lauantai 11. elokuuta 2012

Uudet hiuspidennykset! Saanen esitellä: kylmäkeratiinipidennykset

Photobucket

Monta vuotta teippipidennyksiä käyttäneenä halusin kokeilla pitkästä aikaan jotakin uutta. Tykkään tummasta ja sähäkästä tukkalookistani todella paljon, mutta kun se on ollut minulla jo niin pitkään. Omalla hiusmittapuullani vielä hävyttömän! Minä kun tykkään vaihdella pituuksia ja malleja, miksi olla kokoajan samannäköisen tukan kanssa kun sille voi tehdä vaikka ja mitä?

Minulla on synnyinkaupungissani luottokampaamo missä olen käynyt vuosia. Kampaajani kanssa kemiat menevät yks yhteen, nauramme samoille jutuille ja voin istua hänen tuoliinsa luottavaisin mielin ja sanoa että nyt tehdään jotain uutta ja kivaa. Koskaan ei epäilytä ja voin antaa jopa täysin vapaat kädet vaikka suunnittelemmekin aina tukan yhdessä. En usko että juuri kukaan ihminen on koskaan ollut yhtä suuren luottamuksen arvoinen. Ajoitan kampaamoreissuni aina yhteen kotiseutuvierailun ohelle, eli kun käyn moikkaamassa vanhempiani niin käyn samalla hoitamassa tukka-asiani kuntoon.

Nyt ajattelin repäistä ja käydä hoitamassa pääoperoinnin täällä Helsingissä ja ensimmäistä kertaa vuosiin eri kampaajalla. Väriaineiden ja saksien antaminen vieraan ihmisen käsiin tuntui todella todella hurjalta.

Photobucket

Googlettelin tietoja Helsingin eri kampaamoista ja suosituksista ja bongasin lopulta hyvältä vaikuttavan Uudenmaankadulla sijaitsevan kampaamon nimeltä Q Hair. Otin kampaamon yhteyttä ja kerroin hiushistoriastani ja kysyin mitä he lähtisivät hiuksiini rakentamaan. Teipeistä olisin valmis luopumaan, mutta haluaisin silti säilyttää tukassani pituuden (eikö olekkin loogista?) ja massiivisuuden. Sinettejä ei koskaan ikinä.

Minulle kerrottiin uudesta kylmäkeratiinimenetelmästä mikä on tällä hetkellä kaikista luonnollisin, huomaamattomin ja hellävaraisin hiuspidennysmenetelmä. Pidennysten luvataan kestävän hyvänä jopa kuusi kuukautta :)! Mikäli nostamiselle ei ole tarvetta eli kiinnityskohta ei pilkistä liikaa, niin kyllähän ne varmasti siellä kuukausia hyvänä kestävät. Teipit esimerkiksi kun tulevat leveän teippiosuutensa vuoksi todella näkyvästi esille oman hiuksen kasvaessa tarpeeksi ja "työntäessä" teipit näkyville.

Vakuutuin minulle varatusta Camilla -nimisestä kampaajasta, varasin ajan ja viikon päästä huomasinkin istuvani kampaajan tuolissa. Se o menoa ny!

Photobucket

Oma vanha tukka oli sen verran PUM-kunnossa kampaajalle mennessä, että saatte tyytyä nyt vähän vanhempaan kuvaan :D. Monet varmaaan muistavatkin vanhan kuontaloni, eli tummaa, neo-oranssia/punaista ja toiselta puolelta piiitkä ja toiselta lyhkäsempi. Love it love it loooove it! Mutta kun jotain uutta.

Suunniteltiin kampaajana toimineen Camillan kanssa minulle hiusväri, miten pidennykset tulisivat ja kuinka paljon niitä iskettäisiin päähän.

Photobucket

Homma alkoi teippipidennyksien irroittamisella. Kampaajan toiminut Camilla ei ollut ensin uskoa, että minulla on käytössä yhä samat "ekan kerran" teipit mitkä ostin hiuksiini noin viisi vuotta sitten :D. Kaksi teippipötköä on jouduttu heittämään viiden vuoden aikana roskiin, mutta muuten teipit ovat pysyneet erittäin hyvässä kunnossa :). Edes tuuheuttavat shampoot (joita btw ei saa käyttää hiuspidennysten kanssa) eivät ole aiheuttaneet hallaa. Minulle tosiaan vasta nyt selvisi tämmöinenkin asia ^^'.

Photobucket

^____^'

Photobucket

Seuraavaksi minulle tehtiin elämäni ensimmäinen väripoisto! Päähän iskettiin ainetta mikä alkoi lämmössä vaahtoamaan hauskasti ja sitten väri alkoi pikkuhiljaa imeytymään hiuksista pois, näytti muuten melko härskiltä. Camilla sanoi että kamalasta väripoistopäästä ei koskaan ikinä saa julkaista kuvia missään, mutta julkaisen silti ;D. Onhan tämä aika eeeehaaaaana! Oisko vaan pitänyt jättää tukka tällaiseksi :D?

... Tämmöisiä kyllä näkee ihan kaduilla tallaavilla ihmisillä.

Takanta tumma väri lähti pois todella hyvin, tukkahan muuttui sieltä jo lähes plondiksi. Jännitimme kuinka kävisi elumenilla tehdylle oranssille raidalle, mutta se lähtikin kaikkien suureksi yllätykseksi todella hyvin - jopa hämmentävän hyvin. Tottakai siitä jäi pienet sävyvivahteet, mutta ne olivat mielestäni aika kivat kun ne vähän hohkaavat uuden värin alta :). Tykkään hiuksissa todella paljon sävyvivahteista, ei ikinä yksiväristä tukkaa.

Photobucket

Pesun ja kuivaamisen jälkeen pääsin yllättymään kuinka pitkä oma tukkani jo on! Tiedän tukkani olevan myös muhkeä ja paksu, mutta nyt kun koko pehkon näki vaaleana (tumma hiusväri kun luo illuusion "pienemmästä" tukasta) niin whoa o_o.  Pari vuotta sitten toiselta puolelta todella lyhyeksi napattu tukka on ottanut aika hyvin pituutta takaisin. Se kun on parin vuoden aikana napattu siis useampaan kertaan aina todella lyhyeksi siistimisen ohella.

Photobucket


Hiuksiini laitettiin intialaista VidaHair-hiusta. Oman tukan ollessa paksu ja karhea oli VidaHair pienen karheutensa ansiosta tähän päähän oikea ja luonnollisin ratkaisu.

Photobucket

Söppänä tatuointikone! Eikun eipäs taidakkaan olla.

Kylmäkeratiinimenetelmä ei käytä ollenkaan lämpöä ja on siksi kiinnitykseltään todella hellävarainen.

Kylmäkeratiini on nestemäistä keratiinia joka kovettuu reagoidessaan ilman kanssa. Pidennyskarva ujutetaan omaan hiuosion limittäin eli jokaista omaa hiusta jatkaa pidennyshius (eli kuvitelkaa että vasen käsi on omaa hiuskarvaa ja oikea käsi pidennyskarvaa ja ristikää sitten kätenne rukosasentoon - keratiini töpättäisiin sitten sormien keskinivelien kohdalle). Näin omaan hiuksiin ei kohdistu liian suurta rasitusta joka repisi niitä juurineen irti.

Kyseisen kiinnitysmenetelmän ansiosta oma hius pääsee kasvamaan normaalisti pidennyksen mukana eli tämä menetelmä ei blokkaa oman hiuksen kasvua.

Sinetit esimerkiksi poltetaan omaan tukkaan kiinni oman hiuskarvan ympärille ja se jos mikä rasittaa omaa hiusta. Camilla kertoi monen entisen sinettikäyttäjän siirtyteen kylmäkeratiinimenetelmän pariin, enkä kyllä ihmettele yhtään että miksi...

Photobucket

Näkyville paikoille tehdään siroja hiusosioita jotta pidennys näyttää luonnollisesta ja huomaamattomalta. Sinne missä on paljon pidempää tukkaa voi huoletta tehdä normaalia suurempia hiusosioita kuin esimerkiksi ohimolle tai otsalle mikä vaatii sirompaa lopputulosta.

Minä halusin pitää niskan yhä lyhkäisenä, eli minulle pidennykset laitettiin karkeasti kuvailtuna korvan ympärille ja tulemaan hieman taaempaa "sivuniskasta". Eli hiukset lähtevät hieman takaa laskeutumaan nätisti eikä pelkästään korvien kohdalta suoraan alas näyttäen kanin luppakorvilta.

Photobucket

Katsokaa miten huomaamattomia ja aidonnäköisiä nuo pienet apukamut ovat :). Minulle tuli hiuksiin tummaa ja sitten tuollaista persikkaista kuparia tuomaan sävyvivahdetta. Liimauskohta on laittovaiheessa ja ensimmäisten päivien ajan tuollainen vähän paksumpi ja jäykkä, mutta ne kyllä "murenevat" eli pienenevät päivien mittaan ja muuttuvat joustavimmiksi.

Photobucket

Valmis tukka :)!

Ensimmäisen yön ei oikein tiennyt miten nukkuisi. Kiinnityskohdat pistelivät pään pyöriessä tyynyä vasten, mutta se meni onneksi jo muutaman yön jälkeen ohi. Pidennyshiukset alkavat vasta kunnolla "elämään" oman hiusten mukaan muutaman päivän kuluttua ja yleensä vasta ensimmäisen omatekoisen pesun jälkeen.

Photobucket

Kylmäkeratiini ei reagoi lainkaan lämpöön, eli pidennyskarvaa voi suoristaa/kihartaa myös kiinnityskohdan päältä kun ne ovat kasvaneet kauemmas tyvestä. Eli tuon kovan liimakohdan päältä voi härskisti vedellä menemään GHD:lla.

Photobucket

Kylmäkeratiinimenetelmällä tehtyä pidennystä ei voida huoltaa/uudelleenkäyttää. Pidennys pysyy hyvänä 3-5 kuukautta ja sen jälkeen huolto tapahtuu vaihtamalla hiuksiin uudet pidennykset.

Photobucket

Tykkään!

Photobucket
Jyväskylä SuomiPop 2012

Nyt kaksi kuukautta operaation jälkeen tukka näyttää tältä. Muutama pidennysosio on irronnut, mutta eipä niiden puuttumista tuolta isosta pehkosta edes huomaa. Tukka on rymynyt kanssani koko kesän eri festareilla ja ollut vaikka minkälaisessa pyörityksessä mukana :D. Reissujen aikana yksikään tupsu ole irronnut vaan kaikki irtoamiset ovat tapahtuneet kotona yleensä pesunjälkeisellä harjaamisella. Tukka on kestänyt kevyet tupeeraukset, suoristukset, aukiharjaamiset, tupeeramiset, aukiharjaukset ja kaiken. Tykkäsin kun tukka oli kampaajalta kaksi kuukautta sitten lähtienssäni silea ja lennokas kuin mikä, mutta tuollainen hampputukka on enemmän minua. Moni varmaan kauhistelee takkutukkaa, mutta itse tykkään kun tukka ei ole niin siloiteltu :). Vanhassa hiusmallissa se siloituus oli taas se juttu pidemmän hiusosion puolella.

Otsatukka on kasvanut tuhatta ja sataa ja aurinko on porottanut hiusvärini ohrapellon sävyiseksi. Nyt tukkani on aika pitkälle sellainen kuin mitä oma hiusvärini on oikeasti, toki siis oma hiusvärini on paaaljon oranssisempi koska luonnostaan olen aito punapää. Oli kiva viettää kesä melkein omanvärisellä päällä - viimeksi oman värisen hiusvärin olen itselläni nähnyt noin seitsemän vuotta sitten :). Sävyssä on puolensa myös koskien tyvikasvua, sitä tuskin kukaan huomaa ja se on vain plussaa kun oma tukkani kasvaa ihan mieletöntä vauhtia.

