perjantai 9. maaliskuuta 2012

Kauneustrendit ja Markkinat 2012

Photobucket

Helsinkiläinen kosmetiikan maahantuontiyritys Face Helsinki kutsui minut Finlandia-talolla 6.3.2012 järjestettyyn Kauneustrendit & Markkinat 2012 - seminaariin. Yhteistyössä olivat mukana Carpelan Cosmetics sekä Nordic Health Systems Oy.

Photobucket

Seminaarissa tapahtui iloinen yllätys kun bongasin tilaisuuden alussa yhdet tutut kasvot :). Hellyyttävä Pumpulipupu tulikin sitten moikkaamaan minua kun valokuvasin Essien kynsilakkoja takapuoli pystyssä keskellä kulkureittiä :D.

Photobucket

Tuotepäällikkö Marika Heinänen Face Helsingistä toivotti meidät lämpimästi tervetulleiksi tapahtumaan.

Face Helsinki maahantuo luonnollisia raaka-aineita käyttävää kosmetiikkasarjaa Ziaja ja uutuutena kosmetiikkasarjaa nimeltä MIYO. MIYO:n isoveli kantaa nimeä Pierre Rene.

Nordic Health Systems maahantuo mm. monelle tuttua luonnonkosmetiikkamerkkiä Laveraa ja nyt uutuutena heiltä saa myös Ranskasta tullutta luonnonkosmetiikkamerkkiä Born to Bio.

Carpelan Cosmetics on maahantuojana mm. Youngbloodille, Ole Henriksenille, Tweezermanille sekä Essielle.

Seuraavaksi oli vuorossa mielenkiintoisia luentoja:

Photobucket

** Kosmetiikkamarkkinat 2011: Vuoden myyntilukujen julkaisu

Kävimme vuoden 2011 lukuja ja tilastoja läpi Teknokemian yhdistys ry:n toimitusjohtajan Sari Karjomaan kanssa.

Opiskeluajoilta tutut taulukot ja power point -esitykset ovat aina yhtä nuivia, mutta herrantähden kerrankin kun aihe on oikeasti mielenkiintoinen ja puhutaan luvuista jotka oikeasti kiinnostavat niin tämähän oli ihan parasta! Tein jopa kynällä merkintöjä ja omia muistiinpanoja, kuin kympin oppilas konsanaan. Miksi minulla ollut tätä intoa kouluvuosina? Miksi emme voineet tehdä laskelmia ja taulukoita kosmetiikkamaailmasta?

Suomessa myydään kosmetiikassa eniten hiustenhoitotuotteita, toiseksi eniten ihonhoitotuotteita ja kolmannella sijalla keikkuivat hygieniatuotteet. Värikosmetiikka oli vasta sijalla neljä.

Kosmetiikkamyynneissä isompina kasvaneina tekijöinä olivat aurinkosuojat ja huulipunat. Aurinkosuojista jokaiselle suuri hatunnosto, jokohan ihmiset ovat vihdoin ja viimein heränneet sen käyttämisen suhteen ja ovat tietoisia ah niin ihanan auringon julmasta vaikutuksesta ihoomme? Kaikki varmasti tietävät, mutta nyt neuvoista on otettu vaaria. Huulipunien käytön lisäämistä vauhditti varmasti viime vuonna kovasti pinnalla olleet erilaiset huulipunatrendit.

Euroopassa kolmen kärjestä löytyivät ihonhoitotuotteet, hygieniatuotteet ja vasta kolmannella sijalla olivat hiustuotteet. Vähiten myyntiä tapahtui parfyymeissa niin Euroopassa kuin myös meillä Suomessa.

Tiesittekö, että suomalaiset käyttävät henkilöä kohden kosmetiikkaan 173€ vuodessa?

Käsi ylös kenen muun mielestä tuo luku ei ole omalla kohdalla ihan realistinen x)? Etenkin jos kaikki tuotteet ostaisi Suomesta ja suomihinnoilla, niin eihän tuolla summalla ostettaisiin juuri mitään?

Kosmetiikkaan kulutetaan eniten rahaa Sveitsissä, Norjassa ja kolmanneksi eniten Tanskassa.

