olivat kaikki hyvät puolet samassa varressa. Sopivasti kovapäisyyttä ja hän tuo arkeeni pientä kimallusta ja säihkettä. Olen ollut aina kuumana tummapiirteisiin tyyppeihin.

Ja tiedättekö mitä? Hän kestää - ja pitkään.

Photobucket

Hänen nimensä on Sebastian. Mikä sattuma!

Photobucket

Kavereiden kesken hänet tunnetaan paremmin nimellä Sepe.

Photobucket

Sepellä on ihana perhe ja olemme tulleet kaikki keskenämme todella läheisiksi.

Photobucket

Olen todella onnellinen että tämä perhe on osa minun elämääni. Nyt uskallan olla toiveikas ja sanoa että tätä perhettä en ihan hepposin perustein vaihda toiseen. Yhteiseloamme on kestänyt jo jonkun aikaa, ja olen päivä päivältä yhä enemmän ja enemmän rakastunut. Hymyilen itsekseni heitä katsellessa, olen esitellyt ylpeänä niin perheelleni kuin kaveripiirille ja he kulkevat mukanani kaikkialle. Heitä en vaihda. En koskaan.

Vähemmän siirappinen perhe-esittely tulossa! Ei voi mitään kun rakastaa ja paljon.
Lue lisää »

torstai 22. maaliskuuta 2012

Juhla-ahdistusta

Päätä kinnaa ja AHdistusMAsennus puree nilkasta.

Photobucket

Minulla olisi ensi viikolla kahdet juhlat. Toisessa pukukoodina tumma puku ja toisessa juhlapuku.

Kutsun tumma puku- juhliin sain vasta hiljattain ja jälkimmäiseen juhlapuku-juhlaan päätin pitkän empimisen jälkeen kuitenkin mennä osallistumaan pitkän epäröinnin jälkeen. Kyseessä on upea ja hieno tilaisuus, ja ainoa miksi epäröin liittyi puvun hankintaan. Minua nimittäin ahdistaa ajatus täysipitkästä juhlapuvusta ja kaikkeen siihen liittyvästä hankkimisesta. Monelle naiselle tämmöiset prinsessapäivät ovat ihanimpia asioita ikinä, minulle ne aiheuttavat lähinnä ahdistusta.

En minä ole prinsessa, en minä halua koreilla. Saanko ostaa mustan mekon, repiä siihen hulmuhelmat, liimata sulkia, tupsuja, niittejä ja ottaa laukuksi niiteillä koristetun tilaihmeen? En minä osaa olla kaunis.

No ensinnäkin se puku. Tumma puku -juhlaan voin käydä etsimässä rennompaa ja lyhkäsempää yksilöä, eli stressaan kunnolla vain tästä juhlapuku-juhlan puvusta. Minulla on seuraavan kerran oikeasti aikaa vasta maanantaina mennä puku(j)a metsästämään, mutta eiköhän sieltä joku kelpo yksilö löydy. En epäile kauniiden pukujen puuttumista, vaan miten oma kroppa sellaiseen menee vai meneekö se edes yhtään mihinkään.

Juhlapukuliikevinkkauksia Helsingistä saa heittää ilmaan mitkä kannattaa ainakin käydä kurkkaamassa.

Korut. Nämä ovat oikeastaan ainoat jotka eivät aiheuta ahdistusta, homma on nimittäin hoidossa. Eli jee edes yksi murhe vähemmän! Laukkuasiat ovat myös kunnossa.

Tukka. Ehkä isoin murhe puvun jälkeen. Hei tää minun juttuni on se että minun ei tarvitse tehdä kampauksia vaan tukka näyttää hyvältä tässä värissä ja leikkauksessa. En ole kampausihmisiä, malli ja väri on minun juttuni.

Kun toinen puoli hiuksista/päästä on todella lyhyt, niska on lyhyt ja toinen puoli ylttää pituudellaan yli hartioiden niin repikäähän siitä sitten vitsiä :D. Teeppä tähän nyt sitten jotain naisellista, kaunista ja juhlavaa.

Kuka haluaa ottaa tukkahaasteen vastaan?

