torstai 18. marraskuuta 2010

Vinkkejä meikkisiveltimien käyttöön

Maailma on pullollaan erilaisia meikkisiveltimiä ja jokaisella niistä on oma tehtävänsä. Mutta mihin niitä kaikkia sitten oikein käytetään? Mitä meikkisiveltimiä tarvitsen minkäkin jutun tekemiseen?

Esittelen teille nyt yleisimmät meikkisiveltimet ja niiden käyttötarkoitukset. Monelle varmasti ihan perusjuttuja, mutta niistähän se on lähdettävä liikkeelle asiassa kuin asiassa :). Toivottavasti tästä löytyy vinkkejä ja apua niitä tarvitseville ^__^.

Photobucket Photobucket

Aplikaattorit (liikkuvalle luomelle)
Luomivärit tarttuvat aplikaattoreihin paremmin kuin siveltimeen ja näin saadaan lopputuloksesta paljon intensiivisempi kuin siveltimellä tehdessä. Kapeapäisellä aplikaattorilla saa tehtyä myös näppärästi niin ylä- kuin alaluomen luomivärirajaukset.

Tavallinen luomivärisivellin (liikkuvalle luomelle)
Mikäli haluan utuisemman ja kevyemmän lopputuloksen, niin käytän luomelle karvasivellintä. Karvasiveltimellä on helppo säädellä sävyjen tummuutta ja häivyttää/taputella liikkuvan luomen eri sävyjä toisiinsa. Siveltimen on hyvä olla litteä ja pyöreä.

Photobucket

Häivytyssivellin
Häivytykseen tarkoitetut siveltimet ovat yleensä pulleita, pyöreitä ja siveltimestä riippuen joko todella muhkeita tai sitten hieman kapeampia. Häivytän tällä siveltimellä luomivärien rajoja ja käytän melkeinpä pelkästään tätä sivellintä tehdessäni smokysilmät.

Esimerkiksi tässä smokymeikissä töpötin häivytyssivellintä luomiväriin ja aloin tekemään tuulilasinpyyhkijä-liikettä luomivaossa ja silmän ulkonurkassa.

Photobucket
Kynäsivellin (luomivako)
Tämä on sivellin mitä ei tule niin usein käytettyä, vaikka se muotonsa puolesta onkin mainio apuväline. Tällä saa tehtyä pientä ja tarkkaa jälkeä esimerkiksi luomivakoon tai silmän ulkonurkkaan. Tällä voi myös pehmentää esimerkiksi kynä- tai luomivärirajauksia.
Photobucket
Kuvassa oikealla näkyvä viistopäinen sivellin on myös hyvä kulmakarvojen ehostamiseen.

Rajaussiveltimet (geeli- ja luomivärirajauksiin)
Näillä kolmikoilla saa tehtyä näppärästi geeli- ja luomivärirajauksia. Synteettinen karva pitää huolen ettei sivellin pääse imaisemaan kosteitä geelivärejä itseensä (hylkii vettä aivan kuin kuin sorsan sulka).

Vinkki
Kun kostutat rajaussiveltimen ennen luomiväriin dippaamista, niin saat  paljon intensiivisemmän luomivärirajauksen. Tein tämän silmämeikin juuri tällä tekniikalla ja katsokaa kuinka ihanan kiiltävän rajauksen sillä sai aikaiseksi :).

Photobucket
Taideliikkeestä noin 6€
Voidemaisten luomivärien ja -pohjustajien sivellin
Käytän tätä synteettistä sivellintä voidemaisien pohjustuksien ja luomivärien (Indelible) levittämiseen. Synteettinen sivellin ei imaise kosteutta itseensä ja jämäkkyytensä vuoksi toimii voidemaisien aineiden kanssa erinomaisesti. Lituskamallisella päällä levitys on erittäin helppoa.

Vinkki
Taidekauppojen valikoimista löytyy todella laadukkaita synteettisiä siveltimiä. Tiimarin siveltimet eivät ole koskaan vakuuttaneet edes maalauspuuhissa, joten niitä en lähtisi suosittelemaan. Muista askarteluliikkeistä voisi löytyä ehkä vähän laadukkaampia yksilöitä? Taidekaupoista löytyy myös todella hyvän mallisia siveltimiä esimerkiksi myös rajauskäyttöön.

Maalaustöihin tarkoitetuissa siveltimessä on yleensä todella pitkät varret, mutta nou hätä. Varren voi sahata sopivan pituiseksi ja hioa siistiksi. Pinnan voi halutessaan vielä lakata ja vaikkapa myös maalata.

Photobucket

Peitevoidesivellin
Peitevoidesiveltimeksi kannattaa myös vannoa synteettisten karvojen nimeen. Moni tykkää käyttää peitevoiteen levitykseen isohkoa sivellintä, mutta minä tykkään taas enemmän pienestä. Tällä pääsee näppärästi tekemään tarkkaa jälkeä ja peittämään helposti niin finnit, nenäpielet, silmänaluset, leuan, arvet jne jne.

