perjantai 5. lokakuuta 2012

Tää yö nyt ollaan vaan ja kinkkaillaan ~

Photobucket

Minulla oli tiistaina yksi vapaapäivä ja normaalisti olisin täyttänyt sen muilla työhommilla ja -projekteilla. Päätin kerrankin pitää rehellisen vapaapäivän ja olla tekemättä yhtään mitään pakollista.

Otin auton alle ja lähdin paikkaan missä on kaunista ja missä sielu pääsee lepäämään.

Kotiseudulle Etelä-Karjalaan :).

Photobucket

Koko päivän paistoi aurinko ja oli ihanan kuiva keli. Vesisae ei päässyt yllättämään ja koko päivän oli ihanan raikas sekä lämmin syyskeli. Lempivuodenaikani on syksy ja ruska on yksi kauneimpia asioita mitä tiedän.
Photobucket

Tästä on laulanut mm. Pariisin Kevät.
Photobucket

Lintutornissa (taustalla hetki sitten lakkautetun vankilan viljapellot) tuiversi kova tuuli.

Mikäli synnyinkotini pihalla pakkasmittari näyttää -20 niin Konnunsuolla 17 kilometrin päässä pakkasmittari paukkuu noin -35 pakkasasteen tienoilla. Hurrr!

Photobucket

Taivaalla oli ruuhkaa kun valkoposhihanhet tekivät syysmuuttoa - tai no oikeastaan herkuttelivat pelloilla kun eivät lähteneet repimään muuttoa vastatuuleen.
Photobucket

Taivas oli parhaimmillaan mustana hanhista ja voitte vain kuvitella minkälainen kaakatus lähtee noin 150 000:sta hanhesta :B. Birdlife Suomen arvion mukaan lintuja oli liikenteessä jopa 400 000!
Photobucket

Kaikki ei mennyt lomapäivänä kuitenkaan ihan putkeen.
Photobucket
Matkalla ensiapuun


Olin maastossa valokuvaamassa ja onnistuin astumaan huonosti ja jalka lipesi "pudoten" ylemmän maastotason "reunalta" ja sen seurauksena kuului erittäin äänekäs ja epämielyttävä KRÄKS-ääni jonka ajatteleminen saa niskavillani vieläkin nousemaan pystyyn.
Kuvitelkaa paksu puunoksa minkä päälle hyppäät ja se räsähtää äänekkäästi poikki.

Äänekkään räsähdyksen jälkeen kuului minun äänekäs huutoni ja se muuten kuului varmasti Venäjälle asti se. Onnistuin koko episodin aikana pysymään kuitenkin pystyssä enkä kaatunut, itseasiassa jatkoin räsähdyksen jälkeen köpöttelyä eteenpäin vielä muutaman askeleen verran ennen kuin "tajusin" shokista johtuen pysähtyä. Jalat vaan lipottivat menemään vaikka koski niin maan h*elvetisti.

Kamera ei onneksi pudonnut ja kiitos isän ja Herra Fyysikkolääkärin pääsin autolle asti ja jälkimmäisenä mainittu suoritti Kolme Koota (vai mikä olikaan :D) ja teki kaikki asiaankuuluvat toimenpiteet ensiapuna. Hienon tukisiteenkin sain jalkaan ^^.

EKKS:stä pois päästyäni lähdimme illalla takaisin Helsinkiin.

Photobucket

Yhtäkkiä kaikki tuntuu olevan kaupoissa liian korkealla ja käsien ulottumattomissa.
Herra Fyysikkolääkäristä on kuulemma hellyyttävää kärräillä minua pyörätuolissa pitkin kauppojen käytäviä. Häntä muut ihmiset katsoivat hellyyttävästi ja osa säälivästi, kun taas minun ja muiden ihmisten katseihen kohdatessa muut ihmiset kääntävät katseensa äkkiä pois. Aivan kuin minua olisi epäsopivaa katsoa.

Helsingissä myyjät muuten hei nyt tervehtivät ja jopa hymyilevät nyt! Herra Fyysikkolääkärikin tokaisi, että on se jännä että pitää olla pyörätuolissa että saa kunnollista palvelua ja myyjät alkavat tervehtimään iloisesti kävellessään ohi.

On silti yksi paikka missä hymyä tai asiakaspalvelua ei heru. Ei, vaikka konttaisi lattialla jalat sidottuna ja suu kapuloituna.

G:llä alkava elektroniikkaliike. Pörräilin minua kiinnostavien tuotteiden ympärillä varmaan 20 minuuttia ja katsoin kuin muutaman metrin päässä neljä miesmyyjää keskusteli niitä näitä pienen pöydän ympärillä. Liikuin sillä kertaa sauvoilla ja erittäin hitaasti ja vaivalloisesti. Oli kaupunki mikä hyvänsä niin aina on sama juttu.
Aikani ihmeteltyä tuotteita poistuin liikkeestä menemällä myyjien ohi tokaisemalla: "voin mä pädini muualtakin ostaa".

Saatoin todennäköisesti olla kahvihuoneessa sen jälkeen "se jalkavammanen idiootti aasiakas" mutta ihan sama. Ärsytti! Vaikka minulla ei heille mitään asiaa olisikaan ollut, mutta silti joku olisi voinut kohteliaisuuttaan edes huikata tartteenko apua. Olisi ihan hyvät provikkasummat tulleet nimittäin siinä jollekin heistä. Tai oliko päivän myynnit jo kenties tehty ja ketään ei kiinnostanut? No pitäisi silti kiinnostaa! Är är är.