Muistakaahan käydä äänestämässä Vuoden Paras 2012 -kuluttajaäänestyksessä omia suosikkeja. Äänestysaikaa on vielä torstaihin 15.3.2012 asti.

Photobucket

** Toimittajien odotukset kauneusalan uutuuksista ja tiedottamisesta

Tiina Torppa kertoi informatiivisesti minkälainen tiedotus ja tiedote palvelevat parhaiten kuluttajia. Kävimme läpi mitään sanomattomia tuotekuvailuja ja täysin vailla faktoja kirjoitettuja mainostekstejä. Tiinalla oli oma jämäkkä mutta hauska tyyli kertoa asioista juuri siten kuin ne ovat yhtään kaunistelematta, voin uskoa että kaikki eivät välttämättä pidä hänen tyylistään mutta minuun ja Pumpulipupuun osui ja upposi :)! Yleisö lähti tässä vaiheessa myös vauhdikkaasti keskusteluun mukaan ja kertomaan omia kommentteja ja kokemuksia. Yksi seminaarin mielenkiintoisimmista luennoista ehdottomasti.

Photobucket

** Kauneusmessut 2011 ja 2012

Messukävijöistä 97% oli naisia ja keski-iältään 35-vuotta. Pääkaupunkiseudulta kävijöitä oli 82% ja halukkaita tulemaan myös ensi vuoden kauneusmessuille oli 86%.

Messuilta tuli uutta tietoa hakemaan 96% ja pelkästään ostoksille kampesi huimat 94%. Uutuuksiin tultiin tutustumaan 90% voimin. Messuilla kulutettiin keskimääräisesti 73€ per asiakas ja aikaa messuilla vietettiin keskimäärin 3,5h. Kävijöitä kiinnostivat messuilla eniten henkilökohtaiset neuvonnat sekä opastukset tuotteissa ja tietysti aikaisempiin lukuihin nojaten messutarjoukset.

Tämän luennon aikana tuli lämmin ja nostalginen fiilis. Minäkin olen järjestänyt aikoinaan ison messutapahtuman ja nämä tulosten analysoinnit olivat siis hyvin tuttua ja mieluisaa puuhaa :).

Tänä vuonna pitää ehtiä menemään ilmeisesti jonakin muuna ajankohtana messuille kuin viimeisenä päivänä ja muutamia tunteja ennen messujen sulkeutumista. Ei jäänyt edellisenä vuonna moneltakaan pisteeltä ihan parhain mahdollinen palvelumaku nimittäin suuhun...

Kauneusmessut järjestetään seuraavan kerran 19.-21.10.2012

Photobucket

Seminaarin aikana oli mahdollista käydä käsihoidossa ja/tai pikamanikyyrissä. Minä kävin ottamassa rentouttavan ja veret liikkeelle laittaneen käsihoidon ja rupattelin hoitopisteellä olleiden tyttöjen kanssa niitä näitä. Minulle kerrottiin asiantuntevasti ja ihanan innostuneesti mm. Ziajan ja monen muun merkin tuotteista, tykkäsin :).

Pyysin heistä yhtä nappaamaan käsihoidosta kuvan eli kiitokset vaan kuvaajana hääränneelle kovasti. Kiitokset lähtevät myös ihanan käsihoidon tehneelle henkilölle - kiitos surkean nimimuistin en muista heistä kummankaan etunimeä. Mutta lämpimät kiitokset molemille jos satutte tänne eksymään :).

Photobucket Photobucket

Käteni kuorittiin Ziajan Cocoa Butter vartalokuorinnalla. Käsihoidosta on nyt kolme vuorokautta aikaa ja kätöseni ovat vieläkin ihanan pehmeät ja sileät <3. Suklaan tuoksu on valitettavasti jo laimentunut, mutta tuoksuin kuulemma seminaarin jälkeisenä päivänä vielä ihanasti suklaalle :D.

Samaan herkulliseen kaakaon tuoksuiseen sarjaan kuuluva Ziajan kaakaovartalovoi oli voittajana Ihontoito/Vartalo (kosteusvoiteet) -kategoriassa Elle Beauty Awards 2012 -kilpailussa.

Photobucket

Kuorinnan jälkeen kämmenille hierottiin valitsemaani kosteusvoidetta ja sain rentouttavan käsihieronnan.