Photobucket

Kengät. Kyllä, olen nainen kuka ei omista yksiäkään juhlakenkiä. Hyvin olen kuulkaas pärjännyt yli kaksikymmentä vuotta ilman :D. Ne eivät kyllä juurikaan näy juhlapuku-puvun alta, mutta löydäppä lähes korottomat juhlakengät.

Niinpä.

Meikki. Tämäkin asia on korujen ja laukkujen ohella kunnossa. Tosin, vaikka luotan meikkiä tekevään henkilöön niin pelottaa silti :<. Pidempään blogiani lukeneet ehkä muistavat hieman karmivat aikaisemmat kokemukseni kun joku muu meikkaa...

AHMA roikkuu yhä nilkassa kiinni, mutta ehkä saan sen ravisteltua jossakin vaiheessa irti.

Pelastakaa.
Lue lisää »

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Tunnemeren kuohuissa

Photobucket

Heijå Sverige!


Elämäni ensimmäinen ruotsinristeily koettu. Huhhuh, ei voi kuin ihmetellä mikä suomalaisiin menee risteilyillä. Rajat, estot sekä järki katoavat jo lähtöterminaalissa.

Eräs mies sai minun huomioni kun tämä heitteli meidän aamupalapöytään lihapullia: "sainhan mä sun huomion, tuuks sää mun kaa tänne aamupalalle ;)?". Oi kyllä, miten tämä älykäs ja miehinen teko saikaan jalkani ihan veteläksi! Terve.

Hissimatkojen minuutit laivakerrosten välillä tuntuivat paikoittain hyvin pitkiltä:
- "hei mistä sää oot tullu risteilemään?"
- "Helsingistä"
- "....Helsingistä? Miks joku lähtee Helsingistä Turkuun risteilemään?"
- "jaa-a empä mie tiiä. Ite lähdin pitämään hauskaa kavereiden kanssa"
- "....*miettii*...mutta ethän sää voi Helsingistä olla kun puhut mie ja sie? Eikö ne puhu siellä Hesassa mä ja sä?"

Hesa :D.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ruotsin puolella aurinko paistoi aamusta asti pilvettömältä taivaalta ja kannella oleskellessa tuli melkein hiki! Oli ihan uskomattoman kaunis keli <3.

Meillä oli tarkoituksena mennä kannelle vielä piknikille, mutta sitten meille tulikin jo kiire ehtiä ajoissa...

Photobucket

Bingoon \:D/

Photobucket

Photobucket

Muilla ostoskorit täyttyivät Tax Free -myymälässä pulloista. Oma korini uudesta tuoksusta ja liian monista herkuista. Miksi en koskaan opi että Juliat muuttuvat kahden herkutellun suklaan jälkeen pahoksi?

Asu oli huolella ja harkiten valittu, huomatkaa nyt kuinka housuni mätsäävät saumattomasti (he he) ostoskorin kanssa.

Photobucket

Nyt tiedän miltä näytän yökerhossa humalaisen silmin, siis ihan suorastaan harvinaisen hyvältä! Se on kyllä jo tiedetty että turhaan niille reissuille meikataan ylihienosti kun näkymä on loppujen lopuksi kuitenkin tällainen.

Photobucket

Ilmainen meriaamiainen :).

Jouduimme vaihtamaan hyttiä matkamme ensimmäisten 30 minuutin aikana kaksi kertaa (ensimmäisessä oli oksennusta ja toisessa oli kylpyhuoneessa viemäririkko) ja hyvitykseksi saimme laivayhtiöltä ilmaiset aamupalabuffetin (OMNOM). Söin kolmelta lautaselta, oops. Takana kaksi tuntia unta ja ruuan jälkeen menimme hyttiin nukkumaan mahojemme viereen.

Photobucket

Hyttiepisodin vuoksi meitä hemmoiteltiin myös illalla ilmaisilla herkuilla paikassa Tapas & Wine Bar.

Photobucket

Photobucket

Ukot aamudrinkillä, toisella huojuu jo askel.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Uudeksi kesätuoksuksi valikoitui Escadan punaisilla marjoilla raikastettu kukkaistuoksu "Sexy Graffiti".

