tiistai 24. tammikuuta 2012

Piece Of Green - Design Shop Funit

Minulla on ollut jo useamman vuoden projektina löytää läppäreideni kuljettamiseen soveltuva läppärilaukku. Järjestelmäkamerani on myös hakenut jo pidempään sitä Sitä Oikeaa.

Perinteiset kamera- ja läppärilaukut saavat ihoni negatiivisessa mielessä kananlihalle eli peruslaukut eivät tule kuuloonkaan. Nyt minulta löytyy molempien arvoesineiden kuljettamiseen soveltuvat laukut ja molemmista on tulossa tarkempaa tarinaa vielä myöhemmin Piece Of Green -teemaani sisältyen :).

Photobucket

Kävin reissulla Lappeenrannassa ja bongasin Kauppakeskus Iso-Kristiinasta uuden liiketilan joka kantoi nimeä Funit. Siellä minuun pääsi puraisemaan kierrätyskärpäen oikein kunnolla.

Kyseiseen kaupunkiin on perustettu liikkeitä viime vuosina hieman siinä tietyssä mielessä. Kylttien tekstiä ei meinaa ymmärtää ja palvelua tuntuu saavan vain vaihtamalla kieltä toiseen. Kyseisessä kaupungissa asuvat tai siellä usein vierailevat tietänevät mitä tarkoitan. Oli siis todella positiivinen yllätys kuulla tämän erikoisliikkeen liikeidea ja että tuotteita myydään suomalaisessa hengessä vihreitä arvoja korostaen. 

Photobucket

Funitin houkutteleva näyteikkuna sai kiireisen naisen askeleet tekemään U-käännöksen ja astumaan sisälle myymälään. Myymälän kodikas ilmapiiri sai kiireen unohtumaan nopeasti ja mieltäni lämmitti tuotteiden huoleton mutta silti harkittu esillepano.

Photobucket

Design Shop Funit tekee yhteistyötä valikoitujen yrityskumppaneiden kanssa myyden tuotteita joiden ympäristökuormitus on mahdollisimman pieni. Lifestyle- ja sisustustuotteiden valikoimasta löytyvät muun muassa tuotemerkit: Globe Hope, Aika, Punkalive, Aarikka, Coll.part, Pura, Umbra, Performa, Mifuko sekä Lennol.

Photobucket

Osa tuotemerkeistä olivat minulle jo ennestään tuttuja, mutta osasta en ollut aikaisemmin koskaan kuullutkaan. Pidin myyjän tavasta ottaa minuun yhteyttä ja alkaa kertomaan maanläheisesti eri tuotemerkeistä ja nihin liittyvistä tuotteista.

Yllätyin miten moni tuote oli valmistettu kierrätysmateriaaleista. Tutkin myymälän lattiasta kattoon ja kuuntelin tuotteiden tarinoita ympäri maailmaa. Pääsin tarinoiden siivittämänä uppoutumaan uusiokäytön sekä suomalaisen designin maailmaan.

Koska kaikki hyvät jutut pitää kertoa aina eteenpäin, niin haluan ehdottomasti jakaa osaamistarinoita myös lukijoilleni myymälästä otettujen kuvien muodossa. Nämä tuotteet ihastuttivat minua kaikista eniten :).

Photobucket

Virkkuukoukussa
Kotimainen kahden nuoren naisen perustama yritys valmistaa ihastuttavia käsinvirkattuja design-mattoja. Ensimmäiseen "Pariisi"-nimiseen mallistoon kuuluvat pitsimatot ovat ekologisia ja kestävän kehityksen mukaisia. Idea pitsimattojen muotoiluun on lähtenyt Notre Damen katedraalin ikkunoista.

Olen bongannut pitsimattoja sisustuslehdistä, mutta vasta nyt tiedän mistä ne ovat peräisin ja ketkä niitä valmistavat. Tykkään kun tiedän ketkä seisovat tuotteiden takana :). Pienen tutkimuksen seurauksena selvisi että Virkkuukoukussa on ensimmäinen suomalainen yritys joka on päässyt Global Student Entrepreneurship Awards -kilpailuun lätäkön toiselle puolelle USA:han. Hyvä tytöt!

Photobucket

Upeita pitsimattoja löytyy valkoisen lisäksi myös mustana sekä tummanharmaana. Voi että miten haluaisin tuon tummanharmaan maton omaan mustavalkoisesti sisustettuun huoneeseeni lattiaa koristamaan <3.

Photobucket

Globe Hope
Erilaisia ekologisia tuotteita kierrätysmateriaaleista valmistava Suomalainen designyritys. Yritys muokkaa edellisestä käyttötarkoituksesta tarpeettomaksi jääneitä materiaaleja luoden niistä uutta. Tuotteilla halutaan kannustaa ekologiseen ja ympäristöystävällisempään ajatteluun.

