keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Halloweenin taikaa Kööpenhaminan Tivolissa

Copenhagen Tivoli Garden - Halloween 2012
Käydessäni töistä voitetulla palkintomatkalla Köpiksessä jäi kliseisesti sanottuna Tanskan pääkaupunkiin pieni pala sydämentä. Köpiksestä on tulossa myös toinen postaus (mm. kosmetiikkaostokset), mutta tässä paneudutaan reissuni ehdottomasti suurimpaan kohokohtaan.

Kuten yksi kollegoista huokaisten totesi: "Once A Lifetime".

Ydinkeskustassa sijaitsee Tivoli Garden avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1843 ja alueella riittää ihmeteltävää yli kahdeksan hehtaarin verran. Huvipuistoalueella löytyy yli 40 ravintolaa tai kahvilaa ja alueella järjestetään myös paljon komediateatteriesityksiä sekä myös tunnettujen artistien konsertteja.

Photobucket
Seinään lentonsa päättäneet noidat splättereineen olivat jo päivällä härski näky :D

Tivoli päiväsaikaan oli "vain" jäätävän kokoinen tivoli, mutta me onnekkaat saavuimme kaupunkiin juuri oikeana ajankohtana eli aikana jolloin Tivoli muuttuu lokakuussa kahdeksi viikoksi Halloweenin ihmemaailmaksi! Mikä onni!

Kurpitsoja, kynttilöitä, kynttilälyhtyjä, käveleviä heinämiehiä, heinäpaaleja, hämähäkkejä seitteineen, variksenpelättimiä, pulppuavia noidankattiloita, zombeja ja vaikka mitä! Klo18:00 jälkeen tietyissä osissa puistoa alkoi tapahtumaan huisia juttuja ja puisto muuttuu tällöin ikärajaltaan K-12. Huikeeta! Suomessa ei ole mitään vastaavaa, eli voitte vain kuvitella miten olo oli kuin omassa suuressa ihmemaailmassa. Mieletön kokemus mitä suosittelen ihan kaikille!Tässä hieman tunnelmamusiikkia kuvien katseluun >:].

Kuvat eivät ole puoliakaan siitä mitä paikan tunnelma oli. Se oli jotain niin käsinkosketeltavissa ja aistittavissa kaikilla aisteilla ettei sitä saanut mitenkään taltioitua kameralle.

  Photobucket

Photobucket 

Tivolin pääsisäänkäynti ja HUGE kurpitsalyhty toivottamassa vierailijat tervetulleiksi. Kylmät väreet menivät pitkin selkärankaa pelkästä innostuksesta!

Photobucket

Puihin oli laitettu tuhansien kurpitsa- ja kynttilälyhtyjen lisäksi roikkumaan myös isoja kynttilöitä pienille teräslautasille. Vienoinen tuuli keinutti sydänliekillä palavia kynttilöitä steariinin valuessa tunnelmallisesti teräslautasten ympärille. Ehkä kauneimpia asioita mitä olen koskaan nähnnyt.

  Photobucket

Pitkiä katuja valaisivat puihin roikkumaan laitetut kurpitsalyhdyt, kynttilälyhdyt sekä kattokruunut. Puistojen penkeiltä löytyi sieltä sun täältä istumassa kurpitsapäisiä variksenpelättimiä. Heinäpaaleja oli ihan kaikkialla ja puut oli kuorrutettu hämähäkkien seiteillä. Kaikki oli niin aitoa ja todellista, ettei puisto näyttänyt ollenkaan ihmisten rakentamalta. Se vain oli olemassa ja olo oli kuin omassa Halloween Townin ihmemaassa :').

  Photobucket

Photobucket

Photobucket

Uskaltaisitko istuutua mahdollisesti kiinni nappaavan kurpitsapään viereen ;)?

 Photobucket

Yössä tarkeni ilman käsineitä eikä pipollekkaan ollut tarvetta :). Olin ilman takkia liikenteessä eli pelkällä hupparilla tarkeni oikein hyvin. Ikävä näitä kelejä...

