maanantai 30. tammikuuta 2012

Poncho-Panda

Photobucket

Hrrrr!

Olen jo tottunut Helsingin mukavasti lämmittäviin ilmansaasteisiin sen verta hyvin että jo muutaman päivän kestäneet -20 pakkaspäivät Keski-Suomessa ja Idässä alkoivat riittämään minulle. Laukut on pakattu ja nyt odotan kauhulla junaan hyppäämistä. Aikataulut eivät menneet yks yhteen bussien kanssa eli se siitä VR-boikotoinnista, buu! No, ehkä pääsen vielä tämän vuorokauden puolella kotia.

Photobucket

Pakkasen ansiosta puut olivat kyllä erityisen kauniita lumivaipoissaan <3.

Photobucket

^ ei tuollaisia kuvia voi edes ottaa kun niistä tulee vain weheartit.com mieleen :P.

Photobucket

Tällä mattolaiturilla on pesty monet matot.

Photobucket

Edellisessä merkinnässä hehkutin alennusmyynneistä bongaamaani 8€:n ponchoa. Se on ihan huippukaveri bussi- ja junamatkoilla! Sitä voi käyttää peittona, sillä voi lämmitellä jalkoja, sitä voi käyttää tyynynä ja samalla se toimii myös ihan tyylikkäänä vaatekappaleena.

Photobucket

Villasukkahousut jalkaan, värikäs toppi alle, vetoketjullinen musta tunika päälle, poncho niskaan ja kun isketään päälle vielä vyö niin koossa on rento ja todella helppo matka-asu.

Photobucket

Photobucket

Lyhyidempien hiusten kanssa elo laukaisi elämää suuremman hiuskriisin, mutta onneksi sain asian korjattua tällä samalla reissulla :).
Lue lisää »

torstai 26. tammikuuta 2012

Poncho-Panda matkalla Keski-Suomeen

Photobucket

Halusin tulla moikkaamaan teitä täältä tien päältä. Istun jo kolmatta tuntia bussissa ja vielä olisi hieman alle kaksi tuntia jäljellä. Rakastan autossa istumista eli tämä on kaikkea muuta kuin puuduttavaa :).

Aloitin henkilökohtaisen VR:n boikotoinnin kaukoliikenteessä ja pyrin tekemään kaikki matkani mahdollisuuksien mukaan aina busseilla.

Photobucket

Bussissa matkustamisessa on monta asiaa jotka päihittävät junat 100 - 0.

+ bussit pysyvät aikatauluissa
+ isot ikkunat joista voi katsella vähän järkevämpiä maisemia kuin junassa
+ ihmiset ovat hiljaa
+ uusissa malleissa on oma ilmastointi ja parhaimmillaan löytyy myös pistorasiat
+ vessat ovat siistimpiä
+ ihmiset eivät ramppaa käytävällä
+ paljon omaa tilaa
-> busseissa on aina melko tyhjää eli voit vapaasti heivata tuolisi makuuasentoon tai pitää jalkoja edessä olevien tuolien välissä
-> tavarat voi levittää samasta syystä johtuen myös viereisille penkille toiselle puolelle käytävää (kuva yllä)
+ meno on rennompaa
+ kuskit ovat usein todella symppiksiä

Toki aina ei ole ruusuilla tanssimista bussimatkoillakaan. Esimerkiksi nyt sattui kohdalle bussi jossa vessapaperi oli tyystin loppunut ja vesihana ei toiminut laisinkaan. Bussikuskin työmotivaation epäilen unohtuneen abc:lle taukotiloihin.

Photobucket

Ostin alennusmyynneistä (8€) itselleni ponchon! On ihan must matkoilla! Sopivan lämmin ja toimii tarvittaessa erinomaisesti myös peittona tai tyynynä. Nappaan teille majapaikasta hieman enemmän asukuvaa sitten miten yhdistin tuon vyön kanssa ihan toimivaksi ja järkevänkin näköiseksi.

Minulla on matkassa mukanani testikameraksi saatu Canon PowerShot G12 millä ajattelin nappailla teille matkaterveisiä viikonlopun ajan :).

Jyväskylä täältä tullaan!

PS. Perille päästyäni pieni purtava ja kaakaokupponen olisivat poikaa. Suosituksia ydinkeskustassa?
Lue lisää »

tiistai 24. tammikuuta 2012

Piece Of Green - Design Shop Funit

Minulla on ollut jo useamman vuoden projektina löytää läppäreideni kuljettamiseen soveltuva läppärilaukku. Järjestelmäkamerani on myös hakenut jo pidempään sitä Sitä Oikeaa.