Photobucket

Hoitopisteellä minulle kerrottiin vielä tarkemmin Ziajan tuotteista hämmästyin suuresti kun huomasin kaikkien tuotteiden maksavan alle 20€! Nyt minulla ei ole edes tekosyytä olla hankkimatta kaakaolle tuoksuvaa käsikuorintaa omaksi. Luulin ettei Kicksin suklaanaamion tuoksun aitoutta voi mikään päihittää, mutta olinkin väärässä.

Photobucket

Pikamanikyyrit tehtiin MIYO Nailed It! -kynsilakoilla.

Photobucket

** Kosmetiikkatrendit 2012

Seminaarin ehkä minua eniten kiinnostaneen luennon piti ihastuttava ja rempseä Jutta Carpelan. Luonnollisuus on ollut pop niin tyylissä kuin meikeissä jo pitkään, mutta nyt mennään entistä syvemmälle. Mutta mielestäni tässä on jotain pientä kieroutta silti mukana... Tässä näytetään luonnollisilta ja kauniilta nähden asian eteen ihan valtavasti vaivaa -jutussa mistä teille nyt kirjoitan.

Luennon aikana käsiteltiin kuumimmat kosmetiikkatrendit tänä vuonna:
- Tee-se-itse -kosmetiikka
- Mielialaan vaikuttava kosmetiikka
- Hoitavat meikkituotteet
- Kirurgian kosmeettiset vaihtoehdot
- Täydellisyyden illuusio.

Photobucket

Tee-se-itse -tuotteista löytyy mm. pulloista myytäviä aineita joihin voi sekoittaa itse haluamiaan tuoksuja ja tehdä niistä juuri itselleen sopivan. Jääkaapista löytyvistä kananmunista ja vihanneksista voi tehdä myös kasvonaamioita ja vaikka vallan mitä ihonhoitotuotteita.

Mielialaan vaikuttavista kosmetiikkatuotteista ovat varmasti kaikki kuulleet. Hengitämme eteerisiä öljyjä vaikuttaen mielialaamme jne. Minulle tuli tästä keskustelusta mieleen Lushin mielialaan vaikuttavat ohimovoiteet.

Olette varmasti myös kuulleet näistä tuoksuista jotka saavat vastakkaisen sukupuolen kiinnostumaan sinusta enemmän :D? Niin ja siis nämähän toki eivät vaikuta siihen että liikut ko tuoksu yllä normaalia itsevarmemmin -> itsevarmuus viehättää -> vastakkainen sukupuoli kiinnostuu. Ei tietenkään.

Photobucket

Uudessa-Seelannissa käytetään mehiläisten myrkkyä korvaamaan botox. Ja nyt pohditaan miten tämä saataisiin tehtyä synteettisesti etteivät mehiläisparat häiriinny. Liftaava käärmemyrkky on jo so last season. Huojentavaa tietää, että sitten kun mehiläinen minua pääsee joskun ensimmäistä kertaa tuikkaamaan niin sairaalassa -tai pahimmassa tapauksessa ruumishuoneella- maatessani huuleni näyttävät upealta.

Kauneudenhoito kilpailee kirurgin kanssa. Ei ole pokkaa mennä leikkaamaan itseään tai rahaa joten käytetään muita keinoja. Mutta missä menee lääkärin, kirurgin ja meikkaajan raja? Rajat tuntuvat hämärtyvän, odotan mielenkiinnolta miltä kosmetiikkamaailma näyttää muutaman vuoden aikana kun nyt jo ollaan kehitytty rajusti eteenpäin.

No minkälainen kasvomeikki on sitten Se Juttu 2012?

Tiivistettynä: näyttää siltä ettet ole tehnyt itsellesi mitään vaikka olet laittautunut monta tuntia. Eikös tämä mene käsikädessä tämän niin sanotun hippihipstermuodin kanssa? Päässä on räjähtänyt pikkumyy-nuttura, jalassa revityt sukkahousut ja päälle on viskattu vain "jotain mitä löytyi kirppikseltä". Oikeasti räjähtäneen tukan eteen on nähty paljon vaikaa, sukkahousut on revitty saksilla ja olet keekoillut peilin edessä mätsääviä keskenään ei-mätsääviä vaatekappaleita ikuisuuden. Oman tukkasävyn kaivaminen esiin monella väripoistolla on jo vanhaa tietoa allekirjoittaneelle, mutta yhä pinnalla oleva muoti sekin. Hiuksia ei laitella enää, vaan tukka saa liuhua vapaana (tai olla räjähtänyt hipsternuttura) ja paistatella maantieharmaan värisenä.

