sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Pyhäinmiestenpäivän kynttilämeri

Photobucket

Hietaniemen hautuumaan hiljaisuudessa muisteltiin pois nukkuneita rakkaita. Läsnä oli suru ja kaipaus, mutta lämpöisillä ajatuksissa sytytetyt kynttilät toivat menetetyt rakkaamme hetkeksi meitä lähemmäksi.

Minä vein eilen useamman kynttilän muualla lepäävien kivetykselle. Ilta oli uskomattoman kaunis, hiljaisuus ja rauhallisuus oli käsin kosketeltavissa.

Photobucket

Photobucket


Photobucket

3 kommenttia:

 1. Kauniisti olet kuvannut pyhäinpäivää Hietaniemessa. Vanhana helsinkiläisenä olen iloinen, kun muutenkin kirjoitat positiivisesti kaupungista. Rutinaa saa kuulla niin paljon...

  Kävimme eilen aamulla viemässä kynttilät omaisten haudalle. Kukaan ei katsonut pahalla edes mukana kulkevaa koiraa :)

  VastaaPoista
 2. hautuumaalla työskentelevänä (en tuolla tosin. )huokaisin vaan onhan kuva kaunis, mutta voi tuota kynttiläjätteen määrää, siinä on paikan työntelijollä kova homma kun nuo pistetään kierrätykseen joka kynttilän hattu irrotetaan yms
  Ja kyllä koiran kanssa saa mennä hautausmaalle, se on julkinen alue, niin vaikka siellä saattaa niitä koirakieltoja olla, niin julkisella alueella saa kulkea koirankanssa, kunhan koira on kytkettynä, eikä lannoita ympäristöään vieraillessaan.

  VastaaPoista
 3. En muistanut, että tuolloin viedään kynttilöitä haudalle (omat sukulaiset on haudattu niin kauas ettei meidän perheessä ole ollut tapana), muutoin olisin mennyt kävelylle Hietaniemeen. kaunista.

  VastaaPoista