Perinteiset kamera- ja läppärilaukut saavat ihoni negatiivisessa mielessä kananlihalle eli peruslaukut eivät tule kuuloonkaan. Nyt minulta löytyy molempien arvoesineiden kuljettamiseen soveltuvat laukut ja molemmista on tulossa tarkempaa tarinaa vielä myöhemmin Piece Of Green -teemaani sisältyen :).

Photobucket

Kävin reissulla Lappeenrannassa ja bongasin Kauppakeskus Iso-Kristiinasta uuden liiketilan joka kantoi nimeä Funit. Siellä minuun pääsi puraisemaan kierrätyskärpäen oikein kunnolla.

Kyseiseen kaupunkiin on perustettu liikkeitä viime vuosina hieman siinä tietyssä mielessä. Kylttien tekstiä ei meinaa ymmärtää ja palvelua tuntuu saavan vain vaihtamalla kieltä toiseen. Kyseisessä kaupungissa asuvat tai siellä usein vierailevat tietänevät mitä tarkoitan. Oli siis todella positiivinen yllätys kuulla tämän erikoisliikkeen liikeidea ja että tuotteita myydään suomalaisessa hengessä vihreitä arvoja korostaen. 

Photobucket

Funitin houkutteleva näyteikkuna sai kiireisen naisen askeleet tekemään U-käännöksen ja astumaan sisälle myymälään. Myymälän kodikas ilmapiiri sai kiireen unohtumaan nopeasti ja mieltäni lämmitti tuotteiden huoleton mutta silti harkittu esillepano.

Photobucket

Design Shop Funit tekee yhteistyötä valikoitujen yrityskumppaneiden kanssa myyden tuotteita joiden ympäristökuormitus on mahdollisimman pieni. Lifestyle- ja sisustustuotteiden valikoimasta löytyvät muun muassa tuotemerkit: Globe Hope, Aika, Punkalive, Aarikka, Coll.part, Pura, Umbra, Performa, Mifuko sekä Lennol.

Photobucket

Osa tuotemerkeistä olivat minulle jo ennestään tuttuja, mutta osasta en ollut aikaisemmin koskaan kuullutkaan. Pidin myyjän tavasta ottaa minuun yhteyttä ja alkaa kertomaan maanläheisesti eri tuotemerkeistä ja nihin liittyvistä tuotteista.

Yllätyin miten moni tuote oli valmistettu kierrätysmateriaaleista. Tutkin myymälän lattiasta kattoon ja kuuntelin tuotteiden tarinoita ympäri maailmaa. Pääsin tarinoiden siivittämänä uppoutumaan uusiokäytön sekä suomalaisen designin maailmaan.

Koska kaikki hyvät jutut pitää kertoa aina eteenpäin, niin haluan ehdottomasti jakaa osaamistarinoita myös lukijoilleni myymälästä otettujen kuvien muodossa. Nämä tuotteet ihastuttivat minua kaikista eniten :).

Photobucket

Virkkuukoukussa
Kotimainen kahden nuoren naisen perustama yritys valmistaa ihastuttavia käsinvirkattuja design-mattoja. Ensimmäiseen "Pariisi"-nimiseen mallistoon kuuluvat pitsimatot ovat ekologisia ja kestävän kehityksen mukaisia. Idea pitsimattojen muotoiluun on lähtenyt Notre Damen katedraalin ikkunoista.

Olen bongannut pitsimattoja sisustuslehdistä, mutta vasta nyt tiedän mistä ne ovat peräisin ja ketkä niitä valmistavat. Tykkään kun tiedän ketkä seisovat tuotteiden takana :). Pienen tutkimuksen seurauksena selvisi että Virkkuukoukussa on ensimmäinen suomalainen yritys joka on päässyt Global Student Entrepreneurship Awards -kilpailuun lätäkön toiselle puolelle USA:han. Hyvä tytöt!

Photobucket

Upeita pitsimattoja löytyy valkoisen lisäksi myös mustana sekä tummanharmaana. Voi että miten haluaisin tuon tummanharmaan maton omaan mustavalkoisesti sisustettuun huoneeseeni lattiaa koristamaan <3.