Tuoksun eri syvyyksistä löytyvät: marjainen sorbetti, metsämansikka, vadelma, greippi, minttu, kielo, punainen pioni, orvokki, kashmiri, vanilja ja myskisekoitus.

Photobucket

Escada juhlii 20-vuotissynttäreitään lanseeraamalla kesätuoksuistaan kolme kaikkein eniten myydyintä ja suosituinta tuoksua: Sexy Graffiti, Island Kiss ja Rockin' Rio.

Harvinaista, mutta minusta kaikki kolme tuoksua olivat ihan potentiaalisia yksilöitä. Sininen Island Kiss oli ainut joka ei vakuuttanut minun nenääni, mutta esimerkiksi oranssinsävyinen Rockin'Rio oli myös herkullisen tuoksuinen.

Ainoa mikä ostamassani tuoksussa ja Escadan tuoksuissa yleisestikin häiritsee on niiden halpa ja sinkkuelämää -tyylinen pakkaus. Oikeasti, tuota voitaisiin myydä pakkauksen ja pullojen ulkonäön perusteella Seppälässä kymmenellä eurolla. Eiväthän nuo kovinkaan arvokkaita tuoksuja olekkaan, mutta hey C'mooon?

Photobucket

Löytyykö teiltä joku uudelleen lanseeratuista suosikkituoksuista?
Lue lisää »

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Naamakirjaan vai ei?

Ennen kuin hilppaisen töihin niin jätän teille sunnuntain kunniaksi pienen asian pohdittavaksi ja odotan innolla että onko tänne syntynyt minkälaista keskustelua kun illalla palaan takaisin kotia :).

Mitä mieltä olette blogien "siirtymisestä" myös Facebookin puolelle? Eli että blogilla on omat Facebook-sivut. Mitä niillä tekee, mitä siellä haluaisitte olevan ja onko se nyt yksi ja sama löytyykö se oma lemppariblogi sieltä?


Aurinkoista sunnuntaita kaikille <3.
Lue lisää »

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Kauneustrendit ja Markkinat 2012

Photobucket

Helsinkiläinen kosmetiikan maahantuontiyritys Face Helsinki kutsui minut Finlandia-talolla 6.3.2012 järjestettyyn Kauneustrendit & Markkinat 2012 - seminaariin. Yhteistyössä olivat mukana Carpelan Cosmetics sekä Nordic Health Systems Oy.

Photobucket

Seminaarissa tapahtui iloinen yllätys kun bongasin tilaisuuden alussa yhdet tutut kasvot :). Hellyyttävä Pumpulipupu tulikin sitten moikkaamaan minua kun valokuvasin Essien kynsilakkoja takapuoli pystyssä keskellä kulkureittiä :D.

Photobucket

Tuotepäällikkö Marika Heinänen Face Helsingistä toivotti meidät lämpimästi tervetulleiksi tapahtumaan.

Face Helsinki maahantuo luonnollisia raaka-aineita käyttävää kosmetiikkasarjaa Ziaja ja uutuutena kosmetiikkasarjaa nimeltä MIYO. MIYO:n isoveli kantaa nimeä Pierre Rene.

Nordic Health Systems maahantuo mm. monelle tuttua luonnonkosmetiikkamerkkiä Laveraa ja nyt uutuutena heiltä saa myös Ranskasta tullutta luonnonkosmetiikkamerkkiä Born to Bio.

Carpelan Cosmetics on maahantuojana mm. Youngbloodille, Ole Henriksenille, Tweezermanille sekä Essielle.

Seuraavaksi oli vuorossa mielenkiintoisia luentoja:

Photobucket

** Kosmetiikkamarkkinat 2011: Vuoden myyntilukujen julkaisu

Kävimme vuoden 2011 lukuja ja tilastoja läpi Teknokemian yhdistys ry:n toimitusjohtajan Sari Karjomaan kanssa.

