keskiviikko 17. elokuuta 2011

Kosmetologi teki minulle kasvomeikin; kylmäkatseinen teiniX?

Kävin ennen kevättä elämäni ensimmäisessä kasvohoidossa ja voi kuinka siitä nautinkaan :).

Kosmetologi tutkaili ihoani ja kehui sen olevan hyvässä kunnossa. En tarvitsisi mitään tujua syväpuhdistavaa hoitoa, mutta kasvoni voisivat haluta pientä herättelyä talven harmaudesta. Adjektiivit jotka erotin kosmetologin puheesta ihoani koskien olivat; "hieman herkkä", "hieman pintakuiva", "sekaihoisuutta", "puhdas", "sekaiho" ja "otsasta aavistuksen verran öljyinen",

Kasvoille päätettiin tehdä hoito joka kosteuttaisi-, kirkastaisi- sekä vaalentaisi ihoa. Vaalennus häivyttelisi kasvojeni punaisuutta (joka ei ole kuitenkaan cuperousaa) ja tasaisi ihonsävyä. Kirkastava osuus freesaisi kasvojen yleisilmeen hehkuvammaksi ja kosteutus auttaisi pintakuivuuteen.

Hoito itsessään oli ihanan rentouttava. Minut kapaloitiin termopeitolla ja kasvoilleni laitettiin tupruttamaan lämmintä höyryä ihohuokosia avamaan. Stressierkkinä en osaa aina oikein rentoutua ja nukahtaminenkin vaatii iltaisin aina oman aikansa. Kasvohoitoon mennessä en ollut yhtään väsynyt enkä uupunut, mutta meinasin silti torkahtaa useampaan kertaan ja ihan vain pelkästään rentoutumisen ansiosta :). Kasvojen hieronta oli hoidon kohokohta, se vaan jatkui ja jatkui ja jatkui ja minä leijailin seitsemännessä taivaassa ~.

Arvatkaa muuten mistä tykkäsin myös todella paljon? No mustapäiden puristelusta >:D. Se tuntui hauskalta ja siitä tuli omituista mielihyvää (masokisti?). Oli siinä kosmetologilla naurussa pidättelemistä, asiakkaat kun yleensä kiemurtelevat tuolilla operaation aikana niin meikäpanda lötkötti täysin liikkumatta olostaan nautiskellen :D.

Photobucket

Kasvohoidon jälkeen minut meinattiin lähettää kotia naama au naturel, mutta pyysin saada kasvoilleni ehostusta. Tykkään päästää ammattilaiset kasvojeni kimppuun ja seurata millaiseksi he haluavat meikata kasvoni.

Annoin kosmetologille muutoin vapaat kädet, mutta suljin pois värisävyt mitä yleensä käytän silmämeikeissä (vihreän- ja ruskean eri sävyt, kullat ja oranssit) ja pyysin iltamenoihin sopivaa lookia.

Photobucket

Ihan ensimmäiseksi hämmästyin kuinka kosmetologi ei laittanut silmäluomilleni pohjustustuotetta laisinkaan. Toiseksi hämmästelin hyisevää värimaailmaa joka vallitsi kosmetologin valitsemissa luomivärinapeissa. Jaik mihin olen taas itseni oikein saattanut?

Photobucket

Hyisevästä sävymaailmasta -joka minulle ei yleensä sovi- huolimatta silmämeikistä tuli mielestäni aika kiva ja toimiva :). Näyttäväksi iltameikiksi tätä ei mielestäni voi kuitenkaan kutsua.

Meikki ei näyttänyt laisinkaan niin hyiseltä ja kovalta lämpöisiä kasvoani (lue pisamiani) vasten kuin odotin. Silmäni näyttivät hurrrjan sinisiltä, aivan kuin kaikki vähäinenkin vihreys olisi kaikonnut niistä kokonaan pois.

