torstai 26. tammikuuta 2012

Poncho-Panda matkalla Keski-Suomeen

Photobucket

Halusin tulla moikkaamaan teitä täältä tien päältä. Istun jo kolmatta tuntia bussissa ja vielä olisi hieman alle kaksi tuntia jäljellä. Rakastan autossa istumista eli tämä on kaikkea muuta kuin puuduttavaa :).

Aloitin henkilökohtaisen VR:n boikotoinnin kaukoliikenteessä ja pyrin tekemään kaikki matkani mahdollisuuksien mukaan aina busseilla.

Photobucket

Bussissa matkustamisessa on monta asiaa jotka päihittävät junat 100 - 0.

+ bussit pysyvät aikatauluissa
+ isot ikkunat joista voi katsella vähän järkevämpiä maisemia kuin junassa
+ ihmiset ovat hiljaa
+ uusissa malleissa on oma ilmastointi ja parhaimmillaan löytyy myös pistorasiat
+ vessat ovat siistimpiä
+ ihmiset eivät ramppaa käytävällä
+ paljon omaa tilaa
-> busseissa on aina melko tyhjää eli voit vapaasti heivata tuolisi makuuasentoon tai pitää jalkoja edessä olevien tuolien välissä
-> tavarat voi levittää samasta syystä johtuen myös viereisille penkille toiselle puolelle käytävää (kuva yllä)
+ meno on rennompaa
+ kuskit ovat usein todella symppiksiä

Toki aina ei ole ruusuilla tanssimista bussimatkoillakaan. Esimerkiksi nyt sattui kohdalle bussi jossa vessapaperi oli tyystin loppunut ja vesihana ei toiminut laisinkaan. Bussikuskin työmotivaation epäilen unohtuneen abc:lle taukotiloihin.

Photobucket

Ostin alennusmyynneistä (8€) itselleni ponchon! On ihan must matkoilla! Sopivan lämmin ja toimii tarvittaessa erinomaisesti myös peittona tai tyynynä. Nappaan teille majapaikasta hieman enemmän asukuvaa sitten miten yhdistin tuon vyön kanssa ihan toimivaksi ja järkevänkin näköiseksi.

Minulla on matkassa mukanani testikameraksi saatu Canon PowerShot G12 millä ajattelin nappailla teille matkaterveisiä viikonlopun ajan :).

Jyväskylä täältä tullaan!

PS. Perille päästyäni pieni purtava ja kaakaokupponen olisivat poikaa. Suosituksia ydinkeskustassa?

10 kommenttia:

 1. Moi

  Itekin tykkään matkustaa linja-autolla, eli linkillä paljon. Oon aika samaa mieltä sun kanssa noista plussista, tosin mää jostain syystä osun lähes aina linkkeihin, jotka on

  1. sika täynnä (jyväskylä-savonlinna välillä on aika vähän vuoroja..)
  2. Vailla toimivaa vessaa = pöntön huuhtelu ei toimi, ja tämänhän huomaa luonnollisista syistä vasta sitten, ku asialle ei enää oo mitään tehtävissä
  3. Liian kylmiä tai kuumia, joutuu värjöttelemään toppavaatteet päällä tai sitte leyhyttelemään naamaasa expressi-lehellä teepaita päällä
  4. Varustettu ärsyttävillä kanssamatkustajilla. On kokemuksia ihmisistä jotka huudattaa kuulokkeiden kautta musiikkia älyttömän kovaa, suunnittelee kovaan ääneen keskenään riidellen omia häitään, kuorsaa, tuhisee, ähisee tms, nukkuu pää MUN olkapäällä ja kaikennäköstä muuta mukavaa.