Opiskeluajoilta tutut taulukot ja power point -esitykset ovat aina yhtä nuivia, mutta herrantähden kerrankin kun aihe on oikeasti mielenkiintoinen ja puhutaan luvuista jotka oikeasti kiinnostavat niin tämähän oli ihan parasta! Tein jopa kynällä merkintöjä ja omia muistiinpanoja, kuin kympin oppilas konsanaan. Miksi minulla ollut tätä intoa kouluvuosina? Miksi emme voineet tehdä laskelmia ja taulukoita kosmetiikkamaailmasta?

Suomessa myydään kosmetiikassa eniten hiustenhoitotuotteita, toiseksi eniten ihonhoitotuotteita ja kolmannella sijalla keikkuivat hygieniatuotteet. Värikosmetiikka oli vasta sijalla neljä.

Kosmetiikkamyynneissä isompina kasvaneina tekijöinä olivat aurinkosuojat ja huulipunat. Aurinkosuojista jokaiselle suuri hatunnosto, jokohan ihmiset ovat vihdoin ja viimein heränneet sen käyttämisen suhteen ja ovat tietoisia ah niin ihanan auringon julmasta vaikutuksesta ihoomme? Kaikki varmasti tietävät, mutta nyt neuvoista on otettu vaaria. Huulipunien käytön lisäämistä vauhditti varmasti viime vuonna kovasti pinnalla olleet erilaiset huulipunatrendit.

Euroopassa kolmen kärjestä löytyivät ihonhoitotuotteet, hygieniatuotteet ja vasta kolmannella sijalla olivat hiustuotteet. Vähiten myyntiä tapahtui parfyymeissa niin Euroopassa kuin myös meillä Suomessa.

Tiesittekö, että suomalaiset käyttävät henkilöä kohden kosmetiikkaan 173€ vuodessa?

Käsi ylös kenen muun mielestä tuo luku ei ole omalla kohdalla ihan realistinen x)? Etenkin jos kaikki tuotteet ostaisi Suomesta ja suomihinnoilla, niin eihän tuolla summalla ostettaisiin juuri mitään?

Kosmetiikkaan kulutetaan eniten rahaa Sveitsissä, Norjassa ja kolmanneksi eniten Tanskassa.

Muistakaahan käydä äänestämässä Vuoden Paras 2012 -kuluttajaäänestyksessä omia suosikkeja. Äänestysaikaa on vielä torstaihin 15.3.2012 asti.

Photobucket

** Toimittajien odotukset kauneusalan uutuuksista ja tiedottamisesta

Tiina Torppa kertoi informatiivisesti minkälainen tiedotus ja tiedote palvelevat parhaiten kuluttajia. Kävimme läpi mitään sanomattomia tuotekuvailuja ja täysin vailla faktoja kirjoitettuja mainostekstejä. Tiinalla oli oma jämäkkä mutta hauska tyyli kertoa asioista juuri siten kuin ne ovat yhtään kaunistelematta, voin uskoa että kaikki eivät välttämättä pidä hänen tyylistään mutta minuun ja Pumpulipupuun osui ja upposi :)! Yleisö lähti tässä vaiheessa myös vauhdikkaasti keskusteluun mukaan ja kertomaan omia kommentteja ja kokemuksia. Yksi seminaarin mielenkiintoisimmista luennoista ehdottomasti.

Photobucket

** Kauneusmessut 2011 ja 2012

Messukävijöistä 97% oli naisia ja keski-iältään 35-vuotta. Pääkaupunkiseudulta kävijöitä oli 82% ja halukkaita tulemaan myös ensi vuoden kauneusmessuille oli 86%.

Messuilta tuli uutta tietoa hakemaan 96% ja pelkästään ostoksille kampesi huimat 94%. Uutuuksiin tultiin tutustumaan 90% voimin. Messuilla kulutettiin keskimääräisesti 73€ per asiakas ja aikaa messuilla vietettiin keskimäärin 3,5h. Kävijöitä kiinnostivat messuilla eniten henkilökohtaiset neuvonnat sekä opastukset tuotteissa ja tietysti aikaisempiin lukuihin nojaten messutarjoukset.

Tämän luennon aikana tuli lämmin ja nostalginen fiilis. Minäkin olen järjestänyt aikoinaan ison messutapahtuman ja nämä tulosten analysoinnit olivat siis hyvin tuttua ja mieluisaa puuhaa :).

Tänä vuonna pitää ehtiä menemään ilmeisesti jonakin muuna ajankohtana messuille kuin viimeisenä päivänä ja muutamia tunteja ennen messujen sulkeutumista. Ei jäänyt edellisenä vuonna moneltakaan pisteeltä ihan parhain mahdollinen palvelumaku nimittäin suuhun...

Kauneusmessut järjestetään seuraavan kerran 19.-21.10.2012

Photobucket

Seminaarin aikana oli mahdollista käydä käsihoidossa ja/tai pikamanikyyrissä. Minä kävin ottamassa rentouttavan ja veret liikkeelle laittaneen käsihoidon ja rupattelin hoitopisteellä olleiden tyttöjen kanssa niitä näitä. Minulle kerrottiin asiantuntevasti ja ihanan innostuneesti mm. Ziajan ja monen muun merkin tuotteista, tykkäsin :).

Pyysin heistä yhtä nappaamaan käsihoidosta kuvan eli kiitokset vaan kuvaajana hääränneelle kovasti. Kiitokset lähtevät myös ihanan käsihoidon tehneelle henkilölle - kiitos surkean nimimuistin en muista heistä kummankaan etunimeä. Mutta lämpimät kiitokset molemille jos satutte tänne eksymään :).

Photobucket Photobucket

Käteni kuorittiin Ziajan Cocoa Butter vartalokuorinnalla. Käsihoidosta on nyt kolme vuorokautta aikaa ja kätöseni ovat vieläkin ihanan pehmeät ja sileät <3. Suklaan tuoksu on valitettavasti jo laimentunut, mutta tuoksuin kuulemma seminaarin jälkeisenä päivänä vielä ihanasti suklaalle :D.

Samaan herkulliseen kaakaon tuoksuiseen sarjaan kuuluva Ziajan kaakaovartalovoi oli voittajana Ihontoito/Vartalo (kosteusvoiteet) -kategoriassa Elle Beauty Awards 2012 -kilpailussa.

Photobucket

Kuorinnan jälkeen kämmenille hierottiin valitsemaani kosteusvoidetta ja sain rentouttavan käsihieronnan.

Photobucket

Hoitopisteellä minulle kerrottiin vielä tarkemmin Ziajan tuotteista hämmästyin suuresti kun huomasin kaikkien tuotteiden maksavan alle 20€! Nyt minulla ei ole edes tekosyytä olla hankkimatta kaakaolle tuoksuvaa käsikuorintaa omaksi. Luulin ettei Kicksin suklaanaamion tuoksun aitoutta voi mikään päihittää, mutta olinkin väärässä.

Photobucket

Pikamanikyyrit tehtiin MIYO Nailed It! -kynsilakoilla.

Photobucket

** Kosmetiikkatrendit 2012

Seminaarin ehkä minua eniten kiinnostaneen luennon piti ihastuttava ja rempseä Jutta Carpelan. Luonnollisuus on ollut pop niin tyylissä kuin meikeissä jo pitkään, mutta nyt mennään entistä syvemmälle. Mutta mielestäni tässä on jotain pientä kieroutta silti mukana... Tässä näytetään luonnollisilta ja kauniilta nähden asian eteen ihan valtavasti vaivaa -jutussa mistä teille nyt kirjoitan.

Luennon aikana käsiteltiin kuumimmat kosmetiikkatrendit tänä vuonna:
- Tee-se-itse -kosmetiikka
- Mielialaan vaikuttava kosmetiikka
- Hoitavat meikkituotteet
- Kirurgian kosmeettiset vaihtoehdot
- Täydellisyyden illuusio.

Photobucket

Tee-se-itse -tuotteista löytyy mm. pulloista myytäviä aineita joihin voi sekoittaa itse haluamiaan tuoksuja ja tehdä niistä juuri itselleen sopivan. Jääkaapista löytyvistä kananmunista ja vihanneksista voi tehdä myös kasvonaamioita ja vaikka vallan mitä ihonhoitotuotteita.