Photobucket

Tässä kuvassa pohjustustuotteen puuttumisen miinukset tulevat hyvin esille. Pisamat/ihon sävy kuultavat meikin läpi ja luomen keskiosasta luomiväri näyttäisi olevan kulunut jo melko huolella pinnasta pois. Kuvat on napsittu tunnin sisällä silmämeikin teosta.

Voin vain kuvitella kuinka kauniin intensiivisesti turkoosinsävyinen luomiväri hehkuisi mikäli se olisi tehty lempparipohjustajani UDPP:n päälle.

(PS. Koska linkittämässäni pohjustusvertailussa olevat kuvat ovat vähän mitä ovat, niin meinasin naputella teille lähiaikoina uuden version samasta aiheesta kera uuden pohjustustuotteen :))

Kosmetologin mukaan minun ei välttämättä tarvitsisi tehdä pyöreille silmilleni alarajauksia laisinkaan vaan keskittyä viemään värejä ylöspäin kohti kulmakarvoja. Tykkäsin hänen tekemistään alarajauksista kovasti, pitäisi opetella itsekin niiden salat (meikkaan itseni herkästi alakuloisen näköiseksi bambiksi mikäli alan taputtelemaan luomivärejä alaluomen ripsirajalle, tekniikan puute).

Photobucket

Kierosilmä ^^'.

Silmämeikki oli uusien sävymaailmojen kera jännittävä ja positiivinen kokemus, mutta kasvomeikki... noh... Miten sen nyt sanoisi nätisti :D.

Photobucket

En itse meikkaa kasvojani juuri ollenkaan, niin en tiedä johtuiko vieras olo "isosta" määrästä pakkelia vai oliko kasvoilleni valittujen tuotteiden sävymaailma valittu minulle väärin - itse epäilen jälkimmäistä.

Ensinnäkin meikkivoide oli mielestäni aivan liian tumma. Sävy näyttää kasvokuvissa ihan sopivalta, mutta katsokaapa tämän tekstin alapuolella olevaa kuvaa missä näkyy kaulani. Poskipuna ja varjostustuote oli minulle ihan uusi juttuja ehostusrintamalla.

Photobucket

Hei mites tuo sävyero kasvon ja kaulan kanssa :D? Huulipuna kiiltoineen olivat sävyltään nättejä, mutta mielestäni minulle aivan liian nudet. En ehostaisi itse koskaan huuliani noin vaaleiksi.

Tumma kasvomeikki yhdistettynä kylmänsävyisiin nudehuuliin teki oloni jotenkin niin... teiniksi? Kotikaupungissani on nimittäin ollut tiettyjen nuorten keskuudessa jo jonkin aikaan "trendinä" vetää aurinkopuutereilla kirjaimellisesti viivavarjostusöverit (häivyttää ei saa missään nimessä), valitaan kasvoille liian tumma meikkivoide (kaula on kuitenkin kuin lumikilla konsanaan) ja huulet meikataan vaalealla meikkivoiteella lähes näkymättömiksi. Minulle tuli vähän tuollaiset teiniöveri-vibat tästä lookistani.

Mitä mieltä lukijani ovat silmämeikistä? Olivatko kylmät sävyt hitti vai huti :)?

...Entäs millaisia ajatuksia kasvomeikkini herätti teissä :D? Olenko ainut kenen mielestä näytän vieraalta tai jotenkin vääränlaiselta :D? Minun silmääni kasvomeikissä töksähtää joku ja pahasti, enhän minä sitten tiedä vaikka se meikki olisikin sellainen kuin pitää ja tämä olisi vain totuttelukysymys x).