Photobucket Photobucket

Tivolin sydämestä sijaitsevan maurilaistyylinen Nimb-palatsin (mm. ravintola) näkeminen sai sydämen tekemään seurueen jokaisessa jäsenessä pienen pysähdyksen. _Valtava_ palatsi oli kuorrutettu valoilla joita oli varmasti enemmän kuin koko Suomessa yhteensä, ja palatsin edessä olevasta peilityynestä lammikosta koko komeus heijastui vielä täysin peilikuvana! Lammikon lasisten putkiloiden sisältä pulppusi eri värisiä vesikuplia.

Näettekö palatsin ovien edessä olevat tummat hahmot noiden lyhtyjen alla kaiteiden takana? Ne olivat kasveja ja isompia/pidempiä kuin ihmiset eli siitä saa vähän perspektiiviä kuinka valtava tuo rakennus on. Kuvassa se näyttää niiiin pikkuiselta. En saanut edes laajisputkella koko komeutta mahtumaan kuvaan - ei edes kauempaa. Maa on pelkkää pannukakkua, eli edes pientä nyppylää ei ollut josta olisi saanut hyvän kuvan otettua. 

  Photobucket 
Chinatownin sisäänkäynti

  PhotobucketPhotobucket

Huvipuistolaite meni aivan Chinatownissa (Tivolin ns takaosassa) olevien ihmisten pään yläpuolelta (vas.ylhäällä) :].

Photobucket

Myös tuo rakennus oli jäätävän iso. 

Photobucket

Yhdelle "kadulle" oli puiden väleihin ripustettu erivärisiä lasisia tuikkukynttilöitä :). Pimeässä näkymättömältä näyttävän narun ansiosta ne näyttivät leijailevan ilmassa.

  Photobucket

Piraattilaiva (nokka oikealla) oli parkkeerattu keskelle isoa lampea.

  Photobucket

^ Tivolin yksi hurjimmista laitteista.

Laitteen liikkuvan osan kärjessä oli avokattoinen lentokone ja matkustajat istuivat siinä aivan kuten oikeassa lentokoneessa. Lentokone lähti ensin nousemaan kaaressa suoraan ylös ja ylhäällä meni hitaasti ylösalaisin kaartuen takaisin alas nokka edellä.

Syöksyessään täysillä alas lentokoneen nokka meni vain muutaman metrin verran maan yläpuolelta eli aivan ihmisten pään yläpuolelta -  välissä oli toki niin kutsuttu "turvaverkko" :D. Mentiin R:n kanssa seisomaan tuohon alapuolelle lentokoneen ja maan "törmäyskohtaan". Juuri ennen meihin "osumista" lentokone lähtee takaisin ylös nousukiitoon. Näimme ihmisten kauhistuneet ilmeet pelottavan läheltä ja voin kertoa että veti kyllä jokaisella kerralla vatsapohjasta :D! Oli varmasti lähes yhtä jännää kuin itse laitteessa istuminen 8). Kaikki laitteeseen menneet kirkuivat aina kuin pienet elukat, juuri tuossa "törmäysvaiheessa".

  Photobucket

Photobucket

Photobucket

Narisevassa hirttosolmukoista tehdyssä kiikussa kiikkuvat kurpitsalapset olivat kammottavia! Taustalla isompi kurpitsapää sahaili toisen hahmon ruhoa kahtia.

Onko kukaan lukijoistani käynyt Köpiksen Tivolissa :)?

3 kommenttia:

 1. OON ENITEN KADE IKINÄ MAAILMASSA.

  'nuff said!

  VastaaPoista
 2. voi ei vähänkö kuulostaa upealta! eiköhän sielä oo nyt jouluksikin (tapaninpäivänä lähtö jee!) jotain kivaa, ehkä romanttisempaa kuin halloween jutut. mut joskus täytyy kyllä päästä halloweenina tuonne, näyttää ja kuulostaa niin mahtavalta :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluvalaistuksesta joo saa vähän ehkä romanttisempaa jos on sillä tuulella :).

   Poista