Tiivistetyn tiivistelmä: näytä metsästä heränneeltä ja mahdollisimman luonnolliselta nähden sen eteen paljon vaivaa.

Vuonna 2012 ihossa unohdetaan tasaisuus ja mattapinta. Kiiltoa ja värisävyjä se olla pitää! Kasvoilla oleva kiilo korostaa kasvojen kolmiulotteisuutta ja silloin myös kaikki kasvoilla oleva korostuu - eli iho jonka meikkaamme täysin virheettömäksi ja korostamme sitä kiillolla. Myös kasvojen volyymi tuotiin trendeissä esille.

Kuulostaako tämä trendi ainoastaan minun korvaani hieman härskiltä?

Sain siihen myös parhaimman kauneusvinkin ikinä: syö joka perjantai levyllinen Fazerin sinistä kymmenen vuoden ajan niin posket saa liftattua luonnollisesti ilman kirurgiaa! Poskiin tulee niin volyymia kuin myös luonnollista pehmeyttä.

Photobucket

Silmämeikeissä seurataan kasvomeikin trendiä eli pysytään mahdollisimman huomaamattomana ja luonnollisena.

Minulle ei ollut uutta tietoa että taidokkaat lähes meikittömät nudelookit syntyvät pitkän meikkisession jälkeen ja meikkiin käytetään paljon eri tuotteita. Paljon erilaisia taupeja, superhuolellista häivytystä, taas vähän lisää sävyjä ja paljon aikaa sekä vaivaa. ...Ihan vain sen takia että näyttäisimme meikkaamattomilta ja että olisimme vain heränneet aamulla näin kauniina ja virheettöminä. Vuonna 2012 meikki ei siis saa näkyä mikäli tähän on uskominen.

Ehostamiseen ja täydellisyyden illusioon liittyy myös salaisuus. Ei haluta kertoa muille mitä tuotteita olemme käyttäneet ja kuinka paljon näyttääksemme näin täydellisiltä. Tärkeintä on se mitä ei näy.

Mielenkiintoisen mutta hieman pientä positiivista hämmennystä herättäneen luennon jälkeen oli huojentavaa nähdä wc:n peileistä kirkkailla luomiväreillä silmänsä meikannut Minä. Tuli suorastaan kapinoiva olo.

Viimeisillä luennoilla kerrottiin kasvavan kosmetiikan valmistusmaasta Puolasta ja esitettiin kosmetiikka ja kotimainen käsityöläisyys josta oli kertomassa Elina Salonen Soap Factorylta. Allekirjoittanut kiisi näihin aikoihin kohti työpaikkaa mutta Pumpulipupun seminaarikirjoituksesta voi käydä sisällöt lukaisemassa.

Photobucket

Photobucket

Youngblood

Photobucket

Photobucket

Shokkisävyisiä mattaluomivärejä

Photobucket

Photobucket

Crash Diet Kit :D

Photobucket

MIYO OMG-luomiväreistä löytyy niin shokkisävyjä kuin myös herkempää vaaleampaa sävymaailmaa.

Photobucket

Photobucket

Perfume Drops - tuoksukynsilakoissa on mukana tuoksu joka lupaa jäädä kynnelle usemman päivän ajaksi. Tuoksu tulee esille lakan kuivuessa kynnelle. Lakat ovat dermatologisesti testettu ja hypoallergeeninen eivätkä sisällä formaldehydiä. Oma tuoksulakka lähtee testaukseen viikonloppuna :).

Kaikki MIYO-tuotteet ovat hinnoiltaan alle 5€. Nailed It! -kynsilakat, Perfume Drops -tuoksulakat (bongattu ainakin jo Helsingin Forumin Seppälästä), Candy Gloss -huulikiillot ja OMG-luomivärit ovat saatavilla Seppälöistä kevään 2012 aikana.