Mielialaan vaikuttavista kosmetiikkatuotteista ovat varmasti kaikki kuulleet. Hengitämme eteerisiä öljyjä vaikuttaen mielialaamme jne. Minulle tuli tästä keskustelusta mieleen Lushin mielialaan vaikuttavat ohimovoiteet.

Olette varmasti myös kuulleet näistä tuoksuista jotka saavat vastakkaisen sukupuolen kiinnostumaan sinusta enemmän :D? Niin ja siis nämähän toki eivät vaikuta siihen että liikut ko tuoksu yllä normaalia itsevarmemmin -> itsevarmuus viehättää -> vastakkainen sukupuoli kiinnostuu. Ei tietenkään.

Photobucket

Uudessa-Seelannissa käytetään mehiläisten myrkkyä korvaamaan botox. Ja nyt pohditaan miten tämä saataisiin tehtyä synteettisesti etteivät mehiläisparat häiriinny. Liftaava käärmemyrkky on jo so last season. Huojentavaa tietää, että sitten kun mehiläinen minua pääsee joskun ensimmäistä kertaa tuikkaamaan niin sairaalassa -tai pahimmassa tapauksessa ruumishuoneella- maatessani huuleni näyttävät upealta.

Kauneudenhoito kilpailee kirurgin kanssa. Ei ole pokkaa mennä leikkaamaan itseään tai rahaa joten käytetään muita keinoja. Mutta missä menee lääkärin, kirurgin ja meikkaajan raja? Rajat tuntuvat hämärtyvän, odotan mielenkiinnolta miltä kosmetiikkamaailma näyttää muutaman vuoden aikana kun nyt jo ollaan kehitytty rajusti eteenpäin.

No minkälainen kasvomeikki on sitten Se Juttu 2012?

Tiivistettynä: näyttää siltä ettet ole tehnyt itsellesi mitään vaikka olet laittautunut monta tuntia. Eikös tämä mene käsikädessä tämän niin sanotun hippihipstermuodin kanssa? Päässä on räjähtänyt pikkumyy-nuttura, jalassa revityt sukkahousut ja päälle on viskattu vain "jotain mitä löytyi kirppikseltä". Oikeasti räjähtäneen tukan eteen on nähty paljon vaikaa, sukkahousut on revitty saksilla ja olet keekoillut peilin edessä mätsääviä keskenään ei-mätsääviä vaatekappaleita ikuisuuden. Oman tukkasävyn kaivaminen esiin monella väripoistolla on jo vanhaa tietoa allekirjoittaneelle, mutta yhä pinnalla oleva muoti sekin. Hiuksia ei laitella enää, vaan tukka saa liuhua vapaana (tai olla räjähtänyt hipsternuttura) ja paistatella maantieharmaan värisenä.

Tiivistetyn tiivistelmä: näytä metsästä heränneeltä ja mahdollisimman luonnolliselta nähden sen eteen paljon vaivaa.

Vuonna 2012 ihossa unohdetaan tasaisuus ja mattapinta. Kiiltoa ja värisävyjä se olla pitää! Kasvoilla oleva kiilo korostaa kasvojen kolmiulotteisuutta ja silloin myös kaikki kasvoilla oleva korostuu - eli iho jonka meikkaamme täysin virheettömäksi ja korostamme sitä kiillolla. Myös kasvojen volyymi tuotiin trendeissä esille.

Kuulostaako tämä trendi ainoastaan minun korvaani hieman härskiltä?

Sain siihen myös parhaimman kauneusvinkin ikinä: syö joka perjantai levyllinen Fazerin sinistä kymmenen vuoden ajan niin posket saa liftattua luonnollisesti ilman kirurgiaa! Poskiin tulee niin volyymia kuin myös luonnollista pehmeyttä.

Photobucket

Silmämeikeissä seurataan kasvomeikin trendiä eli pysytään mahdollisimman huomaamattomana ja luonnollisena.

Minulle ei ollut uutta tietoa että taidokkaat lähes meikittömät nudelookit syntyvät pitkän meikkisession jälkeen ja meikkiin käytetään paljon eri tuotteita. Paljon erilaisia taupeja, superhuolellista häivytystä, taas vähän lisää sävyjä ja paljon aikaa sekä vaivaa. ...Ihan vain sen takia että näyttäisimme meikkaamattomilta ja että olisimme vain heränneet aamulla näin kauniina ja virheettöminä. Vuonna 2012 meikki ei siis saa näkyä mikäli tähän on uskominen.