Globe Hopen tuotteita on valmistettu muun muassa:
Turvavöistä, laivastosäkeistä, armeijassa palvelleista pesusäkeistä, sarkahousuista ja -takeista, Suomen armeijan kaasunaamarilaukuista, armeijan telttasuojakankaasta, tietokoneen piirilevystä, polkupyörän sisäkumista, sairaanhoitajaopiston potilaiden villahuovista, Ruotsin armeijan lumipuvuista sekä purjeista.

Mitä tarinoita armeijassa palvelleilla materiaaleilla olisi kerrottavana ja montako elämää vanhat turvavyöt ovat entisessä elämässään pelastaneet? Mieltäni lämmittää ajatus kovia kokeneista ja tärkeissä tehtävissä palvelleista materiaaleista jotka pääsevät eläkepäivillään elämään uudelleen kaunista ja arvokasta elämäänsä.

Photobucket

Pidän Globe Hopen laukkujen maanläheisistä ja harmoonisista sävymaailmoista. Toivottomana pussukkafanaatikkona halusin tuolta seinältä esimerkiksi kaiken. Mutta kaikista eniten minua sykähdytti eräs ihastuttava laukku, mutta siitä lisää sitten hieman myöhemmin n___n.

PhotobucketPhotobucket

Rintakorut Armas ja Rakas valmistuvat vanhoista ylijääneistä vetoketjuista.

Photobucket

Metsola- nimiset kukkarot ovat valmistettu 40-50 -luvulla Ruotsin armeijassa palvelleista sarkahousuista.

Globe Hope oli minulle Funitin tuotemerkeistä Aarikan ohella eniten tuttu, mutta nyt kyseinen tuotemerkki sai ihan uuden ja entistä syvemmän merkityksen.

Photobucket

"Varpaanvälivilla - kiedo villahahtuva hoitamaan varvasta"

Varpaanvälivillapussukat saivat hymyn huulille. Pussukan sisältä löytyvää pehmeää villahaituvaa voi käyttää toisiaan hankaavien varpaiden välissä n___n.

Photobucket

Unto (Bubo scandianca)
"Ihmisen seuralaisena viihtyvä pienikokoinen pöllölaji, joka pesii erityisesti toimistoissa. Musta-valkoisen värityksensä ansiosta se sopii useimpiin mappihyllyihin ja kirjoituspöydille. Etsiessään lempiravintoaan, konttorirottia, tarkkasilmäinen Unto saattaa paljastaa läsnäolonsa kumealla HUU-U-huhuilulla."

Photobucket

Aarikan sympaattiset pienet pässit köpöttelivät suoraan sydämeeni <3.

Moni asiakas on kuulemma tullut myymälään ihan vain halutakseen silittää myymälän näyteikkunasta löytyvää pientä pässiä. Pitihän sitä siis itsekin päästä kokeilemaan ja ei vitsit miten terapeuttiselta niiden silittäminen oikeasti tuntuikaan :D. Voittaa pienien hiekkapuutarhojen haravoimiset mennen tullen.


Photobucket

Tämä pieni kaveri oli tainut tippua lapsena m&m -karkkikulhoon n___n <3.

Joudutte tyytymään pelkkään mainoskuvaan, sillä kaikki Aarikan karkkipässit olivat myymälästä myyty silloin jo loppuun. Karkkipässien perään on myös kyselty todella paljon.

Pienestä koosta huolimatta ei ole kyse vaatimattomasta pässinpäästä. Pienellä kaverilla on nimittäin kokoa huimat 24cm ja hintaa vaivaiset
1650€ x).

Photobucket

Näiden kynttiläjalkojen muotoilusta tuli mieleen lapsuus. Tuleeko teille flashbackeja?

Photobucket

Neroko on syntynyt rakkaudesta koiriin sekä intohimosta suomalaiseen kestävään designiin. Suomessa valmistetut tuotteet ovat kestäviä sekä laadukkaita niin muotoilultaan kuin myös materiaaleiltaan.

Purulelun kuvissa komeilee tekijän oma koira :).

Photobucket

Photobucket

Punkalive on Suomalainen vuonna 2009 perustettu muotoilualan yritys. Yritys on saanut lyhyessä ajassa kansallista kuin myös kansainvälistä tunnustusta uudesta luonnonmukaisesta muotoilukielestään. Punkaliven puukalusteet, paviljongit ja sisustuselementit ovat herättäneet kiinnostusta niin muotoilualan ammattilaisissa kuin ihastusta kuluttajien keskuudessa ympäri maailmaa.
Jukka T. Tapion suunnittelema Luu -niminen tarjotin on todella pehmeäksi hiottua kertopuuta. Tarjotin on todella kevyt, se ei paina oikeasti juuri mitään. Tarjottimen muotoilu on purenut erityisen paljon esimerkiksi japanilaisiin.

