tiistai 12. kesäkuuta 2012

Leppoisa pyöräretki merenrannalle

Photobucket

Ainotar-Mummo pääsi nuuhkimaan Helsingin katujen tuoksua jo viime vuonna asuessani kesän Kampissa. Nyt mummo asuu kanssani myös täällä uudessa kodissa ja viettää aikaansa pyöräkellarin suojissa.

Vanhassa kotikaupungissani mummo joutui eräänä kesäyönä ryöstäjän kohteeksi - mummosta vietiin pirikello. Kyllä, pirikello. Muuten pyörään ei oltu koskettu tai tehty muuta ilkivaltaa, mutta pirikello oli yön aikana väännetty irti. Jollakin taisi olla semmoiselle hyvin suuri tarve, idiootta!

Helsinkiläiset kaverini nauravat pirikello-sanalle. Meilläpäin kaikki sanovat pyörän ring ring-kelloa pirikelloksi. Vasta täällä Helsingissä laitoin sanan kyseenalaisuuden ensimmäistä kertaa merkille :D. Ehkä kadonnut kelloni löytyisi täältä Helsingin kuuluisalta piritorilta...?

Photobucket

Mummo vietti talven entisessä kotikaupungissa vanhempieni hoivassa. Hakiessani pyörän sieltä tänne isä varustutti mummon Helsinki-elämää varten ja pakkasi pyörän mukana elämää kestävän lukon ja käsilaukkukokoisen pyöräpumpun koska: "siulla on kuitenkin vaan semmoisia pieniä käsilaukkuja" mihin ei iso pumppu mahdu niin ostin tollasen käsilaukkuversion" :]! Kiitti iskä!

Photobucket

Sunnuntai oli leppoisa päivävalinta rennolle citypyöräretkelle.

Photobucket

Polkaisin ensimmäisenä Kluuvin Inglotiin ihailemaan kesäisiä luomivärejä.

Photobucket

Seuraavaksi kohteena Paviljonki.

Asvaltista löytyvien nuolien ansiosta paikkaa ei tarvinnut kauan etsiä :).

Photobucket Photobucket

Lavalta löytyi minulle jo entuudestaan tuttu Neroko. Nerokon pisteellä sai ottaa oman karvaystävänsä kanssa kaverikuvia polaroid-kameralla ja kuvat sai itselleen heti mukaan :). Samalla osallistui kuvakilpailuun jossa valittaan päivän parhain kaverikuva.

Photobucket

Otin itse kaverikuvan Blanko-koiran kanssa ^^.

Photobucket

Matka jatkui mukulakiviä pitkin ajellen ja kauniita puistoja ihaillen.

Photobucket

Photobucket

Lopulta meri tuli vastaan. Merellä oli usvaa eli kaukaisimmat saaret näkyivät haamujen lailla.

Photobucket

Mummon kanssa kiivettiin kallioita ylös ja alas.

Photobucket

"Viimeinkin näkemiin"

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Eihän sitä jäätelökioskia voinut herkuttelematta ohittaa :). Näette tässä myös pientä tirkistyskuvaa uudesta kesäkuosisestani taikinastani <3.

Photobucket

Photobucket

Ohi lipuvia veneitä ja hyvintuulisia ihmisiä oli mukava katsella jätskeilyn ohessa.

Photobucket

Jäätelön jälkeen jatkoin matkaani meren vierellä polkien.

En voisi koskaan asua kaukana vedestä. Saimaa on lähellä sydäntä, mutta meri ei jää huonoksi kakkoseksi. Pääasia että on vettä, saaria, vihreää, veneitä, laitureita ja laitureihin hakkaavia pieniä aaltoja <3.

Photobucket Photobucket

Photobucket

Kattokaa meitsillä on eriväriset kengät jalassa n____n.

(*tshih*)

Photobucket

Valkoisen pitkän neuleen helmoja ei kannata turvallisuussyistä pitää polkiessa auki, mutta ne voi solmia näppärästi ja erittäin "tyylikkäästi" vyötärölle.

En ymmärrä miten Helsinkiin liitetään aina sanoja "ruma", "kolkko", "ankea", "tylsä", "väritön", "kaukana luonnosta" yms. Asuipa Suomessa missä tahansa, niin ei tuota vihreyttä ja luontoa voi mielestäni välttää juuri mitenkään? No, ehkä Helsinkivihaajat näkevät jotain mitä minä en näe. Ja minä näen jotain mitä he eivät näe. Olen onnellinen omasta näkökentästäni.

Muita Helsingissä pyöräileviä :)? Mitkä ovat teidän lempparireitit tai mitä reittiä suosittelisitte polkaistavaksi?
Yksi kavereistani kertoi että hänellä meni kuusi vuotta ennen kuin uskaltautui täällä pyörän selkään. Vuuut!?

Tämä kesälomalainen suuntaa nokkansa muutaman tunnin päästä kohti Radio Aallon Helsinki-päivän konserttia :)! Arvaatte varmaan jo keitä miehiä olen menossa sinne katsomaan ;). Mutta hei Poets Of The Fall ensimmäistä kertaa livenä jee! Herra Ylppö & Ihmiset kiinnostaa myös.

Kuka muu on tulossa samaan tapahtumaan? Muistakaa vilkutella tv-kameroille!

4 kommenttia:

 1. Ihana! <3 Pitäisikö mun joskus ottaa pyörä mukaan ja lähdettäisiin yhdessä polkemaan keskustasta?

  VastaaPoista
 2. Voi mua, repeilen täällä nyt yksikseni pirikello -sanalle XD Vaikka täällä meilläkin sitä sanotaan pirikelloksi, se kuulostaa silti vaan niin koomiselta sanalta :D ! Mut aww, miten ihana pyörä c: ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummo kiittää kehuista :).

   Pirpirpir!

   Poista