Photobucket
Seinäjoki Vauhtiajot 2012

Kivasta festarikesätukasta huolimatta tunnen oloni enemmän itsekseni tummemmassa tukassa. Tuo sopii ehkä ulkonäkööni enemmän, mutta tummempi tukka kuvastaa enemmän luonnettani - kuten eräs sielunsiskoni Mirppu sanoi :).

Moni varmasti ihmettelee miten tukkaa nyt voi värjätä kun pidennykset ovat kiinni päässä ja aina pitää ostaa uudet jos ne otetaan pois. Nou hätä! Tyveä voi värjätä ihan normaalisti ja hiuksia kauttaaltaan voi värjätä kevytväreillä eli ei itse tehtynä kotiväreillä. Aitoa karvaahan tuo on siinä missä teippipidennyksetkin jotka minulla on tietty joka huoltokerralla värjätty. Hiusta sävyttäessä hius saattaa hieman kärsiä, mutta esimerkiksi pelkkää omaa hiustyveä värjätessä eivät pidennykset reagoin mitenkään.

En voi kuin suositella kokeilemaan, etenkin jos käytössä on ollut aikaisemmin hiuksia nirhaavat sinetit.

Miltäs kylmäkeratiinipidennykset kuulostivat :)? Onko menetelmä teille jo entuudestaan tuttu vai kuuletteko siitä nyt vasta ensimmäisen kerran? Suomessa käsittääkseni ei ole tällä hetkellä vielä kovinkaan monta kampaamoa/tekijää tälle pidennysmenetelmälle.

Tuli muuten tehtyä ennätys kampaamossa vietetyn ajan suhteen, operaatioon kului aikaa nimittäin kokonaiset kuusi tuntia >:D. Sielä hyvällä mielellä ja tukka kuosissa lähdin Narinkkatorille katsomaan Happoradion akustista keikkaa ja ihan hyvältähän se tukka näytti Upciderin kuvaamassa niin sanotussa keikkatrailerivideossakin, hih!

Photobucket

7 kommenttia:

 1. aivan mielettömän ihana uusi tukka! kuinka paljon koko operaatiolle tuli hintaa ?

  VastaaPoista
 2. Uuh, ihana tukka! Tämän myötä alkoi vähän pidennykset kuumotella, tuntuu että oma letti ei vaan kasva IKINÄ... :D

  VastaaPoista
 3. Hahaa, mieki kävin kesällä toisella kampaajalla ekaa kertaa ikinä ku miun vakkari (missä oon käyny lähemmäs 20 vuotta) oli lomalla, tuntu ihanku olisin ollu jossaki pettämisreissulla :--D Olin kyl ihan tyytyväinen lopputulokseen, mut palvelu oli aika nuivaa!

  "... Tämmöisiä kyllä näkee ihan kaduilla tallaavilla ihmisillä."

  Kuten vaikkapa miulla ja muutaman kerranki vieläpä... köh. Nykyään kyl hävettää moinen.

  VastaaPoista
 4. Hieno tukka!

  Kuinka kauan ajallisesti meni pidennysten laittamiseen? :)

  VastaaPoista
 5. Voi että, himottaisi kyllä ottaa tuollaiset. :) Veikkaan vain, että saisin pulittaa itseni kipeäksi, jos haluaisin päähäni saman määrän tukkaa kuin nykyisillä klipsipidennyksilläni. Voihan opiskelijabudjetti. T. Eilen kadulla pokkarikamerallasi ahdistelema ohikulkija. :D Oli mukava juttutuokio. :)

  VastaaPoista
 6. Nyt vasta luin tämän oikein ajatuksella ja pitää sanoa, että on kyllä namu tukka. Itsekin alkoi tehdä mieli ;)

  VastaaPoista
 7. Paljonko tuli hintaa?

  VastaaPoista