Ehostamiseen ja täydellisyyden illusioon liittyy myös salaisuus. Ei haluta kertoa muille mitä tuotteita olemme käyttäneet ja kuinka paljon näyttääksemme näin täydellisiltä. Tärkeintä on se mitä ei näy.

Mielenkiintoisen mutta hieman pientä positiivista hämmennystä herättäneen luennon jälkeen oli huojentavaa nähdä wc:n peileistä kirkkailla luomiväreillä silmänsä meikannut Minä. Tuli suorastaan kapinoiva olo.

Viimeisillä luennoilla kerrottiin kasvavan kosmetiikan valmistusmaasta Puolasta ja esitettiin kosmetiikka ja kotimainen käsityöläisyys josta oli kertomassa Elina Salonen Soap Factorylta. Allekirjoittanut kiisi näihin aikoihin kohti työpaikkaa mutta Pumpulipupun seminaarikirjoituksesta voi käydä sisällöt lukaisemassa.

Photobucket

Photobucket

Youngblood

Photobucket

Photobucket

Shokkisävyisiä mattaluomivärejä

Photobucket

Photobucket

Crash Diet Kit :D

Photobucket

MIYO OMG-luomiväreistä löytyy niin shokkisävyjä kuin myös herkempää vaaleampaa sävymaailmaa.

Photobucket

Photobucket

Perfume Drops - tuoksukynsilakoissa on mukana tuoksu joka lupaa jäädä kynnelle usemman päivän ajaksi. Tuoksu tulee esille lakan kuivuessa kynnelle. Lakat ovat dermatologisesti testettu ja hypoallergeeninen eivätkä sisällä formaldehydiä. Oma tuoksulakka lähtee testaukseen viikonloppuna :).

Kaikki MIYO-tuotteet ovat hinnoiltaan alle 5€. Nailed It! -kynsilakat, Perfume Drops -tuoksulakat (bongattu ainakin jo Helsingin Forumin Seppälästä), Candy Gloss -huulikiillot ja OMG-luomivärit ovat saatavilla Seppälöistä kevään 2012 aikana.

En ole muuten MIYO-sarjan kohderyhmään eli 12-20 -vuotiaisiin kuuluva :(.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket 

Photobucket

Essie Holiday 2011 Luxeffects -kokoelma täynnä ihania glitterisiä päällyslakkoja <3.

Photobucket

Photobucket

Luonnonkosmetiikka uutuuden Born to Bio -tuotteiden värikkäät ja raikkaat pakkaukset olivat syötävän herkullisia! Niistä tuli mieleen joku terveysjuoma tai jugurtit :). Jos tuollaisen pistäisi jääkaappiin niin varmana tulisi väärinkäyttöä!

Näihin kavereihin pääsen tutustumaan tarkemmin lähiaikoina. Melkein tekisi mieli toteuttaa jääkaappikälli.

Photobucket

Miehille tarkoitettu lakritsintuoksuinen suihkugeeli on varmasti aika elämys! Odotan innolla tuoksukokeilua :).

Photobucket

Suomennettu blogini nimi pressikortissa hymyilytti :].

Photobucket

Jutta Carpelan kertoi että kirurgiasta ei voi luennoida ilman pakollisia tissi- tai peppukuvia. Seminaarimateriaaliimme oli valittu tissikuva joten mitä olisikaan kutsutilaisuudesta kertova blogikirjoitus ilman salaattiateriakuvaa?

PS. Uskaltavato ihmiset oikeasti laittaa täyden lasin tuohon lautasen sivussa olevaan härpäkkeeseen?

Tuliko teille ajatuksia seminaarissa käsitellyistä aiheista? Mites on, kiiltääkö vuonna 2012 naama ja juoksetteko kesällä mehiläisten persässä huulet ojossa?


Minä ainakin lähden nyt ostamaan Fazerin sinisen näin perjantain kunniaksi ;).
Lue lisää »