12 kommenttia:

 1. Kyllähän tuo on kieltämättä aika huti :D En tiedä, sininen kyllä menisi sulla oikein hyvin, mutta jotenkin olen sitä mieltä, että tunnet omat kasvosi paremmin ja sun tekemät meikit on paljon nätimpiä... Tosta tulee jotenkin vähän sellainen olo, että on pikkusysteri päästetty leikkimään äidin meikeillä :D

  VastaaPoista
 2. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että silmämeikin sävyt sopivat sinulle yllättävän hyvin. Mutta itse meikki olisi voinut olla siistimpi. Etenkin tuo rajaus näyttää ihmeen sotkuiselta. Kasvomeikki on vähän tunkkainen, vaikka yleensä liputankin poskipunan puolesta. Tuossa vain näyttäisi olevan liiaksi kaikkea. Mutta suosittelen lämpimästi antamaan poskipunalle mahdollisuuden, se tuo kasvoille niin paljon eloa. Ja poskipunat ovat ihania. <3

  VastaaPoista
 3. Aaa tämä. x) Voisin luetella rivikaupalla virheitä mitä näen, mutta jätän ne luettelematta koska ei minunkaan tekemät asiakasmeikit aina parhaimmasta päästä ole olleet. Mutta tuossa on sellaisia juttuja että rupeen miettiin päässä että "aaaargh miksi?!". En kestä kattoa. Pakko laittaa pois. Kai mun tekemä oli ees vähän parempi?!

  VastaaPoista
 4. Olen samaa mieltä Nekun kanssa, ihmeen "sutaistun" näköinen meikki ammattilaisen tekemäksi.

  Ei sävyssä ole vikaa, sävy sopii sinulle ihan mainiosti, mutta toteutus nyt ei oikein toimi.

  VastaaPoista
 5. Silmämeikki oli ihan kiva, mutta... jotenkin olen tottunut tosiaan näkemään niitä lämpimämpiä sävyjä sulla, joten tämä tuntui vähän oudolta. Kasvomeikki oli kyllä aika "anteeksi mitä?" :S

  Olen KERRAN antanut jonkun ammattilaisen meikata itseni ja se jäi kyllä varmasti viimeiseksi, sillä... olin ehkä 16v ja onnistuin näyttämään käsittelyn jälkeen 36v, koska silmissäni oli enemmän pakkelia kuin mitä käytän viikon aikana ja huuleni rajattiin tummalla viininpunaisella ja niihin käytettiin sekä punaa, että kiiltoa ja... argh, hyi, alkaa oksettaa ajatuskin :S Jotenkin kai jotkut ammattilaiset vaan tuntee tarvetta näyttää että osaa käyttää KAIKKIA MEIKKEJÄ ja lykkää ne sitten naamalle yhtä aikaa :D Vähän tunkkainen maku jäi tästä sunkin meikistä, ikävä kyllä :|

  VastaaPoista
 6. hmm.. muuten ihan ok, mutta kun otetaan huomioon että ammattilaisen tekemä, niin olisi odottanut jotain ihan muuta.
  yhdyn kovasti lunan kommenttiin: "Tosta tulee jotenkin vähän sellainen olo, että on pikkusysteri päästetty leikkimään äidin meikeillä"

  poskipuna on aivan ihana tuote, mutta tuossa sitä tuntuu olevan vain sutattu, vähän kuin kaikki meikit..

  mutta jotain positiivistakin! kylmät sävyt eivät näyttäneet mitenkään pahalta sinulla, hieman eri toteutuksella kävisi varmasti todella hyvin! :)

  VastaaPoista
 7. Mun mielestä toi meikki on ihan kiva, mutta ihmeen sutastun näköinen ammattilaisen tekemäksi..

  VastaaPoista
 8. Minustakin meikki näyttää vähän suttuiselta ja huolimattomasti sutaistulta. Toisaalta; jos siitä ei oltu erikseen sovittu vaan se tuli vähän yllättäen niin todennäköisesti kosmetologi on joutunut tekemään sen aika nopeasti ja kenties panostus muutenkin on eri luokkaa kuin jos on oikein aika varattuna meikkiä varten. Maksoitko kuitenkin tuosta meikistä erikseen?