Photobucket

Näin ennen joulua metrossa naisen kenellä oli musta kangaskassi. Kangaskassissa koreili komia kaksipäinen hirvieläin ja minua jäi mietityttämään mikä juttu se oikein oli (kassissa ei ollut mitään nimeä). Nyt selvisi sitten sekin mysteeri.

Photobucket

Italialaiselta merkiltä My-Stylelta löytyy veistoksellisia kynttilöitä ja valaisimia.

Photobucket Photobucket

Maapallokynttilä on ehdoton hankinta "vihaan maailmaa"-angstipäiville ;P.

Photobucket

 Photobucket

Niin ja näitä pitäisi sitten siis raaskia polttaa vai?

Photobucket

Tämä valaisin oli oma suosikkini. Yleensä kammoksun liian elävältä näyttäviä käsiä, mutta tämä ei ollut ihme kyllä yhtään liian karmiva minun makuuni.

Photobucket

Photobucket

Benejamilta löytyi kauniita koruja sekä veikeitä kauratyynypupuja. Tuo pieni pupun kasvoille tuleva varjo muuttuu minun silmissäni kokoajan nokaksi. Nokkapupu!

Benejamilta on tulossa minulle tilaustyönä eräs ihana ihana kaulakoru, en malttaisi millään odottaa sen saapumista <3.

Photobucket

Equité Toys

Lelut ovat valmistettu käsin pienessä yhteisössä Keski-Jaavassa. Yhteisö pyrkii työnsä kautta hidastamaan maalta pakoa, joka on yksi Indonesian maaseudun ongelmista. Puutyöt ja lelutuotanto antavat kylän puusepille mahdollisuuden itsenäisyyteen ja samalla tuotoista rahoitetan pienen koko kyläyhteisön tarpeita palvelevan luomutilan ylläpitoa. Vekkulit puueläimet ovat indonesialaisen Ali Harianton suunnittelemia.

Eläinhahmoja oli vaikka vallan mitä, mutta tämä sympaattinen kirahvi sulatti sydämeni välittömästi.

Photobucket Photobucket

Coll.part
Hauskat kassit ovat valmistettu Reilun Kaupan Organisaatioiden toimesta. Kalastajien käyttämät muovipussit kerätään ympäri Kamputsea ja uudelleen suunnitellaan mm. erilaisiksi laukuiksi.

Photobucket

Laukkuja valmistavat naiset ovat aikaisemmin eläneet vaikeissa olosuhteissa ja usein ainoana elinkeinona yksinhuoltajaäideillä on prostituutio. Värikkäiden kassien valmistamisen kautta naiset ovat saaneet itselleen ja perheelleen paremmat elinolosuhteet.

Työstä maksetaan naisille Reilun Kaupan standardien mukainen korvaus (kuukaudessa 100$ kun keskipalkka on Kamputseassa alimmillaan alle 50$) ja heidän perheillensä tarjotaan ilmainen asunto sekä sekä ruoat. Äitien työpäivinä heidän lapsensa pääsevät maksuttomaan kouluun :).

Photobucket

Mikä tuotteista ihastutti teitä eniten?

Innostuin uusien tuotemerkkien ja tuotelöytöjeni myötä entistä enemmän kierrätysmateriaalien uusiokäytöstä. Päätin ottaa itselleni pienen projektin alle ja tutustua Helsingistä löytyviin putiikkeihin joiden avainsanoina ovat ekologisuus, kierrätysmateriaalit ja vihreämmät arvot :).

Katsotaan mitä satun löytämään ja minkälaisiin tuotteisiin tulen vielä törmäämään.

9 kommenttia:

 1. Ihastuin suunnattomasti KAIKKEEN. Tuommoinen virkattu matto olisi kyllä magee...

  VastaaPoista
 2. Heh, aika hassua huomata että asiat joita meidän suvussa on aina tehty niin ne onkin nyt "ekologisia" ja "designia" :D Esimerkiksi tuollaisia pitsimattoja olen itsekin virkannut matonkuteista, se on hauskaa puuhaa. Lisäksi se on myös ihan älyttömän helppoa :) Kiva että noin yksinkertaisella idealla suomalaiset ovat saaneet menestystä myös maailmalla.

  Globe Hopen ideasta ja tuotteista tykkään muuten, mutta inhoan tuota että brändin nimi on iskettävä jokaiseen laukkuun keskelle! Inhoan sitä niin Guessin kuin DKNY:nkin laukuissa, joten Globe Hope ei tässä ole mikään poikkeus. Oikein hyppää ohikulkijan silmille, että tässä nyt kannatetaan vihreitä arvoja.

  Aivan loistava idea tuo koiranlelu juuttinarusta! Sellainen minunkin perhoselle on saatava :) Tykkäsin kans hirmuisen paljon tuosta kirahvista, se on hurjan söpö.