Photobucket

Globe Hope
Erilaisia ekologisia tuotteita kierrätysmateriaaleista valmistava Suomalainen designyritys. Yritys muokkaa edellisestä käyttötarkoituksesta tarpeettomaksi jääneitä materiaaleja luoden niistä uutta. Tuotteilla halutaan kannustaa ekologiseen ja ympäristöystävällisempään ajatteluun.

Globe Hopen tuotteita on valmistettu muun muassa:
Turvavöistä, laivastosäkeistä, armeijassa palvelleista pesusäkeistä, sarkahousuista ja -takeista, Suomen armeijan kaasunaamarilaukuista, armeijan telttasuojakankaasta, tietokoneen piirilevystä, polkupyörän sisäkumista, sairaanhoitajaopiston potilaiden villahuovista, Ruotsin armeijan lumipuvuista sekä purjeista.

Mitä tarinoita armeijassa palvelleilla materiaaleilla olisi kerrottavana ja montako elämää vanhat turvavyöt ovat entisessä elämässään pelastaneet? Mieltäni lämmittää ajatus kovia kokeneista ja tärkeissä tehtävissä palvelleista materiaaleista jotka pääsevät eläkepäivillään elämään uudelleen kaunista ja arvokasta elämäänsä.

Photobucket

Pidän Globe Hopen laukkujen maanläheisistä ja harmoonisista sävymaailmoista. Toivottomana pussukkafanaatikkona halusin tuolta seinältä esimerkiksi kaiken. Mutta kaikista eniten minua sykähdytti eräs ihastuttava laukku, mutta siitä lisää sitten hieman myöhemmin n___n.

PhotobucketPhotobucket

Rintakorut Armas ja Rakas valmistuvat vanhoista ylijääneistä vetoketjuista.

Photobucket

Metsola- nimiset kukkarot ovat valmistettu 40-50 -luvulla Ruotsin armeijassa palvelleista sarkahousuista.

Globe Hope oli minulle Funitin tuotemerkeistä Aarikan ohella eniten tuttu, mutta nyt kyseinen tuotemerkki sai ihan uuden ja entistä syvemmän merkityksen.

Photobucket

"Varpaanvälivilla - kiedo villahahtuva hoitamaan varvasta"

Varpaanvälivillapussukat saivat hymyn huulille. Pussukan sisältä löytyvää pehmeää villahaituvaa voi käyttää toisiaan hankaavien varpaiden välissä n___n.

Photobucket

Unto (Bubo scandianca)
"Ihmisen seuralaisena viihtyvä pienikokoinen pöllölaji, joka pesii erityisesti toimistoissa. Musta-valkoisen värityksensä ansiosta se sopii useimpiin mappihyllyihin ja kirjoituspöydille. Etsiessään lempiravintoaan, konttorirottia, tarkkasilmäinen Unto saattaa paljastaa läsnäolonsa kumealla HUU-U-huhuilulla."

Photobucket

Aarikan sympaattiset pienet pässit köpöttelivät suoraan sydämeeni <3.

Moni asiakas on kuulemma tullut myymälään ihan vain halutakseen silittää myymälän näyteikkunasta löytyvää pientä pässiä. Pitihän sitä siis itsekin päästä kokeilemaan ja ei vitsit miten terapeuttiselta niiden silittäminen oikeasti tuntuikaan :D. Voittaa pienien hiekkapuutarhojen haravoimiset mennen tullen.


Photobucket

Tämä pieni kaveri oli tainut tippua lapsena m&m -karkkikulhoon n___n <3.

Joudutte tyytymään pelkkään mainoskuvaan, sillä kaikki Aarikan karkkipässit olivat myymälästä myyty silloin jo loppuun. Karkkipässien perään on myös kyselty todella paljon.

Pienestä koosta huolimatta ei ole kyse vaatimattomasta pässinpäästä. Pienellä kaverilla on nimittäin kokoa huimat 24cm ja hintaa vaivaiset
1650€ x).

Photobucket

Näiden kynttiläjalkojen muotoilusta tuli mieleen lapsuus. Tuleeko teille flashbackeja?

Photobucket

Neroko on syntynyt rakkaudesta koiriin sekä intohimosta suomalaiseen kestävään designiin. Suomessa valmistetut tuotteet ovat kestäviä sekä laadukkaita niin muotoilultaan kuin myös materiaaleiltaan.

Purulelun kuvissa komeilee tekijän oma koira :).

