tiistai 21. helmikuuta 2012

Paras laukkuystäväni Taikina

Photobucket Photobucket

Nyt en malta olla enää paljastamatta teille laukkua josta hieman jo vihjailin ja joka on vienyt sydämeni täysin :).

Photobucket

Parhaasta laukkuystävästäni Taikinasta löytyvät kaikki parhaan ystävän piirteet: mukava, hauska, kaunis, sympaattinen ja luotettava.

Photobucket Photobucket

Kohtasimme Taikinan kanssa ensimmäisen kerran Funitissa. Mustaa versiota ei ollut ja vihreä yksilö ei ollut minun makuuni tarpeeksi ryhdikäs. Lopulta nielin tappioni ja jätin Taikinan hyllylle. Harmitti.

Photobucket

Helsinkiin päästyäni Taikina kaihersi yhä mieltäni ja päätinkin ottaa liikkeeseen yhteyttä. Voi jippii sitä riemun määrää kun omistaja kertoi heille tulleen mustaa Taikinaa ja lupasi vielä lähettää minulle oman Taikinani :)! Ostotilausta ei tarvinnut miettiä sekuntiakaan ja pian pääsinkin jo syleilemään omaa mustaa mussukkaani <3. Tykkään laukustani niin paljon! Se on aivan minun tyyliseni ja sopii kaveriksi lähes mihin tahansa asuun yhdistettynä. Itseasiassa en kyllä nyt äkkiseltään keksi mihin asuuni tämä ei sopisi?

Nyt minulla on vihdoin ja viimein laukku johon mahtuu muiden tavaroiden lisäksi myös järjestelmäkamera lisähärpäkkeineen päivineen.

Photobucket Photobucket

Olen jo pitkään haaveillut kalliista merkkilaukusta mikäli loton pääpotti osuisi kohdalleni. Pääpottia ei ole tililläni näkynyt ja tarkemmin ajateltuna miksi minä edes haluaisin sellaisen överikalliin käsilaukun?

Upea laukku on aina upea ja isoilla kirjaimilla kiljuvaa GUESS WHO -merkki ei varmasti jäisi keneltäkään huomaamatta. Rahat menisivät isolle ulkomaalaiselle firmalle ja esittelisin ylpeänä upeaa kallista laukkuani kaikille tutuille ja tuntemattomille.

... ja joutuisin vakuuttelemaan ettei kyseessä ole feikki.

Mutta kun en minä osaa enkä halua pröystäillä kalliilla laukulla. Millä minä pröystäilisin? Että minulla on varaa maksaa laukusta tuhansia euroja? Vai että minä voin? Ja minkälaisia arvoja kannattavilta minä sitä kuuluisaa rispektiä saisin laukkusijoitukseni myötä? Olisivatko he sellaisia ihmisiä joiden kanssa ajatusmaailmani kohtaisi noin muutenkaan?Photobucket

Photobucket

Ajattelin ekologisempaan ajattelutapaan siirtymisen tapahtuvan suuren Ahaa-elämyksen siivittämänä. Minun mielestäni havahtumiseen ei tarvita kuitenkaan mitään elämää suurempaa heräämistä. Ei minun hartioillani lepää maapallon tulevaisuus eikä minun tarvitse pelastaa ihmiskuntaa. Vihreämpään ajattelutapaan voi siirtyä helposti yksinkertaisilla ja konkreettisilla asioilla. Askel askeleelta.

Photobucket

Suomalaisilla on hieman outo tapa mistä olen puhunut joskus aikaisemminkin. Emme halua panostaa rahallisesti esineisiin ja asioihin joita käytämme päivittäin, mutta panostamme rahallisesti tuotteisiin joita käytämme harvoin. Ostetaan kalliit juhlakengät joita käytämme vain silloin tällöin ja töpöttelemme päivittäin töihin feikkiuggeilla jotka tekevät murhaa jaloille. Ostetaan useamman kerran kuukaudessa halpaketjusta musta toppi kun entinen venähti ja nuhjaantui pesukoneessa.

Miksi emme panosta kestävyyteen ja laatuun tuotteissa joista pidämme kaikista eniten ja joita käytämme jatkuvasti? Eikös käyttötavaroiden nimenomaa pitäisi kestää eikä niiden tuotteiden joita käytämme muutamia kertoja vuodessa?

