tiistai 14. helmikuuta 2012

Unisex vettähylkivä läppärilaukku

Photobucket

Olen ollut vannoutunut läppärityttö jo useamman vuoden ajan. Kannettaville tietokoneilleni en ole kuitenkaan tullut koskaan hankkineeksi niinkään olennaista asiaa kuin läppärilaukkua. Ai miksikö? En vain ole löytänyt mistään mitään minun tyyliini sopivaa.

Esimerkiksi kotimainen Golla tekee varmasti ihan päteviä laukkuja, mutta minun silmääni hieman lapsenomainen tyyli ole koskaan iskenyt. En ole myöskään persoonana sellainen kuka tyytyy ottamaan "no menkööt"-yksilön sen oikean puuttuessa.

Olen kuljettanut läppäreitäni vuosien ajan mukana kangaskasseissa käärien niiden ympärille vaatekappaleita. Ei näin. Matkustan paljon ympäri Suomea ja minulla on lähes aina yksi läppäri matkassa mukana. Kangaskassi on hankala kantaa, sillä sitä on pakko roikottaa kädessä tai sitten huterasti olalla. Sinne ei myöskään mahdu juuri mitään muuta läppärin ja virtajohdon lisäksi.

Photobucket

Käydessäni Funitissa tutustumassa kierrätysmateriaaleista valmistettuihin tuotteisiin törmäsin minulle entuudestaan tuntemattomaan designyritykseen nimeltä Mifuko.

"Mifuko Oy on suomalainen designyritys joka tekee yhteistyötä pienten afrikkalaisten käsityöpajojen kanssa. Mifukon tuotteet syntyvät yhteistyössä suomalaisten muotoilijoiden ja taitavien afrikkalaisten käsityöläisten kanssa. Mifukon tavoitteena on työllistää yhä useampia käsityöläisiä ja tarjota heille säännöllinen toimeentulo. Mifuko toimii Nairobi-Helsinki -akselilla ja materiaalit tulevat paikallisilta toreilta sekä tuottajilta."

Photobucket

Löysin Mifukon tuotteista kierrätysmateriaaleista valmistetun läppärilaukun nimeltä Mashine. Mashine hylkii vettä ja tämä ominaisuus sai korvani hörölle ja kiinnostumaan laukusta. Myös laukun karskin maskuliininen ulkonäkö viehätti minua. Se olikin sitten menoa se.

"Mashine tietokonelaukkua valmistetaan käsityönä Rift Valley Leather työpajassa Nairobissa. Rift Valley Leather kouluttaa ompelijoita kansainvälisen kokemuksen omaavan Robertin johdolla, sekä tarjoaa henkilökunnalleen lääkäriedut."

Photobucket

Olkahihna on säädettävä ja kierrätysalumiiniset kiinnitysosat ovat seppä Steve Kiberan valmistamia.

Photobucket

Photobucket

Mashinen ulkomuoto hämää hiukan sillä laukku on sisäpuolelta yllättävän tilava. Sisälle mahtuu helposti useampikin läppäri sekä muita oheistavaroita. Läppärin kanssa laukkuun sujahtaa helposti kalenteri, penaali, silmälasikotelo, kännykkä, rahapussi, avaimet, pokkarikamera ja vaikka mitä. Laukun ulkopuolelta löytyviin kahteen taskuun sujahtavat ulkoiset kovalevyt, virtajohto sekä tietokoneen hiiri. Oiva työ-tai bloggauslaukku siis!

Koeajoin ensimmäisen kerran Mashinen laneille mennessäni ja sinne tosiaan mahtui helposti kaikki oleellinen:
- mikropitsa + pepsi max
- neulepaita
- pörrösukat
- läppäri + hiiri + virtajohto + nappikuulokkeet
- pipo

Photobucket

Laukun vuori on valmistettu miesten kauluspaidasta. Vuorta on hiukan pehmustettu suojaamaan tietokonetta kolhuilta.

Jokainen Mashine on oma uniikki yksilönsä, sillä jokaisesta laukusta löytyy tietenkin eri paita :). Minä valitsin itselleni monien kauniiden kankaiden joukosta -yllätys yllätys- lämpöä hehkuvan punaisen kauluspaidan <3. Kauluspaidan nappireiät sekä pieni rintatasku ovat ihastuttavia yksityiskohtia.

Photobucket

Laukku suljetaan vahvan nahkanauhan ja puunapin avulla. 