Photobucket

Photobucket

Punkalive on Suomalainen vuonna 2009 perustettu muotoilualan yritys. Yritys on saanut lyhyessä ajassa kansallista kuin myös kansainvälistä tunnustusta uudesta luonnonmukaisesta muotoilukielestään. Punkaliven puukalusteet, paviljongit ja sisustuselementit ovat herättäneet kiinnostusta niin muotoilualan ammattilaisissa kuin ihastusta kuluttajien keskuudessa ympäri maailmaa.
Jukka T. Tapion suunnittelema Luu -niminen tarjotin on todella pehmeäksi hiottua kertopuuta. Tarjotin on todella kevyt, se ei paina oikeasti juuri mitään. Tarjottimen muotoilu on purenut erityisen paljon esimerkiksi japanilaisiin.

Photobucket

Näin ennen joulua metrossa naisen kenellä oli musta kangaskassi. Kangaskassissa koreili komia kaksipäinen hirvieläin ja minua jäi mietityttämään mikä juttu se oikein oli (kassissa ei ollut mitään nimeä). Nyt selvisi sitten sekin mysteeri.

Photobucket

Italialaiselta merkiltä My-Stylelta löytyy veistoksellisia kynttilöitä ja valaisimia.

Photobucket Photobucket

Maapallokynttilä on ehdoton hankinta "vihaan maailmaa"-angstipäiville ;P.

Photobucket

 Photobucket

Niin ja näitä pitäisi sitten siis raaskia polttaa vai?

Photobucket

Tämä valaisin oli oma suosikkini. Yleensä kammoksun liian elävältä näyttäviä käsiä, mutta tämä ei ollut ihme kyllä yhtään liian karmiva minun makuuni.

Photobucket

Photobucket

Benejamilta löytyi kauniita koruja sekä veikeitä kauratyynypupuja. Tuo pieni pupun kasvoille tuleva varjo muuttuu minun silmissäni kokoajan nokaksi. Nokkapupu!

Benejamilta on tulossa minulle tilaustyönä eräs ihana ihana kaulakoru, en malttaisi millään odottaa sen saapumista <3.

Photobucket

Equité Toys

Lelut ovat valmistettu käsin pienessä yhteisössä Keski-Jaavassa. Yhteisö pyrkii työnsä kautta hidastamaan maalta pakoa, joka on yksi Indonesian maaseudun ongelmista. Puutyöt ja lelutuotanto antavat kylän puusepille mahdollisuuden itsenäisyyteen ja samalla tuotoista rahoitetan pienen koko kyläyhteisön tarpeita palvelevan luomutilan ylläpitoa. Vekkulit puueläimet ovat indonesialaisen Ali Harianton suunnittelemia.

Eläinhahmoja oli vaikka vallan mitä, mutta tämä sympaattinen kirahvi sulatti sydämeni välittömästi.

Photobucket Photobucket

Coll.part
Hauskat kassit ovat valmistettu Reilun Kaupan Organisaatioiden toimesta. Kalastajien käyttämät muovipussit kerätään ympäri Kamputsea ja uudelleen suunnitellaan mm. erilaisiksi laukuiksi.

Photobucket

Laukkuja valmistavat naiset ovat aikaisemmin eläneet vaikeissa olosuhteissa ja usein ainoana elinkeinona yksinhuoltajaäideillä on prostituutio. Värikkäiden kassien valmistamisen kautta naiset ovat saaneet itselleen ja perheelleen paremmat elinolosuhteet.

Työstä maksetaan naisille Reilun Kaupan standardien mukainen korvaus (kuukaudessa 100$ kun keskipalkka on Kamputseassa alimmillaan alle 50$) ja heidän perheillensä tarjotaan ilmainen asunto sekä sekä ruoat. Äitien työpäivinä heidän lapsensa pääsevät maksuttomaan kouluun :).

Photobucket

Mikä tuotteista ihastutti teitä eniten?

Innostuin uusien tuotemerkkien ja tuotelöytöjeni myötä entistä enemmän kierrätysmateriaalien uusiokäytöstä. Päätin ottaa itselleni pienen projektin alle ja tutustua Helsingistä löytyviin putiikkeihin joiden avainsanoina ovat ekologisuus, kierrätysmateriaalit ja vihreämmät arvot :).