Olen pyristellyt itse pois tästä ajatteluvasta aika tehokkaasti muutettuani Helsinkiin - tosin kuljen työmatkat yhä vieläkin littaanastutuilla feikkisämpylöilläni. Olen myös huomannut että täällä ihmiset eivät ajattele noin jyrkästi kuten pienemmillä paikkakunnilla. Kyseessä voi olla myös alueellinen ero. Sieltä mistä minä tulen niin nuukaillaan ihan kaikelle - ja kaikessa.

Ostin btw syksyllä 11' ensimmäistä kertaa uuden talvitakin sitten ööm neljään vuoteen?

Photobucket

Globe Hopen syksy / talvi 2011 - 12 -mallistoon kuuluva Taikina on valmistettu paksusta mustaksi värjätystä armeijan varustesäkistä.

Photobucket

Kovemmatkin tyypit ovat useimmiten herkkiä sisältä :). Taikina kätkee sisälleen hauskan vintagekankaan.

Photobucket Photobucket

Taikinaa voi kantaa mukana ympäristön huomioonottaen neljällä eri tavalla:
1.Nipsukka, brändi ja rinkulayksityiskohdat ovat kaikki näkyvissä. Eli tämä on niin sanotusti oikea tapa pitää laukkua.

2.Nipsukkaläppä on käännetty toiselle puolelle eli tällöin se on kantaessa lantiota vasten. Myös sivulla oleva pieni vetoketju on tällöin kroppaa vasten. Kannan laukkua tällä tavalla silloin kuin olen paikassa missä en halua laukun herättävän yhtään huomiota, tai jos olen paikassa jossa laukkuun voisi eksyä mahdollisesti ylimääräisiä käsiä. Laukun nipsumekanismi on muuten näppärä estämään mahdolliset taskuvarkauden, ei nimittäin käyn ihan niin näppärästi kuin tavallisen vetoketjulaukun tai ei-vetoketjulaukun kanssa.

PhotobucketPhotobucket 

3.Laukku on käännetty "väärinpäin" nipsukkaläpän jäädessä näkyviin, mutta brändilappu ja rinkulayksityiskohta jäävät piiloon.

4.Sama "väärä" puoli kuin kolmosessa, mutta nipsuläppä on käännetty kylkeä vasten. Sivutasku jää näkyviin.
Photobucket

Kaveri otti minusta kuvia napattuani Taikinan syleilyyn ja onnistui aika hyvin taltioimaan hetket joissa laukkuonnellisuuteni näkyy aidoimmillaan ilman minkäänlaisia poseerauksia tai järkeviä ilmeitä :).

(röh röh skviik ja kivasti tuuli keräsi ilmaa paidan selkäpuolelle. No mutta onpahan aito ilme jos ei muuta :D)


Photobucket

Photobucket

Psst. Globe Hopen tehtaanmyymälässä starttaa huomenna ystävämyynti :). Myynti alkaa huomenna keskiviikkona klo 10.00 ja päättyy lauantaina klo 15.00. Meinasiko kukaan lukijoistani lähteä Nummelaan penkomaan?

4 kommenttia:

 1. Ihana laukku! Oliko tuo siis Globe Hopen? Olen ennenkin ihastellut brändin laukkuja, mutta minulle nekin ovat kalliita. Sijoitus voisi silti kannattaa.

  "Emme halua panostaa rahallisesti esineisiin ja asioihin joita käytämme päivittäin, mutta panostamme rahallisesti tuotteisiin joita käytämme harvoin"

  Olen huomannut saman.

  VastaaPoista
 2. Joo on Globe Hopen mallistoon kuuluva :). Minä ajattelin "kerrankin" panostaa laukkuun ja nyt kyllä ei kaduta yhtään, tykkään!

  Kyseiseltä merkiltä on tulossa myöskin keväällä ja kesällä aivan ihania uutuuslaukkuja :3.

  VastaaPoista
 3. Samaisen laukun omaavana voin sanoa, että ihan huippis on! <3

  VastaaPoista
 4. Tämä laukku on myös minun lemppari, nyt maanantaina saan tuon toisen, mustan. Erittäin toimiva rento, vahva laukku josta en hevin luovu.

  VastaaPoista