  VastaaPoista
 3. Toi GlobeHopen ruutunen laukku iski ku metrinen halko. Tahtoo!

  VastaaPoista
 4. Yleensä en oo välittänyt Aarikasta mitenkään erityisen paljon, mutta tuo pässi! Iiiik miten ihana! ♥

  Globe Hopesta oon Elisan kanssa samaa mieltä, kiva idea ja kivoja tuotteita, mutta mulla on siinä semmoinen mutta, kun se on mennyt ihan kamalaks merkillä rahastamiseks.

  VastaaPoista
 5. Vähän ihania! Järkytyin kyllä pässin hinnasta... :D

  Multa löytyy Globe Hopen penaali, joka on muistaakseeni tehty jostain talvikerrastosta tjsp. Mutta yhdyn myös Elisaan. Penaalista löytyy merkin nimi molemmilta puolilta. :/ Eipähän jää epäselväksi minkä merkkinen penaali on kyseessä!

  VastaaPoista
 6. olis sellanen toive, mistä voisit tehdä kirjotuksen. Miten hoidat nassuasi :> joka päiväinen, viikoittainen hoito. Mitä tuotteita käytät ja tälläi :>
  kiinnoistais kyllä tosi paljon :>

  VastaaPoista
 7. Kiitos tästä postauksesta, Rantalainen olen mutta harvemmin tulee keskustassa käytyä, nyt on kyllä yksi hyvä syy tehdä pikapuoliin visiitti sinnekin! :)

  Komppaan myös tuota kielipolitiikkaa, enää ei saa edes ruokakaupassa suomeksi palvelua...

  VastaaPoista
 8. Jenni
  Se on kyllä komea :). Voin vain muuten kuvitella mikä tonnikeiju matosta tulee kun sen esimerkiksi kastelee ;).

  Elisa
  Joo minä tein myös lapsena mattoja matonkuteista sillä apua mikä se sana nyt on. Se iso härvelli millä niitä tehtiin. No en nyt saa sen nimeä päähän -ja on liian myöhäinen aika soittaa äidille-.

  Tuo on yksi syy miksi en halunnut kameralaukkua, ne suorastaan huutavat "MOI täällä on järjestelmäkamera minkä kaivan kohta esiin!" -lausahduksia vastaantulijoille.

  Minusta brändin nimi hyppää aina samalla tavalla silmille kun sen näkee, mutta lopullinen mielipide syntyy aina katsojassa. Minä nyrpistän nenää tietyille merkkilaukuille kun taas vieressä seisova saattaa katsoa samaa laukkua silmät sykkyrällään.

  Globe Hopen tai jonkin muun vastaavan tuotemerkin näkeminen saattaa aiheuttaa katsojassa "lol hippi"-kommentteja, mutta minä teen villin liikkeen ja lähestyn laukun omistajaa kysyen että mistä sinun laukkusi on valmistettu. Olenkin vähän tämmöinen :D.

  Eikä minun mielestäni omien pienien vihreiden arvojen kannattamisen näkyminen muille ole negatiivinen asia. Tänään kannoin uudessa laukussani vapaana elävien kanojen munia, olin monen mielestä varmaan megaluokan maailmanparantaja x).

  Minun on varmaan pakko ostaa tuo vetolelu Mr. Maastonakille. Jos se kestää maastonakin rajut rakkaudenosoitukset niin sitten se lelu kestää oikeasti mitä tahansa :D. Kirahvi <3

  Mariia
  Niin tuo ruskeasävyinen? Se oli kyllä niin symppis ja mielettömän pehmeä :).

  Mira
  Joo en minäkään, mutta pienet pässit olivat ihania :D. Suosittelen ehdottomasti testaamaan sitä silittämistä mikäli satut niihin törmäämään ^__^.

  Sonja
  No kyllähän tuottessa nyt brändilappunen pitääkin näkyä :). Olen vissiin ehkä outo, mutta mikäli tykkään jostakin merkistä ja sen valmistamasta tuotteesta niin ei minua se ainakaan haittaa että se valmistaja tulee myös tuotteesta selkeästi ilmi. Ainahan niitä voi parsia pois jos tuntuu liikaa häiritsevän ;).

  Anonyymi
  Hoidan ihoani säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta voin pistää juttutoiveen hautumaan :). Kiitokset toiveesta!

  Armi Nurminen
  Arvaa onko tehnyt mieli tehdä aiheesta monta kertaa oma vuodatusteksti :D.

  VastaaPoista
 9. Oon kävelly tuon liikkeen ohi joku kakstuhatta kertaa mut sisään en oo eksynyt. Vielä. Kenties tääkin asia pitää korjata!

  Ja hehehehe. *setänaurua* "Hieman siinä tietyssä mielessä." Tell me about it >:D In Soviet Russia, the system beats you!

  VastaaPoista