  Minä olen niin 'värivammainen', että selkeästi lämminsävyisen ihmisen meikkaaminen selkeästi viileillä sävyillä taistelee voimakkaasti vastaan mun 'oikeustajuani'. ;) Minä vaan olen sitä mieltä, että ne ei vaan sovi. Niin kuin ei sovi selkeästi lämmin meikki selkeästi viileälle. IMHO. Toki meikki voi näyttää kauniilta ja olla hyvin tehty mutta se ei kaunista sitä ihmistä samalla tavalla kuin 'oikeat' sävyt.

  Tosin tuo silmämeikki noissa kuvissa näyttää suht hyvältä, ei siis kauhealta mielestäni. En tiedä mitä ajattelisin jos livenä näkisin. En tietenkään ole ehdoton, että _ei koskaan_ saa sekoittaa viileää ja lämmintä tai ettei se ikinä sopisi kenellekään.

  Olisiko värivoide valittu sopimaan lähinnä pisamiin? Poskipunan paikkaa vaihtaisin, minusta se on liian alhaalla. Varjostus, korostus ja poskipuna yhdessä tekee kasvoille oikeasti todella ihmeitä. Täytyy vain olla oikeat sävyt ja oikeat paikat ja oikea intensiteetti. Nyt näyttää siltä, kuin varjostus ja poskipuna menisivät sekaisin ja poskipuna olisi valunut jo aika lailla sinne missä varjostuksen kuuluisi olla, ei poskipunan. Siis mun mielestä. ;-)

  VastaaPoista
 9. Oliko sulla kauaa aikaa olla meikattavana? Kai sillä käytettävällä ajallakin on väliä? Itse en ole aikoihin ollut meikattavana, koska koen, että se hoituu itse paremmin (äitini siis ois maksanu esim. yo-juhliin sekä sisarusten juhliin kampauksen lisäksi myös meikin, mutta käyn aina vaan kampaajalla tollaisiin, kiitos.), oon vaan niin epäileväinen. Muistan, että yo-juhlameikki oli ihana!

  Kun olin eräässä visailuohjelmassa kisaamassa, olin pettynyt siihen meikkiin (muuten oon aina ihan tykänny). Kun kuitenkin kysyivät, millainen on normilook, ei se ollut ollenkaan sitä. En näytä normaalisti meikittömältä, mutta telkkarissa näytin. Tylsää :D

  Tuo luomiväri näyttää kyllä sulla kivalta. Kokeile joskus jotain variaatiota noista väreistä, ois kiva nähdä, mitä teet sun tyylillä. Kun tykkään sun tavasta meikata! :)

  VastaaPoista
 10. Ei kyllä näytä oikein ammattilaisen tekemältä tuo meikki o_O Poskipuna on tosiaan vedetty ihan kummassa kulmassa, ja menee ihan liian alas. Ja rajaukset näyttää vähän suttuisilta. Luomivärien sävyt sopii kivasti sun silmiin, mutta niin.. oon mä paremminkin tehtyjä ja kestäviä silmämeikkejä nähnyt.

  VastaaPoista
 11. Muakin niiiin kamalasti huvittais kokeilla, mitä joku ammattilainen saa aikaiseksi. :P

  Toisaalta toi on jännä (ainakin silmämeikki), mutta liian hileinen luomiväri on vähän outo. Hileettömämmällä ja ehkä vähän vihreään taittavalla (petrooli tms) olis oikein söpö!

  Tälleen omasta kommentista, olis kiva nähdäkkin jotain petrooliturkoosia sulla meikkinä? :D

  VastaaPoista
 12. Näin asiasta kolmanteen, muistaakseni kirjotit joskus tänne siitä kun sun Schwarzkopf:n kuivashampoo ei toiminut. Mullakin pullo ruikki itte kaikki pihalle. :D Testasin kerran ja seuraavana päivänä pullo oli tyhjä. Minne lähetit reklamaatiota pullosta? laita mulle vaikka sähköpostia :) nelffutus@gmail.com

  VastaaPoista