  Kivoja linkkimatkoja kaikesta huolimatta! :)

  VastaaPoista
 2. Mä oon taas junaihminen henkeen ja vereen :D Vaikka vr onkin välillä pyllystä, etenkin talvisin ku vr yllättyy joka vuosi lumen tulosta. Mutta matkaan menee vähemmän aikaa, matka on tasasempaa, osa konnareista on hauskoja ( yks laulo kerran nää kaikki matkaliput ja jatkoyhteydet :D ) ja kyllä junissakin on tilaa, kunhan vaan valittee oikeen junan ettei mee vaikka perjantain kolmen junaan, se kyllä on täynnä. Ja en oo kuullu junapahoinvoinnista !
  Joo en tiedä miks tunsin tarvetta tulla hehkuttamaan junia :D:D Mutta silti junat on kivoja (:

  VastaaPoista
 3. Mä olin junaihminen siihen asti kun VR alkoi sässimään ihan huolella, hinnannoususta puhumattakaan.. Silti kuljen pakon edessä junalla ajankäytön vuoksi - pääasiassa joudun matkaamaan Kuopio-Hki väliä ja bussilla tuo väli ottaa ihan käsittämättömän kauan ._. Lisäksi oon myös ollut tosi huonotuurinen bussien kanssa - aina on ilmastointi/lämmitys rikki (eli bussissa on aina liian kylmä tai liian kuuma), yöbussiin sattuu samaan matkaan joku pikkujouluporukka kännissä meluamaan. Ja viimeisimmän kerran kun olin bussilla matkalla lentoasemalle, oli bussi myöhässä, meinasin myöhästyä jatkobussista, mikä olis myös tarkoittanut että myöhästyn lennolta >.<

  Josko sitä joskus sais vaikka oman auton...

  VastaaPoista
 4. Moikka!

  Ihanat sukat! Ootko ite tehny? Jos et niin mistä niitä saa??? =D

  Mari

  VastaaPoista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Vastaan muihin kommentteihin myöhemmin, mutta yläpuolella olleeseen poistettuun anonyymin viestiin vastaan että joo minähän se siellä taisin olla n__n.

  Ihan tyhmää kun viestejä ei voi muokkailla, olisin voinut jättää muuten viestin näkyviin ja poistaa vain yhden lauseen sieltä ;<.

  VastaaPoista
 7. Mun on nyt pyydettävä anteeksi ajattelemattomuuttani. Olin jotenkin ajatellut että kun asia oli epävarma ja/tai kertaluontoinen niin siinä ei olisi mitään erikoista, mutta olin ajattelemattomuuksissani unohtanut että on olemassa ihmisiä jotka voisivat tiettyjä sanomiani tietoja käyttää väärin. Toivon todella ettei möläytyksenäni aiheutunut mitään haittaa, seuraavalla kerralla ajattelen enemmän. :) Olin vaan niin innoissani kun olin nähnyt niin ihanan värikkäästi pukeutuvan suomalaisen!

  -se edellinen anonyymi

  VastaaPoista
 8. Miekin matkustan pitkät matkat aina mahdollisuuksien mukaan mieluummin bussilla ku junalla, vaikka hintaa ei sille taida loppupeleissä paljoa vähemmän tullakaan. Mut on ne kivoja. Viimeeks tosin Mikkeli - LPR -välillä jäädyin lumiukoksi ku lämmintä oli bussin sisällä ehkä se 5 astetta, ja joku aika sitten Helsinki - LPR -välillä mp3-soittimesta loppu akku. Se oli tylsä matka. ;<

  Joo. Tämäpäs oli syväluotaava kommentti. :D

  VastaaPoista
 9. samaa mieltä bussien plussista :--) vr on perseestä.

  VastaaPoista
 10. Kyllä bussitkin myöhästelee, mutta paljon harvemmin kuin junat. Mä olin viime keväänä menossa kouluun n. 60km päähän ja bussia ei koskaan kuulunut. Tai varmaan se jossain vaiheessa tuli, mutta oli jo todella paljon myöhässä. Menin sitten jonkun toisen Jyväskylään menevän kanssa hänen autollaan. Me sentään odoteltiin linja-autoasemalla, niin tiedettiin että bussissa on jotain vikaa tai se oli jäänyt lumipenkkaan, mutta siellä matkalla odotti ihmisiä jotka ois tulleet samaan bussiin. Oli vielä ihan törkeän kylmä sää silloin.

  Se bussi oli varmaan melkein tunnin jo siinä vaiheessa myöhässä.

  Silloin tällöin bussilla meneminen on ihan kivaa, vaikka olisi pitempikin matka mutta kun istuu tyyliin 5 kertaa viikossa sen 3h tuntia päivässä bussissa, alkaa se olla suht puuduttavaa.

  VastaaPoista