Vinkki
Sivellinlevityksen jälkeet rajat kannattaa häivytellä eli taputella sormella. Lämmin sormi häivyttää/"sulattaa" peiteaineen ja tällöin ei jää ikäviä rajoja.
Photobucket

Poskipunasivellin
Tähän käy sivellin jossa on pullea pyöristetty pää (kuvassa) tai sitten pullea ja viistopäinen pää. Viistopäinen menee poskien suuntaisesti, mutta kyllä pyöreäkin pää on hyvä valinta. Mitä pulleampi sivellin, sen helpompi sävyä on levittää. Näin levittäessä myös jälki häivyttyy samalla sutiessa, eikä tule vedettyä poskille punaisia viivoja.

Photobucket

Irtopuuteri
Käytän tätä pientä vauvasivellintä irtopuuterin levitykseen ja tämä baby sopiikin kokonsa puolesta täydellisesti pieniin ja ahtaisiin paikkoihin eli niihin samoihin mihin käytän myös peitevoidetta.

Photobucket

Meikkivoidesivellin
Meikkivoide levittyy kasvoille helposti ison siveltimen kanssa ja jälki on tekniikan hokaamisen jälkeen tasaista. Meikkivoidetta säästyy huomattavat määrät kun käytät meikkisienien sijaan sivellintä. Synteettinen sivellin kun ei ime meikkivoidetta itseensä juuri yhtään.

Käytän itse meikkivoidetta niin harvoin, että tyydyn silloin joko sormitekniikkaan tai sitten turvauduin pahamaineiseen meikkisieneen. Kiitokset äipälleni oman meikkivoidesiveltimensä lainaamisesta juttua varten :].

Photobucket

Meikkisieni (heitä se pois)
Pahismeikkisienihän se siinä siinä! Nämä pirulaiset imaisevat iteensä hävyttömät määrät meikkivoidetta, ovat epähygieenisiä (kuinka moni muka tunnustaa pesevänsä omiaan tarpeeksi usein?) pyöriessään meikkipusseissa ja tällä saat takuuvarmasti meikkivoiteen kulumaan nopeasti loppuun.

Minä käytän meikkivoidetta niin harvoin ja vähän, että siksi tämä pieni pahis löytyy omasta meikkilaatikostani. Käytän meikkivoidetta tosiaan niiin vähän ja harvoin, että edes meikkisieni ei saa niitä kulumaan loppuun :D. Mutta mikäli käytät meikkivoidetta lähes päivittäin/päivittäin, niin suosittelen ehdottomasti vaihtamaan hyvään ja laadukkaaseen siveltimeen. Niitäkin on sitten erilaatuisia, mutta kokeilemallahan se oma sivellin sitten lopulta löytyy :).

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Meikkisiveltimien maratooni:
* Alkulämmittely
* Vinkkejä meikkisiveltimien käyttöön
* Minun meikkisiveltimeni
* Mistä saan laadukkaita (ja edullisia) meikkisiveltimiä? (fyysiset liikkeet ja nettikaupat)
* Siveltimien puhdistus ja huolto

6 kommenttia:

 1. Mä en tiiä oonko jotenkin hullu, mutta mun mielestä pörröset siveltimet on söpöjä ja pehmeitä siveltimiä jumittuu silittelemään :D

  Mutta kivan selkeä tämä esittelysi :) Ite haluasin juurikin kapean luomivakosiveltimen.. Muutenkin sivellinarsenaali on vähän retuperällä.

  VastaaPoista
 2. Palaat varmaan asiaan myöhemmin, mutta olen kuumeisesti etsinyt tarpeeksi kapenevaa kynäsivellintä ja tuo sun näyttää oikean malliselta. Et viitsisi jo paljastaa mikä/mistä se on? :)

  -ele

  VastaaPoista
 3. Huokaus. Meikkivoide ja sen levittäminen siveltimellä om mulle vielä mysteeri.

  Minusta vaahtomuoviapplikaattori on turhaan ylenkatsottu. Sillä saa kiireessäkin siistiä jälkeä.

  VastaaPoista
 4. Laura
  Minäkin aina silittelen siveltimiä ja saatan pyyhkäistä puhtosilla siveltimillä myös poskia tai kämmenselkää aina ohimennen ;>.

  Kiitokset palautteesta :)! Luvassa vielä esittelyjä nettikaupoista, joista saa hyviä siveltimiä ja omien siveltimien esittelyjä :).

  Anonyymi
  Tuo valkoinen kynäsivellin on Sigma "E30". Merkistä ja nettikaupasta on tulossa vielä oma merkintä mikäli kiinnostuit siveltimestä oikein kunnolla :)!

  syysviiru
  Etkö saa sillä tasaista jälkeä vai eikö tekniikka vain muuten tunnu itselleen sopivalta :)? Minä suttaan aina menemään sormilla.

  Aplikaattoreissa ei mielestäni olekkaan mitään vikaa, ihanan näppäriä :).

  VastaaPoista
 5. Mä taas en osaa käyttää vaahtomuoviaplikaattoreita ollenkaan vaan käytän aina siveltimiä, aplikaattoreilla saan vain tönkön näköistä jälkeä. Käsialakysymyksiä nämä! :)

  VastaaPoista
 6. Mulla on sekä meikkivoide että käytön tekniikka vielä hakusessa. Lopputulos on niin paklattu, ja pahimmassa tapauksessa meikkivoide tarttuu vaatteisiinkin. Mineraalipohjan käyttö onnistuu helposti.

  VastaaPoista