Sen takia yritän mahdollisimman vähän kyseisestä liikkeestä mitään ostaa - vaikka saisin sieltä jonkin asian edullisemmin. Olen käynyt monen eri kaupungin samaisessa ketjussa, ruuhka-aikaan, hiljaiseen aikaan ja todella hiljaiseen aikaan. Myyjiä on ollut aina isot määrät ja silti aina sama homma. Why?

Photobucket

Helsingissä jalankulkijat pääsevät mielestäni todella hyvin katujen yli, nyt sauvoilla liikkuessa tietä annetaan vielä extaparemmin.

Kotikaupungissani tätä kohteliasuuden pelkoa ei juuri ollut. Ihmiset siellä päästävät jalankulkijoita muutenkin tosi huonosti yli (painavat lähinnä kaasua kun jalankulkijan lähestyessä) ja kyllä siellä suojateillä saikin sauvat kainalossa useamman auton verran nupottaa kunnes joku erehtyi pysähtyi.

"sie perkele ny ainakaan miun eteen tuu suatana!"

15 kommenttia:

 1. Hei apua, nyt on kyllä niin tuttua maisemaa että! Olen itse Joutsenosta alunperin, kiva lueskella muiden juttuja "omilta" seuduilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, ite kotoisin siitä Joutsenon viereisestä kaupungista missä ei pauha koski :).

   Poista
 2. Voooi miten hellyyttävä teksti! Otahan rauhassa nilkkas kanssa. :')

  VastaaPoista
 3. Samanlaisia kokemuksia on siitä G:llä alkavasta elektroniikkaliikkeestä ja valitettavasti monessa muussa paikassa palvelu on nykyään samaa tasoa.
  Olin juuri tällä viikolla televisiota ostamassa eikä yhdessäkään liikkeessä tarjottu apua. En tiedä kuvitellaanko liikkeissä, että suht nuori nainen ei voi olla ostamassa mitään elektroniikkaa vai mistä oli kyse. Yhdessä liikkeessä, sitten kun itse meni kyselemään, tuli vastaus kysymykseen, minkälainen se yksi televisio on, jota ei ollut näytillä, että no se on tuollainen samanlaisella ulkonäöllä kuin tuo tuossa. Vastasin siihen, että eipä sillä ulkonäöllä niin väliä, mutta se kuvanlaatu olis kiinnostanut. En saanut oikeen mitään vastausta myyjältä...
  No joka tapauksessa paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis eihän naisia kiinnosta hei tekniset ominaisuudet vaan se ulkonäkö!

   Poista
 4. Olen ainakin toistaiseksi saanut ihan ok-palvelua G-elektroniikkaliikkeissä. Tokihan näissäkin myyntitapahtumissa on parantamisen varaa. Ei kuitenkaan mitään sellaista, että olisin hiiltynyt niin että en menisi uudelleen.

  Olen lähinnä hämmästellyt ko. liikkeen malli/tuote-valintoja sillä ne minun mielestä ns. perusvalikoiman tuotteet ei usein kuulu valikoimaan lainkaan.

  VastaaPoista
 5. Sama myös mun kotipaikkakunnan kohdalla, kukaan ei pysähdy antamaan tietä jos kuljet jalan... Tosin, eipä siellä nyt ihan älyttömästi liikennettäkään ole :D

  Oli kiva treffailla eilen! Mulle tulikin siitä sitten vähän kiire, niin en ehtinyt edes heippoja sanoa :/ Mutta todnäk treffaillaan samanlaisten juttujen yhteydessä tulevaisuudessakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, oli kiva nähdä!

   Me jouduttiin tosiaan liukenemaan siitä vartiovuorosta (;D) kun autosta loppui taas parkkiaika :D. Henkilökunta lupasi kyllä katsoa siun kassien perään eli ei vaan jätetty niitä siihen - ja toivottavasti he tosiaan olivat siinä vielä kun palasit kassien luokse.

   Poista
 6. Käydessäni Pohjois-Karjalassa livenä tuli kuunneltua Pariisin Kevättä. Niin kauan, kunnes se alkoi kuulostaa ajoittain liikaa Happoradiolta. Menin pois. En ylläty, jos sun blogissa mainitaan Pariisin Kevät. :D

  Kohta ois lanit. ES:t laukkuun ja varaan paikkoja meille!! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa mie en tykkää Pariisin Keväästä, satuin vaan bongaamaan kerran niiltä biisinnimen missä mainitaan Imatrankoski :D.

   Kaksi kivaa biisiä on!

   (...miten se laulaja voi yhtään kuulostaa Happikselta :D?!)

   Poista
 7. Huomaa ettet yhtään kuuntele Pariisin Kevättä, koska tuo biisihän ei kerro Imatrankoskesta. ;) Elämä vain kuohuaa kuin Imatrankoski.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin lauletakkaan, mutta kielikuvassa on kuohuva Imatrankoski :).

   Poista
  2. Eli kuvan koski esiintyy siinä kielikuvana.

   Poista
 8. Giganttiin on ihan turha mennä. "Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa." No niin on ja siksi en sinne mene. Kaiken saa melkein mistä tahansa muualta halvemmalla ja hyvällä tuurilla saat vielä palveluakin kaupan päälle. Gigantissa ei kukaan koskaan kysy sulta kaipaatko apua ja jos itse kysyt että voisikohan joku auttaa, ohjaa henkilökunta sua jatkuvasti tyypiltä toiselle, kun kukaan ei muka tiedä vastausta just MUN kysymykseen. Kävin siellä 3 kertaa ennen kun tajusin luovuttaa ja ostaa tavarani muualta.

  VastaaPoista