Katsotaan mitä satun löytämään ja minkälaisiin tuotteisiin tulen vielä törmäämään.
Lue lisää »

tiistai 17. tammikuuta 2012

Lush No Drought - Kuivashampoo

Photobucket

Tiesittekö että myös Lushilta löytyy nykyisin kuivashampoota :)? No Drought -nimeä kantava uutuus oli minulle täysin uusi tuttavuus ja otin sitä mielelläni pienen purkillisen verran kotia testattavaksi.

Photobucket

Btw. Ainoastaan Kalliossa voit istua kaverisi kanssa pöydässä, ripotella valkoista jauhetta kaverisi kämmenelle ja ohjeistaa: "kokeile tuosta,  mutta älä sniffaa nenään liian rajusti" ilman että kukaan kiinnittää toimintaanne minkäänlaista huomiota :D. Aineen hierominen päänahkaan saattoi sen sijaan kerätä kummastuneita katseita...

Photobucket

No Drought on koostumukseltaan hienojakoisempaa kuin perunajauho, mutta ulkonäöltään ne ovat lähes identtiset. Jauhe ei tunnu koskettaessa miltään, niin kevyttä höttöä se on :).

Photobucket

Tupsuttelen jauhemaista kuivashampoota sormenpäihin ja hieron päänahan rasvoittuvimmat hiusalueet (otsa, ohimot sekä päälaki) sormenpäillä läpi. Lopuksi pöyhin hiukset vielä pikaisesti kauttaaltaan läpi pöyheyden saamiseksi. Lopuksi kampaan hiukset kevyesti läpi.

Photobucket

Tuoksuina No Droughtissa ovat sitruuna, greippi sekä lime. Tuoksuja lukuessa minulle tuli heti mieleen ätläkät sitrustuoksuiset wc-raikastimet, mutta tässä tuotteessa tuntuvat olevan kaikki asiat kohdillaan.

Tuoksu on ihanan raikas ja hiuksiin jää kevyt raikas sekä pirtsakka tuulahdus kaikista kolmesta tuoksusta. Nam! Moni kuivashamppoo jättää hiuksiin hieman tunkkaisen hajun, mutta tämä tuoksukolmikko freesaa hiukset perusteellisesti. Likaisen hiuspohjan haju on yksi ällöttävimmistä hajuista mitä tiedän, varsinkin jos sen haistaa vielä toiselta ihmiseltä *kylmät väreet*.

Hiusten rasvaisuus imeytyy hetkessä pois ja jauheen erittäin kevyen koostumuksen ansiosta hiuksiin ei jää ollenkaan pulverimaista tunnetta. Hiukset jäävät  (lue muuttuvat) suureksi yllätyksekseni todella pehmeiksi! Jopa siis minun karhea tukkani muuttuu pehmoiseksi ja pelkästään kuivashampoosta. Vau.

Photobucket

No Drought sopii kaikille hiusväreille. Oma tumma tukkani kiittää ja niiaa.

Jauhe on todella riittoisaa ja jo pienikin määrä riittää helposti koko päänahan freesaamiseen. Tuotetta myydään 115g:n pulloissa ja yhden pullon hinta on kukkaroystävällisesti vain 12,95€.

Photobucket

Tuotteen jauhemainen koostumus siitä myös loistavan reissukaverin matkoille :). Riittoisuuden vuoksi jauhetta voi pakata hyvinkin pieniin purnukoihin eikä mukana tarvitse kantaa isoja suihkepulloja.

Ja ah, ei enää niitä raivostuttavia KOLIKOLIKOLIKOLI-ravisteluääniä jotka lähtevät pullotetuista versioista.

Edellinen käytössä ollut kuivashampoo pihisee viimeisiään ja taidan käydä suosiolla ostamassa tällä viikolla oman täysikokoisen aamujeni pelastajan. Erittäin positiivinen tuotelöytö!

Löytyykö muita No Droughtiin ihastuneita?


Photobucket

PS. Mikäli käytte Helsingissä Lushissa niin älkää tehkö kuten allekirjoittanut ja menkö turhaan City-Centeriin. Siellä on vain tyhjä liiketila :D. Uudistunut Lush löytyy nykyisin Asematunnelista (nenää apun käyttäen löytää helposti perille). Pyörin itse hööpönä City-Centerissä ja kysyin lopulta ohi kävelleeltä vartijapoitsulta liikkeen uudesta sijainnista. Hän opasti minut sitten  L'Occitanen myymälään :].
Lue lisää »