En ole muuten MIYO-sarjan kohderyhmään eli 12-20 -vuotiaisiin kuuluva :(.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket 

Photobucket

Essie Holiday 2011 Luxeffects -kokoelma täynnä ihania glitterisiä päällyslakkoja <3.

Photobucket

Photobucket

Luonnonkosmetiikka uutuuden Born to Bio -tuotteiden värikkäät ja raikkaat pakkaukset olivat syötävän herkullisia! Niistä tuli mieleen joku terveysjuoma tai jugurtit :). Jos tuollaisen pistäisi jääkaappiin niin varmana tulisi väärinkäyttöä!

Näihin kavereihin pääsen tutustumaan tarkemmin lähiaikoina. Melkein tekisi mieli toteuttaa jääkaappikälli.

Photobucket

Miehille tarkoitettu lakritsintuoksuinen suihkugeeli on varmasti aika elämys! Odotan innolla tuoksukokeilua :).

Photobucket

Suomennettu blogini nimi pressikortissa hymyilytti :].

Photobucket

Jutta Carpelan kertoi että kirurgiasta ei voi luennoida ilman pakollisia tissi- tai peppukuvia. Seminaarimateriaaliimme oli valittu tissikuva joten mitä olisikaan kutsutilaisuudesta kertova blogikirjoitus ilman salaattiateriakuvaa?

PS. Uskaltavato ihmiset oikeasti laittaa täyden lasin tuohon lautasen sivussa olevaan härpäkkeeseen?

Tuliko teille ajatuksia seminaarissa käsitellyistä aiheista? Mites on, kiiltääkö vuonna 2012 naama ja juoksetteko kesällä mehiläisten persässä huulet ojossa?


Minä ainakin lähden nyt ostamaan Fazerin sinisen näin perjantain kunniaksi ;).

8 kommenttia:

 1. Höh, aika harmi että sinunkin blogista tuli mainostusblogi.

  VastaaPoista
 2. Maininta ja mainonta -sanoilla on yhden häilyvän aakkosen ero :).

  VastaaPoista
 3. Oon jo kenties vuosia ihmetellyt tuota "luonnolisen lookin" saavuttamiseen käytettävää aikaa... Itse kyllä mieluummin jätän sitten kokonaan meikkaamatta ja laittamatta kuin että tuhraisin kylppärissä tunteja vain näyttääkseni samalta, miltä ilman meikkejä :P Olenkin aina aavistellut, että sen "ihanan huolettoman sotkunutturan" väsäämiseen menee todellakin aikaa ja vaivaa, sillä oma tukkani ei halua olla missään tekemisissä minkään sotkuisen kampauksen kanssa koskaan, ainakaan mitenkään vahingossa.

  VastaaPoista
 4. Jenni, sama juttu. Ite jätän nudepäivinä ihan kylmästi meikkaamatta ja laitan max ripsiväriä :D.

  VastaaPoista
 5. Mitä siihen lasipidikehärpäkkeeseen tulee, niin uskalsin kerran laittaa siihen täyden lasin. Seurauksena ruokani ui punaviinissä. Hölmö kapistus tai sitten en vaan osaa! :D

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo pinkki pitsipaita! Mistä olet ostanut sen?

  VastaaPoista
 7. Myy
  No ei noin heppoiselta näyttävä vekotin vaan voi toimia >:D! En ole koskaan kokeillut, mutta luulen olevani oikeassa v____v.

  Anonyymi
  Oi kiitos :)! Vero Modasta ostin. Väreinä oli pinkkikorallin lisäksi myös musta (ostin myös sen :D) ja valkoinen. Olisikohan ollut vielä sininen? Ainakin nuo kolme :).

  VastaaPoista
 8. Onneks mulla on ollut suklaavinkki käytössä jo useita vuosia! Voinkin ottaa tän Cosmosta saamani vinkin rinnalle: jos aiot syödä suklaalevyn, kannattaa se syödä kerralla sillä jos syö vain pari palaa päivässä, varastoituu rasva kehoon helpommin kuin jos ylimääräinen pääsisi kerralla poistumaan aineenvaihdunnan kautta.

  Mä niin petän itseäni näiden kanssa, mutta who cares :)

  VastaaPoista