Photobucket

Mashine on swahilia ja tarkoittaa konetta. Venäjäksi auto on машина ja se lausutaan s-kirjainta painottaen sekä hieman venyttäen [maSHina]. Mashinessa on käytetty kulmavahvikkeina käytetyn auton renkaan sisäkumia niin tämä pieni hauska sattuma pisti hymyilyttämään :). Kulmavahvikkeet ottavat vastaan iskuja sekä kolhuja mikäli laukun sattuu laskemaan liian ronskista kovaa maata vasten - kuten allekirjoittaneella on usein pahana tapana tehdä.

Photobucket

Miespuolinen kaverini innostui myös poseeraamaan Mashinen kanssa. Laukkua voi kannatella joko olkapäällä, olalla (hihna menee rintakehän päällä) tai sitten kuvassa esiintyvän kaverini tavoin kädessä bisneslaukkutyyliin.

(Huomatkaa kaverini karskit sydänlapaset)

Photobucket

Photobucket

Vaikka ite kehunkin, niin on tuo Mashine kyllä aika komia matkakaveri. Tyyppi on saanut kehuja ja kyselyitä alkuperästä ihan tuntemattomiltakin ihmisiltä kadulla :). Mamma on ylpeä.

Photobucket

Pääsin Mashinen myötä tutustumaan Mifukon tiloihin ja muihin heidän tuotteisiin. Mukaani pyrähti ihastuttava pieni pöllöavaimenperä, mutta lisää pöllöstä ja muista tuotteista sitten myöhemmin :).

Missä te kannatte läppäreitä mukana?

8 kommenttia:

 1. Voi olla että mulla on kohta työlaukun etsintä edessä. Tämä vaikuttaa oikein potentiaaliselta vaihtoehdolta.

  Etsin sellaista laukkua johon mahtuu vähintään A4 avolehtiö ja pitkä suojatakki. Laukun pitäis mielellään myös pysyä itsekseen pystyssä kun nämä kamppeet on sinne lastattu.

  Pysyykö tyhjä laukku itsestään ns. pystyssä tai koossa vai meneeko se kangaskassien tapaan "sylttyyn"?

  Kiitti tosi paljon vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Eiko
  Tuossa kuvassa missä Mashine roikkuu vaateripustimessa niin laukku on tyhjillään. Taisi olla myös muutamassa muussakin kuvassa tyhjänä, eli se pysyy pystyssä myös tyhjiltään eikä mene ollenkaan lyttyyn :). Kulmavahvikkeiden ansiosta myös pohja pysyy skarppina ja pystyssä.

  En voi kuin suositella :). Tuo on myös yllättävän kevyt kantaa selässä vaikka laukku olisi kuinka täyteen ahdettu.

  VastaaPoista
 3. ...Pohja pysyy pystyssä. Siis tarkoitin että se ei lähde valahtamaan tai muistuttamaan löysää taikinaa kun laukkua pitää pystyssä tyhjiltään.

  Minulla kulkevat myös isot ja pienemmät vihkot sekä lehtiät laukussa mukana :).

  VastaaPoista
 4. Olen ollut ihan Golla-tyttö. Macbookin ja kameran kantaminen käy ilkeästi niskaan, silti kuskaan niitä mukana.

  Välillä mietin, että kameralaukku saisi kyllä olla tyylikkäämpi.

  VastaaPoista
 5. Mä kannan harvemmin tietokonetta mukana. Kotona käytän pöytäkonetta ja yleensä Ouluun lähtiessä eli tyyliin neljä kertaa vuodessa mukaan lähtee Targusin pinkki läppärireppu johon sujautan miniläppärin. Aluksi oli tarkoitus ostaa joku pienempi miniläppäripussi, mutta löysin ton laukun ja siinä sai vielä minihiirenkin kaupan päälle :D.

  VastaaPoista
 6. Mie alotin viime syksynä neulomaan mun minille laukkua vaan eipä oo vielkää valmis :D Eipä toisaalta oo tullu tarvetta kannellakaan konetta mukana, mutta oishan se kiva jos ois varalta olemassa joku laukku. Eihä sitä tiiä milloo sitä tulee inspis lähtä johonki Oulun kahviloista istumaan ja blogaileen..

  VastaaPoista
 7. Saisko tuohon vielä sellaisen hälyttimen, joka piippaa jos meinaat unohtaa ottaa virtajohdon mukaan? :P

  Mun isompi läppäri ei mahdu yhteenkään mun läppärilaukuista, onneks mä en roudaa sitä missään. Paitti kerran miljoonassa vuodessa.

  VastaaPoista
 8. Oih, onpa tosi kivan näköinen! Ja ennen kaikkea kätevän näköinen, hihnoineen kaikkineen :)

  VastaaPoista