maanantai 3. joulukuuta 2012

Melkoisen pöllö meikkipussukka

Kotini sisustuksesta sekä arkitavaroista löytyy nykyisin jo useampi ekologisempi vaihtoehto. Kosmetiikkasaralla tämä näkyy kierrätysmateriaaleista valmistettujen meikkipussukoiden hankkimisessa, sekä kotimaisen suunnittelun- ja käsityön tukemisena. Jouluna materiasesongin ollessa huipussaan on syytä pysähtyä hetkeksi miettimään voisiko jonkin kivan käyttöesineen hankkia lahjaksi hiukan vihreämpänä ja persoonallisempana kuin hakemalla lahjaidea esimerkiksi lähimmästä ketjuliikkeestä? Kierrätysmateriaaleista valmistetut tuotteet tehdään alusta loppuun käsityönä ja näin jokainen tuote on oma yksilönsä. Vuohen lahjoittamisessa Afrikkaan ja "sekundatavaran" välissä on myös vaihtoehtoja :).

Kannan mukanani lähes aina isoja laukkuja joihin mahtuu sisään helposti koko elämä - ja vielä vähän muutakin. Jotta suuren laukun sisältö pysyisi järjestyksessä ja omistajan hermot kurissa, tarvitaan siihen pussukoita joissa asiat pysyvät jemmassa ja löytyvät nopeasti laukkua kaivellessa.

Photobucket

Yksi laukkuni pussukka-asukeista on Pisama Designin valmistamaan Headwing-niminen meikkipussi. Tuotemerkin takana häärivät siskokset ja Pisama-nimi sai alkunsa siskosten omista pisamista. Pisamilla kuorrutettu bloggaaja ei voinut olla hymyilemättä siskosten nimi-idealle :).

Tutustuin Pisamaan eräänä työpäivänä kun luonani kävi asiakas joka säilytti lompakkoa, hiusharjaa sekä käsipeiliä ihastuttavassa pöllökuosisessa pussukassa. Graafiset isot printit, ja sopivassa määrin leikkisät kuosit ovat mieleeni kunhan ne pysyvät trendikkäinä eivätkä näytä liian lapsellisilta. Kehuin somia pöllöjä ja asiakas kertoi rakastavansa kestävää pussukkaansa yli kaiken ja etten ollut ensimmäinen kehuja. Bongasin pussukasta nimen "Pisama" ja lähdin kotia päästyäni etsimään tietoa pöllöjen tekijöistä.

Photobucket

Huomasin Pisama Designin sijaitsi Tampereella, mutta jälleenmyyjiä löytyi onneksi myös täältä Helsingistä. Oman pöllöpussukkani päädyin lopulta tilaamaan kuitenkin helposti netistä Madeby-sivustolta. Pöllöt saivat luotani kodin nopeasti.

Photobucket

Headwing kuuluu Echo-mallistoon (tekstiiliteollisuuden hukkamateriaalit kierrätetään) jonka tuotteet kertovat metsäisestä maasta. Echo-tuotteet painetaan valkoiselle ja kankaana käytetään tummaa denimiä. Vuorena yksivärinen puuvillakangas jonka sävyt vaihtelevat ja esimerkiksi minun pussukassani vuori on tummansininen.

Pöllöjä pöllöjä pöllöjä. Tykkään!

Oliko teillä aikeissa ostaa tänä vuonna vihreämpi joululahja?
Bongasin Pisaman blogista hauskan ratikka-aiheisen kilpailun ^^. Kutkuttaisi hieman käydä osallistumassa, sillä nykyisen mieheni (shokkipaljastus!) tapasin nimenomaan ratikassa ja yhden "moi"-sanan jälkeen ollaan yhä samoilla raiteilla vieläkin, hih.

2 kommenttia: